reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

cześć i czołem:tak:
jestem po wypiciu obrzydliwej glukozy. Fuj jakie to było ochydne!!Wyniki dziś po 16... Czy ktorejś z was zrobiło się słabo po wypiciu glukozy? Ja myslałam że zemdleję.... Nie mówiąc o walce z żołądkiem o zachowanie jej we mnie ;-)

Nadarienne - wg mnie jeśli jazda samochodem - to tylko!!!!! w foteliku :tak:

Ile razy powinno się robić takie badanie (pomijam wcześniejszą dyskusję o tym czy robić czy nie robić etc) Generalnie ja miałam raz (tzn dwa, ale dzień po dniu- więc liczę jako raz, bo w tym samym momencie ciąży) Z tego co czytam to wydaje mi się, że niektóre kobietki miały po kilka razy już. Chociaż może mi się już miesza bo tyle nas tutaj...

Przy okazji witam nowe mamusie :-D

reklama
Hej dziewczyny. Troche Was podczytywalam, ale tyle piszecie ze nie nadazam nadrabiac wszystkiego, bo troche zalatana bylam ostatnio przez remont i wyprawke kupowac zaczelam:-)
Słyszalyscie przed chwila co w panoramie mowili? wlasnie o tym ze od 10tyg w karcie ciazy musi byc wpisane ze pod opieka lekarza jestesmy bo inaczej nie dostaniemy becikowego. A ja mam karte wydana w 11 tyg..i co?..bez sensu..mam gina prosic zeby mi przepisal i wpisal od 10 tyg?..czy chodzi zeby zaswiadczenie od lekarza miec ze od 10tyg jestem pod opieka lekarska? bo ja jestem od 5 tyg w sumie ale najpierw chodzilam do przychodni a od 11 tyg prywatnie..
anulka w takim razie lekarz u którego byłaś na początku ma obowiązek wystawić Ci zaświadczenie że byłaś pod jego opieką już od 5tygodnia. Ja np.jestem pod opieką lekarza od 8tygodnia, a kartę mam założoną od 11tygodnia.. ale w razie czego mam usg z 8tygodnia,które trzymam gdyby ktoś się czegoś czepiał :-p

Żadna z Was nike czyta moich postów???Przecież to bez sensu pytac o cokolwiek...
Joasia,nie denerwuj sie. Po prostu wiekszość z nas nie miala styczności z pampersami jeszcze i co miałyśmy Ci odpisać?:) Ja sama przeczytalam twój post ale nie wiedziałam co napisać,więc nie pisałam nic. Ja tu milion razy nie byłam zauważana, ale jakoś nie marudzę. Wiem z doświadczenia,że czasami trzeba jakieś pytanie zadać ze 3 razy,żeby któraś z dziewczyn się zlitowała i na nie odpowiedziała ;-)

Paula3 a czemu Ci lkarz nie zlecil badan glukozy?
nie mam pojęcia. na podstawie badań stwierdził że cukier jest ok i nie kierował mnie na glukoze. Zmieńmy ten temat,bo ja w paranoję popadnę- jedne z dziewczyn piszą,że powinnam zaufać swojemu lekarzowi,bo wie co dla mnie dobre,a inne sugerują jaka zła ze mnie mama bo przez cukrzyce dziecko może mieć wiele wad.. Wizyte mam 2listopada więc zapytam lekarki dla pewności raz jeszcze czy nie powinna mnie jednak na to badanie skierować.

cześć mamuśki :tak:
spokojnego dnia pełnego cudnych kopniaczków!!

pumpkin - mam nadzieje że tylko raz! Zdaje się ze jest powtarzane jeśli wyniki sugerują powtórzenie... ale to tylko moje gdybanie...

a tak w ogóle nie wiem czemu tego badania tak się czepiacie :) Badanie bezinwazyjne, bez znaczenia dla maluszka, jedynie dla mamy trochę niesmaczne..Rozumiem tą dyskusję jeśli to badanie zagrazałoby w jakimkolwiek stopniu dziecku, a tak?
Chyba lepiej zrobić to badanie 100kobietom, żeby wykryć jeden przypadek cukrzycy, niż nie robić w ogóle .. Sorry ale bardzo kojarzy mi się to z badaniami przesiewowymi słuchu u noworodków... tak jakbyście stwierdziły "po co je robić jeśli nie ma przesłanek?"

Idę zrobić śniadanko i wypić kawkę :tak:

Dziendobry , u nas zapowiada sie przesliczny dzien , przynajmniej tyle dobrego , boo z mCICHE DNI ...., nie wiem jak to wszystko sie skaczy , psychocznie jakos sie trzymam , choc juz nie wieze w cuda.Za to wczoraj wysprzatalam caly dom wraz z oknami i upralam firanki tak , ze spokoj do swiat, bo przeciez w grudniu nie dam rady , a moj przyszedl nawet nie pochwalil jakby nie widzial ile zrobilam a sprzytalam 6,5 godzi stwierdzil cyt "rub szybko jedzenie bo glodny jak wilk jestem " nawet nie wiecie jak mi porzykro , ale coz trzeby byc silnym dla dziecki a z M bedzie jak ma byc , poprostu zostawiam to losowi, nie mede sie juz zadreczyc bo szkodze sobie i malestwu , zaluje ze z tak wielkiem milosci zostalo tylko wspomnienie.

I ja witam z kawką ;-) jejuuuu jak mi się nie chce ubierać i iśc do pracy.. :-(
w ogóle przed chwilą zeszłam z wagi i mam plus 9 kg - kiedy to się stało :szok: dopiero miałam + 7
Może coś w wagą :cool::rofl2:

Miłego dnia :-D

Witam poranną kawką :-D
Czy ktoś już liczy ruchy?

sylwia100 i Gosia_k23 - ja też mam wizytę 12 listopada :-D
Planuję na niej poprosić o l4 - chyba to będzie dość ;-)tak myślę, chyba, że mi się odmieni ;-)
Beti ja też nie wiem dokładnie jak to będzie z nazwiskiem ale powiem ci, że wszystkie opcje są chyba dopuszczalne. Moj syn ma również moje rodowe... lepiej... mąż zmienił swe rodowe na moje. Z prostej logiki, było ładniejsze. ;-) Nie miał, żadnych z tym problemów - wręcz to jego pomysł :-)
Do dziś jestem mu wdzięczna za to. :-) Teściowie moment coś tam bąkali ale on uznał, że to nie ich sprawa, za to moi rodzice byli wniebowzięci - tym bardziej, że ja mam dwie siostry i osobiście podtrzymujemy teraz nazwisko ;-)

Uciekam spać bo znów mnie swędzi na allegro zajrzeć ;-):-D

Ja idę 4 listopada na wizytę. I ciężko myślę nad tym czy iść już na zwolnienie czy nie.
Z jednej strony wszyscy na mnie z zewnątrz naciskają "co ty jeszcze robisz w pracy?"
Z drugiej strony boje się, że jak zacznę już teraz "kombinować" to po powrocie z macierzyńskiego nie będę miała już czego szukać. .. Po za tym czuje się dobrze i lubię swoją pracę :tak:

ja wizytę mam jutro :tak: mam nadzieje że maluch rośnie tak jak powinien i moje chorowanie mu nie zaszkodziło

kubiaczka - jeśli lubisz pracę, nie męczy Cię za bardzo itd - to czemu masz iść na L4? Chyba, że wewnętrzenie potrzebujesz juz odpocząć, wtedy weź sobie chociaż 2 tygodnie L4 i wtedy zdecyduj, czy zostajesz w domku dalej, czy wracasz do pracy...
Ja po 3 tygodniach chorowania planuję wrócić do pracy bo .... tak ;-)Chociaż na tydzień - dwa,żeby dokończyć jeden projekt...

sylwia100 i Gosia_k23 - ja też mam wizytę 12 listopada :-D
no to odliczamy razem do wizyty ;-)

Ja idę 4 listopada na wizytę. I ciężko myślę nad tym czy iść już na zwolnienie czy nie.
Z jednej strony wszyscy na mnie z zewnątrz naciskają "co ty jeszcze robisz w pracy?"
Z drugiej strony boje się, że jak zacznę już teraz "kombinować" to po powrocie z macierzyńskiego nie będę miała już czego szukać. .. Po za tym czuje się dobrze i lubię swoją pracę :tak:
Ja nie muszę liczyć :no:maluszek ma tyle miejsca że co chwilę buszuje nieraz nawet z 1,5 godziny :sorry:

cześć mamuśki :tak:
spokojnego dnia pełnego cudnych kopniaczków!!

.

a tak w ogóle nie wiem czemu tego badania tak się czepiacie :) Badanie bezinwazyjne, bez znaczenia dla maluszka, jedynie dla mamy trochę niesmaczne..Rozumiem tą dyskusję jeśli to badanie zagrazałoby w jakimkolwiek stopniu dziecku, a tak?
Chyba lepiej zrobić to badanie 100kobietom, żeby wykryć jeden przypadek cukrzycy, niż nie robić w ogóle .. Sorry ale bardzo kojarzy mi się to z badaniami przesiewowymi słuchu u noworodków... tak jakbyście stwierdziły "po co je robić jeśli nie ma przesłanek?"

Idę zrobić śniadanko i wypić kawkę :tak:
też tak uważam :tak:wolę miec jedno badanie wiecej niż mniej chociaż z córą nie miałam i o niektórych nie słyszałam nawet ;-)ale jakbym wiedziała to bym pewnie się też zastanawiała czemu ja nie miałam ...działanie forum

Kaja u mnie też waga się ostatnio psuje :sorry:
Dormark oj faceci juz tacy są nie widzą tego co powinni a ty się nie zadręczaj i nie denerwuj :no:

Ostatnia edycja:
reklama
I ja witam z kawką ;-) jejuuuu jak mi się nie chce ubierać i iśc do pracy.. :-(
w ogóle przed chwilą zeszłam z wagi i mam plus 9 kg - kiedy to się stało :szok: dopiero miałam + 7
Może coś w wagą :cool::rofl2:

Miłego dnia :-D

Taaa..na pewno z waga...wszystkie te wagi jakies popsute:laugh2::laugh2:

Ja na razie nie licze...nie nadazalabym;-)

Do góry