reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziecko nie potrzebuje poduszki nawet do drugiego roku życia, większość mam wprowadza je wcześniej dla ładniejszego wyglądu itd... ale zdrowiej maluszkowi jest spać na płaskim podłożu:)

reklama
a jaka mialas posciel z glucka??to z tego sklepu tak co sie tak nazywa??
Kupilam w jakims dzieciecym sklepie, posciel firmy glück(czy jakos tak). Nie pamietam serii. Nie byla wypasiona, bez wypelnienia. Jeden komplecik tanszy bez ochraniacza, grugi drozszy z ochraniaczem. Ale nie pamietam serii aby podac:-(. Ale naprawde sie zawiodlam.

Dziecko nie potrzebuje poduszki nawet do drugiego roku życia, większość mam wprowadza je wcześniej dla ładniejszego wyglądu itd... ale zdrowiej maluszkowi jest spać na płaskim podłożu:)
ja używałam poduszki od 6 m-cy na polecenie ortodonty. Mój synek ma od urodzenia cofniętą dolną szczękę, a dzięki poduszeczce nie zapada sie ona jeszcze bardziej

Wcześniej użwałam poduszki klin
BEZPIECZNA PODUSZKA dla niemowlat KLIN do lozeczka (663731126) - Aukcje internetowe Allegro
teraz używam jak mały ma katar - lepij mu sie na niej oddycha

... bo tak się zastanawiałam i jak będę jeździć po jakichś kamykach czy coś to gumiaki tak nie odczują a tamte się moga powycierać i jeszcze będzie strasznie trzęsło....
z tego co pamiętam bratowa raz kupiła spacerówkę n plastikach i chyba wymieniła na inną na gumowych....

Z tymi kółkami to są różne opinie - ja biore pod uwagę pompowane lub piankowe. Facet w sklepie a wózkami zwrócił mi uwagę, że kobiety czesto wybierają pompowane gdy chca chodzic na spacery "w teren" np. do lasu bo chodzi im o komfort dziecka ale często musza upuscic troche powierza żeby faktycznie tak było. Inna sprawa to ew. przebicia kół - w piankowych nie ma tego ryzyka.

A propos pościeli - czy któraś z was orientuje się jak sprawa wygląda w lózeczkach turystycznych? Chodzi mi o to czy tam jest jak przewiazać lub przymocować tą ochronkę na szczebelki...
No bo jeśli nie to właściwie wszystko czego potrzebuje to poszewki + pościel bo moskitiera już z łóżeczkiem przyjdzie
w sumie to wygląda tak:
do wózka
POŚCIEL DZIECIĘCA DO WÓZKA 4 częściowa NOWA! (662493251) - Aukcje internetowe Allegro
wypełnienie do łózeczka
POŚCIEL WYPEŁNIENIE 135x100 DARLAND (663673011) - Aukcje internetowe Allegro
poszewki do łóżeczka
2el.eksluzywna.pościel 120x90 PIĘKNA 20-WZORÓW (665614918) - Aukcje internetowe Allegro

razem: 105zl + koszt przesyłki :happy2:
noooo, rozmiary wypełnienia i poszewkę do łózka muszę jeszcze dopasować bo nie zauważyłam że są różne no ale to już drobnostka bo masa tego do wyboru...

Ostatnia edycja:
W łóżeczku turystycznym na pewno nie ma miejsca żeby ochraniacz. taki jak na szczebelki w zwykłym łóżeczku przyczepić. Moja Kuzynka ma łóżeczko turystyczne, śliczne jest, ma już budkę, więc mary_mary tak jak piszesz, potrzebujesz tylko poszewki na podusię i kołderkę.

W łóżeczku turystycznym na pewno nie ma miejsca żeby ochraniacz. taki jak na szczebelki w zwykłym łóżeczku przyczepić. Moja Kuzynka ma łóżeczko turystyczne, śliczne jest, ma już budkę, więc mary_mary tak jak piszesz, potrzebujesz tylko poszewki na podusię i kołderkę.
Co masz pod pojęciem "budki" w łóżeczku turystycznym?

u niej wygląda to jak budka przy wózku, taka w kształcie łuku, można ją ściągnąć, można na niej coś powiesić, poszukam na allegro to linka wstawię zaraz. Ale generalnie fajnie to wygląda.

reklama
Do góry