reklama
Wlasnie sie dowedzialam, ze Patryc Sweizy nie zyje i mi smutno.
Nio ja tez rano przeczytalam w necie, straszne ale i tak dzielnie walczył z rakiem, tylko ta bitwa nie jest nigdy wyrownana
Smutne wieści od rana..:-( Biedny Patrick Swayze..ta choroba tak go wyniszczyła..:-(
Dziewczyny czy Wy tez tyjecie 1kg tygodniowo?Wchodze na wage, bo dzisiaj wizyta u gina i.. od ostatniej wizyty 3 tyg temu +3kg!!! Przeraza mnie to! A wcale duzo nie jem i nie mam zadnych zachcianek..
Od poczatku juz 6kg na plusie. Co bedzie dalejjj???!!
Ooo w pytaniu na śniadanie będzie tamat dla nas! JAK SCHUDNĄĆ PO CIĄŻY![]()
Samo Ci zejdzie, moja kolezanka urodzila w lipcu, a w ciazy przytyla 13-14kg i w miesiac po porodzie wazyla juz tyle co przed ciaza.Podejrzewam ze zapar mies. bedzie wazyc jeszcze mniej, bo ciagle chudnie.
Mój waży 88kg, a ja 74kg, właśnie sobie uświadomiłam że od ślubu czyli przez 14 lat przytyłam 31 kg,ale wtedy miałam niedowagę, przy wzroście 168 - 43 kg
Mój M mimo swojej wagi nie jest gruby, nie ma brzucha, jakoś wszystko idzie mu w mięśnie. Zawsze jak kupuje ciuchy i mówi że chce XXL, to sprzedawcy mówią dla Pana to L wystarczy, on zawsze się tym denerwuje, a ludzie nie migą się nadziwić że wygląda na L, a nosi XXL.![]()
Matko ja tez mam 168cm i jak kiedys wazylam 45, to cala rodzina sie mnie pytala czy wpadlam w anoreksje!!!!Asiax 43 to juz sama skora i kosci!!!!
Ja juz wtedy wygladalam nieapetycznie. Dobrze ze wrzucilas troche kg. bo to na pewno zdrowiej i ladniej.
Ja potem postanowilam przytyc i utzymywalam wage 53-54kg, a jak wyszlam za maz to nagle zaczelam utrzymywac 55,5-56kg, a potem zawszlam w ciaze i mam +6, wiec ciagne 62kg, ale do meza mi daleko bo ona ma 2m i jest potezny, wiec wazy ok130.
Jak pytałam się lekarza, który mi teraz robił połówkowe, to za zwykłe 2D bez nagrania chciał 120,00 a za 4d z nagraniem płyty to 150,00 więc niewielka różnica to pozwoliłam sobie na płytkę, bo i tak musiał zrobić to usg.
A według mnie to wszystko zależy od lekarza, który wykonuje usg. Jak jest dobry i doświadczony to niezależnie jaki ma sprzęt to wykryje wszystko. A jak jest nastawiony na kase, to jakby mu ta przepuklina lub coś innego wyskoczyło przed samymi oczami to i tak nie zobaczy, i nie pomoże czy 2 d, 3 d, czy 4 d bo nic poza kasą nie widzi...
A mój mąż chuderlak dostaje teraz brzuszka i się z niego śmieje, że też chodzi w ciąży razem ze mną. Tylko mi po ciąży brzuszek zniknie, a jemu.... no niewiem.... pewnie zostanie
A zapomniałam wam napisać, że jak obudziłam się o 3 rano, to mój maluszek szalał i brykał sobie w brzuszku.Chyba preferuje nocny tryb życia;-)
![]()
Ja tez mysle ze wszystko zalezy od fachowca, jak jest dobry to i na 2d wszystko zaobaczy, ale za to na 3D to juz wtedy nic mu nie umknie, a kiepskiemu to i 3/4D nic nie pomoze.
U nas zwykle usg 150 a 3/4d 250 wiec roznica spora.
A Ty Andzia 76 masz niezle pory wstawania.
A maz widocznie bardzo przezywa ciaze, podobno mezowie bardzo zwiazani emocjonalnie z zonami tyją w ciazy, mają zachcianki itp.
Tylko sie cieszyc!
kochane 15km to dla nas duzo gdyz mazsam pracuje i zarabia 2000z czego 1000na mieszkanie no i koszt paliwa pewnie ze 200 lub250 wiec juz chyba rozumiecie moje stwierdzenie az15km,jestesmy na etapie rozmow (pozytywnych)w firmie mieszczacej sie max 1,5km od naszego domu;-) i zarobki korzystniejsze i odejdzie koszt paliwa...
ja jak jezdzilam do pracy to mialam 17km w 1 strone, z jednej dzielnicy wawy do drugiej, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo malo. Myzle ze jsli jest mozliwosc pracy blizej to trzeba skorzystac bo to duzy plus. Moj maz ma 8km, ale niestety siedziba sie przenosi i bedzie mial dalej
Wiem ze niektorzy mają jeszcze dalej, albo jezdza do innego miasta, ale to tez zalezy wszystko o korkow, czasem w wawie mozna miec 10km i jechac 1,5h, a mozna jechac z miasta do miasta 50km i jechac 40min.
A co do mojego M to ja jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o podejście do ciąży czy zakupównie przesadza ale ogólnie dba o mnie patrzy czy ja coś nie tak robie itp.jak coś zaboli i mówie że się niepokoje to mamy taką samą decyzje że lepiej jechać do gina co tak ostatnio było ale synuś dawał potem znaki to poczekaliśmy do wizyty
a zakupy to ogólnie ja patrze sobie i wtedy M ze mną z tych co ja wybrałam (ale jeszcze sam sobie posprawdza inne i jakby się mu inna rzecz wpadła w oko to mi daje znac)no i potem wybiera najlepsze wzory i wtedy zostaje końcowe zdanie do mnie z tych co on uważa że jest najładniejsze itp.tak więc zakupy można powiedzieć ze razejm robimy
ale ja mu mówie co jest potrzebne i z jakich rzeczy konkretnie szukać;-)ogólnie powiem że bierze swój udział w ciąży dziecku itp.;-)
Nio moj maz tez bardzo sie angazuje, mam nadzieje ze jak sie dzidzia urodzi to zapalu do pomocy mu nie zbraknie
A maz widocznie bardzo przezywa ciaze, podobno mezowie bardzo zwiazani emocjonalnie z zonami tyją w ciazy, mają zachcianki itp.
Tylko sie cieszyc!
Ha, ha, ha.... on ma te wszystkie objawy ciązowe....zachcianki ma większe niż ja, a wczoraj jak czekaliśmy na usg powiedział, że mu niedobrze...

mój mąż z objawów ciążowych ma zachcianki jedzeniowe (przytył od początku ciąży 8 kgHa, ha, ha.... on ma te wszystkie objawy ciązowe....zachcianki ma większe niż ja, a wczoraj jak czekaliśmy na usg powiedział, że mu niedobrze...burze hormonów też przechodzi
![]()

G
gość 574
Gość
Witam dziewczęta!
Ja dziś odgruzowywałam pogaduszki, bo wczoraj jakoś kiepsko sie czułam i nic a nic mi się nie chciało
Co do mężów to u mnie też jest cała wyprawka na mojej głowie, a ja muszę leżeć... Nawet muszę sama znaleźć malarza, bo inaczej pokój dla dziecka będzie nie pomalowany. Centrum Dowodzenia Domem jest u mnie obecnie w sypialni
Czasem to mnie krew zalewa, że o wszystkim muszę myśleć-po prostu jedno dziecko w domu mam -męża, a teraz drugie, tym razem malutkie urodzę. No ale z drugiej strony, mam wolną rękę na wszystko - co chcę i uważam, że warto to mam kupować. No i wszędzie gdzie chcę, to ze mną pojedzie i nic niemuszę nosić
Gorzej jak sama biorę auto, to on się denerwuje czy mi się nic nie stanie, bo u nas w stolicy to się jeździ dosyć ciężko i w sumie mu sie nie dziwię, więc staram się mówić, że gdzieś chcę jechać
No i sumie jak pomyślę, to wolę taki układ niż jakby mi miał wyrażać opinie o każdych skarpetkach. Jak np. meble wybieramy to razem, bo drogie i fajnie jakby się nam obojgu podobały, a nie tylko mi
Kubiaczka: gratuluję oddania pracy mgr.
Karoli: witamy w kraju - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej
dziś w stolicy śliczna słoneczna pogoda
Nikki: dobrze, że z Wikim lepiej - trzymamy za was kciuki, żebyście szybko do domku wrócili, a ty do nas na BB!
Beti: mój jak słyszy, że ciężko oddycham to od razu pyta czy coś mnie boli i co mi jest. No ale najlepsze, że jak gdzies wyjdę to ciągle mi mówi, tylko idź wolno, a sam zachrzania do przodu, że jakbym wolno szła, to by mi na pierwszym zakręcie zniknął. No obłęd. Dobrze, że ja w większości autem gdzie się da, bo zwariować idzie
Dorciaa: jeśli ból przechodzi przy leżeniu to raczej wszystko w porządku - tak mi mówiła moja lekarz - dzieci czasem się tak wierca i układają, że nam na coś naciska i wtedy może pobolewać coś.
Anulka: no i co tam mówili o tym chudnięciu po ciązy w programie, bo ja za późno włączyłam? Ty przy bliźniakach to musisz trochę tyć więcej. Ja tyję 0,5kg na tydzień i to tak od 3-4 tyg. ale ja miałam sporo zapasów przedciążowych, mam nadzieję, że po urodzeniu zrzucę wszystko i przedciążowe kg i ciążowe-na razie wagą się nie przejmuje, bo nie mam na to wpływu więc co ma być to będzie
Kaja: Też czytałam, że dla diagnostyki 2D jest lepsze dla lekarza, który wie czego szuka i na co patrzeć. Nam doktor powiedziała, że niunia zdrowa i że dziewczynki jest pewna w 100%, a nawet powiedziała nam 150% że się nie myli, bo pięknie wszystko widac i żadnych wątpliwości nie można mieć u nas (mała bezwstydnica nogi rozkraczała we wszystkie strony). Pytałam o pomyłki i mówi, że to wszystko od ułożenia dziecka zależy i czasem cięzko stwierdzić a lekarze zgadują, bo rodzice naciskają, a czasem sprzęt słaby.
Anna_ajra: super to twoje odpisywanie wszystkim, dziś ściągnęłam to od ciebie! Ja brałam Feminatal, ale od początku mam bardzo dobre wyniki krwi, więc na razie się wstrzymałam z tym i biore tylko takie naturalne minerały, pola zieleni, a ostatnio jeszcze dokupiłam kwasy Omega3 (bo w ciązy nawet zapach ryby mnie odrzuca i nie jestem w stanie przełknąć nawet grama ryby, a dzidziusiowi omega3 potrzebne) z Forever Living Product-one są robione na bazie aloesów, bez chemii, może drogie ciut, ale ja jestem zadowolona.
Ja dziś odgruzowywałam pogaduszki, bo wczoraj jakoś kiepsko sie czułam i nic a nic mi się nie chciało

Co do mężów to u mnie też jest cała wyprawka na mojej głowie, a ja muszę leżeć... Nawet muszę sama znaleźć malarza, bo inaczej pokój dla dziecka będzie nie pomalowany. Centrum Dowodzenia Domem jest u mnie obecnie w sypialni

Kubiaczka: gratuluję oddania pracy mgr.
Karoli: witamy w kraju - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej

Nikki: dobrze, że z Wikim lepiej - trzymamy za was kciuki, żebyście szybko do domku wrócili, a ty do nas na BB!
Beti: mój jak słyszy, że ciężko oddycham to od razu pyta czy coś mnie boli i co mi jest. No ale najlepsze, że jak gdzies wyjdę to ciągle mi mówi, tylko idź wolno, a sam zachrzania do przodu, że jakbym wolno szła, to by mi na pierwszym zakręcie zniknął. No obłęd. Dobrze, że ja w większości autem gdzie się da, bo zwariować idzie
Dorciaa: jeśli ból przechodzi przy leżeniu to raczej wszystko w porządku - tak mi mówiła moja lekarz - dzieci czasem się tak wierca i układają, że nam na coś naciska i wtedy może pobolewać coś.
Anulka: no i co tam mówili o tym chudnięciu po ciązy w programie, bo ja za późno włączyłam? Ty przy bliźniakach to musisz trochę tyć więcej. Ja tyję 0,5kg na tydzień i to tak od 3-4 tyg. ale ja miałam sporo zapasów przedciążowych, mam nadzieję, że po urodzeniu zrzucę wszystko i przedciążowe kg i ciążowe-na razie wagą się nie przejmuje, bo nie mam na to wpływu więc co ma być to będzie

Kaja: Też czytałam, że dla diagnostyki 2D jest lepsze dla lekarza, który wie czego szuka i na co patrzeć. Nam doktor powiedziała, że niunia zdrowa i że dziewczynki jest pewna w 100%, a nawet powiedziała nam 150% że się nie myli, bo pięknie wszystko widac i żadnych wątpliwości nie można mieć u nas (mała bezwstydnica nogi rozkraczała we wszystkie strony). Pytałam o pomyłki i mówi, że to wszystko od ułożenia dziecka zależy i czasem cięzko stwierdzić a lekarze zgadują, bo rodzice naciskają, a czasem sprzęt słaby.
Anna_ajra: super to twoje odpisywanie wszystkim, dziś ściągnęłam to od ciebie! Ja brałam Feminatal, ale od początku mam bardzo dobre wyniki krwi, więc na razie się wstrzymałam z tym i biore tylko takie naturalne minerały, pola zieleni, a ostatnio jeszcze dokupiłam kwasy Omega3 (bo w ciązy nawet zapach ryby mnie odrzuca i nie jestem w stanie przełknąć nawet grama ryby, a dzidziusiowi omega3 potrzebne) z Forever Living Product-one są robione na bazie aloesów, bez chemii, może drogie ciut, ale ja jestem zadowolona.
Witam kobity
Melduje że żyjemy i mamy się nieźle, trochę was ostatnio zaniedbuję, ale obiecuje się poprawić, no i może chociaż po części nadrobię co naskrobałyście.
Mój gin też mówił mi że do diagnozy 2d jest lepsze, a na 3 i 4d to dla rodziców się przełącza
Melduje że żyjemy i mamy się nieźle, trochę was ostatnio zaniedbuję, ale obiecuje się poprawić, no i może chociaż po części nadrobię co naskrobałyście.
Mój gin też mówił mi że do diagnozy 2d jest lepsze, a na 3 i 4d to dla rodziców się przełącza

reklama
A
Asiowo
Gość
witam
Ale produkujcie
super!
Ale nie jestem w stanie was nadrobic...
Paulinka mega marudna, w nocy tez czesto płacze, ale zasypia sama na szczescie... zebole ja męczą niestety
Ja tez jakas wypruta chodze...
Siedziałam wczoraj i dzis nad prezentacja co Patrysia zaprezentowała i juz koncze:-) amatorszczyzna totalna, ale liczy sie gest;-)Tylko szukam jakiejs ładnej piosenki do podkładu...
Zaraz mykam jakis szybki obiad zrobic... chyba skonczy sie na kluchach lanych...
Miłego dnia mamusie!

Ale produkujcie

Ale nie jestem w stanie was nadrobic...

Paulinka mega marudna, w nocy tez czesto płacze, ale zasypia sama na szczescie... zebole ja męczą niestety

Siedziałam wczoraj i dzis nad prezentacja co Patrysia zaprezentowała i juz koncze:-) amatorszczyzna totalna, ale liczy sie gest;-)Tylko szukam jakiejs ładnej piosenki do podkładu...

Zaraz mykam jakis szybki obiad zrobic... chyba skonczy sie na kluchach lanych...

Miłego dnia mamusie!