reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Karoli po pierwsze to zazdroszczę miasta w którym mieszkasz :-) Studiowałam w Perugii i nadal miło wspominam ten pobyt :tak: powiem ci że jak wróciłam do polski to też miałam problem z wysławianiem się :eek: rozmawiałam z rodzicami a tu nagle jakieś włoskie słówko wstawiłam, albo zapominałam polskich słów :eek: i nie umiałam sobie przypomnieć jak to się mówi. Niby człowiek całe życie mówił po polsku wyjechał na chwile zagranicę i zapomina o swoim języku :zawstydzona/y: mimo iż to było niecelowe

Bo problem jest taki, ze na obczyznie ciezko jest wziac do reki polska ksiazke, gazete, czy poogladac jaki film po polsku. We dwoch rodakow jest zawsze razniej i lepiej.
Mi ksiazki przesyla mama. Niestety na razie nie moge i nie powinnam ich czytac, bo mam do zdania niedlugo cala sesje, glownie po wlosku.

A Perugia fakt, fajna fajna, chociaz ja bym chetnie zmienila to miasto i wyprowadzila sie do innego, to ciut wiekszego. Wole miasta wieksze. Pochodze z Wawy.
Tutaj w Perugii jest fajnie jak sie studiuje, przyjezdza na wakacje i bawi i prowadzi lekkie zycie.

Co studiowalas jesli mozna spytac? Wloski na Università per Stranieri czy cos innego na Univeristà di Perugia?

reklama
Witam:-)z maluszkiem wszystko dobrze ma 8 cm jak to ginekolog mówi wszystko na tak:tak:ślicznie się ruszało(zdjęcie jutro wkleje):-)pokazał mi oczka nosek ustka serduszko ładnie biło:-)no i teraz co do płóci jak to powiedział że na 100% powie za miesiąc a na dzień dzisiejszy możemy się tak pobawić:tak:no ale co z tej zabawy wynikło pokazał mi siusiaka i powiedział tak"na dzien dzisiejszy obstawiam że to chłopiec"tak więc dziewczynki będe mieć małego Alanka a tez już na to się nastawiam bo tak dzidzia była ułożona że tego siusiaka mi ginekolog pokazał i było ładnie go widać:tak:TAK WIĘC SYNEK:tak:troszke popłakałam ale jest już lepiej to był tak troszke dla mnie szok ale juz jest ok ciesze się ze jest zdrowe że dzidzia pięknie się rusza co czekam na mojego małego smrodka:-)
Gratuluje, najważniejsze że synuś zdrowy i ja też myślę że martwić się nie ma czym i dziewczynka będzie następnym razem

Ja również rozstępy mam w genach, a jakoś po pierwszej ciąży ani jednego na brzuchu, po dwa na udach ale bardzo małe. Przypomnę, że przytyłam ponad 30kg, brzuch przeogromny. Więc ja się będę upierac, że kremy działają, pod warunkiem, że stosowane regularnie, min2 razy na dzień.
Chyba muszę Wam wkleić fotę jaka mam ze szpitala z moim brzuchem gigantem:zawstydzona/y:

Labamba, ja niestety stwierdzam, że kremy pomagją, ale nie na 100% i jak ktoś ma mieć rozstępy to i tak je będzie miał, może po kremie ileś tam % mniej ale zawsze.:no::no:
Ja mam rozstępy od zawsze, bez tycia czy chudnięcia po prostu się znikąd pojawiają, a stosowałam naprawdę dobre kremy.:-(

Witam:-)z maluszkiem wszystko dobrze ma 8 cm jak to ginekolog mówi wszystko na tak:tak:ślicznie się ruszało(zdjęcie jutro wkleje):-)pokazał mi oczka nosek ustka serduszko ładnie biło:-)no i teraz co do płóci jak to powiedział że na 100% powie za miesiąc a na dzień dzisiejszy możemy się tak pobawić:tak:no ale co z tej zabawy wynikło pokazał mi siusiaka i powiedział tak"na dzien dzisiejszy obstawiam że to chłopiec"tak więc dziewczynki będe mieć małego Alanka a tez już na to się nastawiam bo tak dzidzia była ułożona że tego siusiaka mi ginekolog pokazał i było ładnie go widać:tak:TAK WIĘC SYNEK:tak:troszke popłakałam ale jest już lepiej to był tak troszke dla mnie szok ale juz jest ok ciesze się ze jest zdrowe że dzidzia pięknie się rusza co czekam na mojego małego smrodka:-)

Gratuluję synka!! Najważniejsze, że zdrowo rośnie, jak się urodzi, to nie będziesz go chciała zamienić nawet na wszystkie dziewczynki świata!!

Ja również rozstępy mam w genach, a jakoś po pierwszej ciąży ani jednego na brzuchu, po dwa na udach ale bardzo małe. Przypomnę, że przytyłam ponad 30kg, brzuch przeogromny. Więc ja się będę upierac, że kremy działają, pod warunkiem, że stosowane regularnie, min2 razy na dzień.
Chyba muszę Wam wkleić fotę jaka mam ze szpitala z moim brzuchem gigantem:zawstydzona/y:

To ile razy dziennie trzeba smarować się kremem? Myślałam ,że raz dziennie ale porzadnie wystarczy a tu teraz czytam ,że minimum dwa razy:szok:

To ile razy dziennie trzeba smarować się kremem? Myślałam ,że raz dziennie ale porzadnie wystarczy a tu teraz czytam ,że minimum dwa razy:szok:
Ja do szóstego m-ca rano i wieczorem, a pózniej 3razy. No i peeling oczywiscie raz na dwa, trzy dni:happy:. Niestety trzeba systematyczności:sorry:
Ja przed ciążą nie miałam rozstępów, więc ja zapobiegałam, a nie korygowałam istniejące. I tu Nikki się z Tobą zgadzam, nie ma środka na istniejace rozstępy:no:. (laser jedynie).Dlatego tak ważne jest zapobieganie:tak:, bo to uważam, że działa:tak:.

witam babsztylki ;-)
nawet nie próbuję czytać Was po wczorajszej nieobecności:tak:
wczoraj miałam spotkanie z endokrynologiem z moją tarczycą, ale wszystko ok tak w skrócie:tak: tylko szkoda, że musiałam czekać dwa miesiące, koszmar:sorry:

śmigam do pracki, wieczorkiem może mi się uda nadgonić:-)

acha Andzia 76 wczoraj byłam w Jaśkowicach i właśnie tam jest gin jakiś Rojek mają 3D i kosztuje 120zł, muszę się dokładnie wypytać czy dobry sprzęcior otd.

Patrysiu ale się cieszę:-) Super że dzidzia tak zdrowo rośnie:tak: Gratuluję chłopaczka:-)
I dzięki dziewczynki za te kremy polecane:) Spróbuję tn Fissan bo jest niedrogi a podobno działa wzorowo:)

Witam z rana :-)
Ten żel z arniki to myślicie, że można kupić w aptece????

Ja ostatnio na wizycie u lekarza tak się zestresowałam, że jak weszłam do gabinetu to miałam ciśnienie 140/90... a zwykle mam 110/70 :eek:
Ja tak mam zawsze jak widzę biały fartuch, nawet więcej:-)

reklama
Do góry