reklama
Anyolki
Fanka BB :)
a dlaczego mineralnej nie pić?kranówy swojej to się boję
![]()
Tak mi lekarz mówił, ja potem szukałam uzasadnienia tego.
Kurczę, nie umiem teraz znaleźć tego artykułu. Chodziło w nim o to, że zaleca się kobietom w ciąży picie wód takich co mają atest instytutu matki i dziecka (tak przynajmniej głosi reklama), a tymczasem to są wody testowane dla niemowląt i mają mało minerałów - celowo, bo sobie dziecko z nimi nie radzi. Ale jak kobieta pije taką wodę, to z organizmu wypłukuje np. magnez i były nawet wypadki hospitalizowania, bo kobiety posłusznie wypijały po 2 litry takiej wody. Dlatego woda powinna być wysoko zmineralizowana. Przy kłopotach z nerkami powinno się pić określone wody (tzw. moczopędne: Jan, Anna, Kinga). O, znalazłam jeszcze coś takiego: " W Polsce wytwarza się kilkaset wód butelkowanych, z czego tylko ok. 30 prawdziwych wód mineralnych". I chyba o to chodzi, że ta woda musi być odpowiednia, bo źródlana za bardzo czyści z minerałów. Zatem: mało sodu, dużo wapnia i dużo magnezu - taka woda powinna być OK. Ja mam bardzo dobrą kranówkę, więc czasem wolę ją zamiast butelkowej.
An
Tak mi lekarz mówił, ja potem szukałam uzasadnienia tego.
Kurczę, nie umiem teraz znaleźć tego artykułu. Chodziło w nim o to, że zaleca się kobietom w ciąży picie wód takich co mają atest instytutu matki i dziecka (tak przynajmniej głosi reklama), a tymczasem to są wody testowane dla niemowląt i mają mało minerałów - celowo, bo sobie dziecko z nimi nie radzi. Ale jak kobieta pije taką wodę, to z organizmu wypłukuje np. magnez i były nawet wypadki hospitalizowania, bo kobiety posłusznie wypijały po 2 litry takiej wody. Dlatego woda powinna być wysoko zmineralizowana. Przy kłopotach z nerkami powinno się pić określone wody (tzw. moczopędne: Jan, Anna, Kinga). O, znalazłam jeszcze coś takiego: " W Polsce wytwarza się kilkaset wód butelkowanych, z czego tylko ok. 30 prawdziwych wód mineralnych". I chyba o to chodzi, że ta woda musi być odpowiednia, bo źródlana za bardzo czyści z minerałów. Zatem: mało sodu, dużo wapnia i dużo magnezu - taka woda powinna być OK. Ja mam bardzo dobrą kranówkę, więc czasem wolę ją zamiast butelkowej.
An
aaa dziękuje info

Julisia
hehe a właśnie czytając to jak najbardziej mam nóżkę na nóżkę założona:-):-):-) i co mam zrobić tak mi wygodnie i same nóżki się plącząhey dziewczyny słyszałyście coś o tym że w ciąży nie wolno siedzieć noga na noge????? jeśli tak to niby dlaczego?
jakiś kolejny zapobon jak z koralami???czy medyczne stwierdzenie jak spanie na wznak....

Witam dziewczynki:-)
Ale mialam ciezka noc:-( Normalnie nie moglam spac, bo mnie cos uwieralo na srodku pod cyckami i mi sie tak trudno oddychalono i chodzilam sikac 4 razy
Dobrze ze ten ucisk mi przeszedl, a nocke chyba w dzien odespie![]()
to ja Ci współczuję i zazdroszczę bo dla mnie 4 razy sisiu w nocy to minimum

marga82 dobrze że wszystko jest ok po wizycie, a grzybkiem sie nie przejmuj tylko go szybciutko wylecz, biestety czepiają sie nas cały czas takie paskudztwa taki nasz urok! a ze zwolnienia jak najbardziej korzystaj należy Ci sie!
nio zgadzam się ja tez już mam problemy z nóżkami niedość że ciągle skurcze mnie łapią, a niezłą porcję magnezu już biorę, to do tego bogi puchną bolą rwią ja to się strasznie boję że dostane żylaków bo niestety u mnie to rodzinnedo tego MASAKRA straszna bo stopki bolą i trzymanie w górze + kremiki średnio pomagają.

powodzenia na wizycie i pozdrów maleństwo od ciotek lutówek!!Dzień Dobry dziewczyny!
Dzisiaj czeka mnie wizyta, ale dopiero o 17:30 jejku jak ja dotrwam do tej godziny, muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć bo zwariuje..... Mamuśka zaproponowała że ze mną pojedzie - fajnie :-)
_Pysia_
łooo Mistrzyni.To tak jak wcześniej wspomniałam jeszcze mieszkałam z mamą przyszła do mnie do pokoju i jak się źle czuje, ale to przez wiatr bo wieje z północy,a w Bałtyku nukleary Niemcy zatopili i teraz jej to przywiewa i ma zamęt w glowie, ale lepiej się czuje jak makrelkę sobie zje bo jej toksyny z mózgu ściąga![]()
Albo kiedyśwpadła do pokoju o 3 rano i krzyczy dzwońcie po pogotowie bo mnie gardło boli i zaraz mnie ścisnie na śnie i umrę dałam jej septolete i 10 minut później chrapała!![]()
Kiedyś miała w lodówce słynną makrelę ponad tygodniową była akurat zima straszny ziąb na polu a ona wzięła patelnie bez żadnego tłuszczu zaczęła posmażać tą makrelę taki nieludzki smród wszędzie pootwieraliśmy okna i puka ciekawska sasiadka i się pyta co się dzieje,a mądra babcia otwiera i mówi: Pani ja nie wiem te kanały to coraz gorzej śmierdząmilion takich historii mogłabym opowiadać normalnie spisze to wszystko niech się wszyscy śmieją:-)![]()
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Zaraz mnie trafi z tym Internetem!!! Już chyba 10 razy próbowałam napisać posta![]()
pisz w jakimś notatniku-zapisuj, a potem kopiuj i wklejaj
super kochana oby więcej takich nocek :*
Gucha i Alexandriaa dowiedziałam się, że po 3 miesiącach od slubu dowód jest nieważnyto ooo dzisiaj u mnie
tak mi powiedział notariusz, w razie czego w niektórych jeszcze miejscach mozna się posługiwać starym dowodem i aktem slubu a czasem dupka blada
poza tym nikt nie sprawdza adresu zameldowania, więc spokojnie złóż papiery na nowy adres, nie będziesz potem latała a będziesz miała spokój
ja potrzebowałam nowego dowodu do kupna mieszkania i aktualnie jestem zameldowana u szwagra i jego żony
a jak już kupię mieszkanie, to w grudniu się wymeldowuję i robię nowy dowód na nowy adres
a więc: spokojnie składaj na nowy adres i czekaj na nowy dowodzik
![]()
Ale jeżeli w kwestionariuszu napiszę adres w którym BĘDĘ zameldowana to nic sie nie stanie? Czy oni sprawdzają, czy ludzie piszą prawde z tym zameldowaniem? Masz rację jutro pójdę jeszcze raz i wpiszę już adres, w którym będę zameldowana, ...
aaa dziękuje infoja piję żywiec bo najbardziej mi smakuje
ale dodatkowo 3x dziennie biorę magnez więc chyba mam go trochę w sobie?
jejku czekam już na tą wizytę by wszystko wiedzieć, dlaczego mój mąż nie jest ginekologiem??
![]()
A ja myślałam, że wy o piwach gadacie, i już chciałam sie na was drzeć

reklama
Gucha ale meldunek załatwia się w 3 minuty...Ale jeżeli w kwestionariuszu napiszę adres w którym BĘDĘ zameldowana to nic sie nie stanie? Czy oni sprawdzają, czy ludzie piszą prawde z tym zameldowaniem? Masz rację jutro pójdę jeszcze raz i wpiszę już adres, w którym będę zameldowana, ...