reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Golanda moze faktycznie dzis sie uda..tymbardziej ,ze przyszly zaprenumerowane gazetki i tak sie mi marzy wyciagniecie na sofie,herbatka,kocyk i to co lubie najbardziej: czytanie:-)
Karoli ty obzarciuchu;-)hehe ja nie lepsza jak przyjedziemy do Polski:-D
Milego dnia dziewczyny:-)

agbar77 ja dzis mam w planach od 11 lezenie i czytanie BB na zmiane z książką:) do czasu az wyjde na szkole rodzenia, obiadu nawet dzis nie robie istne wakacje:) Proponuje to samo:) hihi na prawde polecam:happy:
A jak wysypka?

Hej Mamusie, ja wczoraj byłam u ginka na USG i wszystko z naszym maleństwem jest oki, wszystkie wymiary w normie i wszystko na swoim miejscu:happy2::happy2::happy2::happy2:
Maleństwo waży ponad 0,5 kg, a termin porodu wg usg to 12 styczeń ( pierwszy termin 17 styczeń;-)).
A ja rosne i rosne juz waga 4,5 kg na +

MGO DNIA STOKROTKI

Pysia 510 Super ze z dzidzią wszystko w porzadku, a co do wagi to sie w ogole nie martwic, moim zdaniem Ty i tak malutko przytylas jak na ten tydzien, wiec tymabrdziej nie masz sie co martwic
Ja +4,5 to mialam w 21 tyg.

Ja też robię wieczorem ambitny plan na następny dzień i oczywiście nigdy nie potrafię go wykonać:-p Ale sprzątanie nie zając, nie ucieknie:tak:
Przez ostatnie 2 dni snułam sie po domu jak mara jakaś:baffled: Dzisiaj na chwilę muszę iść do pracy więc może się wreszcie ogarnę:tak:
Witam Was, my juz po śniadanku:tak:
Ostatnio koleżanka pielęgniarka mówiła mi, że datę porodu wyznacza się przez dodanie 140 dni do pierwszego dnia kiedy poczułyśmy ruchy:confused: Z tych obliczeń wychodzi mi 3 styczeń. Szkoda, że nie pamiętam dokładnie kiedy poczułam ruchy z Szymonkiem, bo bym sprawdziła:zawstydzona/y:

Wlasnie ja tez slyszalam ze date porodu sie liczy od tych pierwszych ruchow:)
Ciekawe na ile to wiarygodne:)

zakończony to on nie jest :sorry2:tylko jeden pokój kończymy póki mąż ma wolne to robimy bo potem całe dnie w pracy siedzi wiec wszystko będzie stało aż do kolejnego wolnego wiec staramy się wyrobić bardzo szybko choć z 1 pokojem ;-)
rok temu malowałam małej obrazi na ścianach i powiem szczerze że już więcej tego nie zrobię całe 2 dni się z tymi obrazkami uporać nie mogliśmy :no: pomalowane by było w 15 minut normalnie a tak 2 dni kombinowaliśmy :sorry2:
Co do wysypek i uczuleń to ja też jestem uczulona i nawet nie wiem na co nie chcą mi testów zrobić mówią ze to od stresu lub osłabienia organizmu ... ląduję w szpitalu na kroplówce zastrzykach domięśniowych odczulających puchnę i potem codziennie muszę jeździć na zastrzyki
a raz jak mnie dopadło już myślałam że koniec ze mną :sorry2: przeziębiłam się i poszłam wyciągać pranie z automatu nagle ręce mi zaczęły puchnąć cała się obsypałam zanim dojechałam do szpitala nie mogłam się ruszać miałam okropny ból gardła i kręgosłupa tak kroplówki antybiotyki itd w domu leżałam miesiąc czasu w łóżku nie mogłam się ruszyć żadną częścią ciała doszedł ból mięśni stawów i każdej kości a gardło to myślałam że śliny niedługo nie przełkną do tego to uczulenie moja mama przychodziła nawet mi zmienić pozycję nóg czy ręki bo sama z bólu umierałam :-( i tyle się nafaszerowałam lekami że boję się jakby teraz mnie to dopadło nie dała bym rady z bólu :no:

O matko Gosia to koniecznie trzeba ustalic po czym robi Ci sie cos takiego, zeby tego uniknąc, masakra!Musialas sie nacierpiec, a do tego taka niepewnosc skad to sie w ogole wzielo!!:no:Rany koszmar!

reklama
Ja mam dziwną wysypkę, ale to chyba nie jest na tle alergicznym. Muszę wybrać się do dermatologa. Na dekolcie i rękach mam takie kropki czerwone jakby mi ktoś igłą pokłuł. Nie powiększają się, nie zmniejszają, nie swędzą. Po prostu są. A jestem pewna że pojawiły się w ciąży. Głównie na górnej części ciała.
Mi sie pojawiły takie czerwone malutkie krostki na plecach - nie swędzą, nie powiększają się - generalnie ja ich nawet nie widzę, bo to na dole pleców, tylko mój M mi je dojrzał, no i też nie wiem od czego, ale przed ciążą ich tam nie było:tak:Na szczęście nigdzie więcej ich nie mam.

Witam Was porannie moje drogie;-) Czujemy się dzisiaj niezbyt dobrze:-(Głowa strasznie boli na nic nie mam siły. Czekam do południa by pójśc odebrac wyniki :baffled: Potem zrobię chłodnik, włączę pranie i będe odpoczywac bo odkąd tylko wstałam jestem strasznie przywieszona:sorry2::-(Jedyna radośc jaka mnie spotyka to kopanie maluszka. Czuję się fatalnie.. Życzę Wam miłego i słonecznego Dnia:tak:
Nie wiem czy Wam tez zdarzają się takie stany??;/;/
Oj ja to tak conajmniej raz w tygodniu mam, że na nic siły nie mam i nic mi się nie chce i męczę się sama ze sobą:-D

Wczoraj wieczorem maluch się zemścił na mnie za ten aerobik chyba :-D centralnie tak mnie kopał, że aż bolało - łobuz jeden.
Kaja oszczędzaj się troszkę w tej szkole:tak: A co do dzieciaczków to moja też jakoś mocniej kopie, a ja spokojne życie prowadzę:rofl2: Jak mi czasem w pęcherz przyłoży, albo gdzieś na dole to ło matko!

Ostatnio koleżanka pielęgniarka mówiła mi, że datę porodu wyznacza się przez dodanie 140 dni do pierwszego dnia kiedy poczułyśmy ruchy:confused: Z tych obliczeń wychodzi mi 3 styczeń. Szkoda, że nie pamiętam dokładnie kiedy poczułam ruchy z Szymonkiem, bo bym sprawdziła:zawstydzona/y:
Oj Labamba, oby to się nie sprawdzało, bo jak policzyłam u siebie 140 dni to mi 16 grudzień wyszedł na poród, gdzie najwcześniejszy z OM to u mnie 26 grudzień, a z USG mi 1.01 wychodzi i ja bym do tego stycznia chciała dotrwać jednak:szok: U mnie po prostu niunia dosyć szybko zaczęła kopać, bo w 18 tc.!!

Gosia: zazdoszczę z tym remontem. Mój do remontów dwie lewe ręce, więc dotąd ja malowałam, ale że teraz w stanie nie jestem, to musze poszukać malarza jakiegoś, a ja chcę tylko jakieś obrazki domalować sama, ale nawet przybliżonej daty nie mamy...
Lilka: udanego urlopu nad morzem - też bym sobie pojechała, bo już zapomniałam, że na wakacjach byłam:-D
Golanda: ja też dziś zaczynam szkołę rodzenia i już sie doczekac nie mogę. Wogóle taki dziś dzień mam super - kwiatki od rana, śniadanko do łóżka, a wieczorem na szkołę:-D
Karoli: jedz wszystko co możesz - dobre, bo polskie:rofl2:
Agbar: niech wysypka szybko mija - nie cierpię jak coś mnie swędzi -z adrapać się można:tak:2 lata temu przechodziłam ospę - to był horror-do dzis pamiętam to swędzenie szczególnie w nocy:angry:

hmm ja poczułam w 19 tc ciąży pierwszy taki mocniejszy kopniak sobie oblicze i zobacze na kiedy mi to termin wychodzi ;-)

Podliczyłam i chyba coś źle liczyłam bo wyszło 30 grudzień:eek:może cos tc pomyliłam jak się cofałam aby obliczyć od 19 tc 140 dni to dodałam jeszcze jeden tydzień no ale to i tak wychodzi 8 styczeń:dry:hmm nie wiem bo ogólnie z tego co ja serduszkowałam i owulka to jest 14 styczen no i ogólnie usg tez mówi więc chyba to nie za bardzo dobre obliczanie;-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty:tak:

Patrysiu to tylko jeszcze jedna z metod,a zadna z nich nie jest idealnie doskonala:-)

agbar77 ja dzis mam w planach od 11 lezenie i czytanie BB na zmiane z książką:) do czasu az wyjde na szkole rodzenia, obiadu nawet dzis nie robie istne wakacje:) Proponuje to samo:) hihi na prawde polecam:happy:
A jak wysypka?

Wlasnie ja tez slyszalam ze date porodu sie liczy od tych pierwszych ruchow:)
Ciekawe na ile to wiarygodne:)

!

Wyspka sie zmniejszyla..uffff..jeszcze troche swedzi ale da sie zniesc:-)

A co do daty porodu liczonej od ruchow.To tylko jeszcze jedna metoda,tak samo wiarygodna jak kazda inna;-)U jednej z nas sprawdzi sie metoda od OM,u innej od poczecia,u innej liczona wg USG a jeszcze innej od pierwszych ruchow.A dzieci i tak przyjda na swiat kiedy beda chcialy;-)

Wyspka sie zmniejszyla..uffff..jeszcze troche swedzi ale da sie zniesc:-)

A co do daty porodu liczonej od ruchow.To tylko jeszcze jedna metoda,tak samo wiarygodna jak kazda inna;-)U jednej z nas sprawdzi sie metoda od OM,u innej od poczecia,u innej liczona wg USG a jeszcze innej od pierwszych ruchow.A dzieci i tak przyjda na swiat kiedy beda chcialy;-)

Racja co poczekajmy do tych wiarygodnych podpowiedzi czyli skurczy wody itp.:-)ps.dobrze że wysypka się zmiejszyła i oby tak dalej:tak:

Witajcie laseczki:tak:

Ja właśnie zrobiłam sobie "poranną" kawusie, bo dopiero wróciłam z badań. Robiłam krzywą cukrową i spędziłam tam dobre 3 godziny. W poczekalni są trzy ogromne kartki z czerwonymi wykrzyknikami , że kobiety w ciązy przyjmowane są bez kolejki, a i tak nie obyło się bez awantury, ale nie odpuściłam, bo chyba dalej bym stała. Co za ludzie (kobiety)...
A za mną weszła jeszcze jedne ciężaróweczka i tak zgadałyśmy się, że ona też ma termin na styczeń i chodzimy do tej samej ginki. No i podzieliłam się cytryną z koleżanką-ciężaróweczką, bo też robiła glukoze. Bez cytryny to by nie szło tego przełknąć. Do tej pory czuje ten smak , nawet kanapki jak wróciłam miały słodki smak... ble...
A o 14 odbiór wyników

Hej Mamusie, ja wczoraj byłam u ginka na USG i wszystko z naszym maleństwem jest oki, wszystkie wymiary w normie i wszystko na swoim miejscu:happy2::happy2::happy2::happy2:
Maleństwo waży ponad 0,5 kg, a termin porodu wg usg to 12 styczeń ( pierwszy termin 17 styczeń;-)).
A ja rosne i rosne juz waga 4,5 kg na +

MGO DNIA STOKROTKI

super Pysiu:-D

Wczoraj wieczorem maluch się zemścił na mnie za ten aerobik chyba :-D centralnie tak mnie kopał, że aż bolało - łobuz jeden.

Kaja, wieczorem to on zacząl swój trening aerobiku:-D chyba ma to po mamusi;-):-D

Wiecie co? najbardziej sie ciesze, ze zjem dzis ugotowanego selera i korzen pietruszki w calosci hehehehe

Mała rzecz, a cieszy ;-):-D

No to wychodzi równe 20 tygodni od pierwszych ruchów.
Ja nie wiem kiedy dzidzia pierwszy raz się poruszyła, bo na początku to niebyłam pewna, czy mi w brzuchu bulgocze(pije gazowaną wodę), czy to dzidzia...:confused: potem coś bulgotnęło raz a porządnie i ponad tydzień nic- cisza....wcześniej coś mnie cisnęło i uciskało przy zmianie pozycji ( też nie jestem pewna co to), A takie ruchy, że wiem, że to maleństwo to czuję od tygodnia. Nie są to jeszcze kopniaczki, ale daje znać o sobie:tak:

zakończony to on nie jest :sorry2:tylko jeden pokój kończymy póki mąż ma wolne to robimy bo potem całe dnie w pracy siedzi wiec wszystko będzie stało aż do kolejnego wolnego wiec staramy się wyrobić bardzo szybko choć z 1 pokojem ;-)

U mnie remont też tak wygląda i końca nie widać...
A mój chłop na dodatek traci zapał do tego, więc coraz bardziej się guzdrze.

Ostatnia edycja:
Kurcze coś dziś mnie boli brzusio, dosyć mocno twardnieje, dobrze, że dziś ta wizyta to przynajmniej sprawdzi czy wszystko oki...:zawstydzona/y:

Piszecie kobietki o remontach, my planujemy pomalować pokój córci, zrobić taki fajny dziecięcy pokoik, ale nie mam pojęcia kiedy:no: ale pewnie najszybciej listopad, tak mi się wydaje. Zbyt wielki remont nie będzie bo największa kwestia to pomalowanie. My dopiero mieszkamy tu od niecałego roku, a wszystkie ściany były na nowo stawiane i dobry fachowiec nam się trafił i super wszystko wygipsował. Normalnie cacuszko :-D

o jejku ale się denerwuję przed tą wizytą...jadę o 16, mam nadzieję, że wsio będzie oki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Witam wszystkie Panie :) ja rowniez bede rodzic w styczniu i postanowilam do was dzis dolaczyc ;]

Witam w naszym gronie:tak:

Kurcze coś dziś mnie boli brzusio, dosyć mocno twardnieje, dobrze, że dziś ta wizyta to przynajmniej sprawdzi czy wszystko oki...:zawstydzona/y:

o jejku ale się denerwuję przed tą wizytą...jadę o 16, mam nadzieję, że wsio będzie oki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Aniu, napewno wszystko ok:tak: czekamy na relacje z wizyty:-D a tymczasem poleniu**** i poleż sobie, często to pomaga.

Do góry