Dziewczynki mi od kilku dni puchną stopy i dłonie, w japonkach paski wżynają się w skórę, a żeby założyć obrączkę to mogę tylko pomarzyć.
Byłam wczoraj u gina państwowego i po badaniu dwoma palcami w pochwie i uciskając brzuch stwierdził cytuję: " Ciąża rozwija się prawidłowo,16 tygodni tak jak wynika z OM, wszystko w porządku" myślałam że się załamie, dopiero wczoraj założyli mi kartę ciążową bo nie było wolnych terminów, dobrze że w poniedziałek idę prywatnie.
Acha jak zapytałam o badanie na HIV to stwierdził, że w moim przypadku nie ma takiej konieczności i jak chcę to mogę zrobić na własną rękę.
Tylko ciekawe na co idą moje składki, gdybym dostała tą kasę do ręki to mogła bym sobie opłacić poród w prywatnej klinice![]()
Witaj Asiu. Czytałam gdzieś, że żeby nie puchnąc trzeba dużo pić. W ciąży podobno najlepiej wode mineralną a nie źrólaną. Pij to może opuchlizna zejdzie:-) A z tym lekarzem to masakra. Ja cały czas do przychodni chodziłam wcześniej ale jak się tylko o ciąży dowiedziałam zaczęłam chodzić prywatnie. Trochę to kosztuje ale zupełnie inne traktowanie..nie ma porównania. Trzymaj się!