reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

13x13 staralam sie troche doksztalcic w sprawach ciazy i badan wiec duzo czytalam.
Chcialabym miec to badanie,ale tu sie na to nie zanosi...
Dowiem sie ile kosztuje prywatnie...
Zmykam po malu i ja.
Zycze kolorowych snow.Do jutra:-)

reklama
Nikki tak szczerze mówiąc to lekarz kazał mi zrobić chyba trochę za szybko? no ale to on jest lekarzem i chyba wie co mówi. Jak wychodziłam od niego to usłyszałam -bo ja bym chciał żeby pani już rodziła -nie chciałam go uświadamiać że tak się nie da;-) może być albo wielka radość albo wielkie rozczarowanie i jak zwykle S powiedział że on będzie przy robieniu testu -bo będziemy się razem cieszyć albo razem się pocieszać. Ale emocje!!!
Najlepiej test robić w terminie miesiączki, chociaż na niektórych pisze, że można już 6 dni po zapłodnieniu, zapłodnienie ok. 2 dni po owulacji maksymalnie, także 23 dzień cyklu byłby może już dobry na test? No i życzę oczywiście wielkiej radości!!

Ja mam dopiero 14 lipca...
Co do tego usg to wyglada na to,ze nie bede miala robionego...
Zapytalam dzis o to i lekarka powiedziala,ze nie widzi potrzeby bo jestem mloda i ani w mojej rodzinie,ani w rodzinie M nie zdazaly sie przypadki urodzen chorych dzieci(jakos w tym stylu powiedziala).
Dzis tylko zobaczyla (usg dopochwowe)czy serduszko bije i dzidzie zmierzyla.Oddalam mocz i pobrano mi krew z palca.
Zapytalam tez o witaminki i mam brac tylko kwas foliowy.
W ogole jak czytam,ze niektore z Was dostaja leki na podtrzymanie(Duhplaston) to na poczatku sie dziwilam ze i ja nie dostalam po tym jak poronilam i w pierwszych tygodniach uwazano,ze ciaza jest zagrozona.Tu jest widocznie inaczej niz w Polsce...
No zauważyłam, że co kraj, to inne podejście do ciąży, u nas na to usg genetyczne wielu lekarzy kieruje wszystkie pacjentki, uważam, że to dobrze, bo badanie jest nieinwazyjne, trwa trochę dłużej niż normalne usg i to wszystko.. Ja mocz badam co miesiąc a krew co dwa. A co do witamin, to po 12 tygodniu już lekarka kazała mi się przestawić z kwasu na jakiś zestaw. Co do Duphastonu z kolei, to chyba w Polsce jest taki popularny i często stosowany, jednak lepiej działa progesteron w zastrzykach, tak myślę, tzn. Kaprogest, ale to dają w naprawdę trudnych sytuacjach...

Enka - pamiętam, że poleciłaś mi to forum, tak więc w ogóle dzięki :-) Aż tak ciężko mi nie jest, tak tylko czasem wzdycham z żalem, że się mi nie udało i że tak krótko byłam w ciąży i że nie zobaczę tej kruszynki. No ale życie toczy się dalej a ja więcej nic nie mogę zrobić jak myśleć o kolejnej kruszynce.
A ty wypoczywaj jak najwięcej, niedługo już połowa Ci minie.:-)

Selenko ślicznie wyglądasz

Ola 81 a może jakoś jednak doszło do zapłodnienia, trzymam kciuki

Agnieszka0240 super wieści

Nikki super, że u Ciebie też ok i dzidzia dikołki robi

Witam Paryszankę i Sikoreczkę dla Waszych aniołków
[*]
[*]
[*]
[*]

Agata13 powodzenia na egzaminie

Trzymam kciuki za Wróbelka

AgaAj a ty to chyba ślub masz niedługo, przynajmniej tak suwaczek pokazuje.

Wszystkie pozostałe dziewczynki pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy aniołków, dołączam do Was z nadzieją, że jeszcze mi się uda... Straciłam nasze maleństwo w 5 tc 7.06.2009 - raptem tydzien temu. Ciezko mi teraz wrocic do normalnego zycia. Usmiecham sie kiedy tego ode mnie oczekuja, odpowiadam na pytania, robie to co powinnam, ale w glebi serca czuje dziure, straszna pustke. I czekam... bo ponoc czas leczy rany.

reklama
Ja tylko na chwile chcialabym sie tylko pochwalic ze od 2 godzin jestem ciocia
Od mojego szwagra zona urodzila chłopczyka IGORKA :tak:

Mykam .... zaraz nowo upieczony tatus przyjezdza:-)

Do góry