reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
E tam...poddaje sie;-)Chcialam poodpisywac ale polazlam na chwile;-) do sasiadki i mi sie zdezaktualizowalo:-D

Minni w kazdym badz razie jesli chodzi o proszki to popytaj wsrod znajomych,czy ktoras z mam szukala proszku specjal for niemowle...Ja jak spytalam Niemki zaprzyjaznionej w czym prala ciuszki malucha to miala oczy jak spodki....No bo jak w czym???Jakie specjalne proszki???Nie znaja czegos takiego tu a dzieci zyja....i maja sie dobrze;-)I faktycznie pierze caly czas w persilu sensitive i plucze w bialym lenorze tyle ,ze jednak oddziela od rzeczy pozostalych domownikow.

Odsapujemy sobie z mezem...Lezymy przed tv i gawedzimy....Jak milo byc samemu w domu i miec normalna atmosfere...Jeszcze bardziej doceniam to co mam....

Agbar, to może żeby częściej doceniać, zapraszaj częściej teścia?;-) Ale to fakt, takie pryszcze na tyłku jak znikają, to od razu się człowiekowi wydaje, że życie jest piękne.;-);-);-)

Mnie też męczy strasznie, kiedyś o wiele rzadziej, a teraz czasami muszę na raz wziąć 2 tabletki Rennie, żeby w ogóle zadziałały. a najgorzej ze spaniem - jak leżę na lewym boku to odzywa mi sie refluks żołądkowy i wydaję dziwne odgłosy z przełyku (nawet mnie nie daje to spać), a jak położę się na prawym, to refluks sie uspokaja, ale dostaję mega zgagi :-( help :zawstydzona/y:
ha! więc te dziwne dźwięki co mnie męczyły mają imię:cool2:
a mnie zgaga męczy jak się spać położę, jak usiądę to przechodzi ale jak tu spać na siedząco:confused::sorry2:

No ja tez nawet nie wiedziałam że chrapie zawsze mojego atakowałam jak mnie chrapaniem obudził, a mi sie to nie zdarzało.

Powiedzcie mi czy Wasi panowie tez są tacy czujni ostatnio bo mój to przez te moje jęki zaraz się zrywa i pyta czy czasem nie rodzę hehe.. Wcześniej spał jak suseł a teraz czujny że nie wiem:-D:-D
ja się wyemigrowałam do drugiego pokoju co by mu dać jeszcze pospać no i łóżko mam tam jakies lepsze bo biodra mniej bolą:cool2:
a chrapać nie chrapie, mój przez sen walczy juz raz z łokcia oberwałam w głowę bo mu się śniło, że się z kimś bije a bolało jak cholera bo to ze skoku było:sorry2:
także chyba bezpieczniej osobno:cool2:
Kaja, jestem krótkowidzem, ale czytającym dość uważnie.:-)

A taki tu zastój się zrobił. Czy dzisiaj jest M jak miłość?
jest jest :cool2:

Dobrze, że Wam Kochane humory dopisują, bo mój dzisiaj jest do bani ;-)
A powód oczywiście błahy, najechałam wózkiem na dwa gwoździe i dętka się przedziurawiła, T. już to skleił, ale humor i tak do bani:sorry2: Co ta ciąża mi z mózgiem robi to się w głowie nie mieści ;-) Za jakiś czas będę się z tego śmiać, ale dzisiaj przedziurawiona dętka urosła do rangi wielkiego problemu :sorry2:
Czekam z utęsknieniem aż Oliś uśnie i sama lecę przyciąć komara:-)
Miłego wieczorka Mamuśki :-)

Andzia, wyłącz, wyłącz, boś przemęczona. Morka w ostatniej rozmowie nie brała udziału.:-D Ja też zaraz znikam, bo młodego trzeba namoczyć.
:-D:-D:-D Ja dziś swojego nie piorę bo miał gorączkę i jest zasmarkany:confused:
E tam...poddaje sie;-)Chcialam poodpisywac ale polazlam na chwile;-) do sasiadki i mi sie zdezaktualizowalo:-D

Minni w kazdym badz razie jesli chodzi o proszki to popytaj wsrod znajomych,czy ktoras z mam szukala proszku specjal for niemowle...Ja jak spytalam Niemki zaprzyjaznionej w czym prala ciuszki malucha to miala oczy jak spodki....No bo jak w czym???Jakie specjalne proszki???Nie znaja czegos takiego tu a dzieci zyja....i maja sie dobrze;-)I faktycznie pierze caly czas w persilu sensitive i plucze w bialym lenorze tyle ,ze jednak oddziela od rzeczy pozostalych domownikow.

Odsapujemy sobie z mezem...Lezymy przed tv i gawedzimy....Jak milo byc samemu w domu i miec normalna atmosfere...Jeszcze bardziej doceniam to co mam....

No tak teść z wozu koniom lżej:tak:;-):-)

abgar to ja jednak wolę moich teściów których wogóle nie widzę:tak:
Emilcia weź się nie przejmuj wcale:-)
Dorciaa przecież się jeszcze może obrócić:tak: Nie martw się kochana:-)
Andzia ale się uśmiałam:-D:-D:-D

Moja relacja z last wizytos:-) Moja maleńka waży 4300:szok::szok::szok: I jak się lekarka wyraziła "nieźle ubita":-D Baardzo długie nogi. Nie wiem czemu ale skojarzyła mi się poprostu z bardzo wielkim bocianem ( ja znowu o ptakach:-D). Rozwarcia ani zwarcia ni ma wcale. Łożysko wogóle nie stare ( i żałuję że nie dopytałam bo bym chociaż rozjaśniła wam sytuację co jak jest stare). Mam jutro dzwonić dowiedzieć się o termin CC i jestem mega szczęśliwa bo mnie dobry znajomy ma ciachać:-) po Nowym Roku.Prawie sielskie klimaty:-) No i wiem że się nie sugerujemy wymiarami z USG ale tak w ramach ciekawostki napiszę że powinnam rodzić 4 dni temu:-D
PS Ale badanie tego rozwarcia to ja chromolę . Bęben mi na dole pęknie;-)

No to spora dziewczynka ci sie szykuje:-)

jola - Powiedz mamie jak juz koniecznie cos musi robic to niech kanapę wyprobuje. Do mnie mama 18stego przylatuje i tez się boję, że nie usiedzi na pupci tylko będzie uskuteczniać sprzątanie i gotowanie etc...

Agbar - Dzieki Niebiosom to tylko teść i widywać go nie musisz za często, bo faktycznie ma charakterek....

Labamba - Niech Ci lepiej mąż zrobi masaż szyjki, przyjemniej i delikatniej a nie jakiś babsztyl będzie paluchy pchał!

Emilia - Weź szwagra do kuchni i pokaż gdzie jest lodówka, gdzie kuchenka a gdzie garnki są!!! Ja bym im w zad kopa wystrzeliła, że ludzie wstydu nie mają......

Wzierniki - jak ja ich nienawidzę!!!!! W pl mają przynajmniej normalne rozmiary.... ale tutaj na te arabskie rozjechane zakutłane pindy to nie wzierniki tylko WZIERNIORY maja i jak mi lekarz zakłada, to mi łzy lecą z bólu, a mniejszych nie maja!!! Raz po wizycie, jeszcze przed ciażą to krwawiłam po :baffled:

Dorciaa - Może jeszcze fiknie? Ja trzymam kciuki, że zaskoczy mamusie w ostatniej chwili i fiknie!

Lilka - Jaka zapobiegliwość :-D Spryciulek z Ciebie, że już sobie riposty obmyślasz....

Ja też tak mam, lekarz powiedział, że didzia na nerwy naciska i dlatego. Lepiej na kibelku, niż np jak idziesz i nie masz się o co oprzeć/złapać... Ja już jestem wytrenowana w bezpiecznych upadkach na kolana jak mi władze w nogach odbiera... :baffled: I ja tak już mam od prawie miesiąca więc przywykłam.

E_milcia - przykre, że masz taką głupią bratową....

Morka - ale duża dzidzia! Chyba największa jak na razie! Fajnie bo silna i zdrowa zapewne!!

Roxeen - Wszyscy wiedzą jaki zboczuch z Morki, więc niech ona nikomu oczu teraz wykrętami nie mydli......:sorry2::-D:-D:-D

A dzidzioł super!!! Szczególnie te usteczka w trąbkę zwinięte!!! :-D

emilcia, wiesz co? faktycznie bura su..ka z tej twojej bratowej :no: wiem co czujesz, bo u mnie jest podobna sytuacja. Jak mama z nami mieszkała, to moja siostra cioteczna ze swoimi córeczkami była u nas codziennie. Ja się strasznie z dziećmi zżyłam.. A teraz mama się wyprowadziła,to dziewczynek z pół roku nie widuję :no: po prostu stwierdziła że nie warto mnie odwiedzać , a jak to ja dzwonię czy będą w domu, to zawsze im coś akurat wypada. postanowiłam że w tyłek leźć nie bedę- zobaczymy jak urodzę-pierwsza będzie odwiedziny u mnie planowała. Ale grzecznie jej powiem, że sobie nie życzę.

sylwia ja tak nie mam, ale jak wczoraj siedziałam w poczekalni u gin to kobieta opowiadała, że ją właśnie tylko na drugą dziurkę parło podczas skurczybyków. więc chyba to nic złego :rofl2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D . kawał babuchy z tej twojej córy :-) też odrazu pomyślałam, że ubranka w rozm.56 możesz pochować dla przyszłego potomstwa ;-):biggrin2:

jaki śliczny!!!
Ja jak oglądam zdjęcia bobasów to tak się rajcuje, że sobie nie wyobrażacie. Jestem gotowa Małą żywcem z brzucha przez pępek wyciągać :rofl2:
Roxeen powiem Ci jeszcze, że dzieci Danielów to pewnie wszystkie takie ładne :-):-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D hahaha.. przepraszam, wiem, że powinno być mi smutno, bo opisujesz swój ból, ale jak przeczytałam o tych rozjechanych-zakutłanych to mało nie padłam :-):-D

:-D:-D:-D:-D:-D o maaaatko.. siostra teraz do końca życia księdza po kolędzie nie przyjmie, bo się jeszcze przypadkiem tamten trafi :-) ej no..naturalne włosy też są w cenie :-)

Byłam w szpitalu, lekarz mnie zbadał i powiedział, że jestem gotowa do porodu i żebym jechała jeszcze do domu "łapać ostatnie chwile wolności" :-) i że dziś wieczorem prawdopodobnie się zobaczymy. Wczoraj w sumie usłyszałam to samo od swojej ginki.. a pewnie się okaże że to moje dziecko w kulki leci.. No ale czekam ;-)narazie nic strasznego się nie dzieje..

A my mamy szansę wziąć psiaka. Znajomy D powiedział (cytuję) "Labradorka mojego sąsiada puściła się z jakimś kundlem i facet chce wszystkie szczeniaki utopić" :szok: on wziął od tego gościa te psy i jak wysłał mi zdjęcie to się dosłownie rozpłynęłam.. Jeden to pies, druga suczka. I nie wiemy na co się zdecydować ;-)
Pochwalę się Wam jakie ładne :-)

Juz jej to mowilam ale bez skutku i sie poddalam:-)
Wpadlam wlasciwie powiedziec dobranoc dziewczynki bo z sil opadam. A tak nas zasypalo ze lepiej zebym nie rodzila dzisiaj bo nie wiem jak wyjedziemy:no:
Spokojnej nocki kobietki:-)

dziewczyny,jaki zastój!!??Dla mnie to nadprodukcja nie do ogarnięcia...i jeszcze ta położna...dwa razy dziennie do mnie przychodzi :)
a mała śpi na zmianę z jedzeniem...nic się z nią pobawić nie można...Dzisiaj miała otwarte oczy tylko 15 min po jedzeniu porannym
a ja mam dzisiaj totalne otwarcie mleczarni :) cycki szczypią i roooosną...ale głupie uczucie.Postaram się dzisiaj opisać w odpowiednim wątku mój poród.
Trzymajcie się w dwupakach :)
Jak moja mama przyjedzie,to więcej mnie tu będzie :)

reklama
anetrix - opisuj z ustęsknieniem czekam na te opisy ;-) i zazdroszczę mleczarni...
agbar - błoga cisza... super uczucie, teraz to dopiero są święta ;-)
jola - nie rodz zatem, czekaj aż coś stopnieje...
kacha_wawa - ja wierzę, że mały problem urasta ... mnie to też czasem dotyczy

Do góry