reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Dieta mi służy, schudłam dwa kg.
Poza tym u nas taka zimnica, że myślałam że dzisiaj juz kurtkę zimową wyciągnę...

Joasia Oj ja w kurtce zimowej juz chodze i w czapce i rekawiczkach:)

Czesc kobietki:tak:gratuluje pomyslnych wizyt:tak:
Ja dzisisaj z małym do laryngologa,trzymajcie kciuki co by nic powaznego nie wynalazł:tak:

Sylwia bede trzymac kciuki

Mam migreny od kilku lat, uznawane jako bardzo ciężkie - z zaburzeniami widzenia, mowy, koncentracji i przez cały okres ciąży nie mialam żadnego ataku do wczoraj. Zaczęła mi cierpnąć twarz i ręka a tak się zazwyczaj zaczynały ataki. Od razu pogasiłam światła, wzięłam dwa apapy, wyłączyłam telefon, wygoniłam męża do rodziców i wskoczyłam do łóżka. Na szczęście rano obudziłam się i czułam tylko ćmienie - kolejny apap pomógł. Do tej pory nie wspominałam o tym lekarzowi, bo nie miałam ataków a dziś zaczęłam zastanawiać sie czy migrena może byc wskazaniem do cc. Jak myślicie ? Spotkałyście się z takim przypadkiem ?

Lilka29 ja mam migreny od jakis 3-4lat, zwiedzilam juz z 10 neurologow i prywatnie i panstwowo i gowno to dało. Na szczescie od kiedy jestem w ciazy mialam napad tylko raz, choc wspominam to tragicznie, bo byl to pierwszy trymestr i nie moglam wziasc zadnych proszkow! To byly 3 dni wyjete z zyciorysu.
Przed ciazą mialam tak ze atak trwal 3dni i 2 noce i zawsze byl to napad w okolicach okresu. Ale z tego co piszesz to Ty masz gorsze ataki. U mnie to wyglada tak ze zaczyna sie ok 23 i jak juz czuje ze sie zaczyna to biore 2 nurofeny, zeby w ogole moc zasnac. Wstaje rano, wymiotuje, moge nic nie jesc, czuje sie jakby mi ktos wcisnal oczy do srodka glowy a glowe sciskal imadlem z przodu i z boków, dodatkowo jakis bol z tylu czaszki. Cale dnie leze bo nie kontaktuje, wygladam jak zombie, po 2 nocach i 3dniach przechodzi jakby nigdy nic i wracam do normalnosci. Przepisywano mi juz rozne srodki, czopki, leki jak dla ludzi z padaczką i nic nie pomaga. Powiedziano mi ze terapia hormonalna by mi pomogla, bo to pewnie ma zwiazek z poziomem hormonow skoro z kalendarza wynika ze jest zawsze w okol. okresu. Powiedzieli ze ciaza moze mi pomoc i uregulowac sytuacje. Zobaczymy.
Migreny sa straszne, wspolczuje, ale nie wiem czy to moze byc wskazaniem do cc.
Raczej watpie, chyba ze masz atak i zacznie Ci sie poród?
nie mam pojecia.

jeju plecy mnie bolą od tygodnia że masakra jakaś już wymiękam, może z m na basen pojadę dziś to przestanie mnie trochę boleć:-(

Dorciaa ja mialam koszmarne bole plecow i jak pochodzilam na basen to przeszlo wszystko:) polecam!

Pewnie sie nie pochwalilam ale czekamy z mężem na SYNAna 90 % będzie Damian :):)

Aga23 gratuluje synka!

Już po wizycie:tak:Termin się przesunął do tego pierwszego czyli blizej połowy stycznia co mnie cieszy. Dzidzia waży kilo i cały czas pokazywałam dupcię:-D Generalnie wszystko ok . Moja waga też:-):-):-), ciśnienie itp.

Morka super ze wszystko gra, a termin to wiesz, jeszcze Ci sie moze nie raz przesunac, co usg to inny:)

dzięki dziewczyny, ale nie rozumiem dlaczego okulista a nie neurolog, u okulisty wszystko było ok, zaburzenia widzenia mam podczas ataku i jest to jeden z objawów migreny

Tak zaburzenia widzenia i swiatłowstret to norma:(

TMnie nuerolog pomogl o tyle ze dal recepte na leki i kazal prowadzic dziennik migrenowca,przydalo sie nie ukrywam bo po kilku atakach moglam mniej wiecej powidziec co je wywolywalo.Udalo sie je ograniczyc do kilku w ciagu roku a nie kilku w miesiacu.
Musze Ci powiedziec,ze zazdroszcze ze apap Ci pomaga bo mnie niestety nie...

Agbar77 tez wspolczuje migren, wiem co to znaczy, super ze trafilas na lekarza ktory Ci pomogl.

Witam,
mam takie....głupie pytanie (jeszcze nie było tego na szkole rodzenia) ;-)
-> nie mam kompletnie doświadczenia ;-)
Jak sie ubiera dziecko? tzn w jakie zestawy?
np. body k/r + pajac,
czy też sam pajac,
czy może body d/r i na to jeszcze pajac,
czy może kaftanik + śpiochy lub półśpiochy
całkowicie nie mam pojęcia ;-) prosze o odp. doswiadczone mamy z uwzględnieniem sezonu zimowego ;-)

Jolcia 777 nam na szkole rodzenia mowili zeby ubierac dziecku tylko o 1 warstwe wiecej niz sobie, zeby nie przesadzic i nie przegrzac.Czasem widac jak latem matki ubieraja te biedne maluchy w sweterki, a im tak samo goraco jak nam:)

wpadłam tylko na chwile sie pochwalic, ze obroniłam się na 4:biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Asiowo Gratulacje!!

Jolcia 777 nam na szkole rodzenia mowili zeby ubierac dziecku tylko o 1 warstwe wiecej niz sobie, zeby nie przesadzic i nie przegrzac.Czasem widac jak latem matki ubieraja te biedne maluchy w sweterki, a im tak samo goraco jak nam:)

Mówisz o ubieraniu na dwór a ja pytam o pomieszczenia domowe. ogólnie o zasade ubierania ;-) jak co z czym ;-)

Witam Was moje kochane właśnie wróciliśmy ze szpitala:sorry: Strasznie mi Was brakowało:-) Rewelacji z wynikami cukru nie ma, norm nie przekroczyłam ale niestety zapobiegawczo dostałam skierownie do poradni diabetologicznej tam mają sie ze mną skonsultowac i ewentualnie rozpocząc leczenie. Morfologia też jeszcze w pełni nie podskoczyła nadal poniżej normy dlatego dostałam silniejsze żelazo.:szok::-(Z małym wszystko wporządku kopie cały czas:-D;-) Miałam usg wszystko ok i nadal leży w położeniu miednicowym:sorry:Mam nadzieję, że się obróci bo ma jeszcze dużo czasu. Poza tym wszystko wporządku:happy:
Strasznie mam pokłute łokcie i palce :wściekła/y::shocked2: bo co dzień miałam mierzony poziom glikemii po posiłkach. Ale wszystko musiałam przejśc dla mojego skarba. Niestety nie dam rady Was nadrobic:eek: za dużo tego:-D...
Ale teraz postaram się byc:tak:Jestem sama, mąż w delagacji:-( Więc strasznie mi źle bo wróciłam a jego nie ma:-(Oprócz maleństwa Teraz mam Was i żółwia w akwarium heheheheh.....:-D:-D:-D:-D:-D

Teraz piszę do Was i wypakowuję torbę, potem kąpiel , znów wy i łóżeczko:rofl2:nareszcie własne. Nie mogłam się już doczekac najgorszy był pierwszy spędzony tam dzień, cięzko było sie przyzwyczaic ( jeszce ta pobudka po 5 rano):crazy:
Pozdrawiam Was serdecznie i Witam po nieobecności :eek::-):-):-)

Mówisz o ubieraniu na dwór a ja pytam o pomieszczenia domowe. ogólnie o zasade ubierania ;-) jak co z czym ;-)

ta zasada tyczy sie ubierania po domu takze, wszystko i tak nalezy dopasowac do temperatury. Jesli w domu jest 27 stopni tak jak u mnie w kawalerce mimo wietrzenia to nie ubiore dziecko w pare warstw, a jesli chodzi o zestawy, to ja mysle ze to samo przyjdzie i nie instrukcje nie bedą Ci potrzebne.
Wystarczy robic tak jak czujesz ze jest dobrze.
Ja uczylam sie nieco na chrzesnicy, wiec mniej wiecej wiem co do czego sie zaklada, ale w nazwach sie nie łapie co jak sie nazywa wiec nie napisze:)

Witam Was moje kochane właśnie wróciliśmy ze szpitala:sorry: Strasznie mi Was brakowało:-) Rewelacji z wynikami cukru nie ma, norm nie przekroczyłam ale niestety zapobiegawczo dostałam skierownie do poradni diabetologicznej tam mają sie ze mną skonsultowac i ewentualnie rozpocząc leczenie.

Paulinaa witamy po nieobecnosci!

reklama
Do góry