Czarodziejka
Fanka BB :)
HEJ
Bylam na wizycie,,, ale ogolnie jestem dzisiaj w ogole niezadowolona ta wizyta, lekarz w pospiechu, ewidentnie sie dzisiaj spieszyl (jutro na wakacje jedzie).
Zalozyl mi dopiero dzisiaj karte ciazy , nawet mnie nie zwazyl, tylko zapytal o wage, termin mi wpisal na 10.01- NIE WIEM JAKIM CUDEM???
Jeszcze przed badaniem mi mowi,ze to teraz 17 tydzien... Yyyyy , a ja wedlug osttaaniej wizyty tak jak dzisiaj w suwaczku!! Wiec nic nie rozumiem!
Zbadal mnie, mial mi film nagrac, ale sie nie nagral... Dzidzia ok, teteno +/- 150.. ruszala sie, widzialam paluszki u nozek takie mini.
Szukal chyba dlugo plci ale nie mogl znalezc... i nie podal mi :--( powiedzial,ze przy nastepnej wizycie juz powie.. No i powiedzial,ze od nastepnej wizyty bedzie juzwazyl dzidzie i na podstawie jej rozwoju bedzie okreslal wiek ciazy i termin porodu.
Witaminy + urinal , na pecherz kazal brac ( dopiero jak mu pow,ze chyba mam zle wyniki moczy, cos tam przekroczone to spojrzal) , luteine tez nadal , pytalam po co to pow,ze profilaktyczni nic sie nie stani bo niby dopiero od 17 tygodnia lozysko przejmuje wszytkie funkcje a tak progesteron jest potrzebny...wiec kazal brac jeszcze tydzien i odstawic.. ale ja niby czytalam,ze nie powinno sie z dnia na dzien odstawiac wiec juz nic nie rozumiem...
Nastepna wizyte mam dopiero 2 wrzesnia bo on tak wraca.
Ogolnie to jestem totalnie niezadowlona z dzisiejszej wizyte , wiem ze nic nie wiem..
![]()
Kochana no powiem Ci ze pan doktor zachował sie niefajnie..ja juz bym do takiego nie poszla...życie nauczyło mnie ze trzeba walczć o swoje, tym bardziej jak sie im placi (prywatnie) takie pieniadze....szczerze mowiąc przekonana bylam ze Ci dzis powie plec no ale o to nie mozna miec do niego pretencji no bo czasem dzidzia i na połowkowym usg nie chce sie pokazac....ale cala reszta to nie tak..i zdziwiona jestem ze dopiero Ci karte zalozyl....hmmm jakaś żenada!

No ale nic nie martw sie... przemyśl sobie jednak dokladnie czy aby nie zmienic lekarza prowadzącego!!!! Pomyśl sobie ze gdyby cos sie zlego dzialo...tfu tfu a ten patafian bylby na wakacjach to podejrzewam ze nawet nie odebral by telefonu!!!! A taki lekarz to dooooopa nie lekarz!!!!!
Jedyne dobre z tej wizyty to ze zobaczylas swoje dzieciatko!!!!
Anisen- nie wiem jakiej firmy były te ubrania ciązowe ale znam kilka firm gdzie mają naprawdę fajne "fatałaszki" dla kobiet z brzuszkiemdzis weszlam w pobliskim markecie do sklepu z ubraniami ciązowymi - nawet nie wiedziałam ze takowy jest , ale jest- i sie przeraziłam. Spodnie ceny od 130 zł, i to zadne dzinsy firmówki , zwykłe szmaciaki, takie które mi sie podobały 170, zwykła bluzeczka 60zł, a tunika juz 90 , no i sukienka jak worek na śmieci za jedyne 120zł. Kobietki fakt ze nie bedziemy teraz nosic dopasowanych w talii rzeczy ale czemu to co nam proponuja ciązowe sklepy jest koszmarnie workowate, bez kształtu i cenowo 3 razy droższe od innych. toz to jawna dyskryminacja

Ponizej podam Ci linki
Ale co do cen...to niestety firmy ktore robią odzież ciążową dorabiają sie na matkach...bo wiedzą ze nic innego nie zalozymy....choc moim zdaniem to swinstwo..tym bardzej ze te ubrania są tylko na kilka miesiecy...
Linki :
www.9fashion.pl
www.bebefield.pl
www.happymum.pl
Kochane a ja Wam sie musze pochwalić ze dziś odebralimy klucze od naszego domku
Ostatnia edycja: