reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Zjadlam wlansie drugie sniadanko ! a co ! Nie bede sie przejmowac waga bo nic bym nie jadla hahahha ! Jestem glodna to bede jadla i tyle !

Wczoraj zapiekalam ryz z jablkami mniam !!!!!!!!!!! Dzis pozarlam juz w miseczki !Przepyszne! Tylko chyba troche za duzo cynamonu zapodalam !ale co tam ;-)

Dzisiaj maz zazyczyl sobie zupke flaczki ,wsio naszykowal mi juz co bym za dlugo nie stala w kuchni ,zrobil wieczorem mielone i naczyscil ziemniaczki ,wiec mi zostalo tylko wstawci zupke na gaz i czekac az sie zagatuje ,no i zrobic sos do kotletow ,wstawic ziemniaczki na gaz i otworzyc ogorki kiszone ahhahaha ! Nie przemecze sie zbytnio !:cool2:

Tak, mięsko mielone:-) Kartacze to w sumie mazurska regionalna potrawa jest, ale pychotka!!!! Wrzucę przepis na watek gotowania:tak:
to ja już wiem co to jest bo moja mama takie coś robiła-pychotka!

Nawet tak nie pisz. Lenka ma jeszcze poczekać!!! :tak::tak::tak:
ja też bym chciała,żeby posiedziała ale strasznie ciulowo się czuję od dwóch dni:-(

Zjadlam wlansie drugie sniadanko ! a co ! Nie bede sie przejmowac waga bo nic bym nie jadla hahahha ! Jestem glodna to bede jadla i tyle !

Wczoraj zapiekalam ryz z jablkami mniam !!!!!!!!!!! Dzis pozarlam juz w miseczki !Przepyszne! Tylko chyba troche za duzo cynamonu zapodalam !ale co tam ;-)

Dzisiaj maz zazyczyl sobie zupke flaczki ,wsio naszykowal mi juz co bym za dlugo nie stala w kuchni ,zrobil wieczorem mielone i naczyscil ziemniaczki ,wiec mi zostalo tylko wstawci zupke na gaz i czekac az sie zagatuje ,no i zrobic sos do kotletow ,wstawic ziemniaczki na gaz i otworzyc ogorki kiszone ahhahaha ! Nie przemecze sie zbytnio !:cool2:
zapiekanka z ryzem i jabłkami jest super-miałam w tamtym tygodniu albo na początku tego-nie pamiętam:-p

wika na trzeciej stronie grudniowego forum jest jak wkleic suwaczek tam tez masz jak wkleic zdjecie krok po kroku

DZIĘKUJE :)

wika tak chodzi o listę rzeczy do szpitala na lubartowskiej. Prześlę albo dziś wieczorem albo jutro.
Nic to Kochane zmykam się szykować na wizytę u ginki. Mam nadzieję, że będzie wsio ok. Do napisania!

Czekam na @.....

tgo tak wlasnie jest ze sie towarzystwo wykrusza z uplywem czasu ... dzieci rosna, pojawiaja sie nastepne i kontakty uciekaja :D ja w sumie tez bym chciala sie z wami pospotykac ... ale czy sie uda :) moj maz sie smieje ze wyskoczymy na wakacje nad morze to wszystkie beda miec dzieci w podobnym wieku to sie umowimy w jednym miejscu i zrobimy zlot :D

Super pomysł tylko dziewczyny prosze nie w te wakacje co beda ale nastepne żeby dzieciaczki troszke podrosły :-)

Teraz juz wszystkie pewnei przewracaja sie na drugi bok wiec moze nawet uda mi sie posta pod postem zapodac;-)

Dziele sie z wami moja radosna nowina. Bylam dzisiaj na usg 34 tyg i dzidzia ma sie wspaniale. Wymiary idealne jak na ten tydzien ciazy. Z nerkami wszystko dobrze, nie widac zadnych nieparwidlowosci. Plynu owodniowego mam pod dostatkiem (a nie jak starszyla mnie GP malowodzie). Malenstwo wazy juz 2215g (a ja z racji, ze przytylam na chwile obecna 4,5 kg myslalam, ze bedzie malenkie), siedzi juz gleboko glowka w dol, no i potwierdzilo sie, ze bedziemy mieli coreczke. Widzialam na wlasne oczy jej malenka sikulke. Jestem przeszczesliwa, ze wszystko jest dobrze i prosze Boga zeby tak zosalo:tak:
Tym radosnym dla mnie akcentem zegnam sie z wami mile panie do jutra.

Aaa mam pytanko. Nie wiem czy juz byla o tym mowa, bo o jedzonku to codziennie cos sie przewija, ale...: Robicie zapasy na "po porodzie"? Mam na mysli jakies pomrozone, popieczone kotleciki, pierozki itp? Ja mialam troszke zrobione po Alku i naprawde to duzy komfort nie myslec co na obiad w pierwszych dniach pologu.

Super wiesci i ja np, nie robie zapasów bo naszczescie moja mamuska wraca z zagranicy 1 grudnia i wyjezdza dopiero w lutym to moze jakos pomoze i podrzuci czasem cosik :-)

Witam się ;)

Coś mi net siadł ostatnio ... nie mogłam Was zbyt często podczytywać, jedynie tyle co w pracy a ostatnio miałam sajgon. Dzisiaj czekam na audit i wogóle ehs ... jutro wizyta u gina, ciekawe jak tam maleństwo, już coraz bardziej jestem zmęczona i z chęcią bym walnęła L4 no ale ... właśnie ... macierzyński to już i tak zbyt duże rozstanie z pracą ...
Mój mądry mąż w niedzielę mało nam kuchni nie spalił. Zachciało mu się frytek i kotleta, ja poszłam do brata na kawę, a dostaję telefon - kochanie ... trochę nabroiłem ... nie spodziewałam się że aż tak :/ ... wchodzę do kuchni a tam syf ... podłoga cała w oleju, ściana poplamiona, a on mówi : ścianę pomaluję mam odplamiacz i tą farbę co malowaliśmy kuchnię ... ale patrzę na sufit a on czarny !!! M mówi : no trochę ogień poszedł ... całe szczęście że się nie zjarało bo przecież mamy regipsy na ścianach i sufitach :) ehs ... na szczęście pomógł mi posprzątać :) okazało się, że zamrożone frytki z lodem wrzucił do rozgrzanego oleju ... oj jak ja się darłam :) a potem się śmiałam ... ehs te hormony :) ide troszkę poczytać co u Was, jeśli znajdę czas w pracy ... ;( buźka​

hehehe dobre !!! :-)

U mnie tez musowa czerwony barszczyk i uszka !!!!!!!!!!!!!a bialy z kielbaska na wielkanoc !

Ale wam sie temat nawina ehhh JA JUZ CHCE ŚWIĘTA !!!1 I TE pysznosci :-)

no i jeszcze oni tam maja lepsze makarony i sosy ... ja jak pojechalam do wloch to przyjechalam z mega iloscia wina, sosow i makaronow !!!

tak 100 razy lepsze tez tam bylam :tak: i ten ser parmezanoo :-) ostatnio znowu mamuśka podała :-) na zyczenie zięcia:-)

Hej Dziewczynki,

Witam się z rana (oooo już 10) i życzę Wszystkim miłego dzionka.

Troszke podczytałam - super że nasze maluszki ładnie rosną. Ja w poniedziałek ide do gina a na usg nie wiem kiedy. Buuu...

Mea - wrzuć nam cytrynowca i tasiemca na forum to przynajmniej sobie popatrzymy. Jako betalencie ciastowe nawet sie nie odważe zrobić ale popatrze chociaż.

Aaaaaaa, łącze się w bólu z dziewczynami którym rozchodzi się spojenie łonowe. Mnie też dotyczy. W nocy jest masakra - boli i ciężko się nawet na drugi bok przekręcić. No i u mnie dochodzą kolana które po pół godzinie w łóżku tak bolą że świra idzie dostać.

A na obiad - penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym.

Pomysł na prezent.
A mąż pali papierosy??? - kup e-papierosa. Mój przestał palić z dnia na dzień i teraz zapodaje sobie e-fajki o smaku/zapachu czokolady i kawy. Uwielbiam te zapachy.

a moj mowi kochanie kupie e-papierosa bedzie lepiej ble ble ble i co znowu pali zwykle i wylazi na balkon ale nauczylam go ze od razu musi isc sie umyc :-)

wyglada to tak:tak:
cepelinai_-_kartacze.jpg
to wyglada mi na pyzy z miesem :-)

Pauluś napisałam do gerberka i odpisali mi ze maja takie albumy i z chcecia mi wysla :-) " album Moj pierwszy rok,": tylko zebym adres podała a wiec sztosik :-) teraz tylkko czekam az dojdzie ciekawe ile bede czekac...

reklama
dziewczyny ja wam przepis wrzuce dzis wieczorem alo jutro bo mama jest z babcia w szpitalu i nie ma czasu zeby se ze mna pogadac...;/

moj maz nie pali ani nie plail bo to sportowiec...
ale ja palilam przed ciaza....
na poczatku bylo mi ciezko bez, ale teraz jak powacham to zastanawiam sie co ja robilam, przeciez to tak smierdzi..
niestety jak sie pali to sie tego nie czuje...

Do góry