reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Olica ja im to ciągle powtarzam, ale mnie nie słuchają!!!Cholery jedne!

ogólnie nie robi nic, fakt pozno wraca z pracy i szkole zalicza ale i tak uwazam ze robic cos powinien. nie chce pomagac bo jego mamusia go tak wychowala i do tej pory jego i jego brata traktuje jak niemowlaki .:baffled: choc po malu zaczyna cos do niego trafiac ale ile to wymaga walki.:baffled:

Mój M jak mieszkał z matką to nic nie umiał zrobić. Ona za niego sprzątała, gotowała, prała. Było mu tak dobrze, więc po co miał to zmieniać? Ale jak zamieszkaliśmy razem to on mi na śniadanie zrobił jajecznice z pieprzem i na oleju!!!!
Tego juz nie wytrzymałam. Może chciał dobrze,ale kto by to zjadł?
Od tamtego czasu minęło kilka lat i teraz robi wszystko. Czasem tylko muszę go zachęcić krzykiem:-D:-D:-D:-D

Zaniepokojona pij dużo wody niegazowanej. Jedz dużo warzyw i owoców. Dużo jogurtów- najlepiej z muesli. Jedz suszone śliwki i morele. Najlepiej jeść 5 małych posiłków. Trzeba ograniczyć kawę, słodycze i białe pieczywo. Najlepiej jeść chleb razowy.
Jestem taka mądra, bo wczoraj cały dzień o tym czytałam. Nie miły to temat, ale mam takie zaparcia, że masarka.Wybaczcie..

reklama
Współczuję Ci Kochana. Ja mam takiego cudnego męża.. ale już tu kiedyś pisala to nie będę się powtarzac:tak:

Zagoń go do roboty bo inaczej to będzie krucho. każdy oprócz domu ma jakieś obowiązki, powinien i on to zrozumiec. Życzę Ci Kochana by mąż zrozumiał, że nie jesteś robotem i pomógl Ci troszkę.
P.S A mamuśka popełniła największą głupotę.. tak to jest gdy się traktuje dzieci non stop jak niemowlaki.
pracuje nad tym i walcze o to:wściekła/y:

Witajcie :-) Nadrobiłam 20 stron.
Ja tylko na chwilunie pozegnac sie z wami (tylko urlopowo), jeszcze 2 dni do pracy i fryyyyyyyyyyy na Majorke na boskie 2 tygodnie laby.
Udanych wakacji.

wpadłam się pochwalic swoim "ogromnym" brzuchem...
Śliczny brzusio :tak:

Dokładnie tak jak u mnie:szok::szok::szok:
Ja między 5 a 6 miesiącem przytyłam 5 kg.Dziewczyny kupcie sobie dobre wagi i kontrolujcie to!
Dziewczyny ja wczoraj byłam na zakupach i widziałam chyba ze 100 ciężarnych. Albo jest taki wysyp, albo już nic innego nie widzę. Mój M tez je widział, to nie halucynacje:-)
Nie strasz ja mam ponad 2 kg na plusie i już się ciężka czuje.
To prawda dużo teraz brzuszków na mieście;-);-)

a oto prezent, który dostałam od mężusia na 1 rocznicę ślubu (brylancik:tak::happy:)
Piękny :-D

Ja mam jutro 2a rocznicę slubu...i bedę ją spędzala solo, maz w Londynie a ja w kraju...bezsensu...ale może potem uda nam się to odbić:-)
Na pewno sobie odbijecie :tak::tak::tak::tak:

Dzieki dziewczyny za troske ale jednak szpital :-( jade na IP bo to prawdopodobnie wody ... Trzymajcie kciuki
Trzymaj się kochana.

Ja znikam na razie z forum, nie mam już siły:-:)-:)-:)-(
Wracaj szybciutko :tak::tak:

martwi mnie tylko to że jest taki mały jak na prawie 20 tydzień..
Ja pytałam się ginki o wielkość brzuszka i powiedziała, że to bardzo indywidualna sprawa i żeby nie porównywać z innymi. ;-)

Ja tylko na chwileczkę. Proszę trzymajcie za mnie kciuki - mam o 16.45 wizytę u lekarza.
Trzymam.

Zaniepokojona dużo zdrówka dla mamy.

Nie chcę narazie pisać o sobie bo nie chcę się nakręcać ... po prostu strasznie się boję piątkowej bety!:no:
Mocno trzymam kciuki.

Nie wiecie jakie są sposoby na poprawę przemiany materii??
Suszone morele, żurawinka i herbatka rooibos- sprawdzone ;-);-)

Moja koleżanka z pracy urodziłą dziś córeczkę - bardzo się cieszę, że wszystko w porządku:tak:
Super.

Ja dziś byłam w pracy po miesięcznym zwolnieniu. Nie było tak źle pracy mało i nawet kręgosłup nie bolał od siedzenia.
Mała oczywiście kopała ;-);-);-)

Lekarz rodzinny cudny..Dał mi skierowanie na wszystkie badania jakie on jako rodzinny może mi dać. Jutro robię morfologię krwi+profil witaminowy, mocz, TSH, WR i HIV, w środę cholesterol i glukozę ( jak wyjdzie zła to odrazu będę miała zrobioną po obciążeniu ).
W związku z tym że w tym tygodniu od czwartku jest wolne i nigdzie nie zrobie badań innych, więc w poniedziałek udaje się do lekarza ginekologa z prośbą o skierowanie na resztę badań - hormony: FSH, LH, prolaktyna, progesteron, estradiol...+ cytologia i czystość..
A w między czasie cytomegalia, opryszczka, toksoplazmoza, listerioza i chlamydia.

Jak ktoś wie o jeszcze jakiś badaniach hormonów ( przede wszystkim ) proszę o wiadomość na PRIVIE.

nie znam sie na tych wszystkich badaniach ale mocno wierzę, że wszystko bedzie dobrze. przytulam mocno:tak:

Lekarz rodzinny cudny..Dał mi skierowanie na wszystkie badania jakie on jako rodzinny może mi dać. Jutro robię morfologię krwi+profil witaminowy, mocz, TSH, WR i HIV, w środę cholesterol i glukozę ( jak wyjdzie zła to odrazu będę miała zrobioną po obciążeniu ).
W związku z tym że w tym tygodniu od czwartku jest wolne i nigdzie nie zrobie badań innych, więc w poniedziałek udaje się do lekarza ginekologa z prośbą o skierowanie na resztę badań - hormony: FSH, LH, prolaktyna, progesteron, estradiol...+ cytologia i czystość..
A w między czasie cytomegalia, opryszczka, toksoplazmoza, listerioza i chlamydia.

Powiedz mi skąd pomysł,żeby robić te wszystkie badania? To co pisałaś wcześniej brzmiało groźnie. Dziś chyba już troszkę lepiej?

oj skarbie to czemu nie mowisz ... było tak od razu :sorry: to naturalne ze sie martwisz moja mama tez nie za dobrego zdrowia po 2 zabiegach na sercu i do tego lubi wyolbrzymic pewne dolegliwosci wiec wiem jak to jest martwic sie o rodzica a tate już stracilam... ale musisz wierzyc ze bedzie wszystko w porządku bo wiara czyni cuda! ;-) masz tu nas a my zawsze wysluchamy i wirtualnie przytulimy! :tak: zycze mamie jak najwieciej zdrowka! i trzymam kciuki!

na przemiane materii to duzo wody do tego rezygnacja z jasnego pieczywa i duzo blonnika owocow np jakblek!!!
dziękuje Eve za słowa wsparcia :tak:
jasnego pieczywa bardzo mało jadam bardzo lubie takie pełnoziarniste bądz ciemne bułki nie wiem jak sie nazywają :baffled::eek:

Jak ktoś wie o jeszcze jakiś badaniach hormonów ( przede wszystkim ) proszę o wiadomość na PRIVIE.
zobaczysz kochana porobisz wszystkie badania i już niedlugo będziesz dumną mamunią :tak:
Zaniepokojona pij dużo wody niegazowanej. Jedz dużo warzyw i owoców. Dużo jogurtów- najlepiej z muesli. Jedz suszone śliwki i morele. Najlepiej jeść 5 małych posiłków. Trzeba ograniczyć kawę, słodycze i białe pieczywo. Najlepiej jeść chleb razowy.
Jestem taka mądra, bo wczoraj cały dzień o tym czytałam. Nie miły to temat, ale mam takie zaparcia, że masarka.Wybaczcie..
dziękuję Ci Lore za rady postaram sie je wykorzystać wiem co czujesz bo ja mam ten sam problem
Zaniepokojona dużo zdrówka dla mamy.

Suszone morele, żurawinka i herbatka rooibos- sprawdzone ;-);-)

Ja dziś byłam w pracy po miesięcznym zwolnieniu. Nie było tak źle pracy mało i nawet kręgosłup nie bolał od siedzenia.
Mała oczywiście kopała ;-);-);-)
dziękuję za zyczenia zdrowia dla mamy.
żurawinka w postaci soku moze być?? a ta herbata to jakaś specjalna mogę ją pić w czasie staranek i w ewentualnej ciaży o której bym jeszcze nie wiedziała?? i kupię ją w zwyklym sklepie??

super ze w pracy nie bylo ci cieżko a mała jak kopie to bardzio fajnie daje znaki mamusi o swoim istnieniu :tak::-):-)

d
żurawinka w postaci soku moze być?? a ta herbata to jakaś specjalna mogę ją pić w czasie staranek i w ewentualnej ciaży o której bym jeszcze nie wiedziała?? i kupię ją w zwyklym sklepie??
Żurawinka najlepiej suszona. Herbatkę to ja kupuje w supermarkecie i dobra jest tetley'a rooibos z wanilią-pycha.
Herbaciany cykl - napój Rooibos - tutaj więcej o niej
a tak wygląda opakowanie Alma24.pl - internetowe delikatesy spożywcze, supermarket, zakupy spożywcze, sklep spożywczy / Herbata Tetley Rooibos z wanilią 20 torebek

reklama

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ile badań..łał.. trzymam kciuki aby wszystkie dobrze wyszły..

zaniepokojona jak przyjdzie sezon wiem ze arbuzy dobrze przepedzaja organizm.. fakt chodzi sie po nich siusiac ale warto.. ja kiedys zjadlam sama 2,5kg arbuza a wczesniej kawe.. ło masakra co 15 minut bylam w kibelku na siusianie..

Do góry