reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja byłam u tesciowej na dole :-D
co do mojego wstawania.. to ten tydzien cały tak mam ze bede tu pierwsza :-D bo Bartek na rano do pracy chodzi :p
się zajadam pomarańczami :) chce ktoś?

Ja bym pojadla pomaranczy:tak:narazie sie zadowalam sokim pomaranczowym.

Ja tez jaralam ojjjj !!! Ale jak sie dowiedzialam ze zaciazylam rzucialam w przeciagu 3 dni !!!!!!! Najpierw mnie ciagnelo ze szok !!! ,Teraz juz wogole a jak poczuje ze ktos jaral az sama sie wstydze ze moglam tak walic !!!!! Koniec z paleniem ! mam nadzieje ze tego sie bede trzymac !

Mi po porodzie chcialo sie palic:tak:ale powiedzialam NIE:-)

a moja corcia niech jeszcze sobie poczeka ... 7 tygodni to chyba juz jakos przeleci ... ale slyszalam od niejednej osoby ze jesli cala ciaza trwa 9 miesiecy to 9 miesiac trwa z rok !!! ponoc tak sie to dluzy !!

Dla mnie nie wiadomo kiedy zlecial ten 9 miesiac:tak:nie spodziewalam sie ze urodze juz w 36 tyg.

Ja bym wolała CC troszkę wcześniej bo na święta w szpitalu....:szok: to mi się nie uśmiecha:eek:

Tez nie chcialabym na swieta byc w szpitalu:no:juz wole w sylwestra:tak:

Dziewczynki umieram :-(
Zatrułam się czymś biegunka, rzyganko i te sprawy żołądek mnie tak strasznie boli :-( Skórczy na szczęście nie mam ale brzuch twardy:-(

Oj oj :-(

Oj niedoberze:no:pij jak najwiecej;-)

czesc laseczki.......... ja chyba dzis umre........... jak mnie w nocy skurze zlapaly tak trzymaly mnie cala noc z malymi przerwami,,, teraz moze skurczy nie mam ale BOLI MNIE CALY BRZUCH~~~~~~~~~~~jakby wnetrznosci mi cos wyzeralo.... strasznie sie czuje!!!! bo boli i to bardzo...... poczekam do jutra i lece do lekarza,,, ale czuje sie tragicznie!!!!! co sie dzieje? przeciez rodzic chyba jeszcze nie zaczne.......:szok:

A nospe bralas?

Laski wy rozrabiacie zwykły spirytus na taki do pępka?? Chciałam kupić gotowy ale pani w aptece powiedziała, że to samemu trzeba zrobic

Tak samo mo mowily pielegniarki wypisujac mnie ze szpitala z corcia:tak:zeby samemu rozrobic.

Boje sie tego, bo i sama z dziecmi bede, mąz ma teraz wyjazdową pracę:-( nie wyobrażam sobie tego jak ale bede musiała sobie poradzić.No i Antka szykuje na pomocnika, zeby potzrebny sie czuł, zeby go nie odtrącać.... Cięzko bedzie:-(

Ja tez mam takie obawy:tak:ale wierze ze bedzie dobrze:-)corcia tez sie nie moze doczekac;-)

W pierwszej dobie to chyba tylko tyle, ile jest normalnie czas na odwiedziny. U mnie w szpitalu to jest 3 h. Na pewno nie cały dzień. U nas bardzo tego pilnują, bo sale są 4-osobowe i żeby tam nie było tłumów, żeby kobiety mogły spokojnie karmić. U nas nie ma sal rodzinnych- 1 osobowych. Może w innych szpitalach jest inaczej.
Natomiast co do samej cesarki, to mąż czeka sobie na korytarzu i jak już maluszka wyciągną, to wołają go na te pierwsze badania, mierzenie, ważenie itd.

U mnie sa odwiedziny tylko przez godzine:tak:

dziewczyny, Wy tak piszecie o tych salach rodzinnych albo salach 1osobowych... ja bym chyba ZWARIOWAŁA jakbym nie miała się do kogo odezwać! przeleżałam pół dnia sama w szpitalnym pokoju i miałam dość! a jak mi dali koleżankę z kolką nerkową to myślałam że ją wyściskam na śmierć :-D swoją drogą - świetna kobietka i zamierzamy utrzymywać ze sobą kontakt.

także ja sobie nie wyobrażam, żebym miała leżeć sama :no:

Tez sobie tego nie wyobrazam:no:pamietam jak lezalam w izolatce i dziewczyna z ktora dzielilam sale wychodzila do domu:-(ale byla pustka:tak:na szczescie mnie tez postanowili wypisac:-)

noo u mnie wczoraj też było o cc w szkole rodzenia. W pierwszej dobie po-kroplówka, druga doba-tylko woda, trzecia-coś lekkostrawnego zaczynająwprowadzać. I uczulali żeby nic przed cc nie jeść, bo do operacji intubują a jak jakaś resztka jedzenia się dostanie to się można udławić itp..no i w jelitach się to trzyma a nie powinno. Mnie zawsze te gazy po operacji przerażały :p no ale to normalne że jak się otwiera jamę brzuszną to to powietrze musi którędyś wyjść..
YouTube - cesarean cut - dla tych co mają mocne nerwy :-p

OJ!!! Mnie nikt nie intubował bo zewnatrzoponowe znieczulenei miałam, zjadłam kolacje a rano miałam cc...
I wcale w pierwszej dobie po nie była tylko kroplówka bo i jeśc dali!!!!
Laski przestańcie takie rzeczy ogladać bo ześwirujecie!!!!

No nie ma to jak nastraszyć kobiety przed cc:no:

nikt nikogo nie straszy :tak: tak czy tak-niedługo będziemy miały głośno w domu :) u mnie od 15 lat wydziera się papuga..i niestety ma się dobrze dalej /podobno 30 lat może dociągnąć :wściekła/y: a pod koniec grudnia będą się z małym przekrzykiwać-to bedzie dopiero ból.
Mnie też nikt nie zapewni że podczas sn wszystko przebiegnie dobrze, ale jestem dobrej myśli, zresztą wcześniej mnie lekarz też nastawiał na cc z powodów "technicznych" - no i trzeba było to zaakceptować. Tak jak mówisz-jak się małe pojawi to wszystko będzie nieważne, krocza czy cewniki itp..kilka tygodni-i będziemy jak nowe :-) a później kiedyś...znowu co miesiąc okres Łeeee i znowu ból hehe, prze***rąbane mamy

no, wcale mi się nie spieszy do miesiączkowania bo zawsze był to tydzień wyjęty z kalendarza! może teraz będą mniej bolesne...? :dry:

OJ!!! Mnie nikt nie intubował bo zewnatrzoponowe znieczulenei miałam, zjadłam kolacje a rano miałam cc...
I wcale w pierwszej dobie po nie była tylko kroplówka bo i jeśc dali!!!!
Laski przestańcie takie rzeczy ogladać bo ześwirujecie!!!!

tak wczoraj baka w szkole rodzenia gadała :] no, z tą intubacją to rzeczywiście przy innym znieczuleniu.

reklama
Do góry