reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

ULU wspolczuje z ta woda :-(
A koleda to serio szybko az dziwne Ale to koleda na ten rok hihihi:-)
MINISIA fajnie ze kaska bedzie
AGAMIR fajnie ze sie odezwalas Tak jak Minisia pisze To normalne ze Antos zazdrosny Zaniedluga sie razem beda bawic :-)
Tys madra dziewczyna i wiem ze bedzie ok :-)

Oli spala 2 godziny Ale 2 raze sie przebudzilam tylko ululalam ja dalej Teraz siedzi mi na kolanach
Ide odkurzyc i dam jej zupke i idziemy na spacerek Bo sloneczko swieci :-)
Do pozniej

reklama
PATRYCJA książka lekka, łatwa i przyjemna ale fajna czyli "Dom nad Rozlewiskiem"
DOROTKA ty nie czytaj juz netu. A jesli chodzi o plan to sie sprawdza i jak naraie jakoś daje rade. Tylko jakoś tak dzis dziwnie bo Adam w domu i jak razem siedzimy to jakoś tak nic wg planu mi nie wychodzi wolimy razem spedzic troszke czasu. A za sprzatanie sie biore zawsze jak on ychodzi z małym na spacer.

U nas dzis dzień leniuchowania. Tzn połowa dnia adruga połowa przeznaczona na przygotowania bo gości dziś mamy. Przychodzi koleżanka z mojej pracy z mężem. Wiec dowiem sie co tam u mnie w pracy słychać. Przyznam sie szczerze z licze na jakies pikantne szczegóły i ploteczki z firmy. :-pStwierdziłam że zrobie zupe meksykańska (uwielbiam) jakieś przystawki na zimno i coś słodkiego. I tyle.
Wiec zaraz sie biore za robote no i jeszcze łazienka mi została ale jak sie wezme to szybciudko sie obrobie.
Oprócz tego to sie za szybko pochwaliłam ze mały zdrowy bo niestety zaraził sie ode mnie i obódził sie dziś z katarem. EHH No ale damy jakoś rade. Nie wiem tylko jak ze szczepieniem bo mamy w piątek. No ale moze przejdzie do piątku.
Ja nadal smarkata i pociągająca (nosem oczywiście;-)).

Jestem, jestem. Bylismy na powietzru, Młody spał 1,5godz. w wózku na zewnątrz. A teraz robi awanturę, nic mu się nie podoba :crazy: Tylko chodzi i mi jęczy- Jęczydupa..... M. dalej przy kominku. Zakończył murować, teraz nanosi fugę, a potem wpadnie:sorry: na obiad i znowu sru z domu:sorry:. I badź tu madry, z dwojką na grzbiecie marudzacych Bąbli.... A chata jeszcze nie ogarnieta.... Marzę tylko o spaniu....:tak:Do wieczora

M MAKSIA a kiedy wracasz do pracy?
Fajnie ze tobie pasuje jak wedlug planu dzialasz:-)
Ja dzis pierwszy dzien na planie i jestem zadowolona :-)

GOSIU oj wiem co to jest marudzace dziecko :-(
Bo dzis caly dzien Oliwka marudzi NIE moge wyjsc z pokoju bo ryk
Nie moge zrobic cos innego niz ona miala w planach :-(
Musze siedziec i sie z nia bawic A nie daj boze chce isc do WC :-(
Najlepiej to by na rekach sie nosila :-(
Nie ma mowy o chodzeniu na nozkach Jest ryk okropny i wyginanie sie

Ale dziewczyny ona ryczy strasznie az w uszach niemilo Juz mnie leb boli Ona tak wymusza Taki placz wyciskajacy A nic sie jej nie dzieje

Rozwydrzyla sie w tym szpitalu I teraz najchetniej to chcialaby 24 h na rekach NIE WIEM JAK JA TEGO TERAZ ODUCZYC I SERIO DZIEWCZYNY MAMY Z TYM KLOPOT :-(
No to sie wyzalilam Robimy tak ze ona sie wydziera i wydziera My nie zwracamy przez jakis czas uwagi Az ja nie strace cierpliwosci Ona czasem sie uspokoi jak nie reagujemy ale czasem jest coraz gorzej Macie jakies pomysly ??????

Mialam jutro jechac do kolezanki Urodzila 1 listopada coreczke Ale ich 2 letni synek ma katar wiec spotkanie odwolalam bo nie chce Oliwki narazac jeszcze na katar

Dotarłam... Ledwo żyję takam śpiąca. Moja maruda w nocy spać nie chce.
Dwa dni minęły błyskawicznie i oczywiście nie zrobiłam niczego, co miałam w planach. A miałam przede wszystkim się porządnie nauczyć!!!! Dwa tygodnie do egzaminu. Wrrr...
A przed chwilą założyłam konto na ebay-u, ale na paypalu już się nie da, bo mamy ten sam nr karty kredytowej i mój m. już go wykorzystał. No i duuuuu..a, bo będzie musiał autoryzować wszystkie transakcje. Kurde kurde....
No i mój email coś znowu szwankuje - mam jakiś dzień na bakier z techniką:confused2:.
Poczytam Was i odpiszę później jeśli ta młoda dama raczy mi pozwolić:crazy: i żadne utrojstwo się nie zbuntuje w między czasie:-p.

malutka mojego siostrzeńca jest w szpitalu od wczoraj, dziś robili badania różniste, najgorsze że przez tą grypę jest zakaz odwiedzin i tylko z mamą jest cały czas
wrzucam ogłoszenie na duży wózek, trzymajcie kciuki żeby się sprzedał ;-)
Biedna malusia daj znać co i jak. Moze ma żółtaczkę i dlatego nie przybiera:sorry::sorry:
Wszystko bylo by git Gdyby nie to ze zapomnialam ze dzis u mnie w klatce jest koleda
Chcialam przyjac ksiedza I tydzien temu o tym myslalam Ale przez ten szpital na smierdz zapomnialam Teraz slysze Jak dzwonia dzwonkiem pod drzwiami I pierwszy raz zadzylo mi sie aby zapukali do drzwi Dobrze ze Oliwka spi Wiec jest cicho a ja z psem zamknieta w pokoju Musze przeczekac az sobie pojda Masakra jakas
aaaaaaaaaaaaa nie no pierwsze słysze Kolenda przed świetami!!!!!! U was tą są zwyczaje:eek::eek::eek:
cZESC dziewczyny serdecznie pozdrawiam. Ja na chwilke bo nie mam czasu . Mały jest super pokarmu mam dla dwoch wiec jest oki. Antos strasznie zazdrosny zaczał domagac sie piersi chodzi płącze a jak mam małego na rekach to sie złosi wiec jak tylko moge i mam czas zajmuje sie Antkiem musimy to przejsc. Obowiazki karmienie i waglaeci na łep n szyje dzis juz 10 kg mnej mnie a w ciazy przybułam 7 jej jem i nic. Ale to dobrze bo 25 grudnia mamy wesele i nie bede wygldc jAK HIPOPOTAM .Miłego weekendu .

Dorotka plan dobra rzecz my mieslismy teraz modyfikujemy troszke trudno ale warto
Ty i HIPOPOTAN???? No chyba sobie teraz zażartowałas z nas:rofl2::rofl2::rofl2: Co do maluszków hmmm powiem ci ze najgorsze u mnie były pierwsze 3 miesiace:sorry::sorry::sorry:
Bo dzis caly dzien Oliwka marudzi NIE moge wyjsc z pokoju bo ryk
Nie moge zrobic cos innego niz ona miala w planach :-(
Musze siedziec i sie z nia bawic A nie daj boze chce isc do WC :-(
Najlepiej to by na rekach sie nosila :-(
Nie ma mowy o chodzeniu na nozkach Jest ryk okropny i wyginanie sie

Ale dziewczyny ona ryczy strasznie az w uszach niemilo Juz mnie leb boli Ona tak wymusza Taki placz wyciskajacy A nic sie jej nie dzieje

Rozwydrzyla sie w tym szpitalu I teraz najchetniej to chcialaby 24 h na rekach NIE WIEM JAK JA TEGO TERAZ ODUCZYC I SERIO DZIEWCZYNY MAMY Z TYM KLOPOT :-(
No to sie wyzalilam Robimy tak ze ona sie wydziera i wydziera My nie zwracamy przez jakis czas uwagi Az ja nie strace cierpliwosci Ona czasem sie uspokoi jak nie reagujemy ale czasem jest coraz gorzej Macie jakies pomysly ??????

Mialam jutro jechac do kolezanki Urodzila 1 listopada coreczke Ale ich 2 letni synek ma katar wiec spotkanie odwolalam bo nie chce Oliwki narazac jeszcze na katar

Dorotka ona jest jeszcze rozdrażniona po szpitalu więc jej się nie dziw!!!! Spróbujcie znaleść jej jakieś zajęcie może nie typowe zabawki ale daj jej miski plastikowe i łyżkę drewnianą np Daj jej zmiotkę i szufelkę, albo jakąś torebkę niech sobie coś tam wkłada:tak::tak:

Witam sobotnio jakoś tak dzień szybko zleciał i niebyło kiedy do kompa zasiąść. Wczoraj z sis objechałyśmy lokale i wybrałyśmy już jeden:-p:-p:-p Tak więc chyba jednak pójdziemy na tego Sylwestra pod warunkiem że mama zajmie się moimi dziećmi i niestety czeka mnie jeszcze rozmowa z M ale to raczej będzie kłótnia:-:)-:)-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Kasiu! Spóźnione ale szczere 100 lat!
Kciuki trzymam za brak wysypki:tak:
Też gdzieś przegapiłam - gdzie pracujesz?

...
Od razu przypomniała mi się historia mojej siostry jak była mała. Bardzo chciała, żeby mama zaśpiewała jej na dobranoc kolędę o rzepie. I mama i tata i ja tłumaczyliśmy jej, że nie ma kolędy o rzepie, a ona wmawiała nam że jest, aż zaśpiewała "rzepa naczysta, rzepa naczysta"... teraz jest to historyjka rodzinna podczas wszystkich świat Bożego Narodzenia.
Po prostu pękłam ze śmiechu!!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Zostały tylko ręce, żeby pisać dalej:laugh2:
Czesc dziewczyny juz jestem w domku. Maksymilian urodził sie w sobote 14 listopada o 20.45 wazył 3050 przez cc zaraz go zabrali bo miał kłopoty z oddychaniem oddali nam go po 2 dniach bo lezał w inkubatorze i miał antybiotyk . Ja natomoast miałam krwotok i lekarze stwierdzili mam dworozna maice i mamy sie ciesyc ze zyjemy no i oczywiscie zakaz kolejnych ciaz bo grozi to moja smiercia lub dziecka. Juz jestesmy w domu i jestem najszczesliwasza pod słoncem .W piatek mały do kontroli ale mam nadzieje ze bedzie oki. Mam dwoch synków
Agamir piękne chłopaki - Maksiu wygląda troch jak miniaturka Antosia. Teraz to Ty się "zabezpiecz" raz na dobre. Bo w razie czego, aż strach pomyśleć jaki miałabyś wybór...
Wyglądasz świetnie!

Wielkie Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

Cieszę się, że już wieczór. Czas na relaks po dniu pełnym maminych wrażeń. A to nasz kominek na dzień dzisiejszy: I Raduś:
Zobacz załącznik 181589Zobacz załącznik 181590
A wzorujemy się na tym (z pewnymi zmianami):
143004.jpg

5b52967923240717.jpg
francuska_postarzana_6_.jpg
Aleeeeeee fajnyyyyyyy!!!!!!!! Będziemy mieć też z kamienia:tak:

...A co do zębów to ja mam ich dośc na długi czas... I tak chyba Rafał ma najwiecej z pazdzioszków?? Ehhh nie wiem gdzie mu sie spieszy??

O rany! Włąśnie zwróciłam uwagę na zębowy suwaczek... :szok::szok::szok: 16!!!!:szok:

...
Aha zapomnialam sie pochwalic Ze moze uda MI SIE DOROBIC JAKIS GROSZ :-)
Gadalam z kolezanka I jej maz zajmuje sie ubezpieczeniami itp I on jezdzi po domach itp Ale potrzebuje On i inne osoby ktore sie tym zajmuja OSOBY DO DZWONIENIA I UMAWIANIA ICH AN SPOTKANIE Z KLIENTAMI
Dostane telefon i karte I namiary I bede dzwonila Za spotkanie ktore sie odbedzie dostaje 10 zl
Ja chce bardzo sprobowac Bo uwazam ze jak uda mi sie np 100 zl zarobic to juz duzo Zawsze na pampersy itp :-)
...

Super, super, super!!! :-):-) Powodzenia z pierwszymi rozmowami - potem będzie luzacko:tak:

Ja nie wiem az tak sie nie interesuje tym co sie dzieje ale przyznam ze na wirtualnej ciagle cos pisza i widze jak wirus szaleje w Pl i tak sobie mysle czy czasem ta nasza sluzba zdrowia celowo az tak nie naglasnia zeby wiara panikowala i latala po szczepionki bo oni w wiekszosci przypadkow nie licza sie z dobrem pacjenta tylko zeby sobie kasy nabic takie jest moje zdanie:sorry:

O to, to! W irl (że o uk nie wspomnę) chyba więcej przypadków zachorowania, kraje dużo mniejsze, a paniki nie ma.

Ja mogę nawet dwa rozmiary oddać.
I tak mi DD zostanie :wściekła/y:

Ja! ja! Poproszę!!:happy:

...Właśnie odebrałam wczoraj swoją Toyotkę Avensis z naprawy - wysprzęglik poszedł i pedał zapadł się do samej podłogi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - poza tym poszła mi pompka w sprzęgle i wyciekł płyn.
Ale już po naprawie jest i tylko 250zł w plecy ... ufff :eek:

Poza tym mały dostał kaszelku i katarku - byliśmy wczoraj u lekarza - Sinecod, Pulneo, Clemastinum.
Dobrze, że antybiotyków nie trzeba. To wirusowe jakieś cholerstwo przyplątało się....

Buziaki dla Sebcia! W sumie udało się niedrogo z autkiem:tak:

Hej babeczki, ja nie wiem co się mojej malutkiej stało, odkąd zaczęła chodzić to ani na chwilę nie chce być sama, co siądę do komputera to ona już stoi przy mnie i tak szarpie za rękaw i się drze przy tym , że naprawdę nie można posiedzieć noi chce na rękach się tulić, a ja tak się cieszyłam , że jak będzie chodzić to ja będę mieć duużo więcej czasu;-)
...

Moja też - rzep przy nodze i koniec. Teraz jej puściłam Kung-fu Panda i chwila spokoju:-D

Hej.

Poprztykalismy sie o porządki. Wróciłam do domu wczoraj z pracy a tam jak po przejściu tornada...i usłyszałam, ze jak ja siedziałam w domu to tez był bałagan:crazy:. Zakupy, pranie, odkurzanie i spacery z dzieckiem robiły sie same a ja tylko przy komputerze dzień i noc - tak myśli mój m:crazy:

No. To nie on pierwszy i nie ostatni, podejrzewam. :sorry:

Hej
Wybaczcie ze sie nie odzywałam kilka dni ale przyznaje szczerze ze dorwałam fajna ksiazke i poprostu kazdą wolna chwile jej poswieciłam.
...

Nie ma jak dobra książka:-) Słyszałam coś o tym "domu nad rozlewiskiem". Pewnie się skuszę.

...
Wyniki Oliwki z tej krwi na ktore czekamy to jest do choroby
ZESPOL TURNERA
poczytajcie sobie o tym na necie Ja poczytalam i sie troche zdolowalam :-( :-(

I to zapalenie uszu ktore Oliwka ma to jest jakies Wysiekowe zapalanie uszu Ktore sie niczym nie objawia Czyli dziecko nie wyglada jakby go uszy bolaly itp A jest na tyle grozne ze MOZE POWODOWAC GLUCHOTE :-)
....
Babo nie wkręcaj się! Zakaz czytania internetu (wyjątek: bb:tak:)
A wysiękowe miała Tuśka przez kilka tygodni jak była mała - mleczko się jej przelewało przez niewykształconą membrankę (czy cuś takiego).
Czyli znaczy się, że ta membranka się Oliwce nie wykształciła do końca czy jak?

....
Byliśmy dziś na wycieczce u moje babci, niedaleko Kazimierza dolnego. Piękne miejsce. Chłopcy się wyszaleli, że padli w drodze powrotnej, miałam wyrzuty, że ich budzimy... ale i tak poszli wcześniej spać co daje nam chwile dla siebie :-p ale cóż z tego jak muszę się w informatyka pobawić.

Jak tam dziewczynki macie juz plany na jakiś wieczór andrzejkowy a nie wspomnę o sylwestrowym? :)
...

Kazimierz.... O jej... Ale bym pojechała. Uwielbiam...
Ja mam plana:cool2::cool2: (może Wam napiszę jak się uda) ale nie wiem co z niego wyjdzie, bo jak dostanę @ to nici...:crazy:

Oj to niewesoło Ulka z ta woda
a co do kasy no coz czekam na CHTX ;-)

No jak czytam, to się czuję jak w MASH-u : samymi skrótami jedziesz:-D
Ja będę skłądać podanie o P21 i JA :happy:

Nie pamiętam , która będzie robiła gyrosa, ale przepis, prooooooszę!:tak:
Widzę, że Was na miniówy wzięło. Jak nie teraz to kiedy? Przecież nie na emeryturze. Poza tym siedemnastki nie wiedzą jak te mini wykorzystać, a my, to i owszem, nie?:tak::cool2::cool2:

Młoda wstała, pospała jeszcze 20 minut mi na rękach (ależ było niewygodnie! jej!) a teraz ogląda baje. A ja... znikam już! Na razie!

Czarna, kłótnia, a o co??

Wczoraj na koniec pracy przyskrzyniłam sobie palce drzwiami od kasy pancernej i odechciało mi sie skutecznie wszystkiego. Oblałam sie potem, zrobiło mi sie słabo a łzy ciurkiem kapały...a dzis mam 2 bordowe paznokcie. Lepsze to niż złamanie.

A mój M mnie nadal drażni. Wszystko na mojej głowie ehhh

Czarna, kłótnia, a o co??

Wczoraj na koniec pracy przyskrzyniłam sobie palce drzwiami od kasy pancernej i odechciało mi sie skutecznie wszystkiego. Oblałam sie potem, zrobiło mi sie słabo a łzy ciurkiem kapały...a dzis mam 2 bordowe paznokcie. Lepsze to niż złamanie.

A mój M mnie nadal drażni. Wszystko na mojej głowie ehhh

ojj Karola to zes se bólu kobito narobia:confused2:normalnie opis az poczułam jak bolalo:szok:

Evelajna sorki :sorry: CHILD TAX CREDIT:tak:

a moj mezo sie rozchorowal wiec wiecie mam 4 dzieci:rofl2:no to jak mi by sie chcialo 4-go to juz wiem ze nie da rady :-D:-D:-D:-D

ale i tak w glowie mu glupotki wiec wieczor filmik drineczek i grzecznie spac:-p

wlasnie czarna cemu klotnia?nie chce isc na bal sylwestrowy??? ehh a ja ci zazdroszcze nigdy nie bylam na sylwku:-(

reklama
CZARNA wlasnie dlaczego klotnia?
KAKA oj wspolczuje

U mnie brak humorku (ale nie bede o tym pisac)Oliwka wlasnie zasnela Ja ogladam MAM TALENT

Wkleilam kilka zdjec na fotkowy :-)

Do góry