reklama
Beti ja sie zastanawiam nad czerniakowską. Wcześniejszym moim typem była inflancka bo tam pracuje mój doktor prowadzący, ale boję sie ze moge nie dojechać. W styczniu bede sie dowiadywala na bieżąco czy przypadkiem nie odsyłają z czerniakowskiej. Masz zapewne jakies opinie o czerniakowskiej, podziel sie proszę. Nie wiesz ilo osobowe sa sale poporodowe ?? te ogólne ?a ktoś bedzie rodzil na czerniakowskiej????
Kaja_10
Fanka BB :)
Depresyjka przedporodowaSpróbuję się później odezwać. Mam dziś tak beznadziejny humor, że gorzej być nie może. Odnoszę wrażenie, że jestem najgorszą matką, żoną, synową, córką, itd...:-(

Lilka29no ja wlasnie nie wiem dokladnie jak to jest z tymn tygodniem dla tatusia. i czy np jesli urodzimy w grudniu to ten urlop tez tatusiowi przysluguje skoro to prawo wchodzi od 1 stycznia 2010r. musze sie kogos podpytac.moze zadzwonie do ksiegowosci u siebie w pracy ale oni nie sa zbytnio wiarygodni;-)
a powiedzcie mi bo ja planuje po macierzynskim wykorzystac urlop z tego i z przyszlego roku w sumie 52 dni.i tak sie zastanawiam czy jak np pracodawca nie da mi wykorzystac bieżącego urlopu (bo zalegly to musi mi dac lub zapalcic a ja znam swoja skąpą szefowa wiec napewno mi go da) to czy jak pojde na wychowawczy to ten urlop za 2010 mi przepada?czy jak to jest?czy wogule za 2010 przysluguje nam pelny wymiar urlopu?czy proporcjonalnie do okresu ktory pozostal do konca roku po zakonczeniu urlopu macierzynskiego?
Zaległy urlop chyba się wykorzystuje w pierwszych 2 miesiącach (ale pewna nie jestem) kolejnego roku, jeśli nie nie wykorzysta to pracodawca musi wypłacić ekwiwalent za urlop
A te dwa tygodnie przysługują każdej z nas - nieważne czy 1 stycznia zaczniemy urlop macierzyński czy na nim już będziemy od jakiegoś czasu. Przyługuje od stycznia i tyle.
Chyba tydzień z tego może wziąśc tata - ale nie pamiętam.
Wszysktie piszcie jak po wizytach - trzymam kciuki!
malga191 - witaj! ;-) napisz na kiedy masz termin i jak się czujesz
malga191
Aktywna w BB
tak tak juz pisze....
wiec terminek mam na 9 stycznia-corka Magdalenka bylam 3 dni temu u Gina i napewno dotrwam do stycznia...
wiec sie ciesze mailam miec CC ze wzgledu na poronienie poprzedniej ciazy(19.01-blizniaki) i na poaczatku trudnosci z ciaza ale moge rodzic SN....wiec tez sie ciesze
A tak to czuje sie dobrze.......
troszke mi kregoslp boli ale daje rade....
mieszkam w Krakowie z chlopakiem(narzeczonym) Mam 20 lat
ten rok 2009 byl trudny dla nas obojga....ale mam andziej ze 2010 bedzie lepszy...
wiec terminek mam na 9 stycznia-corka Magdalenka bylam 3 dni temu u Gina i napewno dotrwam do stycznia...
A tak to czuje sie dobrze.......
ten rok 2009 byl trudny dla nas obojga....ale mam andziej ze 2010 bedzie lepszy...
F
Fiołek2010
Gość
Witajcie
Moglabym do was jeszcze doloczyc???
pewnie

kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Hej Dziołszki :-)
U nas znowu lipa, Oliś super reaguje na antybiotyk za to ze mnie się leje i górą i dołem. Najchętniej to bym spać poszła, a niestety nie mam takiej możliwości :-(
Lecę Młodemu obiadek szykować.
Miłego dzionka Wam życzę i lepszego samopoczucia jak u mnie
U nas znowu lipa, Oliś super reaguje na antybiotyk za to ze mnie się leje i górą i dołem. Najchętniej to bym spać poszła, a niestety nie mam takiej możliwości :-(
Lecę Młodemu obiadek szykować.
Miłego dzionka Wam życzę i lepszego samopoczucia jak u mnie

Paulinaa
Mama Adasia '2010
Witaj w naszym gronie :-)tak tak juz pisze....
wiec terminek mam na 9 stycznia-corka Magdalenka bylam 3 dni temu u Gina i napewno dotrwam do stycznia...wiec sie ciesze mailam miec CC ze wzgledu na poronienie poprzedniej ciazy(19.01-blizniaki) i na poaczatku trudnosci z ciaza ale moge rodzic SN....wiec tez sie ciesze
A tak to czuje sie dobrze.......troszke mi kregoslp boli ale daje rade....
reklama
Malga191 witaj:-)Witaj w naszym gronie :-)