reklama
No i wkoncu dotarłam
Ale mialam cały dzien latania a pod wieczor jeszcze goscie nam sie zwalili
Długo z Wami nie posiedze bo jutro wieczorem M wyjezdza no i trzeba Go jakos spakowac
Zapisałąm dzisiaj mlodego do zerowki

Szkola bardzo sie jemu podobała,nawet był ogladac sale dla zerowkowiczow

ksiazki dla zerowki mam na stronce internetowej tej szkoly a jaka ma byc wyprawka dowiem sie 1 wrzesnia

Mlode juz spia.Polozylam Je w samych majtkach i przykryłam delikatnie reczniczkami bo tak jest duszno i goraco
Dzisiaj mielismy taka burze ze szok

Strasznie wialo i trzaskało wielkim gradem

Długo z Wami nie posiedze bo jutro wieczorem M wyjezdza no i trzeba Go jakos spakowac
Zapisałąm dzisiaj mlodego do zerowki

ksiazki dla zerowki mam na stronce internetowej tej szkoly a jaka ma byc wyprawka dowiem sie 1 wrzesnia

Mlode juz spia.Polozylam Je w samych majtkach i przykryłam delikatnie reczniczkami bo tak jest duszno i goraco
Dzisiaj mielismy taka burze ze szok

agunia-ln
Fanka BB :)
ślicznaa to moja ksiezniczka

u mnie też duchota, szła burza błyskało się i grzmiało ale spadło tylko kilka kropel i już po wszystkim

ja się zmywam pod przysznic, odkąd tu mieszkam strasznie późno chodzę spać

dobrej nocy
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
witam szanowne Panie na ncnym dyzurze

As jak juz pislaam w przypadku dzieo z calosciowymi zaburzeniami rozowjowymi trzeba sie starac o SUO-czy li terpeute,ale to juz wiesz,wiec jak njaszybciej kombinujcie orezcenie.
na komisje zaswiadczenie od psychiatry plus opinia od neurologa i psychologa!moze tez byc opnia z przedskzkola-jak to powiedziec im iwecej zlego nim tym wieksze szanse na orzczenie.
ja w srode z Weronika do stolicuy na komisje odwolawcza.

to Ty duuuuuuza kobieta jestes:-)
ja rozumiem upodobanie do roznych rzeczy.co do szczotki-z czasem moze sie przekona do innej,ale wiem jak jest-ta monotonia i stereotypia.
to jak jkoc za slaby to koldra powinna byc dobra.a rzone karteczki do fiksacji an krzesle obrotowym mozesz sama przygotwac.
ach ta koordynacja-wracajac jeszcze-wiecie dziewczyny ile trudu moze psrawic wejscie po drabinie lub zrobienie glupiego rowerka nogami

a mz elepiej do fonaitry zamaist laryngologa?macie namiary an psychiatre jakies?
na kiedy potrzebujecie?moze udaoby mi sie cos zalatwic w czd.
musisz to wszytsko znowu przegryzc ale zobzczysz dobrze bedzie.moja Paulina sprawniejsza fizycznie i manualnie ale za to nikt KLubusiowych tekstow nie przebije:-)
w wawie nie wiem ile kosztuja godzinne ale jednorazowy normalny 2,80z nie wiem ile ulgowy a dobowy 9zl
mozecie sie starac do PFRONu o turnus rehabilitacyjny tzn o kase na niego.!
wiesz ze jako opikeun dziecka niepelnosprawnego masz znizkowe bilety i jezeli nie masz wychowawczego to mozesz isc na siadczenie pielegnacyjne na dziecko?
a no juz pamietam.to fanie.przeyda sie Kubie:-)
ja byalm u bratowej na plotkach potem u mamy.w miedzyczasei byla burza iciut sie chlodzilo.pprzyjemniej jest w domu,zobaczymy jak jutro bedzie
ale jak pomysle ze 2 mieisacemam siedziec z obiema babami w domu to mnie ponosi
Paulina bywa taka wkurzjaca,irytujaca i ni wiem co jeszcze ze szok.
uadje glucha(albo ja ogluszyloi nie wiem),nagminnie przekreca wyrazy juz nie mowiac o tym ze ciagle cos na zlosc robi.
czyzby to juz ten wiek???????????
a Weronika jakkiedys nie plakala wcale tak teraz drze sie co chwile i probuje placzem na mnie wymusic!!!!!!!!!
ja sie nie ddaje ale stasznie mnie to wkurza!!!!!!!!1

mamita Kubuś też jest wcześniakiem po wylewach i innych powikłaniach.
Naszą historię znajdziesz tu w moim podpisie a samą historię Kubusia na:
Fundacja Wcześniak szukaj Kuba Kurnikowski.
U nas problem polega na tym,że mały nie ma jeszcze orzeczenia o niepełnosprawności.
Gdy je będzie już miał to mi się połowa życia ułatwi.
Po pierwsze dastanę na Niego jakieś pieniądze
po drugie moge wtedy do fundacji ruszyć o pomoc.
Całe szczęście w tym nieszczęsciu,że nas jeszcze w miarę na to wszystko stać i możemy sobie pozwolić na terapię prywatną.
Nie wyobrażam sobie jednak ludzi,których nie stać,a ich dzieci potrzebują takiej pomocy jak Kubuś.![]()
As jak juz pislaam w przypadku dzieo z calosciowymi zaburzeniami rozowjowymi trzeba sie starac o SUO-czy li terpeute,ale to juz wiesz,wiec jak njaszybciej kombinujcie orezcenie.
na komisje zaswiadczenie od psychiatry plus opinia od neurologa i psychologa!moze tez byc opnia z przedskzkola-jak to powiedziec im iwecej zlego nim tym wieksze szanse na orzczenie.
ja w srode z Weronika do stolicuy na komisje odwolawcza.
jaka szczotke?????????aż ty czarownicoszczotkę zabrała i poleciała
![]()

No tak lekarz mowil ze wyoka jest w skali jest juz na najwyzszym poziomieNo ale ja 180cm a m 190cm wiec nic dziwnego ze dziecko wielkie
![]()
to Ty duuuuuuza kobieta jestes:-)
W naszym przypadku nie tak łatwo.
Kuba zaakceptował tylko tę szczotkę na diagnozie.Inną nie dał się dotknąć.Szczotka dla niemowląt jest za miękka,ona go podrażnia.
To trzeba mocno i zdecydowanie ,by te głębokie czucie pobudzić.Materac musi mieć specjalny,bo on już duży jest a musi się cały rozłożony na brzuchu na nim zmieścić,bo inaczej piłką wałkować się nie da .Nie może być koc to od razu zaznaczyła ,że koc jest za mało sprężysty dla Kubusia.
Piłki też już takie rehabilitacyjne,bo on ma dośc dużą już rączkę i twardości muszą być różne.Słoiczków z wodą nawet do buzi przyłożyć nie dał.
Krzesło obrotowe już mam,bo Klaudia swoje od komputera na razie odda.:-)
ja rozumiem upodobanie do roznych rzeczy.co do szczotki-z czasem moze sie przekona do innej,ale wiem jak jest-ta monotonia i stereotypia.
to jak jkoc za slaby to koldra powinna byc dobra.a rzone karteczki do fiksacji an krzesle obrotowym mozesz sama przygotwac.
ach ta koordynacja-wracajac jeszcze-wiecie dziewczyny ile trudu moze psrawic wejscie po drabinie lub zrobienie glupiego rowerka nogami

Mamo Helenki muszę dać radę,bo nie widzę innego wyjścia.
Zanim jednak znów sobie wszystko poukładam wg dla mnie dobrego schematu to trochę minie.
Na razie wszystko mnie przytłacza.
Za dużo tego na raz.
W tym miesiącu musimy jeszcze odwiedzić :
psychiatrę,okulistę , laryngologa i zrobić poziomy tarczycy.:-szok:
Też oczywiście prywatnie ,bo w przychodni zapisów nie ma.
Dopiero na wrzesień.![]()
a mz elepiej do fonaitry zamaist laryngologa?macie namiary an psychiatre jakies?
na kiedy potrzebujecie?moze udaoby mi sie cos zalatwic w czd.
musisz to wszytsko znowu przegryzc ale zobzczysz dobrze bedzie.moja Paulina sprawniejsza fizycznie i manualnie ale za to nikt KLubusiowych tekstow nie przebije:-)
ja zaraz zbieram sie do pracy piotr poszedł z dziećmi na tą diziałkę oglądać zobaczymy co jak i za ileja wziełam prysznic dopijam kawulca i zaraz idę na tramwaj
dziewczyny u was też takie drogie bilety komunikacji miejskiej???u nas najtańszy normalny tzn 20 minutowy kosztuje 2.20 ulgowy 1.10przegięcie muszę sobie sieciowy na jedną linię kupić bo kosztuje chyba 46 zł
![]()
w wawie nie wiem ile kosztuja godzinne ale jednorazowy normalny 2,80z nie wiem ile ulgowy a dobowy 9zl
No właśnie nas na prywatna terapie niestety nie stac chociaz robi,y wszystko co możemy. Orzeczenie o niepełnosprawności mam ale tylko na rok narazie. mamy zasiłek pielegnacyjny 153 zł i 60zł na rehabilitację. A na rehab. dojeżdzamy prawie 100kmjesli któras z Was wie jakie kryteria trzeba spełniać by podlegać pod fundacje to prosze o info. Ja to sie boje że te fundacje niektóre to ściema jakaś
Nie mam o tym pojęcia.
![]()
mozecie sie starac do PFRONu o turnus rehabilitacyjny tzn o kase na niego.!
wiesz ze jako opikeun dziecka niepelnosprawnego masz znizkowe bilety i jezeli nie masz wychowawczego to mozesz isc na siadczenie pielegnacyjne na dziecko?
pies????????Ja jeszcze jestem,ale weny brak.
1 dobra wiadomość .
dziś Darek zapłacił zaliczkę na kurs dogo czyli od 20-26 lipca jestem na kursie.:-)
Jeśli go zdam to od września mam zapewnioną jakąś współpracę z "Jagą".
a no juz pamietam.to fanie.przeyda sie Kubie:-)
ja byalm u bratowej na plotkach potem u mamy.w miedzyczasei byla burza iciut sie chlodzilo.pprzyjemniej jest w domu,zobaczymy jak jutro bedzie
ale jak pomysle ze 2 mieisacemam siedziec z obiema babami w domu to mnie ponosi

Paulina bywa taka wkurzjaca,irytujaca i ni wiem co jeszcze ze szok.
uadje glucha(albo ja ogluszyloi nie wiem),nagminnie przekreca wyrazy juz nie mowiac o tym ze ciagle cos na zlosc robi.
czyzby to juz ten wiek???????????
a Weronika jakkiedys nie plakala wcale tak teraz drze sie co chwile i probuje placzem na mnie wymusic!!!!!!!!!
ja sie nie ddaje ale stasznie mnie to wkurza!!!!!!!!1
anka26_x_07
Mama Laury :)
Tobie tez bedzie czas szybko uciekalkurcze jak ten czas leci Niki juz bedzie miała miesiąca dopiero co urodzilas
![]()
wlasnie tak juz jest z ta pogoda Dzis z basenu nas deszcz wygonil na szczescie i tak jus sie zbieralysmyno wlasnie ode mnie masz dla chlopca ...
nie nastawiaj sie tak na dziewczynke bo zycie lubi platac figle a najwazniejsze by zdrowe bylo
no to dzien naprawde udany super tez bym sie na basen przeszla ale co jak u nas cidziennie burze popoludniu albo wieczorem
udanego grillowania :-) podrzuc tam pozniej kielbache
no fakt milusio bedzie oj milusio ...
no to upojnej![]()
slicznosci, piekna modeleczka rosniea to moja ksiezniczka
pogoda nie dopisala a Twoj to na ile ma ten wyjazd?Bo moj tez wybywaNo i wkoncu dotarłam
Zapisałąm dzisiaj mlodego do zerowkiSzkola bardzo sie jemu podobała,nawet był ogladac sale dla zerowkowiczow
Dzisiaj mielismy taka burze ze szokStrasznie wialo i trzaskało wielkim gradem
![]()
trzymam kciukiJa jeszcze jestem,ale weny brak.
1 dobra wiadomość .
dziś Darek zapłacił zaliczkę na kurs dogo czyli od 20-26 lipca jestem na kursie.:-)
Jeśli go zdam to od września mam zapewnioną jakąś współpracę z "Jagą".
śliczna
u mnie też duchota, szła burza błyskało się i grzmiało ale spadło tylko kilka kropel i już po wszystkim
ja się zmywam pod przysznic, odkąd tu mieszkam strasznie późno chodzę spać
dobrej nocy
ja codfziennie sie klade dobrze po polnocy

My bylismy u znajomych zapomnialam na smierc ze bylismy umowieni na 19

super sie z Laura poruzumiewala wiec ja moglam sie goscic na tarasie

Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Ania to najwaznijesze ze odwiedziny udane.
a mnie znow 8 nawala

nie moge dojrzec czy to poprostu wylazacy zabczy cos sie juz w nim robi

w poniedzilek mam wizyte u sadysty to sie dowiem.
narazie poszedl w ruch ibuprom i calgel(weronika ma uzulenie to ja uzywam:-))
a do tego moje prblemy z @,wlosy mi garsciami wychodza i rwanie barku.cos jest ze mna nie tak.widacmoje jedyny jajnik szwnakuje,a moze tarczyca
a mnie znow 8 nawala

nie moge dojrzec czy to poprostu wylazacy zabczy cos sie juz w nim robi

w poniedzilek mam wizyte u sadysty to sie dowiem.
narazie poszedl w ruch ibuprom i calgel(weronika ma uzulenie to ja uzywam:-))
a do tego moje prblemy z @,wlosy mi garsciami wychodza i rwanie barku.cos jest ze mna nie tak.widacmoje jedyny jajnik szwnakuje,a moze tarczyca

anka26_x_07
Mama Laury :)
Kurcze a bralas skrzyup polny na te wlosy albo cos innego
Z zebem niezazdroszcze nic milego :/
Kurcze a ja tez zauwazylam ze laura chce placzem cos wymuszac u mnie to nie przejdzie ale moj za to daje sie na to nabrac
Z zebem niezazdroszcze nic milego :/
Kurcze a ja tez zauwazylam ze laura chce placzem cos wymuszac u mnie to nie przejdzie ale moj za to daje sie na to nabrac

reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
witam wieczorową porą!:-) miałam być wcześniej ale taka burza byla
i oberwanie chmury że nawet nie prbowałam kompa włączać
ogród wyplewiłam, nawet truskawki zdażyłam
As sam opis Kubusiowych dolegliwości poraża:-( ale kobieta silna istota jest DASZ RADĘ

Patrysia jak byłam z Maćkiem w ciaży to właściwie na okrągło spałam
może dlatego że byłam w domu na chorobowym to mogłam bo ze starszakami to chodziam do pracy do dnia porodu
Zadowolona witaj!
Agnieszka&Emili śliczna księżniczka
więcej grzechów nie pamiętam
...pozdrawiam:-):-):-)

ogród wyplewiłam, nawet truskawki zdażyłam

As sam opis Kubusiowych dolegliwości poraża:-( ale kobieta silna istota jest DASZ RADĘ

Patrysia jak byłam z Maćkiem w ciaży to właściwie na okrągło spałam

Zadowolona witaj!
Agnieszka&Emili śliczna księżniczka

więcej grzechów nie pamiętam

Podziel się: