teraz jak zobacze ta moja cyganeczke to spytam sie jak dlugo musze buc cierpliwa.......jak dotad sprawdzilo mi sie wszystko co mowila.......ze jestem w kiepskm zwiazku,ze maz mnie zdradzil,.....ze poznam faceta z daleka i dopiero z nim bede szczysliwa.....no i masz...niedosc ze go poznalam przez internet a akurat w irlandi byl,a tu w polsce mieszkach 460km odemnie
reklama
HankaM
Fanka BB :)
No i uciekły wszystkie.
Hanka spróbuję zrobić tą twoją pizzę.Mój M mógłby jeść co dzień, więc niech ma. Na zmianę z tą zupką porowo serową od Kroptusi chyba.
Mąż będzie rady

Mój niby kucharz i pizze na codzień robi ale je tylko w domu. A z resztą to dobre danie na posprzątanie lodówki.
no mnie wrozka w styczniu powiedziala, ze urodze drugie dziecko przed 40 a potem szczegolowo tak miedzy kwietniem a czerwcem albo miedzy czerwcem a kwietniem... No to zobaczymy bo tak jakby sie sprwadzilo
Tylko coś wiek się nie zgadza.
teraz jak zobacze ta moja cyganeczke to spytam sie jak dlugo musze buc cierpliwa.......jak dotad sprawdzilo mi sie wszystko co mowila.......ze jestem w kiepskm zwiazku,ze maz mnie zdradzil,.....ze poznam faceta z daleka i dopiero z nim bede szczysliwa.....no i masz...niedosc ze go poznalam przez internet a akurat w irlandi byl,a tu w polsce mieszkach 460km odemnie
mam koleżanki które już fanatycznie wierzą w przepowiednie wróżek. Regularnie odwiedzają - ja osobiście nie wierze w to, nie chodze, nie pytam, a tak na prawdę to nie chcę wiedzieć co mnie czeka. Wole niespodzianki tak jest ciekawiej.
olesia_33
"Rzeczy piekne sa trudne"
Wieczor
Pewnie juz nikogo nie ma, ale wpadlam nadrobic zaleglosci i choc na chwilke sie z wami zobaczyc.Co ja sie dzis w nocy nacierpialam przez ta ku...ska @, snilo mi sie ze mnie strasznie boli brzuszek i nie moglam sie z tego wybudzic, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu po przebudzeniu

Andzia_S dziekuje za troske,
Elfa75 kochanie mocno cie przytulam, moze to naprawde za wczesnie na serduszko, trzymam kciuki,
Kroptusia widze ze dolaczylas do grona "lezacych plackiem", odpoczywaj i powiedz dzidzi by jeszcze troszke poczekala,
Zaniepokojona wiem co to znaczy zapalenie pecherza, nic fajnego ale Furagin dobra rzecz pomoze

W.Kropeczka przytulam, slonko a myslalam, ze ta operacje Cie "naprawi" badz dobrej mysli,
Asiq83 boze to jakis koszmar, moze lepiej bys nie wiedzial, ze to byla fasolka, sloneczko tak mi przykro,
Badaicka twoj historia (o fasolce) to jakas kolejna lekarska niekompetencja, szkoda ze nie mozemy polegac na ich "wiedzy",
Patrysia86 a ty gdzie sie wybierasz, zla ci tu? ani mi sie waz,
CDN
Heneczka i Gosia dzięki z przepis - będę musiała się tylko zmobilizować do roboty, może w przyszłym tygodniu
Gosiu - z tą pracą w szkole to doskonale wiem, jak to wygląda (moja mam jest nauczycielką, a ja sama robię specjalizację pedagogiczną na mich studiach), niby dwa miesiące wakcji, ale tak naprawdę, jak się odliczy te wszystkie rady, rekrutacje i inne pierdowły, to wcale aż tyle nie zostaje...
Olesia Ty to biedactwo jesteś, tule
Gosiu - z tą pracą w szkole to doskonale wiem, jak to wygląda (moja mam jest nauczycielką, a ja sama robię specjalizację pedagogiczną na mich studiach), niby dwa miesiące wakcji, ale tak naprawdę, jak się odliczy te wszystkie rady, rekrutacje i inne pierdowły, to wcale aż tyle nie zostaje...
Olesia Ty to biedactwo jesteś, tule
olesia_33
"Rzeczy piekne sa trudne"
Martyna222 bolace jajniki nie koniecznie oznaczaja problem, glowa do gory, bola to znaczy ze dzialaja 
Lolitka200 powodzenia na badaniach, wszystko co swieze jest lepsze
Wikulaa :-)
:-)truskawki:-)
dobre
Kingus pokaz to zdjecie, napewno nie masz kwadratowej twarzy,
Kroczek_k jak masz tak duzo sily to sie podziel, powodzenia na USG wszystko bedzie OK,
Gosia, nie znam sie na tym az tak bardzo ale 5tyg. moze wciaz byc za wczesnie by cos zobaczyc, trzymam kciuki by wszystko bylo OK,
Hanka ty nie przesadzaj z tymi dlugimi godzinami w pracy bo cie wykoncza, a my tego NIE CHCEMY,
Dzeni4 mysle, ze kazda dziewczyna, ktora przeszla przez strate dzidzi obawia sie kolejnej porazki, trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze, cyganki cos w nich jest...
Loree wpadla i wypadla, zawze sie mijamy :-(
Przepraszam jesli ominelam kogos :-(
Spadam bo te ostatnie 24 godziny mnie kompletnie wykonczyly. BUZIAKI babeczki.

Lolitka200 powodzenia na badaniach, wszystko co swieze jest lepsze

Wikulaa :-)

Kingus pokaz to zdjecie, napewno nie masz kwadratowej twarzy,
Kroczek_k jak masz tak duzo sily to sie podziel, powodzenia na USG wszystko bedzie OK,
Gosia, nie znam sie na tym az tak bardzo ale 5tyg. moze wciaz byc za wczesnie by cos zobaczyc, trzymam kciuki by wszystko bylo OK,
Hanka ty nie przesadzaj z tymi dlugimi godzinami w pracy bo cie wykoncza, a my tego NIE CHCEMY,
Dzeni4 mysle, ze kazda dziewczyna, ktora przeszla przez strate dzidzi obawia sie kolejnej porazki, trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze, cyganki cos w nich jest...
Loree wpadla i wypadla, zawze sie mijamy :-(
Przepraszam jesli ominelam kogos :-(
Spadam bo te ostatnie 24 godziny mnie kompletnie wykonczyly. BUZIAKI babeczki.
Ostatnia edycja:
Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
no to etraz Twoja kolej!!moj ex wlasnie zalatwił mojemu kamilowi kolejnego brata albo siostre ...ma sie urodzic w sierpniu
fajnie,ze juz wrocilas!tesknilysmy za TobaGosia gratuluję! Spokojnej ciąży życzę! Nikt więcej???![]()

no i dobrze,olej ich!hejka ja tylko na chwilke, padam ze zmeczenia
praca to jedna wielka porazka az mi sie pisac nie chce, babka mi powiedzial ze zanim zostane musze przez miesiac pracowac normalnie na probe jakos sprzedawca bo nie moze przeciez odrazu mi powierzyc interesow firmy hahah myslalam ze tam padne i mowie ze chce minimum 1800 na reke a ona czy ja mysle ze mi w koszalinie ktos tyle da!!ja jej ze zarabialam ponad 2300 wiec wiem jakie sa realia na kierownikow ... i czy moge na 3 godzinki przyjsc na probe pfffff jakas jebnieta !a wogole to na jedna godzine umowila okolo 20 osob!!!!!
no szok
ucieklam gdzie pieprz rosnie!
a to w ogole mozliwe??masakra,co tam musi sie dziac,sodoma i gomora!menagierka okazała się moim klonem.

niestety nie skoczyla...raczej cykl bezowu,bo powoli zaczynam sie czuc jak przed okresem: mega apetyt i zaczely mnie piersi bolec,tylko zastanawia mnie to,ze ciagle mnie jajniki napieprzaja,na zmiane,raz lewy,raz prawy.W nocy nawet obudzil mnie ten bol,ale trwal pol godz i przeszlo...nie wiem,co o tym myslecno też uważam ze jeszcze nie ma owu! niestety podobno statystycznie koibeta ma 1 cykl w roku bezouw.ale mam jakies przeczucie ze ci dzisiaj odbila juz tempka! :-)

chudzina z Ciebie:-)Witajcie...
widze, ze temat wagi sie pojawil... Ja musze przyznac ze nigdy nie mialam problemow z utrzymaniem wagi bez jakiegokolwiek odchudzania. Zawsze wazylam 57-60 przy 174cm Ale teraz po tych clo i dupkach to waze 64 i to jest dla mnie nienormalne. Ja nawet nie umiem sie odchudzac bo nigdy tego nie musialam robic
Mam nadzieje, ze po ciazy szybko wroce do 60kg ...
moj brat byl teraz pod koniec maja w Chorwacji,ale byli cala grupa i plywali zaglowka,zwiedzajac po kolei,to co chcieli.Sa megazadowoleni i mega opaleniAndziu słonko Ty moje ja do Włoch się autem nie wybiorę. pomimo dobrego auta z klimą:-) Chcemy wybrać się na objazdówkę w okolice Chorwacji. Kilka osób bardzo nam polecało tamte okolice. Ja juz nie chcę leżeć. Nie jestem typem plażowicza- leżakowicza:-):-):-)

kurcze,trzymam kciuki za betke!Oby byla wyzsza...Moze jak dziewczyny pisza,jeszcze dzidzia za malutka,bo owu pozniej bylczesc dziewczyny
wiecie co , przechodze koszmar
byłam we wtorek na drugim usg i usłyszałam słowa, serce nie bije, przykro mi, trzeba usunac martwy zarodek..
naprawde nie chce juz opisywac co czulam, jeszcze we wtorek przyjeli mnie do szpitala , zrobili szereg badan, trzy usg, uratowały mnie na chwile wyniki beta HVG - powyzej 20 tys. dzis mnie wypuscili z malenka nadzieja, ze moze do zapłodnienia dosżło póziej i serduszko jeszcze zabije... jutro robie znow bete, jak spadnie to wiadomo co mnie czeka
ja bym sie bala zostawic na pasazu przed sklepem w supermarkecie,a czesto widze,ze laski tak robia...a co dopiero na ulicy...teraz doczytałam Domelko o tej historii z dzieckiem. Co za matka z tej kobiety jak mozna zostawic dziecko na ulicy i isć spokojnie na zakupy
ja wróciłam od lekarza i dostałam furalgine i keflex na to zapalenie pęcherza bo niestety bez antybiotyku sie nie obejdzie![]()
kuruj sie,bo fasolka chce do mamy ;-)
hej Kropeczko!hej!
Ja nie mam dobrych wiesci, jestem zalamana dziewczyny.
Zrobili mi artroskppie, ale mam za powazne zmiany by w taki sposob je wyleczyc. Mam niefortunnie umiejscowiona martwice chrzastki na srodku pod rzepka, ma 1 cm i chyba rosnie-bo boli.
A nie mogli Ci zrobic tej rekonstrukcji chrzastki za jednym zamachem,skoro juz Cie pocieli??Masakra jakas,to co piszesz...a do tego musisz zaplacic za nieudana operacje,paranoja!Czemu nie uznali Twojego ubezpieczenia??
Moze powinnas skonsultowac to z jakims innym specjalista??Tu w Otwocku jest specjalistyczny szpital ortopedyczny.Ludzie przyjezdzaja tu z calej Polski!Jest to jedyny szpital w Polsce,gdzie wykonuja wstawienie sztucznego stawu lokciowego.Naprawde polecam!Moze powinnas to skonsultowac z kims innym.W razie czego masz u mnie wikt i opierunek

wiem,ze Ci przykro...strasznie zamieszali ci lekarze,moze jednak ciazy nie bylo...nie smuc sie!przytulam mocnoA ja wróciłam od gina. Wczoraj zrobiłam betę. Dziś były wyniki: 1,84. Czyli jednak fasolinka była. Lekarz powiedział, że organizm sam się oczyści i że mam się nie zamartwiać, bo to się zdarza. Ja wiem, że się zdarza, naczytałam się już tyle, że głowa mi puchnie, tylko to nie jest takie proste nie myśleć, kiedy ma się świadomość, że nie udało się po raz kolejny... Pewnie, gdybym nie zrobiła tego testu i nie poszła na usg, to nawet bym nie wiedziała, że byłam w ciąży. Ale wiem...
I tak sobie teraz czytam, co piszecie, co przeżywa Elfa i aż się popłakałam, bo kiedy u mnie w zeszłym roku stwierdzono brak serduszka u dzidzi nikt nie robił mi badania krwi, nikt nie mówił, że może do zapłodnienia doszło później. A ja w tym wszystkim, po kilku badaniach usg, które potwierdziły, że serduszka nie ma, nie małam pojęcia, że przecież może być tak, że na to jeszcze za wcześnie...
Przepraszam, że tak smęcę, ale w kiepskiej formie jestem dzisiaj i musiałam się wyżalić...
Boszzz normalnie łzy mi zakapią klawiaturę.

nie hasaj tak kochana!!Trzeba sie oszczedzac!We wtorek bedzie "tudum tudum tudum":-)Witajcie wieczorkiem... zrypana bo dzis do szkoly jechalam trzy razy. Najpierw na lekcje - potem na szkolenie a wieczorem na wywiadowki...masakra. zamiast lezec i wypoczywac...:-):-):-)
Juz chyba pisalam, ze gin nie kazal mi robic drugiej bety tylko zebym przyszla na usg we wtorek jak sie nic nie dzieje.. bo moge jeszcze jutro ale nie chce znowu zobaczyc pustego monitora..
masakra!skad ona to wiedziala??az balabym sie jej o cos zapytacpocieszam sie tym ze cyganka mi powiedziala ze bede miec dziecko ale musze byc cierpliwa.....wtedy sie z niej smialam bo akurat bylam w ciazy z blizniakami......a jakis tydzien temu spotkalam ja i ona ni stad i z owąd....'A mowilam ci musisz byc cierpliwa,,,,,niechcialam ci mowic ze je stracisz bo po oczach bylo widac ze ich bardzo pragniesz"......ale ja jej wtedy nie mowilam ze jestem w ciazy.....

Witam sie i zegnam zarazem,bo zapewne juz nikogo nie ma...
gosia:)
z nadzieją w przyszłość
zgadza sie bo w koncu jestem i bede przed 40tka:-):-):-)...Tylko coś wiek się nie zgadza.
Ide spac kochane bo usnelam z pilotem w rece przelaczajac kanaly...
reklama
hej!
jestem:-)))) ale mam dola i wszystko do dupy.
Witaj Kropeczko.... kurczę przykro mi, że tak wyszło.
Mam nadzieję, że sytuacja się jakoś wyklaruje i będą bardziej optymistyczne wieści.
Nie wierzę, że tak zdrowo wyglądająca dziewczyna ma nie być okazem zdrowia :-)
Ściskam mocno !!!
wiecie co, dzwonil do mnie przed chwilą moj ginekolog bo sie dowiedział ze mnie ze szpitala wypuścili, kurde znow mnie wpędzil w doła, powiedział ze xle zrobili , ze mnie wypuscili, i zebym sobie nie robiła zbyt wielkich nadzieji bo to bardziej boli, powiedzial ze ta beta moze byc taka wysoka bo to juz zawansowana ciąża, ahhh juz nic niewiem co sie dzieje kobietki, kazal mi jutro podjechac na USG do kliniki
wiecie co ja zaraz dostane do glowy i jak te dziecko zyje to chyba je ze stresu poronie
Elfko przykro mi....
Czemu muszę zaczynac dzień od złych wiadomości hmmmm..... ???
Nie podoba mi się to... EHHH
A ja wróciłam od gina. Wczoraj zrobiłam betę. Dziś były wyniki: 1,84. Czyli jednak fasolinka była. Lekarz powiedział, że organizm sam się oczyści i że mam się nie zamartwiać, bo to się zdarza.
Boszzz normalnie łzy mi zakapią klawiaturę.
Asiq tak mi przykro...
Musisz wierzyć, że w końcu uśmiechnie się do Ciebie sloneczko.
zastanawiam się czy powinnam z wami tu pisać bo jestem w ciąży a wy takie smutki macie badz trudnosci z zajściem że aż mi dziwnie że mi się udało i za pierwszym razem co chyba będe do was zaglądać tak duuuuzo później aż może będzie dużo zafasolkowanych bo nie wiem czy wogóle pisać czy wam nie jest dziwnie pisać o kłopaotach a zafasolkowana odpowiada sama nie wiem:-(bardzo się ciesze że moja dzidzia zdrowo rośnie ale dziwnie mi wam tu o tym pisać
![]()
Czasami, a nawet często też myślę tymi kategoriami co Ty, że kogos może denerwować, że tu dalej siedzę, wklejam fotki, zdaję relacje z USG, ale z drugiej strony przypuszczam, że każda z nas jak zajdzie w ciążę nie będzie chciała tego wątku opuszczać definitywnie.
po tych lekach mnie przynajmniej nie piecze teraz
mam nadzieje ze leki ewentualnej ciaży nie zaszkodzą lekarze chyba wiedzą co robią
leże cały czas opatulona i piję dużo wody z sokiem żurawinowym
A mi nie pomógł ani Lactovaginal, ani Pimafucin.
Do lekarza idę za 2 tygodnie i będę żądać jakiegoś wymazu czy czegoś, bo się wścieknę albo rozdrapię szczotką do butelek

Swędzi mnie na dole niemiłosiernie.
Na poprzednim badaniu gin stwierdził, że niezabardzo po wydzielinie widac żebym miała jakąś infekcję, ale skoro uważałam, że mam to dał mi ten Pimafucin.
Męczę się z tymi dolegliwościami już z miesiąc... no ileż można ? !
To pięknie, że wszytko tak ładnie udało Ci się załatwić i zaplanowaćja za tydzien w piątek też idę na weselicho
Pochwal się kiecką !!!!!!!!
Ja idę na wesele 11 lipca (mój braciszek się żeni).
Prawdopodobnie kupię tę sukieneczkę (wczoraj przymierzałam w sklepie)
niestety nie pomoge bo nie miałam nigdy zapalenia pęcherza a jedynie infekcje tylko taka że śluz mi żółty leciał i zaczeło swędzieć ale sama nie wim skąd się taka bierze a leczono mnie czopkami i tabletkami i po tygodniu było dobrzekobitki jak jest jakieś zachorowanie itp.w ciąży to nie musimy się tak bać bo są różne leki na różne dolegliwości które nie zagrażają płodu
czy przeziębienia czy infekcje typu zapalenia itpd.
![]()
Patrysiu co brałaś na ten żółty śluz i czy lekarz robi ci wymaz ?
Ostatnia edycja:
Podziel się: