reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Dzień dobry mamusie
ja dziś kolejny dzień przygotowań. Zaraz muszę zrobić jakąś zupę i na 10 biec do fryzjera. Potem kanapki mojemu i zanieść l4 do pracy bo wczoraj nikogo nie było w sekretariacie. No i masa innych spraw łącznie ze sprzątaniem
Wiec trzymajcie sie cieplutko i bawcie dobrze. A pracującym dużo luzu w pracy.
pocztam co u Was jak wreszcie znajde chwile wolnego.
Powodzenia w załatwieniach:tak::tak::tak: Wiem co to znaczy a teraz praca mi doszła i po pracy muszę martwić się o resztę spraw związanych ze ślubem ale wydaje mi się już wszystko zapięte na ostatni guzik:-):-):-) Teraz tylko czekam na sobotę:-D

reklama
Witam sie podluzszej nieobecnosci :-)

Oj plodne w pisaniu jestescie, plodne :-D Pojechalam tylko na 10 dni na urlop a tu 60 stron na jednym watku :szok: WIec nie nadrabiam niczego tylko dolaczam dalej ;-) Urlop udany ale jak zawsze za krotki. Chcialoby sie jeszcze :tak:

Bylam dzisiaj u lekarza na wizycie no i zobaczylam i to kilkakrotnie, wyraznie i wogole...... SIUSIACZKA :szok::-D I powiem Wam tylko, ze maz jest przeszczesliwy, a ja przerazona, az sie mamie rozplakalam do telefonu ze ja nie umiem myc kulek :baffled: Mocno mnie rablo, nie? Ale powaznie to sie ciesze tylko bylam pewna ze bedzie dziewczynka i jestemw szoku. No ale bedziemy mieli WITUSIA :-)

A teraz sprobuje zasnac bo jeszcze jestem w szoku :-p

Milych snow :happy:
Co do czytania, to nic nowego :) Generalnie podsumowując Twoją nieobecność, u nas wszystko O.K.
Gratuluje Synalka! Ja też się niedawno dowiedziałam, że będę mamą Adasia, więc biegnij do Mamy Sówki, aby zaznaczyła Cię na niebiesko na liście lutówek :]

tez myslalam na tymi lozkami ( jest ich kilka rodzajmow, tej firmy...rozne, szerokie, male duze...mojemu mezczyznie sie podoba bardzo, bo jest lekkie, mozna je przestawiac bez problemu , bo na przedzie ma kolka podnosisz z jednej strony i pchasz ;) jest lampeczka, daszek, przewijak i schowki i poleczki kolo przewijaka. Podoba mi sie tez, ale trzeba sie jescze zastanowic. Ten co go opisuje widzialam i macalam na wlasne oczy :p kosztowal niewqiele mniej niz 800.Ale mi sie tez spodobalo , chociaz zawsze bylam za drewniaczkiem.
Ja też właśnie - drewno i szczeble - tak jak nasze babki matki i teściowe hehe, ale to lóżeczko jest praktyczne! Poza tym, ile dziecko będzie w nim spać? rok? półtora? Później stanie się za małe i maluch będzie spał na swoim tapczanie!
Ale do meblowania pokoiku jeszcze czas...więc może mi się zmieni hehe

Najeli ja mam łóżeczko po moim synku więc teraz nie będę kupowała nowego, ale też chciałabym takie turystyczne .
Ja mam Drewexa z szufladą. Teraz chcę tylko kupić nowy materacyk.

A ja już w pracy :-( Oczywiście mega leń nie bardzo pozwala mi pracować, ale dzisiaj to już muszę się porządnie wziąć za robotę:baffled:

Miłego dzionka Śnieżynki
fajnie masz z łóżeczkiem, niestety przy pierwszej ciąży trzeba się we wszystko zaopatrzyć ... Wybieranie jest cudowne, gdyby jeszcze ceny były inne, to by się cudownie kupowało hehe.

Ja też dzisiaj w pracy, leń jak diabli! Wczraj na szczęście odgrzebałam robotę i dziś mam luzy, więc będę z Wami na bierząco hehe.

wczoraj juz się meldowałam ale dzis dopiero napiszę coś sensownego.

po kolei:
Witam wszystkie nowe mamuśki na forum i życzę spokojnej ciąży.

Z tego co czytalam to przez ostatnie tygodnie wszystkie badania USG wychodziły bardzo pozytywnie z czego niezmiernie sie cieszę razem z mamuśkami no i gratuluję pierwszych informacji na temamt płci fasolek, to co na razie sami chłopaki :) super - w sumie ja tez po cichutku liczę że do tego grona się dołączę :-)

a ja juz po części urlop[iku:dry: byliśmy troche u znajomych nad morzem i nad jeziorem i w sumie bardzo przyjemnie spędziliśmy czas teraz wróciliśmy już do domku ale jeszcze do końca tygonia wolne co prawda już nigdzie dalej nie jedziemy ale tu w okolicy tez znajdzie się coś ciekawego do roboty

trzymajcie sie cieplutko:-)

a co do łóżeczek to mój mąż już zdecydował że będzie turystyczne "bo za kratkami dziecka nie bedzie trzymał" ale tak poważnie to bardzo pozytywne opinie słyszeliśmy od znajomych na temat tych łóżeczek a że my bardzo dużo jeździmy to dziecko zawsze bedzie mogło miec swoje własne łóżeczko

a co do łóżeczek to mój mąż już zdecydował że będzie turystyczne "bo za kratkami dziecka nie bedzie trzymał" ale tak poważnie to bardzo pozytywne opinie słyszeliśmy od znajomych na temat tych łóżeczek a że my bardzo dużo jeździmy to dziecko zawsze bedzie mogło miec swoje własne łóżeczko

podaj parę linków do tych łóżeczek...;-)

A ja dzisiaj w końcu oglądnęłam mieszkanie !!! Teraz tylko musze złozyć podanie o przydział i czekać na odpowiedź ... mieszkanko jest do remontu ale jest duuuże i piekne . Kocur też jest na tak :)

Znachorka - to super na prawdę!!!! Czeka was teraz dużo pracy, ale to będzie sama przyjemność :)

Bylam dzisiaj u lekarza na wizycie no i zobaczylam i to kilkakrotnie, wyraznie i wogole...... SIUSIACZKA :szok::-D I powiem Wam tylko, ze maz jest przeszczesliwy, a ja przerazona, az sie mamie rozplakalam do telefonu ze ja nie umiem myc kulek :baffled: Mocno mnie rablo, nie? Ale powaznie to sie ciesze tylko bylam pewna ze bedzie dziewczynka i jestemw szoku. No ale bedziemy mieli WITUSIA :-)

A teraz sprobuje zasnac bo jeszcze jestem w szoku :-p

Milych snow :happy:

LUCZYNKA SUPER!!! GRATULUJĘ!! Cudownie że wiesz już o siusiaczku - ja tak strasznie chciałabym wiedzieć :)

Dziewczyny! Dziś dorwałam nowe Mamo To Ja, i tam był opis różnych łóżeczek. Dotychczas byłam tradycjonalistką - drewniane ze szczebelkami. A teraz? Myślę chyba bardziej funkcjonalnie....
Wklejam poniżej zdjęcie, na allegro można znaleźć w różnych kolorach i różnych cenach (zależność od opcji). Tutaj jest opcja z przewijakiem, z materacykiem podwyższonym (dla małego bobaska), z składaną budką , pałąkiem do zabawek i z półką boczną. (koszt ok 700zł) Co o tym myślicie????

Tym czasem idę spać, bo ledwo co żyję! Do juterka moje drogie!!!!
Kurcze myślałam o takim ale raczej tańszym i żeby kupić na działkę żeby dzieciaczek miał swoje miejsce... a do pkoiku jakoś mnie te turystyczne łóżeczka nie przekonują - mam wrażenie że drewniane tradycyjne łóżeczko robi większy "klimacik" w dziecięcym pokoju. Poza tym można kupić takie łóżeczko które później przerabia się na mały tapczanik - a wcześniej wyciąga się szczebelki (z każdego praktycznie) tak żeby maleństo mogło samo wchodzić i wychodzić z łóżeczka - przy takim turystycznym to raczej mało możliwe...

Ja wczoraj poszłam do lekarza i poprosiłam o 3 dni zwolnienia... coś słabiutko się czuję...ciągle mi duszno i szybko słabnę... a już si e pożegnałam z mdłościami i myślałąm że będzie cudownie.

Dzień dobry Śnieżynki:-)

Ja wczoraj poszłam do lekarza i poprosiłam o 3 dni zwolnienia... coś słabiutko się czuję...ciągle mi duszno i szybko słabnę... a już si e pożegnałam z mdłościami i myślałąm że będzie cudownie.

kejt wiesz Mężuś dowiedział się od kolegi, że jak jego żona była w ciąży i miała mdłości to jadła migdały...wczoraj Mężuś zakupił i jak narazie jest dobrze...nie wiem czy od nich czy sobie to wmówiłam, ale póki co pomaga:-) spróbuj może Tobie też pomoże:-D ja jem całe, ale to chyba nie ma znaczenia:-)

luczynka gratuluję sisiorka i już wpisałam Cię na listę:-) no i super, że z Maluszkiem w porządku:-)

Dziewczyny wczoraj zaś umierałam, ale dziś czuję się o niebo lepiej i mam nadzieję, że tak zostanie:-D zaraz jadę do mamy, bo dawno u niej nie byłam:-)

Kurcze myślałam o takim ale raczej tańszym i żeby kupić na działkę żeby dzieciaczek miał swoje miejsce... a do pkoiku jakoś mnie te turystyczne łóżeczka nie przekonują - mam wrażenie że drewniane tradycyjne łóżeczko robi większy "klimacik" w dziecięcym pokoju. Poza tym można kupić takie łóżeczko które później przerabia się na mały tapczanik - a wcześniej wyciąga się szczebelki (z każdego praktycznie) tak żeby maleństo mogło samo wchodzić i wychodzić z łóżeczka - przy takim turystycznym to raczej mało możliwe...

To tak jak ja:tak:Też myślałam żeby to łóżeczko było na dłużej:blink: Odpoczywaj Kochana dużo musisz dbać i uważać na siebie i maleństwo:blink: Miłego odpoczynku;-)

reklama
Mój synek spał w łóżeczku dwa lata. Dzieci przyjmują takie pozycje, że wcześniej się bałam Go przełożyć bo by spadał - i tak spadał ale tylko kilka razy :-p

Do góry