reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja jestem po wizycie. Nie miałam KTG, bo w trakcie badania zaczęłam krwawić... Za to miałąm USG :tak: Moja malenka waży 3200 i obwód główki to 33,5 :-) Ilość wód w normie i mała położona główkowo, ale główka nie jest osadzona w kanale. Termin z USG to 6.11 ale mowiła żeby się tym nie sugerować, aczkolwiek mogę urodzić te 9 dni wcześniej niż wynika z wyliczeń OM. A ten grudkowaty śluz to nic innego jak oczyszczenie się szyjki macicy, ale to nie jest czop, tylko to, co jest wokół niego.

Ja jestem po wizycie. Nie miałam KTG, bo w trakcie badania zaczęłam krwawić... Za to miałąm USG :tak: Moja malenka waży 3200 i obwód główki to 33,5 :-) Ilość wód w normie i mała położona główkowo, ale główka nie jest osadzona w kanale. Termin z USG to 6.11 ale mowiła żeby się tym nie sugerować, aczkolwiek mogę urodzić te 9 dni wcześniej niż wynika z wyliczeń OM. A ten grudkowaty śluz to nic innego jak oczyszczenie się szyjki macicy, ale to nie jest czop, tylko to, co jest wokół niego.
A czemu nie miałaś KTG, no i czemu zaczełaś krwawić? Mam nadzieję, że to nic poważnego. 3200 to ładna waga :happy: tak trzymać

Super że wszystko jest w porządku, ale powiedz skąd wzięło się to krwawienie, KTG też nie miałam jeszcze robionego i z tego co wiem to mój lekarz wysyła na KTG jedynie jak jest już po terminie lub jeśli coś go niepokoi. Twoja mała waży idealnie:) nie jest oni za mała ani za duża:-) Teraz to tylko czekać na poród

o! dzięki! to wiele wyjjasnia. Bo ja myślałam, ze to jak sienie wyleczy to się nadal ma i już myślałam,z ę to przez to, ze się przed badaniem podmyłam :eek: samą wodą co prawda no ale zawsze. Jakoś tak odruchowo.

to bardzo tanio. Ja zapłaciłam 40 zł

jak tanio... ja zapłaciłam 55 złotych !!!!!!!!!!!!!!!11:szok:

No to faktycznie tanio mialam :eek:

A czemu zaczelas krwawic?

no to jstem kolejną która spyta czemu zaczęłaś krwawić??
i 3200 to niezła dupka będzie :-D ciekawe jaka będzie waga wyjjściowa...:cool2:

Po sobotnich i neidzielnych skurczach, gin chciała sprawdzić jak tam z rozwarciem. No i zrobila mi badanie ginekologiczne i w trakcie sprawdzania rozwarcia tak się stalo. Moja szyjka jest już mięciutka i dlatego tak zareagowała na czyjąś ingerencję. Pani doktor uspokoiła mnie, że to normalne, dla potwierdzenia sprawdziła na USG - wszystko ok. Dzisiaj tylko plamię, ma to zniknąć w ciągu 3-4 dni. No i za tydzien kolejna wizyta... od momentu zmiany lekarza jestem u niej co tydzien.

Natalunia, super wyniki, uspokoiłaś mnie z tym grudkowatym śluzem bo i ja taki mam od paru dni.
Ładne paratmetry dzidzi :)))
Ja za tydzień w czwartek (jak nie urodzę) mam wizytę i usg.

Ja wizyte mam dopiero 4 listopada i mam nadzieje ze wtedy dowiem sie ile wazy i mierzy moje malenstwo i jak jest ulozone. W nastepnym tygodniu mam sie zglosic na posiew o tego paciorkowca. Nie wiem czy musze sie jakos specjalnie przygotowywac do tego badania??

reklama
Ja mam wizyte w nastepny czwartek, 2.5tyg przed terminem, i to chyba juz bedzie ostatnia wizyta, bo moja gin powiedziala mi, ze wtedy da mi L4 juz do konca...
Ale bedzie to zwykla wizyta, bez usg :(

Do góry