Ale jeżeli w kwestionariuszu napiszę adres w którym BĘDĘ zameldowana to nic sie nie stanie? Czy oni sprawdzają, czy ludzie piszą prawde z tym zameldowaniem? Masz rację jutro pójdę jeszcze raz i wpiszę już adres, w którym będę zameldowana, ...
kochana nie wiem, bo nie znam przepisów, wiem tylko o sobie, że "mieszkam" u ludzi, za którymi nawet nie przepadam

a Ty za parę miesięcy i tak tam będziesz mieszkała, a teraz nikt Ci nie udowodni, że tak nie jest, bo może źle się czujesz, mąż w pracy, więc do lutego mieszkasz u mamy... ale tak naprawdę to komu by się chciało chodzić i sprawdzać takie rzeczy??
aha! ja do zameldowania potrzebowałam podpisu właścicieli mieszkania (nie muszą z Tobą iść, wystarczy, że podpiszą druczek, który weźmiesz z urzędu) i aktu notarialnego lub własności mieszkania, rodzice D. powinni gdzieś to mieć,...
Gucha ale meldunek załatwia się w 3 minuty...
sam meldunek tak, ale najpierw musi się wymeldować, potem zameldować, a potem z tą karteczką składać papiery o nowy dowód, plus to co wyżej napisałam, więc Gucha najpierw się przygotuj z papierami, żebyś za dużo nie latała i załatwiła wszystko na raz

aa plus opłata za dowód 30zł i dwa zdjęcia i akt slubu który zostawiasz dla nich, możesz wziąć z urzędu stanu cywilnego kolejny ze wskazaniem, że to na dowód i dostaniesz 4 za darmo

wszystko sprawdzone 2 tygodnie temu w urzędzie w Poznaniu, ale myślę, że procedury się dużo nie różnią
Hej dziewczynki, byłam na zakupach i teraz jestem MEGA zmęczona i wszystko mnie boli, trochę się nachodziłam to fakt, ale pierwszy raz tak słabo się czuje, chyba zaraz pójdę poleżeć albo utnę sobie jakąś drzemkę sama nie wiem co jest,,,
Aga kładź się i odpoczywaj!! widać za dużo chodziłaś, zdrzemnij się i do wieczora nic nie rób

trzymaj się ciepło!