reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Hello ja już po sniadanku a zaraz siezbieramy do kina, a pote mdo lekarza :)

hey dziewczyny słyszałyście coś o tym że w ciąży nie wolno siedzieć noga na noge????? jeśli tak to niby dlaczego?
jakiś kolejny zapobon jak z koralami???czy medyczne stwierdzenie jak spanie na wznak....

chodzi neitylko o żylaki, ale tez o uciskanie żył i przepływ krwi.

3mam kciuki za wizytę!:-D Kłocia to ja też miałam, jak na razie minęły, krew z nosa to normalne no i męczenie się w nocy z ułożeniem też więc wszystko jest w porządku:-D:-D

A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek:tak:
gratulejszyn, oby na stałe :)

No właśnie byłam wczoraj no i w kwestionariuszu trzeba wpisać adres a że za 4-5 miesięcy będę zameldowania u mojego męża, więc nie widziałam sensu aby składać wniosek teraz, skoro za 4 miesiące bym musiała drugi raz prosić się o dowód. A bałam się w kwestionariuszu podać mój teraźniejszy adres, skoro za parę miesięcy będzie on nieaktualny...i nie wiem czy oni sprawdzają aktualny adres zamieszkania a balam się podać w kwestionariuszu ten, na którym zameldowana za parę miesiecy...
gucha musisz miec poświadczenie o zameldowaniu. To się w urzędzie załatwia, albo w biurze melunkowym. Na twoim miejscu już bym się przemeldowała, bo potem będziesz z brzuchem, albo z dzieckiwm po urzędach latać.

Odpoczywaj Kochana!!!!:-:)-:)-(

Ilonka witaj w klubie chodzę jak naćpana ostatnio ktoś coś do mnie mówi to łapie z opóźnieniem:eek: może ta pogoda też tak na nas działa?:eek:

A tak w ogóle to dzień dobry Dziewczynki:-) ja dzisiaj mam zj.ebany humor na całego! Przyszła a raczej wryła mi się z samego rana babcia na mieszkanie i tak mi ciśnienie podniosła! Przyszła i zaczęła mówić że jej pudełko w nocy skakało i spadło z szafy i żebym się modliła bo dziadek potrzebuje pomocy, a ja jestem ateistka i przez ze mnie ją straszy! No qurwa mać!!! już nawet we własnym domu spokoju nie ma, bo przyjdzie i ciśnienie podniesie! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:przyszła moherówa i mi pi.erdoli jakies brednie! qurwa qurwa qurwa!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Teraz to też mi się smiać chce:-) Ale jak przyszła i jeszcze na klatce zaczęła się na mnie wydzierać że ją przeze mnie straszy, bo w nocy jej pudełko na ziemię spadło i skakało po ziemii i po wannie coś drapało, a ona się codziennie modli, a ja ateistka i przeze mnie ją straszy to naprawdę mi ciśnienie masakrycznie podniosła:wściekła/y: Jakaś choroba psychiczna ją dopadła... Biedna ta moja mama musi z nią żyć pod jednym dachem:no:

genialne. Myslłam ze babcia meza jest dziwna i ma glupie pomysły, ale twoja ją bije na głowę. Masakra. A swoją droge, że skoro dziadek straszy ją, a nie ciebie to chyba do niej ma waty, a nie do ciebie :)

reklama
...genialne. Myslłam ze babcia meza jest dziwna i ma glupie pomysły, ale twoja ją bije na głowę. Masakra. A swoją droge, że skoro dziadek straszy ją, a nie ciebie to chyba do niej ma waty, a nie do ciebie :)
Jak widać są lepsze egzemplarze:-) Ale założe się że są jeszcze lepsze:-) Ja tam w to straszenie nie wierzę, wydaje mi się bardziej że chodzi o grobowiec że w tym roku go nie wyczyszczę, a obok sąsiadka ma grobowiec i przejmuje się tym co ktoś powie, ale jak jej zależy to niech idzie proszę bardzo, ja dopiero się pozbyłam choróbska i nie chce spowrotem się zaziębić:-)I właśnie jakby miał coś do mnie, to by mi talerze tłukł, a nie ją straszył, moja mama z nią mieszka i nic ją nie straszy:-p

zapodaj jeszcze inne opowieści bo coś mi ise wydaję ,że są warte spisania :)
To tak jak wcześniej wspomniałam jeszcze mieszkałam z mamą przyszła do mnie do pokoju i jak się źle czuje, ale to przez wiatr bo wieje z północy,a w Bałtyku nukleary Niemcy zatopili i teraz jej to przywiewa i ma zamęt w glowie, ale lepiej się czuje jak makrelkę sobie zje bo jej toksyny z mózgu ściąga
0002006E.gif

Albo kiedyśwpadła do pokoju o 3 rano i krzyczy dzwońcie po pogotowie bo mnie gardło boli i zaraz mnie ścisnie na śnie i umrę dałam jej septolete i 10 minut później chrapała!
0002006E.gif

Kiedyś miała w lodówce słynną makrelę ponad tygodniową była akurat zima straszny ziąb na polu a ona wzięła patelnie bez żadnego tłuszczu zaczęła posmażać tą makrelę taki nieludzki smród wszędzie pootwieraliśmy okna i puka ciekawska sasiadka i się pyta co się dzieje,a mądra babcia otwiera i mówi: Pani ja nie wiem te kanały to coraz gorzej śmierdzą
0002006E.gif
milion takich historii mogłabym opowiadać normalnie spisze to wszystko niech się wszyscy śmieją:-)

To tak jak wcześniej wspomniałam jeszcze mieszkałam z mamą przyszła do mnie do pokoju i jak się źle czuje, ale to przez wiatr bo wieje z północy,a w Bałtyku nukleary Niemcy zatopili i teraz jej to przywiewa i ma zamęt w glowie, ale lepiej się czuje jak makrelkę sobie zje bo jej toksyny z mózgu ściąga
0002006E.gif

Albo kiedyśwpadła do pokoju o 3 rano i krzyczy dzwońcie po pogotowie bo mnie gardło boli i zaraz mnie ścisnie na śnie i umrę dałam jej septolete i 10 minut później chrapała!
0002006E.gif

Kiedyś miała w lodówce słynną makrelę ponad tygodniową była akurat zima straszny ziąb na polu a ona wzięła patelnie bez żadnego tłuszczu zaczęła posmażać tą makrelę taki nieludzki smród wszędzie pootwieraliśmy okna i puka ciekawska sasiadka i się pyta co się dzieje,a mądra babcia otwiera i mówi: Pani ja nie wiem te kanały to coraz gorzej śmierdzą
0002006E.gif
milion takich historii mogłabym opowiadać normalnie spisze to wszystko niech się wszyscy śmieją:-)
0002006E.gif
0002006E.gif
0002006E.gif
0002006E.gif
0002006E.gif
0002006E.gif

Ale jazda!!!

A ja muszę się pochwalić, że dzisiaj była 1 noc, kiedy półpasiec nie dał o sobie znać i nie czułam bólu krostek:tak:

super kochana oby więcej takich nocek :*

No właśnie byłam wczoraj no i w kwestionariuszu trzeba wpisać adres a że za 4-5 miesięcy będę zameldowania u mojego męża, więc nie widziałam sensu aby składać wniosek teraz, skoro za 4 miesiące bym musiała drugi raz prosić się o dowód. A bałam się w kwestionariuszu podać mój teraźniejszy adres, skoro za parę miesięcy będzie on nieaktualny...i nie wiem czy oni sprawdzają aktualny adres zamieszkania a balam się podać w kwestionariuszu ten, na którym zameldowana za parę miesiecy...

Gucha i Alexandriaa dowiedziałam się, że po 3 miesiącach od slubu dowód jest nieważny:no: to ooo dzisiaj u mnie:-D tak mi powiedział notariusz, w razie czego w niektórych jeszcze miejscach mozna się posługiwać starym dowodem i aktem slubu a czasem dupka blada:tak: poza tym nikt nie sprawdza adresu zameldowania, więc spokojnie złóż papiery na nowy adres, nie będziesz potem latała a będziesz miała spokój:tak: ja potrzebowałam nowego dowodu do kupna mieszkania i aktualnie jestem zameldowana u szwagra i jego żony:-D a jak już kupię mieszkanie, to w grudniu się wymeldowuję i robię nowy dowód na nowy adres:tak: a więc: spokojnie składaj na nowy adres i czekaj na nowy dowodzik:tak:

Hej!
Nie wiem jak z krwią, ale z moczem miałam wyniki dużo gorsze niż Ty i mój lekarz mówił, że w ciąży może tak być i nie ma co szaleć. A miałam 15-20 leukocytów i 1-3 świeże erytrocyty, no i mnóstwo bakterii. Dostałam na to tylko urosept i nakaz jedzenia żurawiny w każdej postaci i muszę przyznać, że pomogło. Teraz wyniki mam lepsze. A z moich nerkowych doświadczeń wiem, że szczawiany się pojawiają przy czekoladzie - nie jadłaś dzień wcześniej? Jak w czasach szkolnych chciałam mieć gorsze wyniki (bo mi potrzebne było zwolnienie) to zjadałam wcześniej czekoladę i zawsze działało. W każdym razie takie wyniki moga świadczyć, że masz w nerkach piasek, więc dużo pij (najlepiej sok z żurawiny), ale nie wodę mineralną tylko soki lub coś na zwykłej kranówie (choć to zależy jaką masz).

dziękuję za odpowiedź:tak: ja zawsze miałam bakterie i inne takie infekcje, w ciąży to już w ogóle ale te szczwiany i śluz to pierwszy raz mi się zjawiły... a co do czekolady to ja codziennie wcinam coś slodkiego:zawstydzona/y: m&msy, bounty, monte... nie jest to cała tabliczka czekolady, ale może też już wpływa? a dlaczego mineralnej nie pić?:eek: kranówy swojej to się boję:-D

z niedzieli na poniedziałek popuchły mi palce tak że musiałam ściągnąc pierścionki (leeedwo) i potem w nocy to prawie nie wychodziłam z kibelka (co 45 min-1h biegałam) i rano paluszki były ok...

mi zaczynają puchnąć paluszki wciągu dnia:-( i muszę ściągać moje śliczne pierścionki i mi przykro:-(

Tygrynko - mnie jak wyszły w moczu bakterie to mnie skierowała doktorka na mocz na posiew i tam mi wyszła bakteria w moczu - paciorkowiec typu B (groźna w ciąży!!!) i to samo mi wyszło w pochwie, ale przepisała mi jakieś specyfiki i potem zrobiłam powtórnie i było wszystko ok. Też jadłam żurawinę

o kurczę mam nadzieję, że mi wyjdą jakieś infekcje a nie takie bakterie:szok: dobrze, że już masz wszystko w porzadku:tak: no i widzę, że ta żurawina wszędzie polecana, muszę spróbować, bo ja nawet nigdy jej nie jadłam...

Dziewczyny, a propos poduszek (ja śpię z kołdrą między nogami, w związku z tym w tyłek mi zimno) - widziałam na allegro i w sklepie też oglądałam - takie poduszki w kształcie litery C. Ma któraś coś takiego? Może to byłoby niezłe? Jak myślicie?

ja mam, używam jak męża nie ma w pobliżu i się sprawdza... jak nie to ja męża ganiam po łóżku i na nim się bokiem układam i to jest najlepsze bo on jest dość "duży" i mi brzuszek leży w tej "dziurze" między nami:-D ale podusia się sprawdza też, zasypiam od razu przy niej, mąż nazywa ją Dundel albo Nocny Kochanek i czasem się skarży że milej ją przytulam niż jego:-D

Ta to wyjątkowo ma naje.bane w głowie!:-) Uwierz mi:-) Jak źle się czuje i wiatr z północy wieje to jej przywiewa nukleary zatopione w Bałtyku i dlatego źle się czuje I tam mówiła że dziadek to znaczy jej mąż ją straszy bo 1 listopada idzie i pomocy potrzebuje żeby się pomodlić za niego:eek: A miała jakieś pudełko na szafie z butów i jej spadło( zaznaczam że ma w domu kota, a na tej szafie jest dosłownie wszystko jeden istny burdel i nie dziwie się że zaczęło wszystko spadać:-) Mnie jakoś nic nie straszy już do mamy dzwoniłam to zaczęła się śmiać że myślałam że się posika:-)

dobrą masz babcię nie powiem.... następnym razem zapytaj dlaczego w takim razie dziadek nie straszy u Ciebie i że chyba sporo nagrzeszył skoro potrzebuje teraz pomocy, może babcia da Ci spokój... a zresztą 1 listopada już blisko, to dziadek nie ma za dużo czasu na hulanki po nocach:tak:

no tak, ja przyszłam one poszły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a ja dzisiaj mam 3 miesięcznicę slubu:-D i na 19 lekarza:-D i mały wypycha mi żebra z prawej strony, chce mi chyba zrobić talię osy:-D i w ogóle jak Was nie ma to mi się odechciało pisać idę sobie foch:eek::eek::eek:

hey dziewczyny słyszałyście coś o tym że w ciąży nie wolno siedzieć noga na noge????? jeśli tak to niby dlaczego?
jakiś kolejny zapobon jak z koralami???czy medyczne stwierdzenie jak spanie na wznak....

Ja to myślę że tu chodzi tylko o profilaktykę żylaków do których w ciąży mamy predyspozycje....

tak jak mówi kejt chodzi tu o żylaki, które niestety są cholernie bolesne szczególnie w ciąży

a ja znów się w nocy obudziłam z mokrym cyckiem :eek::sorry::szok::angry::-D;-)

reklama
Do góry