reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Julisia muszę Ci powiedziec ,że mnie też krzyż strasznie bolał i całe podbrzusze ale ponoc to normalne bo macica sie rozciąga..ale mnie ze dwa dni pobolało i przestało,mam nadzieje że Ci tez minie,ale każda z nas jest inna i nie koniecznie to samo ma..dlatego jak Cie to niepokoi to powinnas isc do lekarza..kto pyta nie błądzi a lepiej zapytac niż chodzic w stresie i napięciu:)Pozdrawiam;-)

reklama
Hello

U mnie od rana dobrze jak zawsze, chociaz wczoraj tez nie bylo najgorzej... :tak:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak tam Wasze piersi? bola Was jeszcze bardzo? bo mi jakby troche sie zatrzymaly tzn chyba na razie juz sie nie powiekszaja i nie bola juz az tak bardzo ... nie wiem czy to dobrze.
I jeszcze ma m jedno pytanko takie bardziej intymne, czy kochacie sie ze swoimi M? bo mi lekarz nie zabronil ale jakos tak jak juz sie cos dzieje to sie troche denwruje i nie moge sie do konca skupic.. a dzisiaj mnie troche brzuch nawet zabolal wiec sie juz w ogole wystraszylam...

Ja ide do L w poniedzialek, dopiero na 20:20 a z jego opoznieniem to pewne wejde przed 22... tez juz bym chciala isc bo jakos sie tak niepokoje osttanio.

Hejka wieczornie!
Kiedyś pisałam, że nie wiem jak powiedzieć siostrze, bo ona się już tyle czasu stara, a ja mam nieplanowaną ciążę. No i ostatnio wydusiłam to z siebie, i jak zwykle się okazało, że strach ma wielkie oczy. Siostra się ucieszyła, trochę jej głos drżał, ale bardzo się starała, żebym ja miała poczucie, że jest wszystko ok. Mam nadzieję, że w tym cyklu jej się wreszcie uda - pomyślcie o niej ciepło, może to coś pomoże :-)
Powiedziałam też moim rodzicom, i oni też się ucieszyli, więc naprawdę świat jest piękny :-D
An

Kochana widzisz nie było tak źle i to jest najważniejsze, a lepiej, że dowiedziała się od Ciebie:-) w końcu to Twoja siostra:-)

Witajcie Śnieżynki.
Ja ciągle odliczam godziny do USG - jeszcze 6 godzin ...
A ja dzisiaj jakoś źle spałam. Tak mnie lewa łopatka nawala, że momentami mam problemy z oddychaniem. Aż się bałam jechać samochodem... W mordę - straszliwie boli !

Miłego dnia Kobitki

shingle Ty uważaj na siebie:-) jak Cie dalej będzie bolało to w domu poproś o masaż:-D trzymam kciuki za wizytę:-)

mamuśki wszystko będzie dobrze!pamiętajcie,że teraz jestesmy bardziej przewrażliwione i jak tylko cos to kojarzymy z najgorszym..głowa do góry:]trzeba byc dobrej myśli..ja wczoraj pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojej fasoleczki!co za uczucie!tego sie nie da nawet opisac..o ciąży dowiedziałam sie w 5 tyg. dokładnie w dzień ojca..hehe i miałam wszystkie objawy,mdlałam,wymiotowałam a wczoraj mi strasznie od rana krew z nosa leciała to poszłam bo juz myślałam że cos nie tak ale wszystko wporządku dlatego też nie martwcie sie za wczasu!:)pozdrawiam wszystkie mamuśki:):);-)

Witaj kochana w naszym gronie:-) i ogromne gratulację:-) już wpisałam Cię na listę:-)

Dzień dobry Śnieżynki:-) ja dziś czuję się o wiele lepiej, choć pogoda zaś u nas nieciekawa:angry:

Wiecie napiszę Wam, że doczytałam na innym wątku, że Tutusia ma obumarłą ciążę i niestety już nie będzie z nami, bo jutro ma iść na kontrolne USG, ale to już chyba pewne, choć jak się pomodlimy to może stanie się cud...

Ostatnia edycja:
Hello

U mnie od rana dobrze jak zawsze, chociaz wczoraj tez nie bylo najgorzej... :tak:
Dziewczyny a powiedzcie mi jak tam Wasze piersi? bola Was jeszcze bardzo? bo mi jakby troche sie zatrzymaly tzn chyba na razie juz sie nie powiekszaja i nie bola juz az tak bardzo ... nie wiem czy to dobrze.
I jeszcze ma m jedno pytanko takie bardziej intymne, czy kochacie sie ze swoimi M? bo mi lekarz nie zabronil ale jakos tak jak juz sie cos dzieje to sie troche denwruje i nie moge sie do konca skupic.. a dzisiaj mnie troche brzuch nawet zabolal wiec sie juz w ogole wystraszylam...

Ja ide do L w poniedzialek, dopiero na 20:20 a z jego opoznieniem to pewne wejde przed 22... tez juz bym chciala isc bo jakos sie tak niepokoje osttanio.

Więc tak :
Po pierwsze myślę że u Ciebie mało przyjemne aspekty początków ciąży będą teraz zdecydowanie rzadziej. Kobito Ty za chwilę zaczynasz drugi trymestr ! :szok:
Po drugie moje cycochy już przestały być bardzo bardzo wrażliwe, teraz są po prostu wrażliwe i to właściwie tylko sutki.
Po trzecie to jesteś szczęściarą że możesz "używać" swojego M :-D Ja teraz mam celibat i troszkę cierpię z tego powodu :-p
W ciąży z Lolkiem nie miałam zakazu i muszę powiedzieć że ciąża powodowała że inaczej wszystko odczuwałam. Uwielbiałam te "inne" doznania. Wyluzuj i ciesz się chwilą ...

A w poniedziałek oczywiście będę mocno trzymała kciuki :-D

Hej dziewczynki... u mnie dziś ciut lepiej ale bez większych zmian. Mdłosci wciąż całodobowe - coś ciepłego zjem jak mi ktoś pod nos podstawi (wczoraj nakarmiła mnie tesciowa :-)) kuchnię omijam szerokim łukiem, a z łóżka wstaje jak połamana i chodze tak cały dzień...

Ale ogólnie jest cudownie :)))))

Julisia muszę Ci powiedziec ,że mnie też krzyż strasznie bolał i całe podbrzusze ale ponoc to normalne bo macica sie rozciąga..ale mnie ze dwa dni pobolało i przestało,mam nadzieje że Ci tez minie,ale każda z nas jest inna i nie koniecznie to samo ma..dlatego jak Cie to niepokoi to powinnas isc do lekarza..kto pyta nie błądzi a lepiej zapytac niż chodzic w stresie i napięciu:)Pozdrawiam;-)

krzyż to mnie boli od samego początu ciąży i już się w jakimś stopni przyzwycziłam, ale teraz te bóle strasznie się nasiliły dlatego trochę się zaczynam stresowac tym bardziej że w poprzedniej ciąży poroniłam dokładni w tym okresie co teraz jestem....
Hello

mnie piersi już przestały boleć już w ok 6-7 tygodniu, zaduże też nie urosły (normalnie noszę miseczke C teraz mam D) ale pytałam się lekarza i powiedział że to żaden problem jeszcze zdążą urosnąć i wcale nie muszę przy tym odczuwać dużego dyskonfortu

Julisia to idź już teraz do lekarza . Proszę .... Będziesz przeżywała i się stresowała niepotrzebnie. Pójdziesz sobie do ginka on Ci powie że wszystko gra i buczy, da coś żeby nie bolało i będzie cacy :-D

Przykro mi z powodu Tutusi ;(
Shingle mocno trzymam kciuki :) daj znać jak maleństwo.
U mnie tez dzis dziwnie, zjadłam rano bułkę z serkiem i teraz ciągle mnie mdli, jakbym miała tą bułkę oddać z dokładką.
Dziewczyny już nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed, fakt że lubiłam dopasowane bez pasków, i byłam w miarę szczupła, zawsze ok 48 do 49 kg, ale przytyłam. teraz mam 52 kg a spodnie jakby pół numeru za ciasne. Kupiłam na allegro takie :
jeansy ciążowe BIAŁE i CZARNE roz(36-46) TU r38 (670643781) - Aukcje internetowe Allegro
białe i czarne. Wczoraj sama sobie skróciłam nogawki i przyznam ze są bardzo wygodne. Mogłam kupic rozmiar 36 tez bym weszła i były bardziej dopasowane, ale wolałam zeby były luźniejsze to zimą tez będe je nosic.
A wy jak zakupowo?

reklama
Super te spodenki :tak: Muszę sobie takie białe kupić koniecznie.
1 sierpnia mamy jechać do Lublina na ślub kolegi to może bym je założyła...

Do góry