reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Ja od dzisiaj normalnie zaczynam pracę i za nic nie mogę się zebrać do roboty... Coś czuję że to będzie kiepski dzień. I w dodatku ja nienawidzę poniedziałków :crazy:
Rano odwiozłam Lolka do przedszkola i nie bardzo Mu się spodobało, więc myślę że jutro będzie ból żeby tam poszedł.

Miłego dnia Śnieżynki

Tak niesety jest, ze dzieciaki nie chcą chodzić przez pierwsze kilka dni, a potem nie chca wracać do domu ;)
Trzymaj się dzielnie w pracy. Ja zaczynam drugi tydzien po l4 i chetnie bym na nie wróciła ;)

Patitka trzymaj się dzielnie. Trzymam kciuki, żeby wszyastkio było ok.

Pandorka, tam sa różne opcje tych wózków, a wkleiłam gondole bo mi sie nei chciało szukać innych wersji. Też nei sądze, a by godnola się bardzo przydała.

reklama
Witajcie moje drogie!
Mi chyba zaczynają dokuczać dolegliwości ciążowe... Dziwne, że od wczoraj ! Jest mi raz słabo, raz duszno, raz niedobrze! Koszmar! A w samochodzie to nie mogę wytrzymać! Nawet jak prowadzę.... Normalnie jakbym to była nie ja! Przecież tak lubię jeździć autem...... Eh... cóż :)
Teraz zjadłam drugie śniadanko i myśle, że o 10 trzeba będzie coś przekąsić, tylko nie wiem jeszcze co... :> W pracy ciężko jest wymyślać z jedzeniem, ale trzeba sobie radzić hehe

Najeli a jaki to model wózeczka jest? Bo całkiem fajnie wygląda! :tak:
To jest BEBECAR VECTOR AT - możecie pooglądać na stronie Bebecar , cena troche przeraża, ale mam nadzieję, że do stycznia (jak będziemy na etapie kupowania wózków) ceny się zmienią hihi

Cześć dziewczynki rzadko się oddzywam poniewaz u mnie kłopotów ciąg dalszy i narazie nic nie wskazuje ich końca, stres gonia nerwy i stres.:zawstydzona/y: Jak narazie z maluszkiem chyba wszytsko ok;-) bo nic się nie dzieje oprócz tego, że niestey dokuczaja mi coraz częściej nerki.:zawstydzona/y: We czwartek kolejna wizyta i juz pewnie bez antybiotyku się nie obejdzie.
Trzymajcie sie kochane i dbajcie o swoje brzuszki.:tak:
Dbaj o siebie i uważaj! Lekarze wiedzą co robić, dlatego należy ich słuchać :-) nawet jeżeli chodzi o antybiotyki. Tym czasem dużo odpoczywaj i zaglądaj do nas czasami, aby napisać jak u Ciebie leci! Buziaki !

Czesc dziewczynki :)
a ja dzis jestem pierwszy dzien na L4... pierwszy raz w ciazy...jak na razie nie narzekam na brak zajec w domku...

PATITKA- mam nadzieje, ze niedlugo polepszy sie Tobie zdrowko i bedziesz juz czula sie doskonale...
Ale Ci zazdroszcze tego L4, sama chętnie bym posiedziała w domku... A tu cóż, trzeba swoje odsiedzieć hihi

A jak u Was samopoczucie w dniu dzisiejszym?

Cześć Dziewczynki :-)
Po pierwsze chciałam życzyć zdrowia i miłej pracy oraz miłego wypoczywania na L4... z tego co nadrobiłam od wczoraj :-);-) Ja dopiero co wstałam... i to jeszcze mnie obudził telefon Mojego, bo dzwonił z pracy "śpisz??" i jak tu mam spac jak takie głupie pytania zadaje hehehe. Dziś jak to poniedziałek, dzień pełen prac domowych itp. zaraz się ubieram, lecę z psem na długi spacerek z muzyczką w uszach, potem do pralni z garniturem, sprzątanko w domu, prasowanie itd. może uda mi się coś poleżec i poczytac. Oczywiście obowiązkowo będę zaglądała na BB ! :-) Buziaki Wszystkim !

Witam poniedziałkowo!!!
Ja nawet nie próbuje nadganiać notatek z weekendu, nadrukowały brzuchatki jak gazeta wyborcza...:-D:-D:-D
Ja niedziele spędziłam w Ciechocinku na spacerowaniu pod tężniami, było bardzo ciekawie pospacerować w tym KLIMACIE :-D:-D:-D kuracjuszy itp.
Tak sobie pomyślałam, że może kupie stetoskop lekarski, gdzieś czytałam że po 15 tyg można słyszeć serduszko malca...
Ciekawe ile takie cudo kosztuje na allegro???jakby było tanie, jakiś używany???poszukam dam znać...
;-)

Życze udanego powrotu do pracy. Ja tez się szykuje do powrotu a po takiej przerwie to nie będzie takie proste. Najgorzej martwi mnie .ze jak będe musiałą iść na L-4 to się będą krzywić no i jeszcze mam nadzieje, że mała będzie chciała zostawac w żłobku.

Mój Lolek też chodził do żłobka - pierwsze dwa tygodnie nie były fajne... ale później leciał jak na skrzydłach

Kalina82
zazdroszczę Ci tego L4...

Patitka trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :-)

Najeli mam nadzieję że te "objawy" szybko Ci ustąpią.

Ilonaa tylko nie szalej z tymi pracami domowymi :-)

Ja już zgłodniałam i idę sobie do sklepu po coś :p Rano zdąrzyłam tylko wciągnąc bułeczkę maślaną...

Hej dziewczynki,

shingle dziękuje za radę - myślę że nie tylko ja mam różne rozterki. Zrobiłam się przeokrutnie płaczliwa i chyba z utęsknieniem czekam na pierwsze ruchy maleństwa.. pewnie będzie to pozniej niz wczesniej bo jestem przy kosci... ale mam nadzieję tez ze wtedy moja ciążowa swiadomosci sięgnie 100% i bedzie tylko radość...

Ja niestety dziś mam troszkę gorszy dzień - rano zasłabłam i dałam sobie spokój z pracą... więc dziś leniu****ę...

Witajcie Mamusie.
Ja wpadam się przywitać i za chwile już mnie nie ma.
jeszcze tylko zjem coś i wypije sok porzeczkowy i w trasę. Dziś mam masę rzeczy do załatwienia- kredyt, oglądnąć 3 domy do kupienia, iść na 2 przymiarkę sukni, zanieść kanapki mojemu do pracy, odebrać buty od szewca, zrobić obiad- tylko 2 danie bo zupa od wczoraj- posprzątać, bo wieczorem przyszły teść przyjedzie, zrobić małe zakupy w jarzyniaku, oj jak chce mi się owoców , zanieść L4 do pracy i na koniec zrobić jakaś dobrą kolacje. Teść będzie głodny jak diabli a mój J zmęczony i głodny.
aa i zapomniałabym - prasowanie, wyprać białe rzeczy i poskładać pościel która juz wyschła na suszarce.
Wiec ja pedze zrobic sobie kanapki i poczytam przez czas jedzenia co u Was słychać.

Tak sobie pomyślałam, że może kupie stetoskop lekarski, gdzieś czytałam że po 15 tyg można słyszeć serduszko malca...
Ciekawe ile takie cudo kosztuje na allegro???jakby było tanie, jakiś używany???poszukam dam znać...
;-)

Ja mam w domu stetoskop i albo nie umiem się nim "posługiwać", albo mój synek nie chciał współpracować. W każdym razie nawet pod koniec ciąży nie słyszałam serduszka ...
Proponuję pójść do apteki - powinni mieć stetoskop - pewnie trochę droższy, ale nie ma kosztów przesyłki i pewnie wyjdzie na to samo :-)

reklama
Ja mam w domu stetoskop i albo nie umiem się nim "posługiwać", albo mój synek nie chciał współpracować. W każdym razie nawet pod koniec ciąży nie słyszałam serduszka ...
Proponuję pójść do apteki - powinni mieć stetoskop - pewnie trochę droższy, ale nie ma kosztów przesyłki i pewnie wyjdzie na to samo :-)
zobacze po ile maja u nas w aptece..ale na allegro maja już za 13zł w zestawie z jakimś ciśnieniomierzem, to chinki więc pewnie za wiele przez nie nie da się usłyszeć

Do góry