jola.24
Fanka BB :)
U nas co do imion to niezmiennie Aleksander ale nie twierdzimy ze to juz nasze ostatnie slowo

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was brała może Tardyferon??![]()
Pozdrawiam Was serdecznie i Witam po nieobecności:-):-):-)
weszłam przypadkiem na ten wątek : https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...matka-mnostwo-pytan-o-pomoc-od-panstwa-31880/
powiedzcie mi czy ta dziewczyna ma rację bo ja już głupiejęchodzi mi najbardziej o te słowa pogrubione
jeśli ja chodzę prywatnie to co ?nie należy mi się becikowe ?mimo ze na osobę u nas wypada mniej niż 500złkurde niby 1000zł ale robią takie problemy że się odechciewa a zawsze jakaś kasa i szkoda jakby przez prywatny gabinet przepadała
![]()
Też się przeraziłam jak się dowiedziałam... Ale z drugiej strony na zaświadczeniu o którym mowa nie ma miejsca na adnotacje odnośnie opieki zdrowotnej. Czy była na nfz czy prywatnie. Tylko od kiedy "pozostawała od opieką medyczna", data rozpoznania ciąży, data wizyt. Więc nie wiem na jakiej podstawie można odczytać, że dane wizyty były prywatnie czy na nfz. Chyba że z pieczątki lekarza, ale przecież to byłoby śmieszne... Na całym zaświadczenia nie ma słowa o "podstawowej opiece zdrowotnej" tylko ogólnie "opieka medyczna". Będę musiała się uśmiechnąć do szwagierki i się dowiedzieć...
Ja juz pokawce ,co do krwi pepkowaj to ja nie chce przchowywac, ale odac honorowa, wtedy mam pewnosc , ze napewno sie przyda a moze nawet uratuje zycie innemu noworotkowi.
.Do szkoły rodzenia nie chodzę i tak się zastanawiam: chcieć czy nie chcieć obedności męża przy porodzie......jak go przygotować na takie ekstremalne przeżycia....
Witam Was kochane:-)
Nie bylo mnie kilka dni, bo zakuwalam do obrony a na weekend pojechalismy do Berlina do brata mojego M. A co do obrony to byla wczoraj i..udalo sie!!! Jestem juz Pania mgr![]()
Dziewczynki, a jak tam ma sie Wasza waga?
Ja dzis rano przezylam chwile pawdyLicznik wskazal 63,800, czyli 8,800 kg na plus. W ciagu miesiaca na garnuszku mamy przytylam 2,800. To i tak niezle, bo myslalam, ze bedzie sporo wiecej. Tym bardziej, ze nie zaluje sobie, slodkiego tez.
W fachowej literaturze pisza,ze przyrost wagi w III trymestrze to jakies 4 kg.
Ale to jest chyba bardzo optymistyczny przyrost hihihihi