reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

O nieee czopy powracają:szok: Jak w horrorze " POWRÓT CZOPA -REAKTYWACJA":-D Golanda to happy new jeru na porodówce:-D
Ja się juz całkiem rozstępuję , brzuch normalnie zdrapię. Jestem jednym wielkim rozstępem:szok: Znowu do apteki i kolejny krem i będzie z tego... Miałam kupić tą Mustelę ale jak żaden cudów nie zrobił to ten chyba też nie:dry: Kasiory szkoda.

Morka Ty to potrafisz czlowieka rozbawic do łez:-)
"Powrót czopa- reaktywacja" !
No prosze Cie bo jak sie tak bede smiac to na prawde wyladuje na nowy rok na porodówce, a nie planuje!:tak:

reklama
Dorciaaa sie normalnie poplakalismy ze smiechu z mezem:-D:-D
Utalentowany ten Twoj maz;-)
Moj tez maluje po brzuchu ale tylko wielkie usmiechy:-)

Do potem babeczki,jedziemy do szpitala na ktg i ogolny full service:-)

A tam Morka głowa do góry Mustele miałam i nie jest lepsza od innych, podobno na roztępy dobry jest jakis krem revitol, moze "po" zainwestuje" Teraz sie modle aby więcej ich nie przybyło. Pozostałam na jakimś tanim z rosmanna i daje rade!! :-) Ale jestem zmęczona, od rana pałętam sie i czuje jakiś bezsens, jakas deprecha przed czy co, mam dość;/

A próbowałaś ziajkę??

Co prawda zniknąć raczej nie znikną ale może się zmniejszą / łatwiej znikną po porodzie.....
Kiedyś czytałam wywiad z lekarzem dermatologiem - kobieta stwierdziła że nie ma takiego kosmetyku który zlikwiduje w 100% rozstępy czy też cellulit - w dużym procencie to geny decydują czy będzie kobieta miała rozstępy / cellulit czy nie. O ile pamiętam jeśli mama je miała to córka ma 80% szans że też będzie je miała...

Morka ja tez mysle ze w glownej mierze to genetyka:( a do tego jesli sie ma blada skore albo jasne wlosy to = ze sie ma słabe włókna kolagenowe i rozstepy sa nieuniknione:((((((((

Ja sobie zasiadłam do obiadku, tak mi smakował:-D Dopóki nie doczytałam się posta golandy z opisem jej czopa:baffled::-D Ale na szczęście ostały mi się dwa ostatnie kęsy:-D:-D CO do pakowania:cool: Zorientowałam się że zanim się spakuję to muszę wyprać torbę bo cuchnie piwnicą:wściekła/y:. I teraz znowu pakowanko się opóźni:happy2: Ja to się chyba spakuję w dzień porodu:nerd: Teraz mykam na pocztę a potem do wanny a potem do M który dzielnie w mrozisko i wiatrzysko tnie drzewo cobyśmy jutro ciepełko mieli :-D:-D

Genetycznie to ja mielenie żarcia po przodkach odziedziczyłam a nie roztępy bo mamusia ani babcia się nie rozstąpiły:-) Ja wszystkie kilogramy mam w tym bebechu . Nigdzie indziej mi nie poszło:tak: A rozstępuję się tylko naookoło pępusia:-) Ziajki nie próbowałam ale wszystko przede mną :tak: Teraz kupiłam jakiegoś Pharmamerca.
PS I Blada też nie jestem:) Raczej pociemniana:-D

Ostatnia edycja:
słuchajcie co do cc to musze czekać na odejście wód albo skurcze - ale na pierwsze skurcze czy mam czekać do oporu aż będą co 5 minut - wiadomo rozwarcie itp ale po co mi rozwarcie przy cc:confused: i nie wiem teraz

Dorciaa,ja już kiedyś pisałam,że ideałem przy cc jest wcześniejsze rozpoczęcie akcji skurczowej,czyli również rozwierania szyjki,ponieważ maluszek dostaje wtedy tajny sygnał,że już czas na niego i rozpoczyna proces adaptacji do życia na zewnątrz (rozklejają się płucka,rusza machina zamykająca przewód Botalla w sercu...),dlatego generalnie nie wykonuje się cc z marszu.

hehe historie jak z skrypty . Ja narazie mam nadzieje, że mój szybko nie wyjdzie.
A co do obiadu smacznegooo wszyskim;* Mnie tez juz "ssie", ale wiecie jak to jest mieszkać z teściami, buszują w kuchni;/ i aż głupio tam iść ;/

reklama
Genetycznie to ja mielenie żarcia po przodkach odziedziczyłam a nie roztępy bo mamusia ani babcia się nie rozstąpiły:-) Ja wszystkie kilogramy mam w tym bebechu . Nigdzie indziej mi nie poszło:tak: A rozstępuję się tylko naookoło pępusia:-) Ziajki nie próbowałam ale wszystko przede mną :tak: Teraz kupiłam jakiegoś Pharmamerca.

:-):-):-). Miałam balsam tej firmy całkiem niezła tylko że droga....

Ja miałam cc bez rozpoczęcia się akcji porodowej ale było to podyktowane innymi przyczynami ale rzeczywiście większość cc nie robi się bez rozpoczęcia akcji porodowej

Do góry