reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
lecę robić naleśniki bo nic dzisiaj na obiad nie mam Leszek juz wyskoczyłw czasie rpacy na obiad więc coś na szybko musze zrobić dla Laury i siebie Laura ma wykupione obiadki w szkole ale i tak ledwo co przyjdzie to już do garów zagląda :-D

Oliwka wstała w bardzo dobrym humorze,z uśmiechem na twarzy.spała 2h :tak::tak::tak::tak: jak sie rozbudzi to dam jej obiadek i idziemy sie przejść.ale dziś wiatrzysko ze szok

Medeuska wklej jakies fotki brzusia w końcu to już pólmetek niemal równy,pochwal się :tak:
ja juz apelowalam ale jakos sie nie doczekalysmy na te fotki:baffled:
póki co to nie ma czym....

po obiedzie jak m wroci z pracy to mi zrobi, jak nie zapomne:eek: bo teraz mały:-D:-D:-D:-D
wieczorem bedzie wiekszy jak sie najesz:tak:
ja to wszytko czego nie potrzebuje wynosze do piwnicy:tak::tak: wiec mozecie sobie wyobrazic jak moja piwnica wyglada:szok::szok::szok::szok: ledwo noge mozna tam wstawic:szok::szok: m by najchetniej wszystko wyrzucil ale tam jest duzo rzeczy ktore moge kiedys potrzebowac:tak::tak:
ciocia napewno sie przydadza A znajac Ciebie to kupisz nowe bo tamto juz bedzie nie moderne:-D
Witam! :-)
Czy wiecie, że wstałam jakieś 20 minut temu :szok::szok::szok::szok: Przez 5 minut odpalał mi się komputer, a ja robiłam kawę i przez 15 min czytałam posty :-D:-D:-D
Już nie pamiętam, kiedy ostatnio tak długo spałam! :sorry: To pewnie przez tą pogodę - u mnie deszczowo i ponuro :baffled:
Widać, że się jeszcze nie obudziłam, bo nie zaznaczyłam żadnych cytatów i teraz nie wiem co napisać :eek:
Dowikla, Agnes, Anka - wasze pociechy są cudowne! Same plażowiczki i jeden plażowicz ;-)
As, zdrówka dla twoich dzieciaków :tak:
Anabuba, trzymam kciuki za Paulinkę.
Agunia, to chyba ty pytałaś kogo ja uczę :confused: Uczę studentów, ale kiedyś uczyłam dzieci i to właśnie uwielbiam robić. Teraz mam kilkoro dzieci na lekcjach prywatnych. :tak:
Malinka, poświęcenie twoich dzieci mnie rozbroiło, a najbardziej oczywiście Julka i ta róża urwana sąsiadom :-D Musisz ich bardzo kochać :-)
Madziulanatasza, ja też już się nie mogę doczekać naszej wspólnej kawki! :-) Ale się nagadamy! :-)
Nie wiem, co jeszcze miałam napisać. :eek: A planowałam takiego długiego posta! :sorry:
tak jest jak sie czyta i nie zaznacza kiedys tez tak robilam sle to nie mialao sensu wiec zmienilam koncepcje:-D
Oliwka zjadła właśnie budyń,zrobiłam jej dziś bananowy,pyszny :tak::tak::tak::tak:

zrobiłam połowę czyli 250ml,myślałam że mi choć troche zostawi a tu dupa na jedną łyżeczkę :-D:-D:-D:-D:-D wszystko wszamiła :tak::tak::tak::tak::tak: żarłok :-)
no prosze jak jej smakowalo A mam niestety musiala sie objesc smakiem:rofl2:
a dzis Ania nawet się nie pojawiła??????? :baffled::baffled::baffled::baffled: Aniu gdzie sie podziewasz?????? :-p:-p:-p:-p:-p:-p
jestem jestem
Nie no naprawde bo tam jest najwiecej rzeczy od malej jak np lezak stare zabawki lalki wozek do lalki ciuchy dla lalki itd to wszystko Emily podostawala w prezencie a narazie jest za mala zeby sie tym bawic:-):-) a w domu tego nie chce trzymac dletego lezy wszystko w piwnicy:tak::tak:

Ania napewno korzysta z Laura z pogody albo sie pomalu pakuje bo ma jechac pod koniec tygodnia do Pl na komunie:tak::tak: albo juz pojechla i nam nic nie powiedziala:szok::szok::szok:;-);-)
jeszcze nie pojechalam:-D:-D:-D
Agunia, mój m też nie pomyślał o kwiatku :-(
Tylko, że u nas trochę inaczej - bo nasz maluch u dziadków :tak: Wczoraj rozmawiałam z Piotrusiem przez telefon. Tak intensywnie mi wszystko opowiadał, że aż mnie ucho bolało :-D:-D:-D:-D
to ile rozmawialas przez telefon:szok:ja potrafie 1,5h
Ja wylam w zeszłym roku bo to byl moj pierwszy Dzien Matki w przedszkolu:tak:Dwa lata temu mlody cały maj siedzial w domu a ja lezałam w szpitalu z dziewczynkami:no:
W przedszkolu tez dostałam kwiatka robionego przez Dominika
super! nie ma jak trud wlozony w prace:tak:
No to wklejam foteczki
super! piekny facet!
no właśnie to bedzie mój pierwszy dzień matki w przedszkolu bo rok temu nie dotrwałyśmy do maja a jedynie do końca listopada:baffled::baffled::baffled::baffled:

myszunia ja mam wrażenie, że mój m to czasami wogóle nie myśli:no::no::no:a o mnie to juz zupełnie:baffled: wczoraj póżnym wieczorem jechałam do tesco i przed wyjściem z domu nakarmiłam dziecko, wykapałam i ubrałam w pidżamkę on miał tylko umyć jej zęby i położyć spać, wracam ok. 22 a moje dziecię siedzi przed kompem i włącza sobie piosenki na youtubie:szok::szok::szok::szok: a on szykuje się do przcy na nastepny dzień, :eek:
nie ma jak zajac dziecko czym si miec spokojny wieczorek:-D
Ja tak trzymałam wszystkie gazety jak byłąm w ciazy a do tego wszystkie przepisy z kazdej innej gazety:szok::-DJak urodziam mlodego i zobaczylam ile taego jest to sie przeraziłam:-DZaraz wszystko wcisnełam mojej siorze ktora planowała ciaze
ja tez ma troche gazet:baffled:
zjadłabym cos ale niewiem sam co :-( mam na obiad zupe na ktora wcale nie mam ochoty
zjedz cos slodkiego:rofl2:
Jakos dasz rade bez Brzyduli:tak::tak:
Moja mame tez ten serial wciagnal oglada kazdy odcinek:tak::tak:
Ja niestety nie ma Polskich programow:-:)-( a tez by moze i mnie serial wciagnal:tak:

Ja tez jeszcze nie mam pomyslu na obiad a chlop bedzie po 13 w domu:szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-Dzamowicie!
Ja oglądałam prawie wszystkie odcinki "Brzyduli", a muszę wam powiedzieć, że nawet mojego m ten serial wciągnął, chociaż on za serialami nie przepada. :sorry: To coś w tym musi być! :-D
no prosze moj na wspolnej oglada ze mna:-)
Moj na szczescie tylko Brzydule i czasami "Na wspolnej"
ja tez:tak:
Ale moje dziewczynki sie grzecznie bawia:tak::tak::tak:Pootwierałam Im wszystkie drzwi łacznie z tymi od kuchni i łaznienki i mam spokoj:-)Własnie Klaudia weszła do pokoju z paczka ob:-D:-D:-D
:-D:-D dobrze ze nie wie do czego sluza:-D
a właśnie Wasze dzieciaki sie już dotykały???????? :baffled::baffled::baffled::baffled:
bo ja zauwazyłam że Oliwka czasem to robi,najczęściej jak siedzi na nocniku to jej tam raczki lecą.Mówię zeby nie robiła tak.Ale nie wiem czy mam zabraniać czy nie zwracać uwagi.:rofl2:
to normalne ale ja nie zwracam uwagi na to
Oj dziewczyno ale mi narobilas smaka na bogos:tak::tak::tak: ja nie pamietam kiedy ostatnio bigos jadlam:szok::szok: a ja bigos uwielbiam:tak::tak:
Tak samo czarnine tez uwielbiam a nie ma kto mi zrobic:no::no: a sama nie umiem:no::no:
czarnina jest pyszna sama myslalam ze nie rusze ale zjadlam i mi smakowalo
idę na drugie biuro, narazie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
:-D:-D
Dobra ja ide w koncu ten obiad robic bo Emily juz wstala m bedzie lada moment w domu a ja jeszcze w pizamie i bez obiadu:sorry::sorry: No ale jak co to zwale wszytko na was;-);-);-)ze zescie mnie tutaj trzymaly i nie moglam nic zrobic;-);-);-)
nic tylko telefon was ratuje
Jestem. Mój małżonek okazał się szybkim programisto i to co MI potrzebne już mam. Tak więc moge wskoczyc przynajmniej póki Go nie ma a mała śpi.
Jestem po usg. I jest ok. Okazało się, że jajnik owszem jest lekko powiększony, lae to nie to co przy oststnim badaniu. Nie ma żadych niepokojących zmian, a tamto było wynikiem jajeczkowania. Co prawda zachowuje sie on niegrzecznie, ale wymaga jedynie obserwacji, a nie leczenia-jaka ulga!!!

Mala pośpi jeszcze z 15 min więc poczytam co tam bylo jak mnie nie było:)
super ze wszystko ok.Ja kiedys tez mialam problem z jajnikiem ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo
Jedzie ciężarówka bardzo wysoko załadowana.
Kierowca - cwaniaczek chciał przejechać pod mostem,
ale niestety zaklinował się. Przyjechała policja, gliniarz
chodzi dookoła, podśmiewa się, patrzy i mówi:
- No i co? Zaklinowaliśmy się?
Na co kierowca:
- Nie, k****! Most wiozłem i mi sie paliwo skończyło!
:-p:-p:-p:-p

:-D:-D:-D

kochana no gdzieś trzeba dorobić pracy brak powiedz tylko na rozmowie że masz 3 dzieci...............no a tak to przyjemne z pożytecznym łącze:rofl2:

dowikluś śliczne kwiatuszki no cudo :tak::tak:ja dostałam bukiet polno łąkowych kwiatów od adamai czereśnie sztuk 1 zerwał na działce jak szedł nie zjadł przyniósł mamuni i 2 laurki :tak:od julki laurki sztuk 3 i róże którą o zgrozu urwała sąsiadom ale mówi że nikt jej nie widział:laugh2:a od antka buziaka czekoladki i przespaną noc:-D

i bardzo dobrze no takie łowy to to co lubię tanio dużo niepospolicie:tak:

wiktoria no już się stęskniłam za tobą a ty tu nie wpadasz do nas .....no proszę o poprawę:happy:kochana ja w gogle wpisuje ruchome awatary i z kilku stron to ściągałam nawet nie pamiętam z jakich:zawstydzona/y:
naleśniki to wiadomo mąka np pół kilograma (zależy dla ilu osób)mleko ja dodaje też wode mineralną gazowaną są wtedy puszyste i delikatne jajko szczypta soli zmiksyj mikserem i w zależności od kosystencji jak zbyt luźne dosyp mąki jak za gęste wody możesz dolać troszkę oleju do środka wtedy są bardzo elastyczne i można je zawijać jak się chce:happy:ser do farszu:twaróg żółtko lub dwa cukier waniliowy 1 torebeczka cukier zwykły do smaku wszystko dobrze wymieszać usmażyć naleśniki zawijać z farszem i teraz 2 opcje albo zwijasz w rulonik i gotowe albo w koperte i razem z farszem obsmażasz na patelni na masełku ...no t o chyba wsio:laugh2:
Dzieki nie zauważyłam tego przepisu:zawstydzona/y::-D
wiktoria a ten co ci dałam nie dobry???????:-D:-D:-D:-D
anabubka awatar świetny no i pasuje do czarownicy z mroźnego lądu:-D:-D
To my sie dogadały tobie o przepis chodziło a ja myslałam że o avartka:-D:-D
15 wiadomosci na nk:szok::szok::szok::szok::szok: ze 2 dni nie zaglądałam:szok::szok::szok:
No to nieźle
dziewczyny zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć.jakby któras potrzebowała w biedronce jest promocja na chusteczki mokre do pupy Dada.4 paczek chusteczek Dada kosztuje 12,99.wczoraj kupiłam,są sprawdzone i mi odpowiadają,nie mma do nich żadnych zastrzeżeń.Warto je kupić i to za taką cenę tym bardziej.:tak::tak:
O ja bym chciała takie jak M przyjedzie to musimy jechac do biedroni bo u nas nie ma
ok ja zmykam dziewczyny
ide sie kurowac
Kuruj sie kuruj
agnes dzięki za cynk chusteczki dada są świetne najbardziej lubie lawendowe:tak:kupujemy też pampersa i niwea jak są na promocji:tak:a hugisy wypuściły właśnie nową serie może fajne spróbuje jak mówisz dowikluś że fajne:tak:bo te hugissy sytare były do niczego:no:jak się miał antek urodzić kupiliśmy 2 paczki jedna do dziś gdzieś leży czasami julka ręce sobie nimi wyciera:-D
kurcze muszę trochę ogarnąć bo niedługo ewon do mnie wpdnie na kawusie:tak:
Miłej kawki
Cześć kobitki,

ja tylko podpisuje liste, cos mnie ścieło z nóg :baffled:
Ale skurcze mnie już nie łapią :tak: Ale zmęczona jestem potwornie, po przespanej nocy :szok: bo spałam świetnie :tak:

Włśnie zaczyna kropić moze jak się ciśnienie zmieni to wrócę do żywych :sorry:
Odpoczywaj najgorsze są ostatni miesiąc
Oliwka zjadła właśnie budyń,zrobiłam jej dziś bananowy,pyszny :tak::tak::tak::tak:

zrobiłam połowę czyli 250ml,myślałam że mi choć troche zostawi a tu dupa na jedną łyżeczkę :-D:-D:-D:-D:-D wszystko wszamiła :tak::tak::tak::tak::tak: żarłok :-)
Na zdrowie niech jej idzie
ale u mnie sie rozpadało na maxa,leje i leje :no::no::no::no: dziś mamy przymusowe siedzenie w domu,dobrze że wczoraj zrobiłam zakupy więc dziś mam spokój:-)
Unas też leje i siedzimy w domku
już wróciłam
047.gif
:-D:-D:-D:-D:-D
Fajna małpka:tak:
No to wklejam foteczki
śliczne
zdjęcia super,a kwiatuszek pierwsza klasa :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka właśnie usypia,pewnie zejdzie jej do 30min :-D:-D:-D:-D:-D

a wiecie że w piątek jest ostatni odcinek Brzyduli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie mogłam w to uwierzyć bo tak mnie wciągnął ten serial że szok.a tu taka wiadomość,robią dłuższą przerwę wakacyjną.nowe odcinki wracają dopiero na poczatek września :-:)-:)-:)-:)-( nie wiem jak ja teraz przeżyję 3 mies bez Brzyduli :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
No wszystkie sie kończą i dopiero we wrzesniu bedą
a ja własnie wypiłam sobie koktajl z truskawek :tak::tak::tak::tak:pycha

a na obiadek mam wątróbkę z ziemniaczkami i mizeria :-):-):-):-):-):-)
Ja nie lubie wątrubki:no:
Ale moje dziewczynki sie grzecznie bawia:tak::tak::tak:Pootwierałam Im wszystkie drzwi łacznie z tymi od kuchni i łaznienki i mam spokoj:-)Własnie Klaudia weszła do pokoju z paczka ob:-D:-D:-D
Moja kiedys wyciągła babci podpaski wyroskładała po całej łazience i mówi babciu jakie ty masz fajne chusteczki:-D:-D
a właśnie Wasze dzieciaki sie już dotykały???????? :baffled::baffled::baffled::baffled:
bo ja zauwazyłam że Oliwka czasem to robi,najczęściej jak siedzi na nocniku to jej tam raczki lecą.Mówię zeby nie robiła tak.Ale nie wiem czy mam zabraniać czy nie zwracać uwagi.:rofl2:
Moja sie też dotyka ale wie że ona tylko może dotykac swojej pupy:tak:
Jestem. Mój małżonek okazał się szybkim programisto i to co MI potrzebne już mam. Tak więc moge wskoczyc przynajmniej póki Go nie ma a mała śpi.
Jestem po usg. I jest ok. Okazało się, że jajnik owszem jest lekko powiększony, lae to nie to co przy oststnim badaniu. Nie ma żadych niepokojących zmian, a tamto było wynikiem jajeczkowania. Co prawda zachowuje sie on niegrzecznie, ale wymaga jedynie obserwacji, a nie leczenia-jaka ulga!!!

Mala pośpi jeszcze z 15 min więc poczytam co tam bylo jak mnie nie było:)
Dobrze że juz jest dobrze
Jedzie ciężarówka bardzo wysoko załadowana.
Kierowca - cwaniaczek chciał przejechać pod mostem, ale niestety zaklinował się. Przyjechała policja, gliniarz
chodzi dookoła, podśmiewa się, patrzy i mówi:
- No i co? Zaklinowaliśmy się?
Na co kierowca:
- Nie, k****! Most wiozłem i mi sie paliwo skończyło!
:-p:-p:-p:-p
:-D:-D:-D
Jestem i ja nalesniki wyszły pyszne

ale ja zawsze jak potrzebuje to akurat są w tej cenie promocyjnej,mam farta :tak::tak::tak::tak::tak::tak: dlatego zawsze kupuję na cały miesiąc-2 czy 3 puszki i wsio mam spokój :-)
Ja dwie puszki to mam na tydzien:szok::szok::szok:Dzisiaj kupiłam Im trzy duze i jedna mala jabłko z melisa i zobaczymy na ile mi wystarcza
lecę robić naleśniki bo nic dzisiaj na obiad nie mam Leszek juz wyskoczyłw czasie rpacy na obiad więc coś na szybko musze zrobić dla Laury i siebie Laura ma wykupione obiadki w szkole ale i tak ledwo co przyjdzie to już do garów zagląda :-D
A ja bym sobie zjadla nalesniki:tak::tak::tak:Uwielbiam z serkiem Danio,albo jabłka pokrojone w plasterki i usmazone w ciescie nalesnikowym:tak::-)

NO to teraz moge sie przywitac:-)

tyle nadrukowalyscie ze szok czytalam 40 minut wraz z odpisywaniem:szok::szok:

Ja rano wstalam dalam laurze mleczko i pojechalysmy na zakupy.Kpilam sobie ten gorsecik a Laura dostala kuchnie z Hallo Kitty
Na komunie zkladam ten gorsecik i czarne spodnie na kancik kupilam do tego kolczyki z krysztalkow i mam taki wisiorek Buziki czarne na szpilce z odkrytymi palcami :)
Mam czarny zakiecik z takiego materislu jak gorset ale pojde na miasto jeszcze zobaczyc za bolerkiem bo tam nie bylo a u nas widzialam :)
Laura teraz ma drzemke ale jakos ma problem zasnac:baffled:

reklama
cześć
ja ostatnio Was zaniedbuje :-( ale brak czasu na chwilę dla siebie do tego sporo problemów nam się nawarstwiło i normalnie nerwy ostatnio miałam takie ,że juz mi się nic nie chciało :-:)-:)-(
ale dzisiaj pierwsza dobra wiadomośc od dawna opowiem wieczorkiem ze szczegółami jak mój M wróci z pracy i już będę sama wszystko do końca wiedzieć

U nas leje dzisiaj i zimno strasznie a wczoraj było tak pięknie

Witaj ja na obiad dzisiaj też miałam nalesniki

Do góry