reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mam na jutro plan
Rano wstawiam pranie, potem zjem sniadanie, nastepnie zakupy, potem obiadek, spacer z Lali, kolacyjka, blogie lenistwo w wannie a na koniec :-p

Moj na sofie spi wiec dzis nici:eek: no chyba ze potrzebowal drzemki zeby zaatakowac:-D

reklama
cos mi dzis to czytanie wolno szlo...i jak doszlam do ostatnie strony to widze ze sie zmywacie....ehhhhhhhhhhhhhhhh

Uwaga musze sie pochwalic:-)

Maks przespał mi dzis cała noc:-):-) od 22 do 7:cool2::cool2::cool2::cool2:
KOCHAM GO:tak::rofl2::rofl2::rofl2:

gratulacje!
szybko.

Witam wtorkowo laseczki:happy:
za oknem śnieg sypie delikatnie na termometrze 0 stopni jest cudnie:tak:
nocka super zsneliśmy koło 1 po gimnastyce wieczornej;-) i antonio spał całą noc jak zabity nawet my go nie obudziliśmy:-)obudził sie o 7 i buduje od rana z klocków:tak:jestem w szoku mój toniek juz przesypia całe noce od 20 do 7 rano bez pobudek a myślałam ze juz nigdy tego nie doczekam:rofl2:
gratki dla was)

Pranko już się kręci a ja znowu do kompa zasiadam:-D:-D:-D
Mam pytanie czy w te dni między świętami a nowym rokiem to przedszkole jest czynne czy zamknięte? A jak są ferie w szkołach to i w przedszkolu też?
czynne sa przedszkola
chcesz is edziecka pozbyc wyrodna matko:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Agnes chyba spalas jeszcze:-D:-DFajny prezent dla Oliwki
Dorota daj znac co powiedziala lekarka i jak dziecko robi luzne kupy nie daje sie mleka- to tak na przyszlosc:sorry:
Medeuska gratuluje przespanej nocy:rofl2:
Anabuba widze ze dzis masz pracowity dzionek:cool2:Widze ze ze spaniem zaczyna u Was byc jak u nas dluga przerwa nocna i w poludnie dziecko nie spi.Ale ja juz mam tak dlugo wiec przyzwyczailam sie ze w poludnie nie mam oddechu:-D

oj moja to juz od jakiegos czasu w dzien nie spi.tzn jezeli spi do 9 to nie spi,jak wstanie wczesnije to spi

:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
A u mnie dzisiaj grochówa:tak::tak::tak:

ja dzis zacierkowa robilam
jutro nic bo mam ponad pol gara:rofl2:

A u mnie na obiad, będ mielone labo pulpety :rofl2: Mięso juz mam doprawione, a co z niego zrobię to się okarze :-D Napewno będzie do tego coleslaw :tak:

a co to jets?

no fakt nie pomyslalam:zawstydzona/y:
Ja kiedys zasnelam a Lali sie bawila:zawstydzona/y:na szczescie nic sie nie stalo i ona glupot nie narobila

Ide umyc wlosy, jak ja tego nie znosze:crazy:
mi tez sie nieraz zdazylo przysnac jak mnie cos bollao ale to lekki sen

Ja wisialam na telefonie ze znajoma 30 minut ale to standard:-D nie da sie krocej gadac:-D:-D
Wloski wyczesane ale nie mam zamiaru ich ukladac
Teraz trzeba sie wziasc za konczenie zupki:tak:

ja mam taka kolezanke ze i godzina rozmowy to jest malo:rofl2:

No to sie witam:tak:Rano wstalam i wyszykowalam mlodego do szkoly,pozniej sie polozylam i wstalam z dziewczynkami o 10:tak::tak::tak:Poszlysmy robic sniadanie,w miedzyczasie M zadzwonil na skype i mnie tak wnerwil ze sie wylaczylam:-p:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wzielam mlode na zakupki i na spacerek i poszlysmy po Dominika:-)
Teraz dziewczynki spia ,Dominik cos tam robi a ja leze pije capucinki i wpierniczam rodzynki w czekoladzie:tak::tak::tak:

dlatego ja swojego nie puscilabym bo bysmy sie rozstali,razem ledwo wytrzymujemy...

A Kuba znów czarną kropkę w szkole dostał....:wściekła/y::wściekła/y:
Pobił dziś panią ,uderzył ją w oko :szok::szok::szok:
Zrobił się taki jak był w połowie września.
Nadpobudliwy rozkojarzony,nie chce nic robić na lekcjach,bije i przezywa dzieci,ciągle biega a jak usiądzie to natychmiast zasypia na 10 -15 minut i dalej szaleje.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:
Wcale mnie nie słucha,kary i nagrody nie działają.:no:
Coś się na pewno zmieniło ,ale co????
On tego nie powie, a ja nie mam bladego pojęcia.:no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czyli błędne koło.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jak widac t4raz jest w dolu rozwojowym.a moze jakis melisal mu dasz?syrop na bazie melisy.u Pauliny skutkowal.
albo wroc do masazy,moz go wycisza
Paulina jak miala zle dni to ja masowalysmy,przesypywanie kaszy,zabawa w wodzie...
no i ona jak ma za malo ruchu to ja roznosi.
dzis jak poszlma po nia do szkoly to ryk i wrzask bo ona chce na swietlice.a dlatego ze byla glodna!!!!!!!!!
ona jak glodna to zla:rofl2:

MALINUS
Dlugo by pisac bo cala nasza rozmowa jakos sie nie trzymala niczego:no:No wiesz ,ON wiecznie zmeczony,zapracowany i niewyspany:szok::wściekła/y:A ja niby co siedze z trojka dzieci w domu i calymi dniami leze bo mam sprzataczke,praczke,kucharke ,pania do prasowania i trzy opiekunki do dzieci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No wkurzyl mnie na maksa:no:Jutro wybywam na zakupki i bede przepieprzala kase przez ktora On jest taki neiwyspany wiecznie i stalke zmeczony do tego stopnia ze do nas na skype dzwoni jak wysle Jemu wredna eske a do mamuski co dzien:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
doskonale Cie rozumiem

I jak teraz rozmowa????????Moja Oliwka juz o wiele lepiej Pediatra przepisala jej saszetki ENTEROL250 plus jeszcze lakcid baby jej podaje ale to juz od szpitala dostaje :tak:Kupek w ciagu dnia brak Ostatnia byla w nocy :tak:I pamlu zaczyna wracac jej apetyt Wiec mysle ze idzie ku lepszemu Obcielam jej dzis grzyweczke i jaka inna jest Ale juz myslalam bo spiac sobie nie dala A grzywka jej juz strasznie na oczka leciala i nic nie widziala Postaram sie wkleic zdjecie nowej fryzurki Oliwki :tak:

tylko pamietaj ze poki co dieta lekkostrawan przez tydzien a pozniej pwooli.czyli kaszki,rosolki,marchewianki itp.
a alcido babu dawaj jej jeszcze ze 2-3tyg

Sanki fajniusie :tak: My mamy drewniane :tak:
moje maja sanki z metalowym stelazem i siedzenie drewaniane.
to moja sanki co maja 23 lata:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
tylko 1 deska byla wymieniana:rofl2:
przyadloby sie je odmalwoac ale za pozno nad tym pomyslalam

Nic nie pamiętam, bo mi tu mała wirzga.
Jej notki
wzrost 90cm, waga blisko 13 kg-czyli 75 centyl oba wyniki.
Rozwija się i rusza i rozumie i mówi i wszystko inne wzorowo, tylko ze słuchem coś nie teges-czyli-słyszy tylko to co chce.:-D
Do juterka

kobieta:-):-):-):-)

Ś.Mężus w poniedziałek juz bedzie w domku nareszcie juz sie doczekac nie moge.:tak:Juz troche posprzatałam później tylko kurze poscierac i tak powierzchownie posprzatac a tak to gotowe.:tak:jutro ide na jarmak więc rano mnie nie bedzie a popołudniu bedziemy lepic uszka a od poniedziałku to juz wogule mało czasu bedzie bo ciasta bedziemy piec sałatki robic i tak juz wogule swiątecznie.A w niedziele choinke ubierac.[/B]
oj bedzie sie dzialo:-D:-D:-D

wiesz co jakos nie czuje jeszcze klimatu.na nic czasu nie mam bo do wieczora w pracy a święta ide na gotowiznę :tak::tak::tak: wigilia u moich rodziców i śnaidanie w pierwszy dzień świąt a po śnaidaniu i do końca swiąt u teściów :tak::tak::tak::tak::tak:

jestem wygodna :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja co roku jestem aka wyfgodna od 10lat:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
w tym roku wigilia u jednych i drugich rodzicow,ale za to 1 dzien swiat mnie czeka ......

Witam! Troszkę Was poczytałam ale wiecej nie dam rady bo spiąca jestem a jeszcze włosy muszę umyc. Jutro cały dzień w szpitalu. Rano na 8 usg brzuszka Zuzi potem kontrola u nefrologa z nereczkami na 13. Więc cały dzień w du... bo ten szpital 80km od nas. Więc trzeba wcześnie wyjechać no i Zuza na czczo musi być:szok::szok: Od rana gotowałam bigos i dopiero skończyłam, bo Zuza wogóle dzisiaj nie spała tylko grandziła, potem goście i tak wkólko coś:zawstydzona/y:
trzymam kciuki

M zaciera ręce bo mówi ze będę łatwiejsza :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: wiesniak jeden :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
na pewno bedziesz gadac po francusku:rofl2:

nie a dlaczego ,jutro normalnie do pracy i cos czuję ze pójde na kacu :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a Bubka gdzie??????znów wleci jak będziemy się zbierac i rzuci hasło że mamy nie uciekać bo ona dochodzi:rofl2:?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i Anabubka doszła wreszcie :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
no doszlam...mieisac temu:sorry::sorry::sorry::rofl2:

Juupppiii Kuba zmęczył kolację.
Idę łotra spać położyć ,bo na razie to biega od łóżka do łózka i krzyczy "
Jestem Małyszem i dlatego nic nie słyszę"
Wygrałem Puchar wielkiej skoczni i wszystkich mam w dupie ":szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Padam normalnie :-D:-D:-D:-D
:-):-):-):-):-):-)

Laski odpadam mam bezmózga siedzę i zasypiam:szok::szok:
będe z rańca:tak:

no i poszly wszytskie...

A miałam już nie zaglądać;-):-D:-D:-D.
zdrówka kochana napisz jutro co ci lekarz powiedział:tak:
a na tą kasze gryczaną ze skwarkami to się do ciebie wpraszam uwielllbbbiiiaaammm:tak::tak:
A jutro pierogi z kaszą i serem będę lepić to chętne zapraszam.Zajrzałam,bo musiałam sprawdzić o której mam autobus do przychodni:tak:,bo pod nosem mam przychodnię z pogotowiem ale tam chłopaki do pediatry chodzą a rodzinni niewydarzeni i trochę bliżej niż do centrum mam swojego lekarza :tak:.
Juupppiii Kuba zmęczył kolację.
Idę łotra spać położyć ,bo na razie to biega od łóżka do łózka i krzyczy "
Jestem Małyszem i dlatego nic nie słyszę"
Wygrałem Puchar wielkiej skoczni i wszystkich mam w dupie ":szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Padam normalnie :-D:-D:-D:-D
Leżę i kwiczę:tak::-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2:.

Ania u Kuby nie wchodzą w grę żadne wyciszacze ziołowe,bo mały ma uczulenie na zioła.
Melisa,rumianek,tymianek.....
A inne leki w połączeniu z lekami antyhistaminowymi powodują,że on jest zamiast wyciszony to masakrycznie pobudzony :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po Hydroxyzynie w połączeniu z Zyrtekiem nie spał kiedyś prawie 70 godzin :no::no:
Po neospazminie z Claritine ponad 50 godzin bez snu :szok::szok::szok::szok::szok:,więc jest skutek totalnie odwrotny .

Wieczór dzisiejszy był już nieco lepszy.
Zrobiłam mu w sumie dziś 8 razy dociskanie stawów ,do tego ćwiczenia relaksacyjne oddechowe,zmęczyłam go rehabilitacją totalnie wysiłkową przed samym spaniem i zobaczymy jak będzie.:sorry::sorry:
Już wiem co się zmieniło,co mogło mieć taki wpływ na Kubusia.
Oj ciężko będzie to odkręcić :-:)-:)crazy::crazy:
Darek zadzwonił i powiedział,że jednak pojedzie do domu a nie do pracy ,siedzi już w taksówce,więc za jakieś 20-25 minut będę miała męża obok siebie.:tak::tak::-D:-D;-);-);-):-):-)

Witajcie. Nie wiem czemu ale już nie spię.

Wiki widze u Ciebie przygotowania pełną parą do świąt . Ja nawet porządnego planu nie mam co robć, ech...

wigilia u moich rodziców i śnaidanie w pierwszy dzień świąt a po śnaidaniu i do końca swiąt u teściów :tak::tak::tak::tak:
My na pierwszą taką szybką wigilie do moich rodzicó ( na szybkiej bedą tez brat zbratową ) a oźniej brat do teściow a ja do tesciowej.
W pierwszy dzien swiat na obiad do moich a w drugi-nie wiem. A 23-wraca Waldi z Rosji i wpadnie jak zwykle:rofl2::rofl2::rofl2:

Mamita daj znać co tam mówią.

Agnes, aleś TY ekonomiczna kobita:laugh2::laugh2::laugh2:. I co doszłas do łózka czy spałaś na dywanie???:-D:-D:-D

AS tekst Kubulca -:-D:-D:-D:szok::-D:-D:-D. A Darek znów rozbierany przez psinę czy dał rade się utzrymać???

Anka -zdjęcie zdjęcie zdjęcie

Zuzkuz życzę Ci z całego serca uporaj się z problemami kochana, siły Ci duuużo życzę i wytrwałości...

Witam w ten mroźny poranek:-):-)
U nas rano było -9st.C, oj jak dobrze że ja z rana nie muszę nigdzie wychodzić:tak::tak::tak:
Maja w przedszkolu, ubrałam jej dzisiaj spodnie od kombinezonu tak mnie ta temperatura zszokowała, a ponoć ma być jeszcze zimniej:szok::szok::szok:

reklama
wiki zaglądaj do nas częściej :tak::tak::tak::tak:

a Oliwkę cos katar łapie,psika co chwilę i juz jej nos zatkało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: już się zaczyna :sorry:
Jak dzis Oliwka Zdrowka dla niej :tak:
wiesz co jakos nie czuje jeszcze klimatu.na nic czasu nie mam bo do wieczora w pracy a święta ide na gotowiznę :tak::tak::tak: wigilia u moich rodziców i śnaidanie w pierwszy dzień świąt a po śnaidaniu i do końca swiąt u teściów :tak::tak::tak::tak::tak:

jestem wygodna :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No no idziesz na latwizne Ale czasem fajnie jest sie tak odchamic :tak::-p
Witam! Troszkę Was poczytałam ale wiecej nie dam rady bo spiąca jestem a jeszcze włosy muszę umyc. Jutro cały dzień w szpitalu. Rano na 8 usg brzuszka Zuzi potem kontrola u nefrologa z nereczkami na 13. Więc cały dzień w du... bo ten szpital 80km od nas. Więc trzeba wcześnie wyjechać no i Zuza na czczo musi być:szok::szok: Od rana gotowałam bigos i dopiero skończyłam, bo Zuza wogóle dzisiaj nie spała tylko grandziła, potem goście i tak wkólko coś:zawstydzona/y:
Powodzenia w szpitalu I czekamy na wiesci
Ale ona śliczna i od mojeego ANTOSZKI tylko troszkę starsza a on to rzy niej dzidziuś:szok:ale wiadomo my kobiety dojrzewamy szybciej:rofl2:

tadam jestem wieczorową porą:-D:-D
moje kochanie zaległo przed tv ale właściwie to czyta książkę ale jednym okiem zerka na discowery:cool2:
dzieci śpią w domu błoga cisza i miałam zabrać się za sprzątanie kuchni do końca ale stwierdziałam że jutro też jest dzień i zasiadłam do bb:-D
MALINKA Oliwka tylko na zdjeciach tak wyglada Ona to naprawde kruszynka 9 kg wazy aktualnie albo ciut mniej I nie jest wysoka Wczoraj w przychodni byla dziewczynka 11 miesiecy Oliwka prawie 14 I tamta juz biegala sama I jak Oliwke postawilam ook niej to tamta wieksza byla :-D:tak:No i dobrze zrobilas ze zasiadlas do bb Porzadki nie uciekna Zawsze mozna je odlozyc na nastepny dzien hihihi
Tylko sie nie upij tym winkiem;-):-D:-D:-D:-D

Ja nie lubie wogole wina ,nawet lampeczki do obiadu

U mnie to tylko redds z alkoholi i breezer
Ja tez winka nie lubie Ja tylko ADWOKAT
ja uwielbiam pólsłodkie ale tesciowa nam dała pólwytrwane i tak sobie je chciałam spróbować ,ale mnie juz siekło,kuecze wzięłam kilkia łyków a mi w głowie wiruje ale jazda :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

M zaciera ręce bo mówi ze będę łatwiejsza :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: wiesniak jeden :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
:-D:-D:-D:-DWitajcie mamuski Brzydule zobaczylam Jeszcze chwile posiedze i trza wstac Cos zjesc Oliwke ubrac bo zimno mam w domu mimo ze grzejemy :-(Ogarnac mieszkanko trzeba I zabieram sie za sprzatnie pokoju Jak Oli pojdzie na drezmke to okno umyje :tak:

Do góry