reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Ja też bym chciała naturalnie, ale strasznie się boję o te moje oczka i tak szczerze mówiąc cały czas się zastanawiam co robić :confused:

Ja też bym chciała naturalnie, ale strasznie się boję o te moje oczka i tak szczerze mówiąc cały czas się zastanawiam co robić :confused:

A co mowi lekarz ?
Ja tez poczekam na wyniki i zastosuje sie do zalecen lekarza bedzie SN ok nie to bedzie CC najwazniejsze zeby dziecku i mamie nie zagrazac reszta jest mniej znaczaca ;-)jedno o czym tylko mysle to to ze po CC trzeba dlugo czekac aby moc zajsc znow w ciaze bo musi sie zagoic :tak:a my bysmy chcieli tak 6 miesiecy i zaczac kolejne staranka :tak:

No właśnie z ginem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat., bo on uważa, ze... mamy jeszcze na to duzo czasu :-DAle generalnie jest zwolennikiem wszystkiego, co naturalne, więc także i porodu. Zobaczymy. Mnie okulistka nastraszyła, bo ja wcześniej o tym nie myślałam nawet i nie dopuszczałam cesarki do myśli. A faktycznie jesli wzrok pogorszyłby mi się nawet minimalnie to dla mnie bardzo dużo.
No i druga strona: my też chcielibyśmy rozpocząć szybko staranka, a nie czekać minimum 2 lata :sorry2:

jejku az 2 lata po CC myslalam ze troche krocej :(
To zycze tobie i sobie zeby jednak sie udalo SN i zebysmy mogly szybko miec fasolki :))
Ja juz wiem ze bede bardzo tesknic za tymi ruchami dziecka w brzuszku to takie piekne :) i dlatego musi byc drugi raz oczywiscie jak Bozia da :) a pozatym ja jestem jedynaczka i wiem jakie to przykre tak wiecznie samemu .

Tzn. wiem że różnie lekarze zalecają po cc- ale tak generalnie 1-3 lata, więc średnią wybrałam :tak:
Ja też będe tęsknić za ruchami bardzo i oboje nie chcemy, żeby nasze dziecko było jedynakiem. Żadne z nas nie jest, a ja poza tym myślę o tym, ze jak my umrzemy to zostałoby samo na świecie. Wiem, ze to takie czarne myśli, ale tyle złego się dzieje w moim zyciu ostatnio, ze nie da się nie mysleć. A dzis zmarł mój Dziadek!:-(
Zbieram się do łóżeczka, bo coś mnie głowa boli.
Poza tym odbiegłyśmy tu jakoś od tematu zakupowego :-D

adelina ja nie znam tego modelu bebecara ale jak mial sie urodzic moj syn to przymierzalam sie do bebecar stylo at chyba i znajomy ktory ma sklep z wozkami dla dzieci odradzal mi ten wozek bo on ma kiepska spacerowke, gondola jest bardzo fajna ale spacerowka byle jaka , wkoncu go nie kupilam, ale tego modelu o ktorym piszesz nie znam
a co do peg perego to mnie nie zachwycil ten wozek, mam nadal pliko switch i chyba musze go wkoncu sprzedac bo stoi w piwnicy, maclarena sobie kupie w zamian :)

mazia89 koszule sa fajne, mam bardzo podobne jeszcze po pierwszej ciazy, wygodne do karmienia

moniazuber to bezpieluchowe wychowanie to naprawde wyzsza szkola jazdy, w teori brzmi niezle ale w praktyce to jest bardzo ale to bardzo trudne, mam kolezanke ktora tego probowala, trzeba praktycznie non stop sie skupiac na dziecku, wnikac w jego ruchy, gesty, wysadzac
a tak wogole to trzeba byc jeszcze do tego przekonanym na 100% bo dla mnie to troche bez sensu, mnie by sie nie chcialo :)

Ja mam chuste Nati, ale ja jakos tak niespecjalnie sie wkrecilam w noszenie dziecka w chuscie, fakt ze czasami to byl najlepszy sposob na wyciszenie i uspienia Bartka ale ja naprawde nie mialam sily go nosic, ja jestem szczupla, mnie po jakis pol godziny poprostu bolaly ramiona i szyja cala, poza tym te wiazania tez sa trudne tak naprawde.

kamikaa super pokoik sie zapowiada :)

Ostatnia edycja:
Kasaii jak bedzie skonczony to bedzie super :)
M pomaluje sciany zeby bylo troszke przytulniej ja kupie rozowe wyposazenie do lozeczka to niebiesko -zolto-biale ktore widac na fotce dalam do e-bay ,kupie rozowa posciel jeden komplet juz dzisiaj dostalam :)
I rozowe firanki o takie znalazlam i mysle ze sa ok :)
!Bgl3-PQ!2k~$(KGrHqMH-DkEsLt+DFgHBLF3+fwfFg~~_12.JPG

I znalazlam to
superschn-1262117667-11426.jpg

reklama
Do góry