reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

HEJ

Bylam na wizycie,,, ale ogolnie jestem dzisiaj w ogole niezadowolona ta wizyta, lekarz w pospiechu, ewidentnie sie dzisiaj spieszyl (jutro na wakacje jedzie).
Zalozyl mi dopiero dzisiaj karte ciazy , nawet mnie nie zwazyl, tylko zapytal o wage, termin mi wpisal na 10.01 :confused::confused: - NIE WIEM JAKIM CUDEM???
Jeszcze przed badaniem mi mowi,ze to teraz 17 tydzien... Yyyyy , a ja wedlug osttaaniej wizyty tak jak dzisiaj w suwaczku!! Wiec nic nie rozumiem!

Zbadal mnie, mial mi film nagrac, ale sie nie nagral :no::no:... Dzidzia ok, teteno +/- 150.. ruszala sie, widzialam paluszki u nozek takie mini.

Szukal chyba dlugo plci ale nie mogl znalezc... i nie podal mi :-:)-( powiedzial,ze przy nastepnej wizycie juz powie.. No i powiedzial,ze od nastepnej wizyty bedzie juzwazyl dzidzie i na podstawie jej rozwoju bedzie okreslal wiek ciazy i termin porodu.

Witaminy + urinal , na pecherz kazal brac ( dopiero jak mu pow,ze chyba mam zle wyniki moczy, cos tam przekroczone to spojrzal) , luteine tez nadal , pytalam po co to pow,ze profilaktyczni nic sie nie stani bo niby dopiero od 17 tygodnia lozysko przejmuje wszytkie funkcje a tak progesteron jest potrzebny...wiec kazal brac jeszcze tydzien i odstawic.. ale ja niby czytalam,ze nie powinno sie z dnia na dzien odstawiac wiec juz nic nie rozumiem... :confused::confused:

Nastepna wizyte mam dopiero 2 wrzesnia bo on tak wraca.

Ogolnie to jestem totalnie niezadowlona z dzisiejszej wizyte , wiem ze nic nie wiem.. :baffled::baffled:

Kochana no powiem Ci ze pan doktor zachował sie niefajnie..ja juz bym do takiego nie poszla...życie nauczyło mnie ze trzeba walczć o swoje, tym bardziej jak sie im placi (prywatnie) takie pieniadze....szczerze mowiąc przekonana bylam ze Ci dzis powie plec no ale o to nie mozna miec do niego pretencji no bo czasem dzidzia i na połowkowym usg nie chce sie pokazac....ale cala reszta to nie tak..i zdziwiona jestem ze dopiero Ci karte zalozyl....hmmm jakaś żenada!
appalled.png

No ale nic nie martw sie... przemyśl sobie jednak dokladnie czy aby nie zmienic lekarza prowadzącego!!!! Pomyśl sobie ze gdyby cos sie zlego dzialo...tfu tfu a ten patafian bylby na wakacjach to podejrzewam ze nawet nie odebral by telefonu!!!! A taki lekarz to dooooopa nie lekarz!!!!!
Jedyne dobre z tej wizyty to ze zobaczylas swoje dzieciatko!!!!

dzis weszlam w pobliskim markecie do sklepu z ubraniami ciązowymi - nawet nie wiedziałam ze takowy jest , ale jest- i sie przeraziłam. Spodnie ceny od 130 zł, i to zadne dzinsy firmówki , zwykłe szmaciaki, takie które mi sie podobały 170, zwykła bluzeczka 60zł, a tunika juz 90 , no i sukienka jak worek na śmieci za jedyne 120zł. Kobietki fakt ze nie bedziemy teraz nosic dopasowanych w talii rzeczy ale czemu to co nam proponuja ciązowe sklepy jest koszmarnie workowate, bez kształtu i cenowo 3 razy droższe od innych. toz to jawna dyskryminacja
Anisen- nie wiem jakiej firmy były te ubrania ciązowe ale znam kilka firm gdzie mają naprawdę fajne "fatałaszki" dla kobiet z brzuszkiem:tak:
Ponizej podam Ci linki
Ale co do cen...to niestety firmy ktore robią odzież ciążową dorabiają sie na matkach...bo wiedzą ze nic innego nie zalozymy....choc moim zdaniem to swinstwo..tym bardzej ze te ubrania są tylko na kilka miesiecy...

Linki :

www.9fashion.pl
www.bebefield.pl
www.happymum.pl

Kochane a ja Wam sie musze pochwalić ze dziś odebralimy klucze od naszego domku :))))) Nareszcie bedziemy miec swoje miejsce na ziemi:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Losek to może idż do innego lekarza. Też właśnie idę 13 do lekarza na genetyczne badanie, a on wieczorem jedzie. Mam nadzieje, że nie będziej już myslami na urlopie

ja ma tak ale nie po arbuzie tylko po herbacie zielonej ;) takiej słabej ale gonie co chwila do łazienki.

dzis weszlam w pobliskim markecie do sklepu z ubraniami ciązowymi - nawet nie wiedziałam ze takowy jest , ale jest- i sie przeraziłam. Spodnie ceny od 130 zł, i to zadne dzinsy firmówki , zwykłe szmaciaki, takie które mi sie podobały 170, zwykła bluzeczka 60zł, a tunika juz 90 , no i sukienka jak worek na śmieci za jedyne 120zł. Kobietki fakt ze nie bedziemy teraz nosic dopasowanych w talii rzeczy ale czemu to co nam proponuja ciązowe sklepy jest koszmarnie workowate, bez kształtu i cenowo 3 razy droższe od innych. toz to jawna dyskryminacja
Eh to prawda ceny ubrańciążowych są koszmarnie wysokie. Ja to wyszukuje na targu tuniki za parę złotych inie uzywane za 30zł, 10zł teraz tez znalazłam dwie po 6 złw sam raz na lato i na brzusio no i po pierwszej ciąży mi zostały i jedne spodnie i bluzeczki. A ja odkupiłam juz na potem swie pary ciążówek od kobitki za 100 zł trzeba poszukać na internecie bo szkoda taką gruba kasę walić. Ja za pierwszym razem kupiłam dźinsy w sklepie fakt ze całą ciążę mi posłuzyły, ale cena 170 zł no ale teraz tez sie przydadza. Ehhh zarabiaja na nas i tyle.

HEJ

Bylam na wizycie,,, ale ogolnie jestem dzisiaj w ogole niezadowolona ta wizyta, lekarz w pospiechu, ewidentnie sie dzisiaj spieszyl (jutro na wakacje jedzie).
Zalozyl mi dopiero dzisiaj karte ciazy , nawet mnie nie zwazyl, tylko zapytal o wage, termin mi wpisal na 10.01 :confused::confused: - NIE WIEM JAKIM CUDEM???
Jeszcze przed badaniem mi mowi,ze to teraz 17 tydzien... Yyyyy , a ja wedlug osttaaniej wizyty tak jak dzisiaj w suwaczku!! Wiec nic nie rozumiem!

Zbadal mnie, mial mi film nagrac, ale sie nie nagral :no::no:... Dzidzia ok, teteno +/- 150.. ruszala sie, widzialam paluszki u nozek takie mini.

Szukal chyba dlugo plci ale nie mogl znalezc... i nie podal mi :-:)-( powiedzial,ze przy nastepnej wizycie juz powie.. No i powiedzial,ze od nastepnej wizyty bedzie juzwazyl dzidzie i na podstawie jej rozwoju bedzie okreslal wiek ciazy i termin porodu.

Witaminy + urinal , na pecherz kazal brac ( dopiero jak mu pow,ze chyba mam zle wyniki moczy, cos tam przekroczone to spojrzal) , luteine tez nadal , pytalam po co to pow,ze profilaktyczni nic sie nie stani bo niby dopiero od 17 tygodnia lozysko przejmuje wszytkie funkcje a tak progesteron jest potrzebny...wiec kazal brac jeszcze tydzien i odstawic.. ale ja niby czytalam,ze nie powinno sie z dnia na dzien odstawiac wiec juz nic nie rozumiem... :confused::confused:

Nastepna wizyte mam dopiero 2 wrzesnia bo on tak wraca.

Ogolnie to jestem totalnie niezadowlona z dzisiejszej wizyte , wiem ze nic nie wiem.. :baffled::baffled:

Losek wiem coś otakich lekarzach podobnie jak ta pani do której musze w zastępstwie chodzić miała mi kartę załozyc ale jeszcze tego nie zrobiła. Mam nadzieje ze na jutrzejsza wizyte dotrze. Mnie ani razu jeszcze nie zważyła ani ciśnienia, ehh juz później do niej nie pójde.
Może poszukaj innego lekarza?

Cześc Śnieżynki

Ale czemu nei możemy nosić dopasowanyhc w talii?? Wasnie trzeba nosic ładnie dopasowane, zeby nie wygladac jak w worku. ...
Pysia bo takie dopasowane w tali ale nie mówię o tych rozciągliwych tylko o np bawełnianych to nam posłużą raptem na kilka tygodni i staną się ciasne. Kupiłam ostatnio śliczną bluzeczkę koloru miedzi i ... bryndza już w nią nie wchodzę wieczorem, a jak ubiorę rano to ciężko ja zdjąć po kolacji.
wczoraj byłam na wyprzedaży w green poincie i mnie użekły topy za 15 zł, ale zaden na mnie nie pasował. wyszłam wściekła.

!
Anisen- nie wiem jakiej firmy były te ubrania ciązowe ale znam kilka firm gdzie mają naprawdę fajne "fatałaszki" dla kobiet z brzuszkiem:tak:...
Czarodziejka to były jakiejsc angielskiej firmy ubrania. .Na manekinach na wystawie wisiała sukienka, ładna, ale cena 300zł i spodnie z bluzka ceny tez od 200 w zwyż za jedną sztuke (ceny zobaczyłam jak zaczęlam tych rzeczy szukac na wieszakach). Ekspednientka miła, to owszem i to jedyny plus tego sklepu. Nie wiem czy będą mieli tutaj ruch bo szkoda dawać np 150 zł za rybaczki ciązowe które posłuża nam maksymalnie do konca września. Tutaj szybko sie zimno robi wiec czasem juz we wrześniu nie przydadzą sie.
ja wyszperałam wczoraj na allegro 2 pary dzinsów w tym jedne za 75 zł. takie spdnie mi posłuża cała ciąze, nawet w zimie. A co ja zrobie z lnianymi spodniami (z resztą len był jakosci koszmarnej) za 180zł w zimie?
Oczywiscie poczułam sie jak biedna sierota którą nie stać na głupie spodnie które jej sie podobaja.

A ja odkupiłam juz na potem dwie pary ciążówek od kobitki za 100 zł trzeba poszukać na internecie bo szkoda taką gruba kasę walić. ...
własnie przeczesuje net. mam 2 pary spodni - jedne na teraz białe i drugie ciemne. Ale jak wróce od września do pracy potrzebuje czegos wiecej. No i koniecznie muszę miec ze 2 koszule, takie z kołnierzykami. w marynarkach pochodze na chwile , najwyżej sie nie bede zapinać.
... Mnie ani razu jeszcze nie zważyła ani ciśnienia, ehh juz później do niej nie pójde.
Może poszukaj innego lekarza?
Patitka koniecznie zmień lekarza!! ja mam wazenie co wizyta, wtedy mierzy mi ciśnienie, bada tętno, co wizyta oczywiscie standardowe badania plus USG. Mój lekarz mówi ze wazenie tez jest bardzo wazne bo moze zwrócic uwagę na zbyt szybkie przybieranie na wadze, które moze być objawem jakiejś choroby.

ja dziws mam urodziny mojego. Biedak wczraj- dziś - wrócił z pracy o 4 nad ranem, a teraz poszedł o 7.30 do pracy znów. A ja sie wybieram po zrobieniu obiadu do zoologicznego po rybki ;-). Nie zaniose mojemu sernika bo on dzis będzie często jeździł wiec mozemy sie rozminąc, ale za to on przyjedzie na 15 na obiad i wtedy mu dam prezenty, rybki i obiad. Kolacja przy świecach dalej aktualna- zrobie salatke z pomidorów którą uwielbia, salatke grecka, kurczaka pieczonego i bagietke czosnkową. A potem lody bakaliowe.
Mam nadzeje ze dzis nie bedzie pracował do 3 w nocy bo kolacja to ma być niespodzianka. jakby nie wrócił o 20 jak mówi to bym sie zapłakała.

Witam porannie ja mialam wczoraj cudowny dzien taki rodzinny , pozatym wszystko super , dzis tez pogoda sliczny wiec po drzemce wychodze z mala na dwor , bo trzeba kozystac .Wieczorkiem pewno bede padnieta, ale jesli nie to do mws zajze.

Losek fajnie ze z dzidzią wszystko w porządku, ale faktycznie zastanów się nad zmianą lekarza, co prawda zdarzają się gorsze dni ale najbardziej mnie zastanawia że do tej pory nie założyl Ci karty ciąży

mój gin to ostatnio na mnie zkrzycał bo byłam tak znienacka u niego byłam po potwierdzenie ze jestam w ciąży do innych badań i pyta się mnie czy karte ciąży mam przy sobie, a tu zoonk, w akurat wymieniłam torebkę i nie przełożyłam ale mi się oberwało:zawstydzona/y:

Kochane a ja Wam sie musze pochwalić ze dziś odebralimy klucze od naszego domku :))))) Nareszcie bedziemy miec swoje miejsce na ziemi:-):-):-):-)
gratuluje gratuluj to widzę wielkie zmiany w życiu - nowy członek rodziny, nowy domek super tylko nie przemęczaj się teraz przy urządzaniu tego gnazdka jeszcze raz gratuluję

a ja już w pracy ale jeszcze nic nie jadłam u mnie śniadanko tak dopiero koło 10 zreszta jeszcze pan z kanapkami nie chodził i nwet nie miałabym co zjeść

miłego dzionka śnieżynki

Anisen u mnie w Tarnowie zaglądnęłam ostatnio do sklepu dla pań w ciąży, ciuszki fakt faktem fajne, ale spodnie np. 160 zł... bądź co bądź, ale przy tabletkach, badaniach, wizytach to 160 zł piechotą nie chodzi :-p
Na allegro popatrz sobie na ubrania, ale bardziej radziłabym w tunikach niż w odzieży ciążowej, bo tam większość to są właśnie takie wory:baffled: a jak tuniczka dłuższa to i nawet na nas :-)
I życzę miłej i romantycznej kolacji :rofl:

Czarodziejko
wielkie gratulacje :-):-) Miłego rozkładania rzeczy, ciuszków itp. :-)

Losek jeszcze raz zachęcam do przemyślenia lekarza prowadzącego... ja dopiero za 3 razem natrafiłam na tego właściwego. Pierwsza łaskę robiła, druga spieszyła się cały czas.... a jednak mój dzidziuś jest najważniejszy. Teraz jestem tak zadowolona, że aż szok ! Zapytam się go o coś to zaczyna mi rozkładać jakieś gazety, broszurki, tablice ! W ogóle zachowuje się tak jakby przyszedł tylko dla Ciebie dzisiaj. Po USG przezierności karkowej pokazywał mi zdjęcia dzieci z zespołem downa i porównywał co wyklucza u mojego dzidziusia żebym była w 100% spokojna. Na prawdę przemyśl, bo na świecie jest bardzo dużo dobrych ginekologów- położników, a szkoda by było żebyś miała tak prowadzoną ciąże "bo on jutro coś tam coś tam" przykre...

A ja jestem szczęśliwa, bo mam mój upragniony od 3 dni BÓB :-)

Wszystkim Śnieżynkom Życzę Dzisiaj Miłego i Udanego Dnia :-)

ja cos tez wiem o ubrankach ciazowych, musialam juz kupic spodnie tu w norwegii... 3 razy bylam w sklepie bo nie moglam sie zdecydowac... Wydalam na pl pieniachy 300 zl, jestem zalamana, ale musze przyznac ze sa wygodne. myslalam ze w polsce sobie cos dokupie, a napewno jakies spodenki bo to chyba najwazniejsze. mysle ze bluzki mozna kupowac zwykle tylko ze wieksze jakies L czy cos, mozna takie dostac, albo jakies zwiewne koszule :)

juz tylko 2 dni i do polski, a w poniedzialek na USG, jupiiii

milego dnia!!!

reklama
Witam w ten słoneczny dzień:-)
Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku że chyba też musze zmienić lekarza bo nie pasuje mi w nim pare rzeczy. Przede wszystkim nie słyszałam jeszcze bicia serduszka tylko widziałam, wydaje mi sie to dziwne bo niby skad on ma wiedzieć że wszystko dobrze!! Na USG genetycznym zmierzył tylko przezierność karkową, która wynosiła 1,6 a z tego co czytam Wam podał jeszcze jakieś inne parametry. Chodzę prywatnie płacę 120zł a byłam już u niego 4 razy! Oczywiście nie ma sprzętu żeby zrobić USG 4d. A pacjentek to jest tyle że nie wiem jak on daje rade skoro przyjmuje nawet o 23. Mimo tego że teraz jest wszytsko dobrze to nakrzyczał na mnie że prowadzę auto, że chodzenie po marketach w ciązy to nie jest dobry pomysł hehe. Nie wiem może on ma rację a to ja mam za duże wymagania? Aha i jeszcze jedno badania jakie robiłam w czasie ciązy to tylko raz morfologię, toksoplazmozę,glukozę i mocz.

Do góry