reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

mary pochwal się po wizycie... jak co to też do niej pójdę....;-)
a ja ponawiam moje pytanie... co myślicie o usg 3d w 35 tyg??
Jeśli chcesz do niej iść to musisz niebawem się zdecydować bo przyjmuje tylko co drugi weekend, a konkretniej pt-nd.
tak więc 9-11 październik, 23-25 październik, 6-8 listopad itd
Mam już tel do przychodni jak chcesz...
A co do usg 3d - wydaje mi się że nie bardzo jest sens. Nie sądzę aby coś było widać bo dzidzia już duża będzie, no ale w sumie to nie wiem :sorry:

reklama
Jak to? :szok: Nie masz tam pl przychodni?? Nie masz możliwości nawet odpłatnie nigdzie zrobić, chociażby u ang lekarza?
Tutaj robią tylko 1usg w ramach tej bezpłatnej opieki, ale wolę zapłacić te "kilka" euro i wiedzieć na czym stoję...

Nie ma szans...

Do polskiego gina mam ponad 3 godziny jazdy jezeli nie bedzie korkow w jedna strone i powiem szczerze ze nawet nie wiem czy poszlabym do tych "ginekologow"

Jezeli chodzi o anglie to owszem moge sobie zaplacic i isc na USG 3D ale to koszt od 150 funtow. o 2d w normalnym szpitalu moge sobie pomazyc... "jezeli nie dzieje sie nic zlego to nie ma potrzeby robienia usg"

:-:)-:)-(

Ja mam wizytę w czwartek. Na pewno gin zrobi szybkie usg, ale myslę, ze ostatnie to jakoś w 36 tc. będzie. Z reszta on co wizytę bierze mnei na minutkę na usg i sprawdza czy ok, a jak ma zrobić szczegółowe to przychodzę oddzielnie.

Nie ma szans...

Do polskiego gina mam ponad 3 godziny jazdy jezeli nie bedzie korkow w jedna strone i powiem szczerze ze nawet nie wiem czy poszlabym do tych "ginekologow"

Jezeli chodzi o anglie to owszem moge sobie zaplacic i isc na USG 3D ale to koszt od 150 funtow. o 2d w normalnym szpitalu moge sobie pomazyc... "jezeli nie dzieje sie nic zlego to nie ma potrzeby robienia usg"
ILLLEEEE???? :szok: Jezu! Powariowali!
A nie ma gdzie w okolicy odpłatnie zrobić 2d? - w sumie głupie pytanie, bo pewnie już byś tam była..
Tutaj 2d 60euro, 3d 100euro - chyba bo nie robiłam w ie. No ale w sumie to ceny pl przychodni, w irladzkich pewnie drozej...

Nie ma szans...

biedulka....
szkoda że do pl masz tak daleko...
ja jeżdżę w sumie prawie 2h do pl gina... zależy jaką drogę wybiorę;-)
ogólnie mam coś koło 100km w jedną stronę:tak:

Jeśli chcesz do niej iść to musisz niebawem się zdecydować bo przyjmuje tylko co drugi weekend, a konkretniej pt-nd.
tak więc 9-11 październik, 23-25 październik, 6-8 listopad itd
Mam już tel do przychodni jak chcesz...
A co do usg 3d - wydaje mi się że nie bardzo jest sens. Nie sądzę aby coś było widać bo dzidzia już duża będzie, no ale w sumie to nie wiem :sorry:

mysle ze tez juz ciezko bedzie jak dzidzia glowa w dol jest i jeszcze twarza skierowana w kręgosłup twoj to nic nie zobaczysz

co ja bym dala zeby zobaczyc mojego skarba :-:)-( a tu nie zostalo nic innego niz poprostu czekac do porodu

Klaudia juz niedlugo zobaczysz sowjego bobaska:-)

a ja wczoraj mialam wizyte synek zostal potwierdzony po raz 4 wiec licze ze sie to nie zmieni!!wazy ok 2kg i pocieszyla mnie lekarka ze nie bedzie wazyl tyle co pierwsza corka(4200)!ja przytylam w ciagu mca az 2,8kg:wściekła/y: i ogolnie wszystko ok jest:-)jak pytalam czy jest owiniety pepowina to lekarka nie chciala powiedziec bo wg niej nie powiino sie tego mowic ciezarnej bo przyeciez jak na usg jest owiniete to za godz moze sie juz odwinac a matka bedzie sie zamartwiac!Poza tym powiedziala ze wiekszosc dzieci rodzi sie owiniete pepowina!!Moj synek juz jest ulozony glowkowo wiec porod sn bedzie!!usg tez juz taki raczej ostatnie mialam ale mowila mi ginka ze jeszcze napewno podgladniemy maluszka!!

Dziewczyny powiem Wam szczeze ze juz za miesiac chcialabym urodzic...tak pod koniec pazdziernika!!juz dosc mam tych nieprzespanych nocy i bolow plecow!!

babeczki Wy co ile macie teraz wizyty bo mi kazala przyjsc dopiero za miesiac!!

i czy lekarze mowili Wam ze jak sie przez 2godz nie czuje ruchow to trzeba jechac do szpityala aby sprawdzic czy wszystko ok??

aha i ostatnie pytanko czy nie uwazacie ze 2kg jakie ma moj synek to nie za malo jak na ten etap ciazy(33tc skonczone)??

reklama
laparada daj znac po wizycie....
kilolek mi lekarz tez przy każdej wizycie robi szybkie usg

ja w czwartek bede odbierac moje wyniki z moczu.... jestem ciekawa....
aha i chyba znalazłam okulistke ale musze sie jesscze upewnic wiec jak juz bede cos wiedziałą to dam znac....

Do góry