reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gosiu aż musiałam się wrócić i obejrzeć dinozaura jeszcze raz :-) faktycznie superowy! w ogóle wszystko takie fajne!

Ja dziś przejrzałam wszystkie ciuszki jakie mam i już na bank na rozmiar 56-62 nic nie kupuję, bo podejrzewam, że nawet w tym co mam, mała nie zdąży się nachodzić :-) tyle tego dostałam :-)
no chyba, że 25-go na usg okaże się, że małej urósł siusiorek, to będę musiała coś dokupić, bo jednak większość tych rzeczy jest dla dziewczynki :-)

A jeszcze chciałam zapytać o kombinezon! Kupić 62 czy 68? zważywszy na to, że ma starczyć do lutego, a może i marca (bo nie wiadomo jaka zima będzie) to chyba lepiej 68? nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że w takim kombinezonie dziecku nie może być ciasno? no mam tu mega dylemat :-)

reklama
gie-oska piekne ciuszki, zwłaszcza dino

Dziekuje dziewczyny za rady co do prania :-) juz sie nie moge doczekac prasowania tych malutkich ciuszkow. Nie wiem tylko czy mama mi pozwoli bo ona tez uwielbia prasowac takie malutkie rzeczy hehe :-)

Marta ja mysle ze kobinezonik i jakis cieply kocyk w razie czego wystarczy ;-) Ja doswiadczona mamuska nie jestem ale tak mi sie wydaje. Wkoncu pod kombinezonik tez pewnie nalozysz ze 2 warstwy ciuszkow ;-)
moim zdaiem wystarczy kombinezon i koc + osłonka

A ja dziś obeszłam całe Centrm i nie kupiła doslownie nic, o przepraszam 10 pieluch tetrowych kupiłam :ico_noniewiem: lipa straszna. W C&A spore wyprzeaże, ale zostały same rozmiary 40 i 50 :ico_noniewiem: i parę sztuk większych dla dziewczynek. Nawet w smyku jakas straszna czystkka, nic nie ma ciekawego, no nawet majtek poporodowych! Ale wybrałam wózek.
GRACO STADIUM DUO KOLEKCJA 2009 GWAR PL PROMOCJA (703354534) - Aukcje internetowe Allegro
ostatecznie okazalo si, ze najlepszy jjest prawie najtańszy, bo te drioższe straznie ciężko sie prowadzi i podnosi, by podjechać pod krawężnik - a wypróbowalam jej bez dzieci, więc z dziecmi na pewno nie da radyy. Jedyny minus w tym wózku to kosz do którego nie ma jak się dostać po rozlożeniu tylnego siedzenia.

ja wczoraj kupiłam wyprawkę dla dzidzi 13 częściową za 50 zł i dzisiaj 3 pak body za 10 zł
a chusteczki będę na początek używała Nivea Soft&Care (czy coś takiego) bo podobno nie uczulają. Tak mi poleciła siostra :))
Mnie czekają większe zakupki niż myślałam bo dzidzi jest Chłopcem, a ja dostałam w spadku większość ciuszków dziewczęcych :)) wiadomo po domu się przydadzą ale trzeba będzie wizytowe kupić :))

kilolek
Wózek wygląda OK. A czy w tym wózku można zamontować gondole w jednej części a w drugiej zostawić siedzonko...?
Ja tam się nie znam na podwójnych wózkach więc pytam
Co do kolorów to jakoś wydają mi się być wyjątkowo nijakie i chyba jednak zdecydowałabym się kolejno na: czarny, granatowy, brązowy :sorry2:

kilolek
Wózek wygląda OK. A czy w tym wózku można zamontować gondole w jednej części a w drugiej zostawić siedzonko...?
Ja tam się nie znam na podwójnych wózkach więc pytam
Co do kolorów to jakoś wydają mi się być wyjątkowo nijakie i chyba jednak zdecydowałabym się kolejno na: czarny, granatowy, brązowy :sorry2:
Przód zostaje spacerówką, a z tyłu rozkłada się siedzonko na płasko, do tego pod podnóżkiem jest taki kawałek materialu, który się podnosi i przypina do boczków i robi się taka jakby gondolka, a i przy rozkładaniu niewielka częśćzagłówka się zagina i tworzy takie zabezpieczenie od strony główki. Więc w sumie wyygląda to jak gondola, troszkę co prawda płytka, no i cienka ale do tego dokupuje się takie nosidełko
www_e-graco_pl GONDOLA NOSIDLO KOSYCOT GRACO (708063524) - Aukcje internetowe Allegro
i ono pasuje idealnie i tworzy cieplutką gondolkę. Nie wygląda źle. Na żywo dużo lepiej. Ale kolory faktycznie nijakie. Mój mąz glosuje za brązowym, ja już sama nie wiem

Kikolek - uwazam ze bardzo fajny za przyzwoitą cenę. Kolor jak dla mnie zdecydowanie granatowy, zwłaszcza ze bedzie 2 chłopców w nim jezdzic:tak:

Co do spiworków to mi sie strasznie podobają te z owczej wełny ale troche drogie, a te tańsze to wydaje mi sie ze kocyk bedzie cieplejszy:tak: Ja mam taki akrylowy i jak optulałam nim to nie było szans zeby dziecko zmarzło:tak:
Zastanawiam sie nad spiworkiem do fotelika:
Śliczny ŚPIWOREK do fotelika i wózka - NOWY !!! (701005485) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem czy jest sens kupować, ale z drugiej strony moznaby włożyc do fotelika dziecko ubrane normalnie (bez kombinezonu) i w tym spiworku przeniesc do samochodu a tam tylko rozpiąć, zaoszczedziłoby to wysadzanie dziecka, wyjmowanie z kombinezonu i wsadzanie z powrotem:dry: Może jakas doswiadczona mama uzywała czegos takiego??

Ubranka prześliczne, az sie napatrzec nie moge:-p

kilolek jak dla mnie to kolor granatowy! zdecydowanie :-)

Ewelia fajny ten śpiworek! i cena przystępna! zastanawiam się czy nie kupic takiego do wózka, zamiast kombinezonu? ale może niech się doświadczone mamusie wypowiedzą w tym temacie! moja koleżanka w takim woziła w zimę swoją półtora roczną córcię, ale mimo wszystko zakładała jej też kombinezon, więc już sama nie wiem!

reklama
Też myślałam o tej poduszce tylko nie do końca przekonana jestem czy to nie jest jakieś takie naciągane.. ;-)
Jak już ją przetestujesz to daj proszę znać (najlepiej również na priv) czy warto było kupować :blink:
Ja go kupiłam bo tak poradziła mi koleżanka, jak marudziłam na temat ciążenia brzucha i tak ogólnie. Powinna przyjść w nast. tygodniu i na pewno podzielę się opinię z Wami. Mam nadzieję, że o wiadomości na priv nie zapomną :))))

Do góry