o nieeee nie chce na to patrzeć![]()
ja jakos brzydliwa nie jestem bo juz rozne dramaty widziałam w pracy ale na ta cesarke patrzec nie moge moze to przez ciaze

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o nieeee nie chce na to patrzeć![]()
Zagadam z moim ginem-on to ważniejszy jest na oddziale niż ordynator i to jego słuchają![]()
ja byłam u tesciowej na dole
co do mojego wstawania.. to ten tydzien cały tak mam ze bede tu pierwszabo Bartek na rano do pracy chodzi
się zajadam pomarańczamichce ktoś?
Ja tez jaralam ojjjj !!! Ale jak sie dowiedzialam ze zaciazylam rzucialam w przeciagu 3 dni !!!!!!! Najpierw mnie ciagnelo ze szok !!! ,Teraz juz wogole a jak poczuje ze ktos jaral az sama sie wstydze ze moglam tak walic !!!!! Koniec z paleniem ! mam nadzieje ze tego sie bede trzymac !
a moja corcia niech jeszcze sobie poczeka ... 7 tygodni to chyba juz jakos przeleci ... ale slyszalam od niejednej osoby ze jesli cala ciaza trwa 9 miesiecy to 9 miesiac trwa z rok !!! ponoc tak sie to dluzy !!
Ja bym wolała CC troszkę wcześniej bo na święta w szpitalu....to mi się nie uśmiecha
![]()
Dziewczynki umieram :-(
Zatrułam się czymś biegunka, rzyganko i te sprawy żołądek mnie tak strasznie boli :-( Skórczy na szczęście nie mam ale brzuch twardy:-(
Oj oj :-(
czesc laseczki.......... ja chyba dzis umre........... jak mnie w nocy skurze zlapaly tak trzymaly mnie cala noc z malymi przerwami,,, teraz moze skurczy nie mam ale BOLI MNIE CALY BRZUCH~~~~~~~~~~~jakby wnetrznosci mi cos wyzeralo.... strasznie sie czuje!!!! bo boli i to bardzo...... poczekam do jutra i lece do lekarza,,, ale czuje sie tragicznie!!!!! co sie dzieje? przeciez rodzic chyba jeszcze nie zaczne.......![]()
Laski wy rozrabiacie zwykły spirytus na taki do pępka?? Chciałam kupić gotowy ale pani w aptece powiedziała, że to samemu trzeba zrobic
Boje sie tego, bo i sama z dziecmi bede, mąz ma teraz wyjazdową pracę:-( nie wyobrażam sobie tego jak ale bede musiała sobie poradzić.No i Antka szykuje na pomocnika, zeby potzrebny sie czuł, zeby go nie odtrącać.... Cięzko bedzie:-(
W pierwszej dobie to chyba tylko tyle, ile jest normalnie czas na odwiedziny. U mnie w szpitalu to jest 3 h. Na pewno nie cały dzień. U nas bardzo tego pilnują, bo sale są 4-osobowe i żeby tam nie było tłumów, żeby kobiety mogły spokojnie karmić. U nas nie ma sal rodzinnych- 1 osobowych. Może w innych szpitalach jest inaczej.
Natomiast co do samej cesarki, to mąż czeka sobie na korytarzu i jak już maluszka wyciągną, to wołają go na te pierwsze badania, mierzenie, ważenie itd.
dziewczyny, Wy tak piszecie o tych salach rodzinnych albo salach 1osobowych... ja bym chyba ZWARIOWAŁA jakbym nie miała się do kogo odezwać! przeleżałam pół dnia sama w szpitalnym pokoju i miałam dość! a jak mi dali koleżankę z kolką nerkową to myślałam że ją wyściskam na śmierćswoją drogą - świetna kobietka i zamierzamy utrzymywać ze sobą kontakt.
także ja sobie nie wyobrażam, żebym miała leżeć sama![]()
noo u mnie wczoraj też było o cc w szkole rodzenia. W pierwszej dobie po-kroplówka, druga doba-tylko woda, trzecia-coś lekkostrawnego zaczynająwprowadzać. I uczulali żeby nic przed cc nie jeść, bo do operacji intubują a jak jakaś resztka jedzenia się dostanie to się można udławić itp..no i w jelitach się to trzyma a nie powinno. Mnie zawsze te gazy po operacji przerażałyno ale to normalne że jak się otwiera jamę brzuszną to to powietrze musi którędyś wyjść..
YouTube - cesarean cut - dla tych co mają mocne nerwy![]()
nic strasznego, gorsze rzeczy się widziało
ale mnie Danielek okłada nóżkami pod żebrami... i mi smyra łapciami po bokach...
No nie ma to jak nastraszyć kobiety przed cc![]()
OJ!!! Mnie nikt nie intubował bo zewnatrzoponowe znieczulenei miałam, zjadłam kolacje a rano miałam cc...
I wcale w pierwszej dobie po nie była tylko kroplówka bo i jeśc dali!!!!
Laski przestańcie takie rzeczy ogladać bo ześwirujecie!!!!
Ordynator to znajomy bliski mojej ukochanej sąsiadkizebys sie nei zdziwila !! ordynator to ordynator i nie ma zmiluj sie !!!