Karoli4
Fanka BB :)
Dziewczyny, a jak jest z Waszym cukrem na czczo? Przed sniadaniem, i przed glukoza. Moj dzisiejszy wynik sie poprawil i bylo 66, a nie jak ostatnio 59.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, padam dzisiaj... kot i pies weszli mi do farby i mam wszędzie poodciskane łapy i łapkiale już część w pokoju mamy porobioną, jak się uda to jutro, najdalej w sobotę rano wszystko skończymy i w niedzielę będziemy leżeć do góry brzuchami
więc na razie żegnam się z Wami do poniedziałku :-( prosze mi dbać o siebie i ciepło się ubierać ;-)
Nadineczkodzięki za info. staram sie wyluzowac, tylko zastanawia nie czy w szkole rodzenia moge cwiczyc normalnie?niby lekarz na tej samej wizycie co proszki wypisal mi zaswiadczenie do szkoly rodzenia o braku przeciwskazan wiec ja juz sama nie wiem.
Golanda: żurawinkę wcinaj na te bakterie w moczu - u mnie zawsze pomagało - fakt, że przed ciążą, bo teraz wyniki b. dobre, ale żurawina jest świetna na te sprawy!
jak ja wam tych mężów zazdroszczę że oni tacy zaangażowani mój to nawet nie chce ręki na brzuchu położyć bo mówi, że nic nie czuje, do szkoły rodzenia chodzę sama, siedzę zazwyczaj pomiędzy innymi parami trzymającymi się za rączki i głaszczącymi brzuszki normalnie jak tam siedzę to aż mi przykro bo ja zasuwam po całym dniu pracy ugotowanym obiedzie i jeszcze się 1ominut tam spóźniam, a mój m o 16 wraca z pracy i co? playstation bo musi odpocząćja wiem że on się troszczy inaczej, tj finansowo i w ogóle ma łeb na karku hehe w tym roku mam zakaz kupowania prezentów bo ma być kasa na dziecko hehe ale i tak pokupuję tyle że skromniej i chyba zacznę w przyszłym tygodniu i będę chomikować gdzieś bo to uwielbiam
dziewczyny ostatnio słyszałam ze w szpitalu nie oddają wyprawki tzn ciuszków dziecka rzeczywiście tak jest? bo w takim razie nie wiem co spakować tych ładnych szkoda,a z drugiej strony dać używaną wyprawkę do szpitala to tak nie bardzo; i czy dajecie wszystko białe?taki mam właśnie mały kłopocik
![]()
to po godzinie jaka jesty norma przy 75??
Który szpital wybrałaś ??A ja w końu zdecydowałam sie na konkretny szpital i zaraz tam dzwonię o szkołe rodzenia, bo jak w czwartek USG dobrze pójdzie to mi pozwola w końcu chodzic. Szkoda tylko, że sama będę musiała... mąż daleko i niewyedukowany będzie...
Który szpital wybrałaś ??
Ja zamierzam rodzić na inflanckiej
ale numer!! ciekawe jak to u mnie bedzie - do usg kolejnego jeszcze kupe czasu, ale nie wiedzialam ze moze sie przesunac az o dwa tygodnieWitam Was Mamuśki cieplutko))
Byłam wczoraj u gin. i doznałam szokuuuu!!!! okazało się,że mój maluszek rośnie jak na drożdżach, zamiast wymiarów 28tyg. dzidzi on już jest duży jak w 31tc!!! tak więc termin porodu przesunął mi się o 2tyg. i ginka pow. że jeśli będę leżeć i się oszczędzać to do połowy grudnia donoszę,a jeśli oleje jej porady to będzie przedwczesny poród (ze względu na położenie Antosia główkowe nisko schodzące) także muszę teraz dużo odpoczywać aby mały był jak najdłużej w łonie mamusi. Jestem bardzo szczęśliwa że maluszek jest zdrowy i tak ładnie rośnie(za tatusiem będzie dryblas hehe)
Wybrałam Orłowskiego na Czerniakowskiej i zapisałam sie już do szkoły rodzenia -mają refundowaną.
ale numer!! ciekawe jak to u mnie bedzie - do usg kolejnego jeszcze kupe czasu, ale nie wiedzialam ze moze sie przesunac az o dwa tygodnie![]()
Żartujesz!!! byłabym w szoku dopiero, u mnie Staś przyspieszył tez troszke na połówkowym ale to tylko kilka dni - wcześniejszy termin mialam na 19 teraz na 14 stycznia, ale o cztery tygodnie???Też zamierzam tam rodzić, a co to znaczy refundowana, czy to że każdy może tam przyjść i nic się nie płaci?. Moja ginka w połowie listopada ma mi dać namiary na fajne, doświadczone położne, bo ona pracuje w tym szpitalu.:-)
Mi w pierwszej ciąży przesunął się o 4 tyg i okazało się to dopiero, jak miesiąc przed planowanym terminem zaczęłam się dziwnie czuć, pojechałam na USG a lekarz że czas już rodzić, dopiero przeżyłam szok. :-)