reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Dzień dobry :-) Wpadłam z kawunią, choć Wy Kochane, już pewnie po kawce ;-)Ale tak to jest, jak się śpi do południa, to później za karę kawkę trzeba w samotności pić ;-);-);-)

wiec tak..............witam sie wieczorkiem.
goscie se juz pojechali..........no i ja tez juz po wizycie.....ktos "obcy" jest we mnie...i juz bije serduszko.....fotki niedostałam,bo.........bo nie......nastepna wizyta za 3tyg..no chybaze by sie cos działo....tfutfu......acha....6tyg i 6 dni.....dostałam sterte lekow i zwolnienie..hihihih....moge se je sobie przedłozyc.....a co????
Dzeni, super informacje. Uważajcie na siebie Kochana :-)

Hej dziewczynki,

Dzisiaj rano zobaczylam II :-D:-D Wiec tamten zeszlotygodniowy test mnie oszukal :szok: Odstawilam w piatek luteine i zdziwilam sie, ze mimo odstawienia tempka nadal utrzymywala sie wysoko + pojawily sie dwa razy dosc silne mdlosci + pobolewal mnie brzuch (niestety nadal mnie pobolewa, nie wiem czy to normalne). Nie moge w to uwierzyc :-D Pisze do Was tak rano, bo jestem na wyjezdzie i to jedyny moment kiedy moge posiedziec przy kompie... M jeszcze nie wie, zastanawiam sie jak mu powiedziec
;-)
Olapolap!!! Gratulacje Kochana!!!

Ola PM i Marzenko ja sie chętnie kawki napije z Wami

tak sie kijowo dalej czuje ze szok a dzis to mnie żołądek muli tak jakby mi wszystko w gardle stało nie wiem co to sie ze mna dzieję
Kurcze, dobrze, że idziesz do lekarza. Życzę zdrówka Kochana :*

No wiec wszytsko dobrze. jest serduszko bijace. Dzidzia ma 6 mm. Mam lezec w lozkuprzez 2 tyg mniej wiecej i przepisal mi jakies zastrzyki chyba progesteron jak mi maz wykupi to poczytam. Kazal sie nie martiwc, czytac ksiakzi i odpoczywac.
Ufff, dobrze, że wszystko w porządku. Jak przeczytałam pierwszego Twojego posta, to aż mnie ścięło... Musisz odpoczywać Kochana i robić dokładnie to, co kazał lekarz.

Witam się po 2 tygodniach przerwy:-)
Jestem opalona, wypoczęta i zadowolona - to tak w skrócie:-)
Czy któraś może mi streścić co się działo przez ten czas, jak mnie nie było??? PROSZĘ!!!!
Od razu gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!
Hej Słońce. Fajnie, że już jesteś. Czekamy na fotki tej opalenizny :-)

A to obiecane zdjęcia moich szczeniaczków duzo spało co tak osobno niektórych mam zdjęcia i sie ruszały co hehe mam nadzieje że jakoś fajnie widac:-)
Jej, jakie śliczne :-)

Dla wszystkich Dziewczynek sle buziaki :*

Ps. ja juz nie moge sie doczekac nastepnego cyklu, bede pic ziolka
Cześć Lilu :-) Jak się czujesz Kochana? Co to za ziółka będziesz pić? Buziaczki dla Ciebie. A co u Taty, jeśli można spytać?

Dziewczynki, Orientujecie się może ile wynosi kwota alimentów na dziecko?
Teraz wszystko jest strasznie drogie, ciężko też przewidzieć leczenie itp.
Witaj Kasieńko. Z tego co wiem, to poza alimentami na utrzymanie dziecka już po urodzeniu ojciec jest zobowiązany do częściowego pokrycia wydatków związanych z ciążą i porodem oraz kosztów trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu. W razie wątpliwości wejdź w necie w kodeks rodzinny i opiekuńczy. Tam jest nieco więcej o alimentach.
A tak poza tym, to jak się czujesz, tak fizycznie, bo psychicznie, to wiem, że nie jest łatwo. Ale Ty jesteś silną kobietką i na pewno dasz sobie radę :-)

Dzień dobry:-)
Też mi się kiedyś tak zrobiło, podobno lepiej gotować pojedynczo te płaty. Ja zamiast płatów używam normalnych grubych rurek nie wiem jak się prawidłowo nazywają;-)
Też tak myślałam, ale po ugotowaniu dwóch stwierdziłam, że w takim tempie to obiad za dwa tygodnie będzie :-):-);-);-);-)

Uciekam chwilowo. Małż mnie wygania, bo coś mu internet nawala i muszę wyłączyć kompa. Tyle zdążyłam naskrobać. Buziaki

reklama
MADZIA można śmiało powiedziec że to sa Amstaffki a dlatego bo maja geny za matka (co jest rodowitym Amstaffem)no i co się dowiedzieliśmy że samiec który zapłodnił naszą suczke także byl urodzony gdzie był tata Amstaff jego bo nam powiedział właściciel tego psa bo rozmaiwaliśmy z nim:tak:dlatego mają geny Amstaffa bo także był nam ten samiec podobny maścią itp.tak więc Amstaffki jak się patrzy:-)

Kobitki ide szykować dalej do obiadku bo coś zaczełam i ide dalej dokańczać:-)

Widzę,że rozmawiacie o alimentach. U mnie w rodzinie była taka sytuacja. Facet ma swoją firmę i sąd sugerował się jego dochodami. Tak więc jeśli dochody są duże- alimenty też. I to chyba logiczne???
Poza tym prawnik u nas kazał przedstawić wydatki na dziecko i co jakiś czas stara się podwyższać kwotę alimentów. Przy wyprawce kasy potrzeba dużo bo licząc skromnie:
1. wózek - 1 tyś
2. Łóżeczko i pościel- 500 zł
3. Fotelik, przewijak -400 zł
4. Ciuszki na początek - co najmniej 500 zł
5. Kosmetyki, pieluchy- 300 zł
Zrobiła się poważna kwota nie licząc kosztów smoczków, zabawek, mleka i innych drobiazgów.
Niestety jak się jest samemu to jest ciężko. A co po porodzie? Te wszystkie badania, szczepienia? To studnia bez dna.

Facet powinien płacić tyle,żeby dziecko i matka mogli godnie życ a nie byle jak przetrwać. A za tysiąc złoty z maleńkim dzieckiem to chyba nie da się żyć godnie?
Pampersy kosztują średnio 50 zł- na dzień trzeba na początku około 10. Czyli na miesiąc 300:szok::szok::szok:
A co z resztą???

oto kilka fotek z moich leniwych, ale jak najbardziej udanych wakacji. Większość czasu oczywiście spędzaliśmy na plaży, oczywiście trochę też zwiedzaliśmy, a wieczorkami piliśmy wino i graliśmy w karty. Polecam wszystkim takie wakacje, stosunkowo tanie, hotel super, ludzie mili i otwarci, pogoda gwarantowana, żeby wypocząć nic więcej nie potrzeba...

Załączniki

• bulgaia na plazy.jpg
    bulgaia na plazy.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 53
  • bulgaria z darkiem.jpg
    bulgaria z darkiem.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 49
  • bulgaia widok z okna.jpg
    bulgaia widok z okna.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 48
  • bulgaia karty.jpg
    bulgaia karty.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 52
Gdzie Wy wszystkie jesteście!!!!!!!!!!!!
Nikt się do mnie nie odzywa:-(
Wracajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eeeee tam wszystkie od razu i nikt...Andzia sie niecierpliwa zrobila w Zakopanem.....;-)

W przyszłości jak się moja sytuacja finansowa poleprzy to zrobie sobie kuchnie czyli meble i sprzęt, ale teraz muszę zbierać na wyprawkę dla dziecka.
Wszystko takie drogie:-(

Kasiu-kochanie-dobrze, ze rodzice Ci pomogli...cudownych masz tych rodzicow!!!! w przeciwienstwie do tego drania...co Ci tak w zyciu namieszal!
teraz mysl o maluszku i spokojnie zbieraj na wyprawke...kuchnia i pozostale dopieszczanie mieszkania zostaw na potem...bo najpilniejsze teraz jest dziecko -to pochlania niesamowite pieniadze, wszystkie rzeczy dla dziecka jak wozek, lozeczko, wyprawka-czyli ubranka, kosmetyki dla niemowlat, pieluszki itd....

A jak z ojcem??? nie pomaga??? mam na mysli tatusia dziecka??? Chyba ma za przeproszeniem "jaja" ???? i skoro nie sprawdzil sie jako maz to choc jako ojciec stanie na wysokosci zadania i postara sie dac dziecku to co powinien.,..jesli nie umie dac opieki i takiej jak trzeba milosci, to niech chociaz zapewni maluszkowi godne zycie i wesprze Cie finansowo!!!!

Hejka czy ktos mnie jeszcze pamieta?

no pytanie!!!!
a co to wolne dzis??? wreszcie!!!!:-)
czemu staranka zawieszone????

pytam dlatego że przeczytałam wiele różnych opini na ten temat! chyba po to jest to forum, tak? jeśli ktoś ma ochotę odp. to to robi a jeśli nie to po co te zbędne komentarze? pozdrawiam tych co wiedzą jak to jest na początku!

Sylwiaxx-nie denerwuj sie...ale faktycznie pytalas juz kilka razy...
ja robilam testy i mi sie zgadzaly z tym co pokazal monitoring u lekarza, wiec u mnie dzialaja jak trzeba i wykrywaja owulacje dokladnie...
ale jak napisala AndziaS chyba...kazdy musi je sprawdzic na sobie...
Od kiedy stosujesz testy???? zaczynasz dopiero, tak??? pamietaj ze robi sie je popoludniu lub wieczorem i z nierozcienczonego moczu...wtedy sa wiarygodne. i robisz 1 dziennie, codziennie przez kilka dni.

Dziewczynki, Orientujecie się może ile wynosi kwota alimentów na dziecko?
Teraz wszystko jest strasznie drogie, ciężko też przewidzieć leczenie itp.

Kasiu-sad ustala alimenty w zderzeniu z rzeczywistoscia (ustawowe sa iles tam ale malo kto dostaje ustawowejak tata pracuje itd...)....sad bierze pod uwage: miejsce zycia, prace taty -zarobki i sytuacje finansowa jego(i tu mozesz liczyc na wiele bo ma prace i zle mu chyba nie jest w zyciu), sytuacje zyciowa Twoja (a teraz jestes samotna mama i zdradzona i porzucona przez faceta-sam sie prosi wiec o wysokie alimenty ) , miejsce gdzie zyjesz-miasto, oraz ogolna relacje miedzy wami...czyli-jesli on sam dobrowolnie nie pomaga Tobie i dziecku, nie kupuje rzeczy dla malucha, nie wspiera cie, nie placi na lekarza itd.... to dowala mu potem wieksze alimenty.
Ty nie bedziesz w stanie pracowac...jestes i bedziesz sama z dzieckiem...dziecko to koszt wysoki, bardzo wysoki...mowie o rzeczach wiadomych...a dochodzi jeszcze zawsze niepewnosc-leki, lekarze, szczepienia itd.... wiecie, ze podobno do momentu usamodzielnienia sie dziecka-obliczono - ze dziecko od narodzin do startu w doroslosc - kosztuje rodzicow tyle co dobry mercedes.......wiec Kasiu-sprawa prosta-musisz starac sie o jak najwyzsze alimenty...moim zdaniem 1500-2000 to rozsadny przedzial....i nie schodz ponizej 1500!!!!! bo sobie nie poradzisz potem....a biorac pod uwage ze jestes sama z tym problemem teraz...i ceny sa megakosmiczne...zadalabym nawet tej gornej kwoty.
On jest sam i ma na utrzymaniu tyo siebie, nie potzrebuje wyprawki, ma prace-pewnie dobrze zarabia...- a Ty jestes i bedziesz pozostawiona sama z dzieckiem...ktore bedzie rosło, rozwijalo sie, czasem zachoruje....itd.... i wszystko to ciagnie pieniazki jak studnia bez dna.

Wiolu, kochana tak mi przykro ze tak dlugo musisz czekac na ta konsultacje, a moze tak na wszelki wypadek zapisz sie na ta liste, moze bedzie szybciej niz 18 tygodni? .

jestem juz na liscie Olu...czekam:-) i mam nadzieje, ze to jednak szybciej to pojdzie, bo jak nie :wściekła/y:...to oddam sie prywatnie w rece naszych lekarzyw kraju...
dziekuje****

Najgorsze ze wszystko takie drogie, M zasugerował zebym kupowala tanie ubranka w supermarkecie... ale tak naprawdę w porządnych sklepach nie jest drożej a jakość o niebo lepsza.....

On jest jakis nienormalny czy co????
Kasiu-uswiado mu ze to jego dziecko-i powinien zapewnic mu wszystko co najlepsze moze dac...a nie zbywac w taki sposob...byle było...
To juz chyba zwierzeta maja wiecej instynktow!!!
Co za typ...nie moge!!!!!

A co z HANKĄ???? są te TROJACZKI?:-):-):-)

no tez sie juz dopytuje od rana....

Ostatnia edycja:
wazne :)

"Możliwości zarobkowe osoby zobowiązanej to nie tylko faktycznie osiągane przez nią dochody, ale także te zarobki i profity, które mogłaby osiągnąć przy dołożeniu należytej staranności i wykorzystaniu posiadanych sił i kwalifikacji, ale ich nie uzyskuje z przyczyn, które nie zasługują na usprawiedliwienie."

Ostatnia edycja:
MADZIA można śmiało powiedziec że to sa Amstaffki a dlatego bo maja geny za matka (co jest rodowitym Amstaffem)no i co się dowiedzieliśmy że samiec który zapłodnił naszą suczke także byl urodzony gdzie był tata Amstaff jego bo nam powiedział właściciel tego psa bo rozmaiwaliśmy z nim:tak:dlatego mają geny Amstaffa bo także był nam ten samiec podobny maścią itp.tak więc Amstaffki jak się patrzy:-)

Kobitki ide szykować dalej do obiadku bo coś zaczełam i ide dalej dokańczać:-)

Acha to super,teraz bedziesz miała 3 psinki;-)Idzkaj róbkaj obiadek,bo M sie wpadnie głodny do domku;-)

oto kilka fotek z moich leniwych, ale jak najbardziej udanych wakacji. Większość czasu oczywiście spędzaliśmy na plaży, oczywiście trochę też zwiedzaliśmy, a wieczorkami piliśmy wino i graliśmy w karty. Polecam wszystkim takie wakacje, stosunkowo tanie, hotel super, ludzie mili i otwarci, pogoda gwarantowana, żeby wypocząć nic więcej nie potrzeba...

super fotki,az pozazdroscic mozna:tak:;-):-)

reklama
Do góry