reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Gosia na przeziębienia nie czas teraz - spokojniutko ;-)
justyś - wyśrodkuj te terminy sobie :-D tego ostatniego najmniej bym się przejmowałam USG teraz to już sobie mierzy po swojemu tzn tak jak program ustawiony po wielkości dziecka a najważnijeszy wg mnie to termin z OM

Miałam jechać na zkaupy ale coś nie wiem czy nos poza dom wystawiać, mróz jest :szok: jak mam auto w mrozie odpalać to mi słabo już na samą myśl ;-)

reklama
STO LAT DLA PASIBRZUCHA!

Klara - Czekamy z niecierpliwością na info! Nie wiem czemu mi jakos umkną Twój post wcześniej... Teraz jestem cała podekscytowana, że może już kolejny dzidziuś będzie!!

Ja cały czas głodna jestem!!!! Mam takie fazy, że potrafię cały dzień na jednej kanapce tylko albo jak prosiaczek siedzę przy lodówce i wszystko po kolei wsuwam...
Od rana już zjadłam 3 kanapki, jogurt, mandarynkę, drożdzówkę i wypiłam jedno caffee latte i dalej mam na coś ochotę!! Zaraz sobie pewnie jajecznicę zrobię...:confused2:

CC z oksytocyną - Ja sporo na ten temat czytałam i w sumie uważam, że dużo sensowniejsza taka opcja niż z marszu cięcie... dzidzia dostanie sygnał, serducho się przygotuje etc.. Niestety jak zapytałam się mojego gina to mnie wyśmiał trochę i stwierdził, że u nich w szpitalu się tego nie praktykuje... On ma bardzo "pobłażliwe" podejście do mnie i moich teorii... Generalnie według niego to ja "wymyślam" non stop, a tak naprawdę to oczekuję takich samych badań/podejścia i informacji jakie otrzymywałam w pl ale tutaj niestety inaczej prowadzi się ciążę.. Nie chcę napisać, że gorzej, bo w sumie ja mam nasze polskie "zboczenie" medyczne a wcale to nie oznacza, że mam rację...

Zamówiłam sobie fryzjera na jutro (taki BARDZO BARDZO przystojny libańczyk) i cieszę się jak dziecko poprostu....:-D Kobiety.....

Witam wszystkich,
Byłam dzisiaj na badaniach u lekarza i wszystko u mnie i dzidziusia jest ok - szyjka w porządku, nie skraca się, wyniki badań laboratoryjnych w normie, z usg wychodzi że mój synuś duży będzie: waży juz 2500g i ma długą kość udową, co oznacza że będzie wysoki....

Zakupy dla maluszka mamy juz zrobione- została jeszcze do kupienia wanienka ze stelażem, drugi komplet pościeli i jakieś drobiazgi. Wózek i łóżeczko juz mamy kupione. Jutro mąż się bierze za malowanie pokoiku dla dzidzi - wybrane kolorki ścian to żółty i zielony....Nie mogę się już doczekac efektu końcowego.
No to pięknie:-)

Labamba, a Ty ostatnio pytałaś o nazewnictwo engagement - to właśnie rozumiem, że dziecko mi siedzi w kanale. Dzielą to na 5 i w zależności od zaangażowania tej głowy, mówią jak jest. (Chyba że nasza babyboomowa położna mnie poprawi ;-) Anetrix?) U mnie właśnie 3/5. Też mi mówiła, że dość nisko. Zresztą, sama czuję, że mam ją między nogami.:szok:

Roxeen, to za dwa dni powtórka z rozrywki.:-);-)
Ja jak ostatnio byłam to główka jeszcze nie była "engaged" Co do stopnia zejścia główki to się zapytam w Nd, na mojej wizycie. Mi sie jednak wydaję, że urodzę w połowie stycznia tak jak z om. Póki co czop mi nie odchodzi i dobrze się czuję. Ale to jeszcze 4tyg:zawstydzona/y:

witam jestem styczniowa hehe mam nadzieje ze dotrzymam do stycznia termin mam na 6, Aczkolwiek moj synek juz daje mi znac ze ma malo miejsca. pozdrawiam :))
Witaj:-)

Dziewczyny nie nadrobię co napisałyście wieczorem przynajmniej na razie bo mi już odbija... O 5:00 wstałam na siusiu i było ok, a o 6:00 już cały papier poplamiłam na brązowo, a potem wkładkę - właściwie czekoladowo i tak do teraz... Zadzwoniłam do gina, kazał przyjechać jak nic się nie rozkręci o 10:00 do szpitala...
czyżby to już... czyżby przed terminem planowanej cesarki....
jezu ...ale mam stracha....

chyba nie dam rady nic zjeść...
boli mnie podbrzusze i krzyże.... jak dzwoniłam do niego to tylko podbrzusze i też nie jakoś wielce specjalnie...

edit...
normalnie ze strachu mam problem by się iść umyć.....
trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło i koniecznie się odezwij:-)
Pasibrzuch sto lat!!!

Pumpkin no właśnie nie wiem co bardziej interesujące - fryzura czy fryzjer?
Pasibrzuch wszystkiego naj naj

Ostatnia edycja:
Pasibrzuch wszystkiego najleprzego .
Ja narazie bez chumorku , ale chociaz snieg sypie i wieczorem jade odebrac meble NIcoli wiec przygotowania pokoji dzieciecych wkoncu ruszylo.

Witam ja dzis ide na wizyte:szok: dowiem sie w koncu jak wyszly badania i sie troche denerwuje aby bylo wszystko ok:tak::tak::tak: no i jestem ciekawa jak tam moja szyjka sie ma;-)
Co do stopnia dojrzalosci łozyska to ja w 35tc mialam 2stopien dojrzalosci łożyska...Coraz bardziej mi sie zaczyna zdawac ze tez będe 100% STYCZNIÓWKĄ;-):tak::-)

reklama
Witam,
Wczoraj odbyłam spotkanie z położną. Zapewniała mnie, że na jej oko to na 99% przenoszę Stasia i urodzę po terminie - zatem mam jeszcze sporo czasu ;-)
Kazała odstawić magnez. Co do no-spy i Luteiny niech się lekarz wypowie. Kazała brać wiesiołek, masaż krocza i duuużo sexu. Liści malin nie polecałą, bo powiedziała, że ma lepsze doswiadczenia bez ich stosowania (nie wiem dlaczego).

Ja mam wrażenie, że skóra na brzuchu mi pęka, a Stach już nie ma się gdzie ruszać, bo tylko bardzo lekko się przeciąga.

Na Żelaznej szczepią Engerixem, a w tej szczepionce od 2 lat producent usunął związki rtęci.

Do góry