reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Malaga WITAJ!

Babeczki dziękuję za wszelkie słowa wsparcia!!!!!! ale coś dziś kiepsko się czuję, nadrobię chyba jutro!!!! Ściskam Was tylko mocno...ale nie mam siły pisać...
ale myślę pozytywnie!!!!

a ktoś bedzie rodzil na czerniakowskiej????
Beti ja sie zastanawiam nad czerniakowską. Wcześniejszym moim typem była inflancka bo tam pracuje mój doktor prowadzący, ale boję sie ze moge nie dojechać. W styczniu bede sie dowiadywala na bieżąco czy przypadkiem nie odsyłają z czerniakowskiej. Masz zapewne jakies opinie o czerniakowskiej, podziel sie proszę. Nie wiesz ilo osobowe sa sale poporodowe ?? te ogólne ?

Spróbuję się później odezwać. Mam dziś tak beznadziejny humor, że gorzej być nie może. Odnoszę wrażenie, że jestem najgorszą matką, żoną, synową, córką, itd...:-(
Depresyjka przedporodowa :eek: Wybij sobie z głowy - wszystko jest w porządeczku, załóż rózowe okulary i niczym się nieprzejmuj ;-)

Lilka29no ja wlasnie nie wiem dokladnie jak to jest z tymn tygodniem dla tatusia. i czy np jesli urodzimy w grudniu to ten urlop tez tatusiowi przysluguje skoro to prawo wchodzi od 1 stycznia 2010r. musze sie kogos podpytac.moze zadzwonie do ksiegowosci u siebie w pracy ale oni nie sa zbytnio wiarygodni;-)
a powiedzcie mi bo ja planuje po macierzynskim wykorzystac urlop z tego i z przyszlego roku w sumie 52 dni.i tak sie zastanawiam czy jak np pracodawca nie da mi wykorzystac bieżącego urlopu (bo zalegly to musi mi dac lub zapalcic a ja znam swoja skąpą szefowa wiec napewno mi go da) to czy jak pojde na wychowawczy to ten urlop za 2010 mi przepada?czy jak to jest?czy wogule za 2010 przysluguje nam pelny wymiar urlopu?czy proporcjonalnie do okresu ktory pozostal do konca roku po zakonczeniu urlopu macierzynskiego?

Zaległy urlop chyba się wykorzystuje w pierwszych 2 miesiącach (ale pewna nie jestem) kolejnego roku, jeśli nie nie wykorzysta to pracodawca musi wypłacić ekwiwalent za urlop
A te dwa tygodnie przysługują każdej z nas - nieważne czy 1 stycznia zaczniemy urlop macierzyński czy na nim już będziemy od jakiegoś czasu. Przyługuje od stycznia i tyle.
Chyba tydzień z tego może wziąśc tata - ale nie pamiętam.

Wszysktie piszcie jak po wizytach - trzymam kciuki!
malga191 - witaj! ;-) napisz na kiedy masz termin i jak się czujesz

Dziewczyny ja sie dzis zanudze maz nie pozwala mi nic zrobic , pogoda do bani, spac bym poszla ´, ale na to Nicol mi nie pozwoli.
Witam nowa styczniowke, napisz cos o sobie .Dziewczyny dajcie znac jak wizyty.

tak tak juz pisze....

wiec terminek mam na 9 stycznia-corka Magdalenka bylam 3 dni temu u Gina i napewno dotrwam do stycznia...:) wiec sie ciesze mailam miec CC ze wzgledu na poronienie poprzedniej ciazy(19.01-blizniaki) i na poaczatku trudnosci z ciaza ale moge rodzic SN....wiec tez sie ciesze

A tak to czuje sie dobrze.......:) troszke mi kregoslp boli ale daje rade....

mieszkam w Krakowie z chlopakiem(narzeczonym) Mam 20 lat

ten rok 2009 byl trudny dla nas obojga....ale mam andziej ze 2010 bedzie lepszy...

Hej Dziołszki :-)
U nas znowu lipa, Oliś super reaguje na antybiotyk za to ze mnie się leje i górą i dołem. Najchętniej to bym spać poszła, a niestety nie mam takiej możliwości :-(
Lecę Młodemu obiadek szykować.
Miłego dzionka Wam życzę i lepszego samopoczucia jak u mnie :tak:

tak tak juz pisze....

wiec terminek mam na 9 stycznia-corka Magdalenka bylam 3 dni temu u Gina i napewno dotrwam do stycznia...:) wiec sie ciesze mailam miec CC ze wzgledu na poronienie poprzedniej ciazy(19.01-blizniaki) i na poaczatku trudnosci z ciaza ale moge rodzic SN....wiec tez sie ciesze

A tak to czuje sie dobrze.......:) troszke mi kregoslp boli ale daje rade....

mieszkam w Krakowie z chlopakiem(narzeczonym) Mam 20 lat

ten rok 2009 byl trudny dla nas obojga....ale mam andziej ze 2010 bedzie lepszy...
Witaj w naszym gronie :-)

reklama
Do góry