reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

witam

My wczoraj zobaczylismy maluszka:-D:-D:-D:-D
Mąż w koncu mógł pojsc ze mna, a mały tak sie rozbrykał na widok taty, ze nie dało sie go złapac na USG:-D i uwaga... mój mały wielkolud mierzy juz z nózkami ok 20cm:szok:
pupe nawet nam wystawił, ale sprzet nie ten i nie było widac płci... na szczescie, bo by ginka sie wygadała:-p Ale najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa, rozbrykana, az te kopniaki czułam, a ginka sie ze smiechu składała:-p

Pytałam o basen i moge chodzic tytlko mam sobie wykupic laktovaginal albo cos tam jeszcze ochronnie... :tak:o niczym innym nie mówiła... powiedziała, ze wrecz wskazany jest basen:tak:

Normalnie kamien z serca...:tak:
Zaraz jeszcze bede miec wyniki TSH czy jak to tam na ta raczyce, brat mi skoczy do przychodni i pewnie zaraz bedzie dzwonił:tak:
Gratuluję:-)

Ja troszkę babcie rozumiem :tak:
Babcia urodziła zdrowe dzieci, tak jak nasze mamy nas a USG nie było. Jest to super nowoczesne urządzenie i przydatne i mnie również wczorajszy wynik - ucieszył, uspokoił i oczywiście zrobie kolejne USG połówkowe..
Troszkę nie popieram robienia kilkunastu USG w ciąży, uważam to za jednak jakąś małą ingerencję i tylko dla samego podlądania nie myślę aby było trzeba.
Sprawdzic, wiedzieć, dla potrzebnych, ważnych celów to rozumiem.
Biorę pod uwagę, że każda może mieć inne zdanie - tak napisałam tylko w obronie babci :-D
Ja też uważam, ze to nie jest obojętne dla dzidzi ,a z czystej ciekawości co miesiąc nie robiłabym. Może dlatego, że nie należę do kobiet martwiących się:tak: Ja w przyszłym tyg idę na usg 4d i potem pod koniec ciąży. Ale oczywiście już nie mogę się doczekac przyszłego tyg i zobaczenia "siuśki" na ekranie- oby:-p
Muszę coś ugotować, a wcale nie mam chęci:zawstydzona/y:

reklama
nie sadze, ze to ma wielkie znaczenie. Na pewno perystaltyka sie spowalnia troche. Wiec mysle, ze to granica 2-3 kilo. Poza tym ja np. bardzo czesto jak bylam glodna i zapailam papierosa to mi sie odechciewalo jesc, a teraz jak czuje glod to musze cos przekasic.

A tak naprawde to tyje sie od jedzenia i jesli ktos sie objada to tyje, zarowno jak rzuci palenie jak i w przypadku ciazy. A jak sie je normalnie i ma sie zrownowazona w miare diete to sie trzma wage.
Wiadomo, my teraz musimy obowiazkowo przytyc.

Mam nadzieje, ze nikogo nie obrazilam. To jest taka moja teoria.

jola24gratuluje dziewczynki:-) ja tez mam nadzieje ze podniose statystyki na dziewczynki;-)

To nie mi te gratulacje sie naleaz a dla kacha_wawa ja nie wiem i nie bede wiedziec co tam sie u mnie kryje, lubie niespodziewanki:-)

Hej!
Chciałam przekazac dobrą wiadomość - miałam dziś USG szyjki i jednak obejdzie się bez krążka, bo jest długość w normie. Mam lekkie rozwarcie zewnętrzne, ale mieszczę sie w normie (5mm), a ujście wewnętrzne przy dzidzi jest zamknięte. Mam byc pod obserwacją, ale na razie problemu nie ma. Niestety pani doktor była jakaś paskuda i nie chciała mi za bardzo dzidzi pokazywać, bo skierownaie było na szyjkę, a nie na badanie płodu stwierdziła (kochany NFZ). Powiedziała tylko, że maleństwo rusza się we wszystkie strony i tyle:( A ja po ciuchu liczyłam, że może sobię popatrzę, nie mówiąc juz o płci, ale widać musze czekac do połówkowego (jednak moja babeczka od USG dzidzi to jest porządna - niebo a ziemia do tej mendy u której dziś byłam).

Super, ze wszystko oki:tak:

Ciesze sie ze wszystko oki:)

Co do wagi to ja mam prawie1.5 kg na plusie ale jak podobno wage mam odpowiednia wiec nie kazali sie stresowac tym ze tak szybko nie przybywa:tak: Tylko ze ja jeszcze nie czuje ruchow a juz bym chciala, wy juz w 14 tyg czulyscie a ja?:-(

Witam mamuśki. Ja mam termin na 20 stycznia :-)
Jola.24 nie przejmuj się ja również nie czuję jeszcze ruchów dziecka ;-)na pewno je poczujemy za chwilkę. Zresztą mój lekarz twierdzi że jeśli jest to pierwsze dziecko to nawet ok 16 -19 tygodnia zaczyna się czuć ruchy dziecka dopiero .

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki. Ja mam termin na 20 stycznia :-)
Jola.24 nie przejmuj się ja również nie czuję jeszcze ruchów dziecka ;-)na pewno je poczujemy za chwilkę. Zresztą mój lekarz twierdzi że jeśli jest to pierwsze dziecko to nawet ok 16 -19 tygodnia zaczyna się czuć ruchy dziecka dopiero .

kurcze ja tez ruchów nie czuję jeszcze a w pon zacznę 16tc:szok: tak już bym chciała poczuć kąpnięcie mojej fasolinki żeby wiedzieć ze wszytsko znią w pożadku.

Beti 81 na spokojnie :) Na pewno poczujesz solidne kopniaki od swojej fasolki :) Każda ciąża jest inna i inaczej przebiega :) wszystko przed tobą ... Hm... przed nami :)

Ja czasami czuje kiedy sie wierci bo caly brzuchol mi twardnieje i jakis dziwny jest ale kopniakow nie czuje... jeszcze nie.
Ja dopiero poinformowalam szefa o ciazy po powrocie z urlopu pogratulowal i jest dla mnie prze mily nastepnego dnia okazalo sie ze jeszcze jedna dziewczyna jest w ciazy w 2 miesiacu a jeszcze jedna niedlugo rodzi hehe niezly przyrost w tym moim londynskim hoteliku:-D

nie sadze, ze to ma wielkie znaczenie. Na pewno perystaltyka sie spowalnia troche. Wiec mysle, ze to granica 2-3 kilo. Poza tym ja np. bardzo czesto jak bylam glodna i zapailam papierosa to mi sie odechciewalo jesc, a teraz jak czuje glod to musze cos przekasic.

A tak naprawde to tyje sie od jedzenia i jesli ktos sie objada to tyje, zarowno jak rzuci palenie jak i w przypadku ciazy. A jak sie je normalnie i ma sie zrownowazona w miare diete to sie trzma wage.
Wiadomo, my teraz musimy obowiazkowo przytyc.

Mam nadzieje, ze nikogo nie obrazilam. To jest taka moja teoria.

Wiesz Karoli, to też zależy od organizmu. Jeden będzie wcinać non stop i nic mu nie przybędzie (mam taką kuzynkę. Je więcej od swojego męża i na dodatek nie rusza 4 liter z przed telewizora i wygląda jak anorektyczka), a drugi będzie jadł wręcz książkowo i tak przytyje. Na to nie ma reguły, każdy jest inny. Mi kiedyś po rzuceniu palenia przytyło się 10 kg w ciągu roku i nie podjadałam, chodziłam nawet na aerobik; a jak tylko zaczęłam palić znowu, to zgubiłam to w 2 miesiące. Spokojnie, teraz nie pale:tak:i zdrowo się odżywiam.:tak: Odchudzać się bede jak urodze. Pewnie i tak maluszek da w kość , że bez diety się schudnie:-D:-D:-DA chuderlakom, to tylko pogratulować i pozazdrościć figurki:-D:-D:-D

A tak wogule, to miałam napisać , że byłam zobaczyć jak wygląda park w Legnicy, bo u mnie na osiedlu to nie ma zbyt dużych zniszczeń (i całe szczęście). I jak mi znajomi mówili, że park nie istnieje, to jakoś im nie zabardzo wierzyłam. Ale niestety, wyglądał tak, jakby jakaś bomba spadła. Nie ma ani jednego całego drzewa. A to jedne ze zdjęć, jakie zrobiłam

Ostatnia edycja:
agagsm gratuluję dobrych wieści. szkoda, że babka nie ujęła od razu dzieciątka - byłoby dwa w jednym.;-)

co do tycia mi też w piersiach przybyło. i już miesiąc temu miałam prawie 2kg na plusie, ale wcześniej byłam dość szczupła, więc się tym nie przejmuję. w pierwszej ciąży też tyłam, bo to normalne w ciąży, a potem schudłam głównie dzięki karmieniu mojego smoka.

reklama
Agagsm ,a jaka długą masz szyjke? ja mam 6 cm wczoraj mi lekarz zmierzył na usg.Dziewczynki o 17 ide ogladać mieszkanie do wynajecia moze w koncu sie uda wynajac ,trzymajcie kciukasy:tak:

Do góry