Ja normalnie Daffi spolczuje z calego serce ,po jej smsach widac ze juz jest zalamana ,zmeczona,obolala i ma totoalnie dosc ,a tak naprawde prawdziwy porod jeszcze przed nia.wczoraj z badnaia wyszlo ze miala rozwarcie na 3 cm wiec gdzie do rodzenia jej Julki.Najgorsze jest ze to juz tyle godzin on nie spi juz kolejny dzien ,i sakd ma sile brac na porod? dziecko pewnie jest juz tez zmeczone ,no ci lekarze w tym szpitalu chyba przeginaja .....ja rozumiem naturalne porody itp ...fajnie ale jak dziewczyna nie daje rady to tej naturze wymagalo by pomoc !!!!!!!!!!
reklama
malgorzata_n
Fanka BB :)
Witam się jeszcze w dwupaku 
Tak.... od tego się zaczyna, tylko nie wiadomo, jak długo potrwa... takie lekkie bóle i kłucia też miałam kilka tygodni temu nawet. Po prostu powoli przygotowujesz się na TEN dzień :-)
Podpisuję się pod tym... tyle dziewczyna się wymęczyła, nerwy, stres, i jeszcze takie traktowanie w szpitalu!!
Dlatego właśnie tak bardzo boję się pojechać za wcześnie... tutaj też są zwolennicy naturalnych porodów
Mam to samo... poprzednia noc - skurcz za skurczem, w dzień skurcze i bóle krzyża co 20-10 minut, a dziś w nocy elegancko się wyspałam, zero skurczy ani bóli.
Za to dziś od rana oczyszczanie kiszek w toalecie
Więc może zacznie się coś w końcu dziać...
Na razie wszystko idzie książkowo, tylko rozciąga się w czasie (może to i lepiej...)
Jak na razie czuje lekkie ciagniecie w dole brzucha i czasem mam leciutkie klucia,ale nie wiem czy to cos oznacza i czy moze od tego sie zaczyna...
Kibicuje wszystkim nierozpakowanym i sobie tez bo przyznam,ze sie troche boje...
Tak.... od tego się zaczyna, tylko nie wiadomo, jak długo potrwa... takie lekkie bóle i kłucia też miałam kilka tygodni temu nawet. Po prostu powoli przygotowujesz się na TEN dzień :-)
NO kurde mac to sie nasza Daffi meczy bidulka ! Ze tez ta Julka tak ja wymeczy ,nie dosc ze posiedziala se tam za dlugo to teraz jeszcze sie zapiera nogami i rekami i spowalnia porod !
(...)
A tak na powaznie Daffi bidaku jestemy z toba
Podpisuję się pod tym... tyle dziewczyna się wymęczyła, nerwy, stres, i jeszcze takie traktowanie w szpitalu!!
Dlatego właśnie tak bardzo boję się pojechać za wcześnie... tutaj też są zwolennicy naturalnych porodów
i (___)___), ustały, chociaż delikatne skurcze mam :-( żebym tylko zasnąć mogła ......
Mam to samo... poprzednia noc - skurcz za skurczem, w dzień skurcze i bóle krzyża co 20-10 minut, a dziś w nocy elegancko się wyspałam, zero skurczy ani bóli.
Za to dziś od rana oczyszczanie kiszek w toalecie

Więc może zacznie się coś w końcu dziać...
Na razie wszystko idzie książkowo, tylko rozciąga się w czasie (może to i lepiej...)
malgorzata_n
Ja normalnie Daffi spolczuje z calego serce ,po jej smsach widac ze juz jest zalamana ,zmeczona,obolala i ma totoalnie dosc ,a tak naprawde prawdziwy porod jeszcze przed nia.wczoraj z badnaia wyszlo ze miala rozwarcie na 3 cm wiec gdzie do rodzenia jej Julki.Najgorsze jest ze to juz tyle godzin on nie spi juz kolejny dzien ,i sakd ma sile brac na porod? dziecko pewnie jest juz tez zmeczone ,no ci lekarze w tym szpitalu chyba przeginaja .....ja rozumiem naturalne porody itp ...fajnie ale jak dziewczyna nie daje rady to tej naturze wymagalo by pomoc !!!!!!!!!!
Dobrze, że jesteście z nią w kontakcie dziewczyny

Zastanawia mnie, czemu ją tak trzymają. Przecież dziewczyna tak osłabnie... Trzymam za nią kciuki, miałam nadzieję, że dziś rano będzie już po...
Mexi
i zaden 3 x S nie pomaga .... do doopy sex ,supermarket i spacer
![]()
A to jakaś nowa interpretacja zasady 3S???? Bo ja to znam: sex, schody, sprzątanie

Kochana miałam podobnie, w szpitalu KTG 150 co 5 min, zero rozwarcia, powiedzieli, że w nocy albo następnego dnia zacznie się poród i .................
No to mnie trochę pocieszyłaś, bo już się wystraszyłam tych skurczy

jak ja byłam to dziewczyna nawet pić nie pozwali, bo w razie szybkiej akcji z cesarka bylby problem z podaniem znieczulenia![]()
O kurcze- nie wiedziałam, że to tak działa

A ja dzisiaj dla odmiany w końcu się wyspałam, że ho ho. Spałam 11 godzin- oczywiście co 2 h pobudka do sikania, ale to i tak nic w porównaniu z bezsennymi nocami moimi. Tak że mam dzisiaj humor i jestem zadowolona. Oby tylko się nic nie działo :-).
Co do Daffi- szczerze współczuję

Mexi
I przeczytałam sobie sms-y od Daffi i włos mi się zjeżył
. Na prawdę mi szkoda dziewczyny a lekarze też by mogli interwewniować, bo skoro przez 27 godzin nie urodziła, to chyba sama nie da sobie rady. Naturalność naturalnością, bo ale bez przesady- mamy 21 wiek
.

jak ja byłam to dziewczyna nawet pić nie pozwali, bo w razie szybkiej akcji z cesarka bylby problem z podaniem znieczulenia![]()
A ja sie najadłam i napiłam przed sama cesraką

Joanna własnie sie dokopałam do Twoich linków;-) fajne ciuszko na chrzciny:-) My tez chcemy w styczniu zrobic, nad ubrankiem sie jeszcze nie zastanawiałam a Ty dałas mi inspiracje

Mexi
Nowe niusy od Daffi - mam nadzieje ze czopek pomoze i wkoncu cos ruszy !Oby dzis tulila juz Juleczke do piersi!
Nie rozumiem- dlaczego tak późno jej to podają. Ale masz rację- oby to się już skończyło, bo się tam Daffik wymęczyła

reklama
kopciuszek2107
Witam.jak czytam co sie dzieje u Daffi to mi sie az ryczec chce:-(nie wiem ale chyba jakas znieczulica panuje w tamtym szpitalu
noirmalnie bym chyba tam wszystkich pozabijala
Tak samo mysle
przeginaja lekarze nie ma co
No wlasnie czemu tego czopka nie dali jej od razu?
Mimo wszytsko niech sie to jak najszybciej skonczy.Trzymamy kciuki za Daffi i za cesarke Charie;-)

Tak samo mysle

Nowe niusy od Daffi - mam nadzieje ze czopek pomoze i wkoncu cos ruszy !Oby dzis tulila juz Juleczke do piersi!
No wlasnie czemu tego czopka nie dali jej od razu?

Mimo wszytsko niech sie to jak najszybciej skonczy.Trzymamy kciuki za Daffi i za cesarke Charie;-)