reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to skączyłam masakra ile tego

z tych trzech to te pierwsze najfajniejsze

aga śliczne te sandalki emili:tak::tak::tak::tak:
a moja gwiazda julia zostawiła sandałki u babci:wściekła/y:na szczęście ma tu 3 pary lklapeczek i jedne mają nawet taki paseczek na piętę więc jakoś przeczekamy bo nie będe kupowała jej nowych jak ma tamte:no:
a miałam wam sie pochwalić mój ex małż wzioł listę ksążek dla adama i julki i powiedział że ja mam im zrobić wyprawkę a on książki sam od siebie kupi:tak::tak::tak:ale jestem happy bo mam jakieś 300-400 zł w portfelu:tak:
Tak w sumie to łaski nie robi, tylko że tak już jest ze przeważnie mają w nosie, więc miło z jego strony

Mi też podoba się ta druga

Gabi usnęla mąz ze starszakami poszedł sprzątac w piwnicy wysprzątali mieszkanie a ja kawulca popijam zobiadem poszłam na latwiznę Mamy abonament do baru i poszlismy tam zjesc bo zawsze przynosimy do domu ;-)a dzis sie wkurzyłam i poszlismy Dzieci zjadlu frytki z kotletem Gabi kotleta z surówką a ja mielonego ziemniaczki i surówke z marchewki Smaczne nawet bylo a mąz surowke frytki i kotlet z piersi kurczaka no iwzielismy dodomu troche soków i mineralna :zawstydzona/y:jutro pewnie zrobie jakas zapiekanke :tak:ide poczytam troche póki spi bo potem będzi sazlec Gabi do 23 :-D
Ale Ci dobrze

dziekuje ale ten tez kochana mam, ja w Avonie konsulatntka wiec z Avonu wszystkie kosmetyki przetestowane, tak jak mowie- na mnie teraz nic nie dziala- nei wiem jeszcze jakby bylo z odzywką w sprayu z jedwiabiem z gliss kura ale teraz kasy nie mam zeby kupic:baffled::baffled::baffled:tylkko tej jeszcze nei wypróbowalam z dzialajacych na mnie wczesniej:sorry2::sorry2:
Też mam tą w spraju i tą odrzywkę ze spłukiwaniem bo moja fryzjerka mówiła że lepiej działa i wsumie obie są fajne. tą w spraju używam jak niechce mi sę tamtej nakładać

Witam wszystkie mamy :)
Oj rozumiem ciebie iwokir , mój mąż z racji swojego wykonywanego zawodu, też racuje w domu jest fotoreporterem.Jak go o coś proszę to ma zawsze tą samą odpowiedz jak ja bym chciał się z tobą zamienić i zajmować się tylko małym (nasz synek ma 7 miesięcy) i nudz się szybko trzeba mu co jakiś czas podrzucać nowe zabawy.Ostatnio okazało się że nasz maluszek nie uznaje nikogo innego jak mnie do usypiania więc nocki usypianie też należ do mnie.... Nasi mężowie mogą wyjść z domu kiedy chcą, a my musimy być z naszymi dzieci. a potem mają jeszcze zazłe że mamy zły chumor i jesteśmy przemęczone i dla nich nie mamy już czasu... A tylko wystarczy tylko troszę ruszyć głową panowie...
Witam

nikogo nie ma:baffled:

ja zrobilam zapiekanka z makaronu z szynka i serem wiec zaraz ja spalaszuje bo dzis jeszcze nic nie jadlam:baffled: no w sumie wciagnelam nektarynke i kawe wypilam:tak: jak sa upaly to jesc mi sie nie chce tez tak macie?
Ja poproszę przepis na tą zapiekankę

Nie wiem czy wam mowilam wczoraj na bilansie lekarz sie mnie pytal ile mleka sztucznego pije Emily ja mu mowie ze 2X250ml a on do mnie ze jedna flaszke mam jej juz odstawic a nastepna za jakis czas tak zeby jak bedzie miala roczek juz jej mleka nie dawac tylko normalne posilki :szok::szok::szok: powiedzial ze w tym sztucznym mleku nic nie ma dobrego duzo bialka itd ze normalne posilki beda dla niej zdrowsze a i powiedzial ze moge juz jej pomalu krowie mleko dawac:tak::tak::tak:
To dziwne bo jak niema tam nic dobrego to dlaczego nasze dzieciaczki mają je pić???:szok:. Mój Seweryn na cycku był do 6 m. a potem na sztucznym na początku na sojowym bo jest alergikiem ale potem normalnie wprowadziłam mu bebilon i nic mu nie byl a po roku mleko z kartonu rozcieńczałam trochę z wodą. Teraz już normalnie serki mleko i nic mu nie jest

A tak wygląda wymęczone dziecko po całodziennych szaleństwach :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Slodkie Biedactwo

No to moj M juz poleciał:tak:
Ale jest masakra-o wiele gorzej i ciezej niz sie spodziewałam:no::no::no:
Dominik mi cały czas plakal i mowil ze nie moze o Nim zapomniec:no::no::no:Ja patrzac na Niego sama tez wyłam:no:
Tylko dziewczynki byy cały czas mega zadowolone:-Dale to chyba tylko dlatego ze za duzo z tej sytuacji nie rozumieja:no:

Teraz Dominis siedzi ze mna w salonie i oglada bajki,a mlode juz spia
Trzymaj się

Witam :tak:

My dzisiaj na działkę lecimy:tak:

YouTube - Evian Roller Babies US

świetny
muszę podzielić na pól

reklama
witam :-) mąż pojechal na pogrzeb wziąl Wojtka niebotrzebnie :no: ja gotuje rosołek ,dziewczynki oglądaja jakis teleturniej a ja Witam sie z wami ;-)nic mi sie nie chce nie byłam na zakupach a troche rzeczy brakuje :baffled: moze jak m wróci to wyjdziemy na zakupy Slonko swieci ja wczoraj mialam wieczorem zajrzeć ale tak mnie pochlonęła ksiązka Janusza L.Wisniewskiego "BIKINI" Bikini | Wiśniewski Janusz Leon → Księgarnia Gandalf ze zapomnialam o bozym swiecie nawet nie pilnowalam Gabi i usikala 5 par majtusiów i 2 pary spodenek :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale ze mnie matka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok: jak zalpę jakąs dobra ksiązke to wszystko wali sie a ja siedze i czytam Idę zobaczyc co z moim rosołkiem wczoraj troche sciełam sie z męzem Pije herbatke taką odchudzjącą dla facetów ( SlimFigura: System SlimFigura Men ) a staram sie gotowac diettycznie a on wczoraj wrocil od kolegi po 23 i zacząl sie napychac wiec ja mowie po co herbate pije (wcześniej juz piłkilka razy i bardzo mu pomagała )po co moje starnia jak on to w d.... Wkur.....Mowie moze zmądzrejesz jak butyCi dzieci beda wiazac i siurka swojego nie zobaczy bedzie musial luterko brac, coraz trudniej spodnie mu kupic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:odchudzanie zaczyna sie od glowy trzeba chciec a nie obzeraz sie i wszystko munagadalm to rano sie wogole do mnie nie odzywal :-(
Faceci to takie delikatne stworzenia, tak szybko się obrażają

tak jak myslałąm pusto tu okropnie:tak::tak::tak:

słodkie,swietna reklama :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka juz kapała sie w basenie,polatała po ogródku,teraz biega po pokuju na golasa,zaraz coś zje i powoli będziemy szykowac sie do drzemki.a jak ona usnie to ja skoczę na zakupy:tak::tak::tak::tak:

Wasze dzieci też teraz mało jedzą.Oliwke teraz to trzeba zmusac do wszystkiego,zje troszeczke i juz mówi ze nie chce.więc daje jej częściej ale po troszku i bardzo dużo pije.
Seweryn też nie chce jeść to jakaś masakra

Witam nocna porą,miałam awarię systemu,więc nawet nie będę docztywać bo natchnienia brak.Micha na jutro naszykowana,byliśmy na grillu u kumpla M. a teraz biedne:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry: roboty sobie zadało:angry::angry:, a właśnie modli się w kiblu:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Menu na Jutro: zupka kalafiorowa,młode ziemniaczki ze skrzydełkami po amerykańsku,sałatka z rosołków Amino,pasztet z sera białego,sernik na kruchym spodzie i tort lodowy:-p(w końcu wyszedł w tej śmisznej formie:baffled:),nasączyłam galaretką cytrynową,wysmaruję od środka dżemem wiśniowym i lodów truskawkowych nawciskam,przykryję spodem(też nasączony) i poleję 2-kolorową polewą,świeczuszka z 2 kupiona w Tesco i balony takie do układania różnych form(psa sama zrobiłam);-).
Witam a my dzis jedziemy( a raczej przyjadą po nas) do Porzecza do siostry ciotecznej męża :tak: na grilla ciesze sie bo dzieciaki polataja po podworku :-) obiadek mam rosołek z makaronem + ziemniaczki ,mięsko z rosołu ew jajko sadzone ,sałata lodowa z ogórkiem :tak: a na grilla zabieramy kielbaskę i salatkę z zupek chińskich Bo Beatka pewnie też naszykuje ale ja nie lubie jezdzic z pusta ręka . Pogoda na razie dopisuje MIŁEJ NIEDZIELI :-D:-D
Ja bym bardzo chciała przepis na tą sałatkę z zupek

cześć dziewczyny;-)
włąśnie piję kawkę i miałam nadzieję, że dziecko jeszcze trochę pośpi a ja będę miała trochę czasu na bb ale jak zasiadłam przed kompem to Misia właśnie się obudziła:baffled:
dopadła mnie straszna alergia, m wczoraj skosiła trawę a ja dzisaiaj mam oczy jak królik. nos jak bania, katar się leje a ja nie mogę oddychać tylko non stop kicham:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam alergię na trawy i przyszłam mieszkać na wieś to już chyba szczyt głupoty:szok::szok::szok:ale będę twarda i się nie dam:-D:-D:-D:-D
znowu mam zaległości ale może chociaż częściowo je nadrobię i zobaczę o czym pisałyście:tak:
To współczuję

a oto co moj kochany wymyslił po prośbie żeby sie ze mną położył , a on wolal ogladac film
:przecież to tak jakbym był obok Ciebie":szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
Zabawny jest :-D:-D:-D

Witam,

Ale nas dzisaj zmoczyło :angry::angry::angry:

Pojechałam z Niki na działkę odebrać Helekę, bo została u baci na noc... Miałam sobie posiedzieć, zjeść grila. No grila rozpaliłyśmy ale już w deszczu, potem przeszło na troszkę, ale jak przyszły następne chmury zebrałam się do domu.:baffled:

Wracałam do domu w starsznej ulewie, a do tego stanęłam w mega korku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jakis wypadek był. Anika zrobiła się głodna i zaczęła marudzić, Helena krzyczy siku. Korek ani drgnie, do domu daleko a na zewnątrz oberwanie chmury :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Musiałam wysiąść wysadzić Helenkę, całe mokre, byłysmy od deszczu, no ale siku zrobione :sorry2: po częsci na moje spodnie :dry: Całe szczęście Anika zadowliła się smokiem :sorry2: Zamiast 20 min jechałam do domu 2 godziny :no:

Ale M o mnie zadbał czekala na mnie kawka i kompiel :-p:cool2: Ale co się starchu najdłam wczasie tej ulewy w aucie to moje...

A teraz M pojechał po nowy fotelik i wózek dla Niki :tak: Nie mogę sie doczekać :-p
Te wypadki teraz to jakaś masakra. u nas na krzyżówce to już przesada. w tym roku zgineły tam już dwie osoby :no::no::no::no:. Aż strach jeżdzić

Hej dziewczyny
No i po weekendzie, no i po wypoczynku.
W piątek po południu zawieźliśmy Wiki do mojej mamy, bo o 2 w nocy wyjazd na rbi sobie wymyśleliśy. Mała zadowolona, mięliśy odebrać ją w sobotę wiecorem, a ta nie chciała jechać. Tak więc jak wróciliśy z ryb o 13.30, szybko je oczyścić ( ponad 7 kilo! ), zjeść obiad i do wyrka. Jak położylśmy się spać o 16 tak spaliśy do rana gdzieś koło 5. W niedzielę pojechaliśy do małej, ale ona ani myślała z nami wracać, więc podrzuciliśmy ją i moją mamę do prababci i wróciliśy do domu. Troche czasu dla siebie... Wieczorem odebraliśmy kobitki, mała do domu, babcia do dziadka ii sielanka się skończyła. Ale tak strasznie tęskno nam juz za nią było, że szukaliśmy wymówek, żeby ją odebrać, a moja mam krótko-ona nie chce jechać, a wyś odpoczywajcie. No jo.Ale już jest w domku. W nocy dała popalić, chyba miała temperature, bo strasznie się pociła ( nie była za ciepło ubrana i niczym przykryta) a włoski mokre jak z kąpieli. Dziś poniedziałek, mamuśka wstała poklikać, reszta śpi. Nie nadrobię, bo muszę zdążyć zrobic cała masę zanim m wstanie i mnie wygoni. Nada ma urlop.
Buziaki dziewczyniska
Tak to jest jak dzieci w domu to żawsze by się chciało żeby sobie pojechały do babci albo gdzieś a jak ich niema to mogły by już wrucić

Wityam i ja
U mnie pobudka byla wyjatkowo wczesnie ale ja jakos nie moglam wygramolic sie z łozka:-D:szok:
Teraz dzieciaki biegaja z lizakami ale na szczescie maja je zamkniete:tak::tak::tak:
Zaraz zmykam robic sniadanko bo sama jestem juz glodna

AGNES
Nie zazdroszcze tego prasowania:no::szok:Ale mnie tez to czeka tylko jeszcze nie wiem kiedy;-)
Ja tęz nie mogłam się wygramolić. Seweryn mnie budził i nie mogłam się podnieść

witajcie dziewczynki, nie było mnie troche bo znów mi sie komp zepsuł, tym razem jakiś wirusik mi się wkradł, komp zaczął mi wszystko kasować i zamykać póki co narazie działa ale nie wiem ile jeszcze podziała wię jak anów zniknę przepraszam bardzo znów piszę z explorera ( bo firefox'a mi też skasowało) więc bedzie ciężko:( nie mogę cytować więc nie będę nadrabiać mam nadzieję że nie bedziecie mi miec tego za złe, u nas nareszcie sie pogoda zrobiła słoneczko ładnie świeci więc można iść poszukac pracy:p a niestety z praca jest jedna wielka masakra nigdzie jej nie ma!!!
Witam bo my się jeszcze chyba nie znamy

hihi nie te lata powiadasz:-D:-D

mi sie robi juz drugie pranie- wlasne rozwiesilam pierwsze wiec nie jest źle- ale co do zmywnia garów szykowania sie i sprzatania cslego mieszkania to dalej nie mam weny:sorry2::sorry2::sorry2: ciekawe czy mnie wogóle najdzie:sorry2::sorry2:
Mi jedno się wyprało i zaraz wstawię drugie

wlasnie pozmywałam gary!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D
a mój syn mówi "mamo czemu piszesz przecież gary są brudne, musisz umyć"

"na tapczanie lezy leń nic nie robi cały dzień" dziś ogłaszam dzień lenistwa kto sie pod nim podpisuje??? moje lenistwo zdobyło szczyty, nawe zmywarki mi sie nie chce zapakować masakra :OOOOOOOOOOO
Ja chętnie ale po weekendzie masakra

Ech napiszę Wam coś.
Pośmiejcie się .
A co :-D:-D:-D:-D:-D
Wczoraj tak super spędzaliśmy z Darkiem popołudnie,że zapomnieliśmy o zostawionej na gazie karkówce,która się dusiła :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Efekt mega dym na całym piętrze i smród przypalenizny w całym domu przez kilka godzin.:baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Zrobiliśmy sobie odlot na całego :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D i kupę sprzątania do tego.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-):-):-):-):-)

"na tapczanie lezy leń nic nie robi cały dzień" dziś ogłaszam dzień lenistwa kto sie pod nim podpisuje??? moje lenistwo zdobyło szczyty, nawe zmywarki mi sie nie chce zapakować masakra :OOOOOOOOOOO
Ja sie podpisuje:tak::tak::tak:Co prawda juz sobie posprzatałam odkurzaczem ale nic wiecej chyba nie robie bo mi sie nie chce
witam Was poniedziałkowo i uciekam.:-):-)
WOW:-D:-D:-DWleciałas i wylecialas;-):-D
no jak nic jestes w ciąży:-D:-D:-D:-D
ja wczoraj wyprasowałam wszystko od 8 do 11 prasowałam ale wsio mam poprasowane:tak:tylko że znów się w koszu zbiera pranie:szok:
Ale Wy smigacie z tym prasowaniem:szok:Ja mam juz pelna wanienke w garderobie i jakos nie moge sie za to wziasc:no:Dobrze ze teraz jest tak cieplo i dzieciaki prawie caly dzien biegaja w samych gaciach to i pranie rzadziej robie;-):-)

Mlode juz spia i Dominik tez cos mi sie poklada:tak:
O 14 ma przyjechac szwagier a pozniej moja siora z moim chrzesniakiem:tak:
Obiad juz mam ugotowany wiec sobie teraz posiedze albo i sie poloze-zobacze;-):-D

Musze sie pochwalić Oliwka dziś nauczyła się mówić słowo "DO WIDZENIA" :tak::tak::tak::tak::tak:

robiliśmy zakupy,wychodzimy ja mówię do Pani do widzenia a Oliwka usmiecha się do pani i mówi też do widzenia i jej macha.
Czasmi potrafi sie zachować :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A i przebił się Oliwce wreszcie ząbek-górna prawa dwójka !!!!!! wreszcie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ma już na koncie 11 zębów

GRATULACJĘ!!!!!!!!!!!!!
Muszę spadać mam trochę roboty. Postaram sie odezwac pużniej

Ja teraz wyczekuje piatek bo tylko one juz zostały do wybicia sie dziewczynkom:tak:
Ale to pewnie troszke potrwa

Probuje zaplacic za allegro przelewem i nie wiem co mam wpisac w miejsce gdzie sie wpisuje za co place:confused:
Zawsze placilal przez plac teraz ale jakos nie chce mnie przekierowac na ta strone od kilku dni a musze zaplacic

Ja teraz wyczekuje piatek bo tylko one juz zostały do wybicia sie dziewczynkom:tak:
Ale to pewnie troszke potrwa

Probuje zaplacic za allegro przelewem i nie wiem co mam wpisac w miejsce gdzie sie wpisuje za co place:confused:
Zawsze placilal przez plac teraz ale jakos nie chce mnie przekierowac na ta strone od kilku dni a musze zaplacic
dowikla normalnie wpisujesz swój nick z allegro na poczatek potem piszesz nazwe aukcji i numer aukcji i to wszystko.ja zawsze tak piszę :tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry