reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

Ilonka o matko ale długa droga przed tobą!!!! Idz już spać Kochana, rano nie wstaniesz, spójrz która godzina, a niebawem 7 rano będzie!!:tak: I powodzenia;-)

reklama
Słoneczko Ty jesteś też bardzo dzielna, podziwiam Cie :) kazdej z nas maleństwo wynagrodzi niepokoje i strachy

Kalinko pewnie przedobrzyłas z tym forsowaniem. na szczescie to nie czerwona krew i nie jest tego dużo. Wiec spokojnie, pproszę Cie mocno. A jest tam ktos z Tobą, nie jesteś sama?

jak pójdziesz do lekarza popros zeby Cie przyjął bez kolejki. powinien to zrobic. a i jak mozesz to nie idź sama, niech ktos pójdzie z tobą. Zawsze to jest wsparcie.
a teraz do łozeczka i spij spokojnie. My będziemy 3mać kciuki za twoje maleństwo

Nie siedze sama- nna szczescie mieszkam z moim narezczonym, ktory jest przy mnie i dzielnie mnie wspiera....ale do lekarza pewnie pojde sama, bo on musi byc w pracy, a raczej go nie puszcza do mnie....

mam nadzieje, ze lekarz przyjmie mnie bez kolejki, zebym sie tam nie denerwowala w poczekalni....

za wikipedią:
stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
  • nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
  • nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).
Nie jest żle, ale pewnie bedziesz musiała zacząć kontrolowac co jesz i bedzie ok.

kochana ale normy lda ciężarnych są ostrzejsze bo trzustka obsluguje 2 organizmy przynajmiej tak mi diabetolog tłumaczyła

KALINA- czy to są brunatne smarki takie? bo ja miałam tak 3 pierwsze miesiące ciąży.....

kochana ale normy lda ciężarnych są ostrzejsze bo trzustka obsluguje 2 organizmy przynajmiej tak mi diabetolog tłumaczyła

KALINA- czy to są brunatne smarki takie? bo ja miałam tak 3 pierwsze miesiące ciąży.....

uhmm...to sa takie brazowe/brunatne planki...ew.smarki....jak zwal tak zwal...dzieki Bogu nie jest to krew...i jest tego stosunkowo malam ilosc,ale stracha takiego mi to napedzilo, ze masakra.... :((

dla ciężarnych nei znalazłam, ale i tak wyników narazie nie ma takich strasznych. Pewnie będzie musiała na diete przejsc i się ustabilizuje.

Wczułam się w rytm Kochana:*
Dzielna czy ja jestem...hm...nie powiem, że nie, bo jak na swój wiek to już duuuużo przeżyłam, wiem jak paskudne może być życie w pewnych momentach. Szczerze mówiąc, to kolejny kryzys między nami, ale już naprawdę nie chciałam Wam tyłka zawracać, i chciałam jakoś sama się z tym wszystkim przespać...powiem tylko tyle...odpoczywamy od siebie, odetchnąc trzeba od ciągłych sprzeczek...za tydzień się zobaczymy i stwierdzimy, jakie były nasze przemyślenia, jemu już jest ciężko ale ja jestem twarda, zacisnęłam zęby...
a czasem trzeba sie wygadać, zeby sobie ulzyć. masz Nas i mozesz tu poprzeklinac na los, na faceta, na świat. Ja ze swej strony postama sie być lepszym sluchaczem. obiecuję
Czytam Twoje posty i widze w nich silną, madrą kobietę, bardzo dzielną. Taka którą podziwiam, ze ma swoje zdanie i mówi je śmiało. tak trzymaj. nie daj sie przerobic, nikomu nigdy.
Nie siedze sama- nna szczescie mieszkam z moim narezczonym, ktory jest przy mnie i dzielnie mnie wspiera....ale do lekarza pewnie pojde sama, bo on musi byc w pracy, a raczej go nie puszcza do mnie....

mam nadzieje, ze lekarz przyjmie mnie bez kolejki, zebym sie tam nie denerwowala w poczekalni....
dobrze, ze nie jesteś sama. Ufff. A teraz do łozeczka a narzeczony niech Cie przytuli i uspokoi. Będzie dobrze. Wierzę w to mocno. Dobrej nocy lodóweczko najwyższej klasy
Hej Laseczki, ja od 6 nad ranem na nogach i do tego znów 200km za mną, a jutro o 7 znów muszę jechać do dziekanatu itp.czyli kolejne 200km więc chciałam napisac, że myślę o Was :-p i tęskni mi się za ploteczkami :-) jutro mam nadzieję, że wieczorem dam radę chociaż troszkę nadrobić... Buziaki, Trzymajcie się cieplusio !!!!!!!!!!
Ilonka masakracja. Napisz jutyro co u Ciebie, wystarczy tyle ze dobrze, bo będe sie niepokoic.
A teraz dobrej nocy i musisz sie wypać dla siebie i dla Dzidziusia

reklama
Do góry