reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Cześć Lodóweczki

Ja nie mam bólów pleców ani innych, ale za to ciężko mi książkę dziecku przeczytać, bo sapię, jakbym weszła na 10 piętro.
copy.png
favicon.ico

reklama
no dokładnie:tak:
jestem ciekawa ilu się uda wcelować:tak: moje pierwsze usg pokazało, że dziecko jest "starsze" niż pokazuje OM, co lekarz się zdziwił, a ja nie bardzo, bo zawsze mam największą ochotę dzień przed:zawstydzona/y: więc u mnie termin teoretycznie mógłby się sprawdzić, ale paru lekarzy kazało się szykować na styczeń... zwłaszcza, ze w 34 tygodniu będę odstawiać fenoterol (wstępne plany, żeby dzidziuś oczyścił się z tego jeszcze "we mnie") a wtedy może być poród w każdej chwili:tak:

Mnie doktorka powiedziała na ostatniej wizycie, że jak jej pacjentki juz dotrwają do 34 tygodnia, to ona się juz o nie tak nie martwi (bo dziecko jest już w stanie normalnie przeżyć).

Kejt82- super zdjęcia. Ciekawa jestem jak się zakończy sprawa sprzętu agd.

Witam królewny Na początku chcialam Wam powiedzieć że 10 minut temu wziął mnie taki skórcz z krzyża, myślałam że się rozłożę i zacznę już przeć bez kitu chyba dopiero teraz wiem co to może znaczyć ból skórczy
Mam Wam coś do opowiedzenia ale to później, popołudniu bo muszę sie zebrać w sobie to po 1 a po 2 musi do tej historii być więcej osób. Zara mykam na miasto sprawy urzędowe załatwić, potem mega sprzątanko w domu i będę wolna

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10

ja narazie jeszcze nie wiem co to sa bole plecow w ciazy raczej przed mnie bolały teraz sie bardziej oszczedzam wiec moze dlatego tylko mi sie czasami skurcze zdzarzaja ale przed ciaza tez miałam wiec dla mnie to normalka :-)

Dzień Dobry dziewczyny!
Dzisiaj czeka mnie wizyta, ale dopiero o 17:30 jejku jak ja dotrwam do tej godziny, muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuje..... Mamuśka zaproponowała że ze mną pojedzie - fajnie :-)
Widzę że rozmawiacie o różnych bólach, a powiedzcie czy bolało Was po prawej stronie nisko na dole brzucha? Bo ja tam przez 1 dzień czułam takie jakby ciągnięcie, dużo w tym dniu chodziłam może to dlatego, nie wiem? Gdy się wyspałam i wypoczełam wszystko wróciło do normy. W ogóle często też czuję jakieś kłucia właśnie po bokach najczęściej z prawej strony. Aaaa i dzisiaj krew mi z nosa leciała ale to chyba normalka.
Co do spania to też zaczynam mieć z tym problemy, dzisiaj nie mogłam się ułożyć, ale co prawda to prawda - najlepiej kołdrę lub poduszkę włożyć między nogi - o niebo lepiej :tak:
Kręgosłup też zaczyna mi doskwierać, szczególnie jak za długo stoję - masakra :szok: czuję się jak stara babcia hehehe :angry:

Gucha złożylaś już wniosek o nowy dowód??????? Ja dalej cały czas się posługuje starym nazwiskiem ;]

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry dziewczyny!
Dzisiaj czeka mnie wizyta, ale dopiero o 17:30 jejku jak ja dotrwam do tej godziny, muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuje..... Mamuśka zaproponowała że ze mną pojedzie - fajnie :-)
Widzę że rozmawiacie o różnych bólach, a powiedzcie czy bolało Was po prawej stronie nisko na dole brzucha? Bo ja tam przez 1 dzień czułam takie jakby ciągnięcie, dużo w tym dniu chodziłam może to dlatego, nie wiem? Gdy się wyspałam i wypoczełam wszystko wróciło do normy. W ogóle często też czuję jakieś kłucia właśnie po bokach najczęściej z prawej strony. Aaaa i dzisiaj krew mi z nosa leciała ale to chyba normalka.
Co do spania to też zaczynam mieć z tym problemy, dzisiaj nie mogłam się ułożyć, ale co prawda to prawda - najlepiej kołdrę lub poduszkę włożyć między nogi - o niebo lepiej :tak:
3mam kciuki za wizytę!:-D Kłocia to ja też miałam, jak na razie minęły, krew z nosa to normalne no i męczenie się w nocy z ułożeniem też więc wszystko jest w porządku:-D:-D

A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek:tak:

Witam dziewczynki:-)
Ale mialam ciezka noc:-( Normalnie nie moglam spac, bo mnie cos uwieralo na srodku pod cyckami i mi sie tak trudno oddychalo:crazy:no i chodzilam sikac 4 razy:crazy:
Dobrze ze ten ucisk mi przeszedl, a nocke chyba w dzien odespie:zawstydzona/y::-p
Milego dnia brzuchatki:-p:tak::tak:
Mantezowa przeloz badania na jutro, bo jak mialas byc na czczo to sie moga zafalszowac;-);-)

to norma tez tak mam ale staram się tak spać dość wysoko daje poduszkową konstrukcję, a wogóle to czuje się jak fabryka siuśków, wypije coś przed snem i 4 razy murowane i nie jeść na sen zwiększa się żołądek i zmniejsza miejsce na płucka i przeponkę

Dzień dobry Lutóweczki :-)
ja juz prawie po śniadanku zaraz spadam na targ po warzywa i znicze a później bede na BB co mnie cieszy niezmiernie oczywiscie :-):-)
Mantezowa ja też bym przełożyła badanko, jak naczczo to naczczo no ale to moje zdanie.
Żabeczko ja to noc w noc wstaje do łazienki przynajmniej 3 razy,,, i już w sumie jestem przyzwyczajona :sorry:nno ale dobrze,że już ucisk przeszedł :-) miłego dzionka

tylko 3 razy to nie narzekaj min mam4

czesc dziewczyny .
znowu marudze ale mam pytanko - czy ma ktoras juz problemy z biodrami bo mnie juz zaczynaja dokuczac w nocy moge spac na bokach ale bardzo krotko - najlepiej mi sie spi na plecach ale to nie wskazane , o brzuszku to juz dawno zapomnialam. zauwazylam tez ze jak jem na noc to nie ma mowy o oddechu glebokim , wiem przynudzam ale w koncu trzeba sie podzielic co ktorej dolega i czy to norma ...
MANTEZOWA dziewczyny dobrze ci radza lepiej przelozyc badanko

norma norma ....ale nie jedz na noc zeby nie zabierać miejsca płuckom.....biodra mi dretwieją tracę w nich czucie albo tak bolą że zwijam się z bólu wiec jak nie urok to sraczka

Gucha złożylaś już wniosek o nowy dowód??????? Ja dalej cały czas się posługuje starym nazwiskiem ;]

No właśnie byłam wczoraj no i w kwestionariuszu trzeba wpisać adres a że za 4-5 miesięcy będę zameldowania u mojego męża, więc nie widziałam sensu aby składać wniosek teraz, skoro za 4 miesiące bym musiała drugi raz prosić się o dowód. A bałam się w kwestionariuszu podać mój teraźniejszy adres, skoro za parę miesięcy będzie on nieaktualny...i nie wiem czy oni sprawdzają aktualny adres zamieszkania a balam się podać w kwestionariuszu ten, na którym zameldowana za parę miesiecy...

reklama
Cześć dzie(w)ciątka :D

Ja oczywiście standardowo zostałam obudzona telefonem... a kiepawo sypiam niestety :(( 1. mój brzuszek to sala treningowa, 2. ciągle sikam, 3. mam stresa z tym remontem całym...

CIĄŻA TO JEDNAK WSPANIAŁY BŁOGOSŁAWIONY CZAS KIEDY WSZYSTKIE JESTEŚMY WYJĄTKOWE:-D:laugh2::-)

WYJATKOWO SAPIEMY ...ale spoko przy nastepnej juz bedziemy weteranki....
Haha - mi koleżanka w piatek powiedziała że kobieta w ciąży wygląda najpiękniej na świecie. I wiecie co jedno mi się nasunęło i jej odpowiedziałam??? Że jak będzie w ciąży to szybko zmieni zdanie :-D:-D

A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek:tak:

Gucha SUPER!!! Oby tak zostało....

Do góry