reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mi kiedyś lekarka mówiła że takie maluchy tak szybko od dorosłego się nie zarażają a raczej na odwrót ale to dotyczyło przeziębień także nie wiem

cos w tym jest :tak::tak::tak:
jak z czarkiem w szpitalu lezalam to on skads zlapal ta jelitowke, a i pozniej mnie zaraził, z tym ze on nie mial zednych oznak a ja sie meczylam, i nawet dwa dni w szpitalu mnie nie bylo :no::no::no::no: bo myslalam ze go zaraze :tak::tak::tak::tak:
a przy wypisie okazalo sie ze to on mnie zaraził :tak::tak::tak::tak:
własnie prze to nie karmię juz piersia:crazy::crazy::crazy:

reklama
witam dziewczyny znów mega nie wyspana:-:)-:)-:)-(
słuchajcie ntek pada nam o 21-21.30 śpi spokojnie do 24-1 a potem się zaczyna płacz marudzenie kręcenie wierzganie wsystko jest źle śpi 1 minut potem 30 minut marudzi dzisiaj go obserwowałam więc rzuca nogami mięśnie mu drgają rzuca głową na wszystkie stroiny potem się wycisza zsypia głęboko na jakieś 15 minut i potem znów to samo:-:)-:)-(już sama nie wiem co mamy robić dzisiaj próbuję mu wyregulować sen w dzień tzn wstał o 6 rano trzymam go do 10 o 10 dam mu jogurcik piciu i pójdzie spać jak wstanie spacer potem obiadek zbawa i koło 14 znów go położe znając jego pośpi do 15-15.30 wstanie zabawa potem podwieczorek piotrk wróci koło 17.30 pobawi się z nim ale od 19 zaczynamy rytuał wyciszania tzn bajeczki poczytać ,maażyk koło 20.30 kąpiel potem tulaczki i koło 21.15 kaszka właśnie nie mlezko tylko kaszka z łyżeczki i do łóżeczka żeby nie zsypiał u mnie na rękach przy butli tylko w łóżeczku i zobaczymy czy taka regularność mu pomoże i będzie lepiej spał ....bo to się na nas strasnie odbija jesteśmy nerwowi apatyczni taki tumiwisizm nas ogarnia nic nam się nie chce tylko to co trzeba a reszta to taka obojętna...przetrzepałam wczoraj neta i teori tyle ilu piszących...głodny w nocy nie jest bo jak mu daję mleko to wypluwa nie chce:no:może wy kochane macie jakiueś sprawdzone sposoby zanim zwariuję:baffled:

Witam i ja tez mega niewyspana:no:
Od 3 do 6 nie spalam bo Dominik dostal w nocy rozwolnienia i musialam zmieniac posciel,Jego gacie ,wlaczyc pralke i czekac az sie skonczy pranie.Dominika musialam obudzic i wywalic w nocy pod prysznic:no::no::no:
A od rana mlode zrobily mi pobudke:wściekła/y:
Zaraz cos zjemy i jedziemy do reala bo pustki mam straszne:no::no::no:
Znowu zapowiada sie niezly upal

MALINUS
A moze Antosiowi jest za cieplo,albo to zabki
Moi spia w samych majtkach a i tak jest Im za goraco bo stale sie odkrywaja i wierca

Witam i ja tez mega niewyspana:no:
Od 3 do 6 nie spalam bo Dominik dostal w nocy rozwolnienia i musialam zmieniac posciel,Jego gacie ,wlaczyc pralke i czekac az sie skonczy pranie.Dominika musialam obudzic i wywalic w nocy pod prysznic:no::no::no:
A od rana mlode zrobily mi pobudke:wściekła/y:
Zaraz cos zjemy i jedziemy do reala bo pustki mam straszne:no::no::no:
Znowu zapowiada sie niezly upal
o kurcze to miałaś noc:no::no::no:a jak się teraz czuje???
MALINUS
Moi spia w samych majtkach a i tak jest Im za goraco bo stale sie odkrywaja i wierca
dowikluś on śpi w samym pampersie a czasami w bodziaku na ramionkach pokój wietrzymy jest średnio 23-25 stopni niestety takie uroki poddasza:confused:

Witam :-)

słuchajcie ntek pada nam o 21-21.30 śpi spokojnie do 24-1 a potem się zaczyna płacz marudzenie kręcenie wierzganie wsystko jest źle śpi 1 minut potem 30 minut marudzi dzisiaj go obserwowałam więc rzuca nogami mięśnie mu drgają rzuca głową na wszystkie stroiny potem się wycisza zsypia głęboko na jakieś 15 minut i potem znów to samo:-:)-:)-(już sama nie wiem co mamy robić dzisiaj próbuję mu wyregulować sen w dzień tzn wstał o 6 rano trzymam go do 10 o 10 dam mu jogurcik piciu i pójdzie spać jak wstanie spacer potem obiadek zbawa i koło 14 znów go położe znając jego pośpi do 15-15.30 wstanie zabawa potem podwieczorek piotrk wróci koło 17.30 pobawi się z nim ale od 19 zaczynamy rytuał wyciszania tzn bajeczki poczytać ,maażyk koło 20.30 kąpiel potem tulaczki i koło 21.15 kaszka właśnie nie mlezko tylko kaszka z łyżeczki i do łóżeczka żeby nie zsypiał u mnie na rękach przy butli tylko w łóżeczku i zobaczymy czy taka regularność mu pomoże i będzie lepiej spał ....bo to się na nas strasnie odbija jesteśmy nerwowi apatyczni taki tumiwisizm nas ogarnia nic nam się nie chce tylko to co trzeba a reszta to taka obojętna...przetrzepałam wczoraj neta i teori tyle ilu piszących...głodny w nocy nie jest bo jak mu daję mleko to wypluwa nie chce:no:może wy kochane macie jakiueś sprawdzone sposoby zanim zwariuję:baffled:
Malinka a może łózeczko w złym miejscu stoi :baffled: u nas była tak babeczka i powiedziala gdzie postawic bo jakies ciek iczy żyly wodne ja w to nie wierzyłam ale sprawdziało sie a moja mama to jeszcze jakos "odlewala" nad dziecmi i spokojniejsze były :tak:

A ja rozwaliłam ręke prawa przy myciu pękla szklanka i dosśc głębokl mi przeciło ale obejdzie sie bez szycia :szok::-(tylko ze t ow takim miejscu ze bardzo przeszkadza cholerka:no:

tak swięto dzis ale on pracuje w gastronomi a takich swięta nie obowiązują :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
aha:-)

Mlode spia-chyba:confused:
Dominik u siebie,a ja juz po kawce:tak::tak::tak:
Na jutro nic nie wykombinowalam wiec pojade z mlodymi i zostawie je u siory w domu:-)Tam zajmie sie Nimi moj brat jak do tego czasu uda mi sie do Niego dodzwonic bo chyba caly czas spi lub narzeczona siory szwagra:tak::tak::tak:

Dzisj od rana u ans cipelutko a ja cały czas siedzialam z mlodymi w domu:szok:bo wszyscy szykowali sobie kreacje na jutro:-D:szok:Musieli sie poprzymierzac i poogladac w lustrze jak wygladaja;-):-D

MALINUS
Gyrosa powiadasz:tak::tak::tak:ja uwielbiam:-):tak:
Ja robie dzisiaj klopsiki ze sloika i do tego obiore ziemniaczki jak mlode wstana:tak::tak::tak:
Na jutro nic nie robie bo jedziemy na wyzerka wiec luzik;-):-D

MEDEUSKA
Super ze mama Tobie pokupowala:tak::tak::tak:
Zawsze mniej do kupienia zostaje Tobie:-);-)
dokladnie-moja kochana mamuśka:-):-)

Przekażcie joannie78 żeby do mnie zadzwoniła jak będzie miała chwilę.

Zdrówka dla wszystkich.

My siedzimy w szpitaliku.
obyście sybko wróciły do domku:tak::tak:
no to super jak Ci czesc pokupywala....
a gruszka to moim zdaniem nie przydatna jest ja wole sopelek... inaczej fride :tak:

no to fajnie jak sama zasnela :tak: duzo osob tak robi na latwizne wiec Ty sie nie przejmuj i rob swoje ;-)

no to czekam na wiesci :tak:

a co sie stalo?? szybkiego powrotu do zdrowia zycze :tak:

no faktycznie super jak wszystko sam robi no i rowniez go podziwaim :tak:

to dobrze ze juz mniej muszek :tak: no i ze grill sie udal :-D:-D:-D:-D
nie wiem co to a frida, jak juz mam to to trudno.. zobaczymy...

kurcze, no nie wiem moze rzeczywiscie potraktuj go jakis czas takim rytuałem, może cos da :confused::confused::confused::confused:

a jak w dzień śpi to śpi spokojnie :confused::confused::confused::confused::confused:
może rzeczywiście ząbki mu wychodzą, albo cos go boli :confused::confused::confused::confused:

nie wiem co ci doradzać, bo sama nigdy nie byłam w takiej sytuacji i mam nadzieje że nie bedę :no::no::no::no:
a moze ma bardzo dużo wrażeń w ciagu dnia i musi je odreagować w nocy???

reklama
MALINUS

tez tak pomyslałam,jak oliwce wychodziły teraz te dwietrójki dolne to tez budziła mi się z płaczem,niespała pare godzin,nocki były do dupy a teraz zeby się przebiły i jest spokój,spi spokojnie.
a to ze duszno to tez to znamy bo tez spimy na poddaszu,gorąco tez mu może być,Oliwka spi w samym bodziaku na ramiaczka i spimy całą noc przy otwartym oknie i też sie rozkupuje,nie da się nakryć bo gorąco.

no to idziemy na zakupy :tak::tak::tak::tak:

Do góry