reklama
no dokładnie
jestem ciekawa ilu się uda wcelowaćmoje pierwsze usg pokazało, że dziecko jest "starsze" niż pokazuje OM, co lekarz się zdziwił, a ja nie bardzo, bo zawsze mam największą ochotę dzień przed
więc u mnie termin teoretycznie mógłby się sprawdzić, ale paru lekarzy kazało się szykować na styczeń... zwłaszcza, ze w 34 tygodniu będę odstawiać fenoterol (wstępne plany, żeby dzidziuś oczyścił się z tego jeszcze "we mnie") a wtedy może być poród w każdej chwili
![]()
Mnie doktorka powiedziała na ostatniej wizycie, że jak jej pacjentki juz dotrwają do 34 tygodnia, to ona się juz o nie tak nie martwi (bo dziecko jest już w stanie normalnie przeżyć).
Kejt82- super zdjęcia. Ciekawa jestem jak się zakończy sprawa sprzętu agd.
Witam królewny
Na początku chcialam Wam powiedzieć że 10 minut temu wziął mnie taki skórcz z krzyża, myślałam że się rozłożę i zacznę już przeć bez kitu chyba dopiero teraz wiem co to może znaczyć ból skórczy
Mam Wam coś do opowiedzenia ale to później, popołudniu bo muszę sie zebrać w sobie to po 1 a po 2 musi do tej historii być więcej osób. Zara mykam na miasto sprawy urzędowe załatwić, potem mega sprzątanko w domu i będę wolna
http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10

Mam Wam coś do opowiedzenia ale to później, popołudniu bo muszę sie zebrać w sobie to po 1 a po 2 musi do tej historii być więcej osób. Zara mykam na miasto sprawy urzędowe załatwić, potem mega sprzątanko w domu i będę wolna

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10
marga82
Lutóweczka2010
ja narazie jeszcze nie wiem co to sa bole plecow w ciazy raczej przed mnie bolały teraz sie bardziej oszczedzam wiec moze dlatego tylko mi sie czasami skurcze zdzarzaja ale przed ciaza tez miałam wiec dla mnie to normalka :-)
alexandriaa
Fanka BB :)
Dzień Dobry dziewczyny!
Dzisiaj czeka mnie wizyta, ale dopiero o 17:30 jejku jak ja dotrwam do tej godziny, muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuje..... Mamuśka zaproponowała że ze mną pojedzie - fajnie :-)
Widzę że rozmawiacie o różnych bólach, a powiedzcie czy bolało Was po prawej stronie nisko na dole brzucha? Bo ja tam przez 1 dzień czułam takie jakby ciągnięcie, dużo w tym dniu chodziłam może to dlatego, nie wiem? Gdy się wyspałam i wypoczełam wszystko wróciło do normy. W ogóle często też czuję jakieś kłucia właśnie po bokach najczęściej z prawej strony. Aaaa i dzisiaj krew mi z nosa leciała ale to chyba normalka.
Co do spania to też zaczynam mieć z tym problemy, dzisiaj nie mogłam się ułożyć, ale co prawda to prawda - najlepiej kołdrę lub poduszkę włożyć między nogi - o niebo lepiej
Kręgosłup też zaczyna mi doskwierać, szczególnie jak za długo stoję - masakra
czuję się jak stara babcia hehehe 
Gucha złożylaś już wniosek o nowy dowód??????? Ja dalej cały czas się posługuje starym nazwiskiem ;]
Dzisiaj czeka mnie wizyta, ale dopiero o 17:30 jejku jak ja dotrwam do tej godziny, muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuje..... Mamuśka zaproponowała że ze mną pojedzie - fajnie :-)
Widzę że rozmawiacie o różnych bólach, a powiedzcie czy bolało Was po prawej stronie nisko na dole brzucha? Bo ja tam przez 1 dzień czułam takie jakby ciągnięcie, dużo w tym dniu chodziłam może to dlatego, nie wiem? Gdy się wyspałam i wypoczełam wszystko wróciło do normy. W ogóle często też czuję jakieś kłucia właśnie po bokach najczęściej z prawej strony. Aaaa i dzisiaj krew mi z nosa leciała ale to chyba normalka.
Co do spania to też zaczynam mieć z tym problemy, dzisiaj nie mogłam się ułożyć, ale co prawda to prawda - najlepiej kołdrę lub poduszkę włożyć między nogi - o niebo lepiej

Kręgosłup też zaczyna mi doskwierać, szczególnie jak za długo stoję - masakra

Gucha złożylaś już wniosek o nowy dowód??????? Ja dalej cały czas się posługuje starym nazwiskiem ;]
Ostatnia edycja:
3mam kciuki za wizytę!Dzień Dobry dziewczyny!

A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek

Witam dziewczynki:-)
Ale mialam ciezka noc:-( Normalnie nie moglam spac, bo mnie cos uwieralo na srodku pod cyckami i mi sie tak trudno oddychalono i chodzilam sikac 4 razy
Dobrze ze ten ucisk mi przeszedl, a nocke chyba w dzien odespie
Milego dnia brzuchatki
Mantezowa przeloz badania na jutro, bo jak mialas byc na czczo to sie moga zafalszowac;-);-)
to norma tez tak mam ale staram się tak spać dość wysoko daje poduszkową konstrukcję, a wogóle to czuje się jak fabryka siuśków, wypije coś przed snem i 4 razy murowane i nie jeść na sen zwiększa się żołądek i zmniejsza miejsce na płucka i przeponkę
Dzień dobry Lutóweczki :-)
ja juz prawie po śniadanku zaraz spadam na targ po warzywa i znicze a później bede na BB co mnie cieszy niezmiernie oczywiscie :-):-)
Mantezowa ja też bym przełożyła badanko, jak naczczo to naczczo no ale to moje zdanie.
Żabeczko ja to noc w noc wstaje do łazienki przynajmniej 3 razy,,, i już w sumie jestem przyzwyczajonanno ale dobrze,że już ucisk przeszedł :-) miłego dzionka
tylko 3 razy to nie narzekaj min mam4
czesc dziewczyny .
znowu marudze ale mam pytanko - czy ma ktoras juz problemy z biodrami bo mnie juz zaczynaja dokuczac w nocy moge spac na bokach ale bardzo krotko - najlepiej mi sie spi na plecach ale to nie wskazane , o brzuszku to juz dawno zapomnialam. zauwazylam tez ze jak jem na noc to nie ma mowy o oddechu glebokim , wiem przynudzam ale w koncu trzeba sie podzielic co ktorej dolega i czy to norma ...
MANTEZOWA dziewczyny dobrze ci radza lepiej przelozyc badanko
norma norma ....ale nie jedz na noc zeby nie zabierać miejsca płuckom.....biodra mi dretwieją tracę w nich czucie albo tak bolą że zwijam się z bólu wiec jak nie urok to sraczka

No właśnie byłam wczoraj no i w kwestionariuszu trzeba wpisać adres a że za 4-5 miesięcy będę zameldowania u mojego męża, więc nie widziałam sensu aby składać wniosek teraz, skoro za 4 miesiące bym musiała drugi raz prosić się o dowód. A bałam się w kwestionariuszu podać mój teraźniejszy adres, skoro za parę miesięcy będzie on nieaktualny...i nie wiem czy oni sprawdzają aktualny adres zamieszkania a balam się podać w kwestionariuszu ten, na którym zameldowana za parę miesiecy...
reklama
Cześć dzie(w)ciątka 
Ja oczywiście standardowo zostałam obudzona telefonem... a kiepawo sypiam niestety
( 1. mój brzuszek to sala treningowa, 2. ciągle sikam, 3. mam stresa z tym remontem całym...

Ja oczywiście standardowo zostałam obudzona telefonem... a kiepawo sypiam niestety
CIĄŻA TO JEDNAK WSPANIAŁY BŁOGOSŁAWIONY CZAS KIEDY WSZYSTKIE JESTEŚMY WYJĄTKOWE:-)
Haha - mi koleżanka w piatek powiedziała że kobieta w ciąży wygląda najpiękniej na świecie. I wiecie co jedno mi się nasunęło i jej odpowiedziałam??? Że jak będzie w ciąży to szybko zmieni zdanieWYJATKOWO SAPIEMY ...ale spoko przy nastepnej juz bedziemy weteranki....

Gucha SUPER!!! Oby tak zostało....
A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek