reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

jestem z powrotem i widzę że wszystkie się do rodzenia wybierają:-D
no więc od początku...pojechałam odebrać wyniki na paciorkowca - 3 piętro - i dupa bo ja byłam tam o 10 a odbiór wyników od 12, chociaż próbki przyjmują już od 8 rano:confused:co za wygoda!
no nic pojechałam w takim razie do szkoły gdzie dostałam nową legitymacje ubezpieczeniową:nerd: podbiłam i z tym pójdę rodzić no przecież mnie nie cofną:sorry2:
potem na ktg, jak radziłyście miałam ze sobą karte ciąży i ta legitymację a tam zonk bo jestem przed terminem i ciągle się pytały po co mi to ktg:nerd: a ja że lekarz kazał - a po co - a skąd ja mam wiedzieć!?kazał, to kazał:nerd::sorry2: ok zrobiły za 40zł - że niby przed terminem to płatne a po za darmo:confused: dostałam wydruk, a zapomniałam powiedzieć że do bankomatu leciałam po kasę, i pindy nie miały wydać ze 100zł i z ryjem czemu ja nie mam drobnych i że to odliczone trzeba mieć:confused: i że mam szukać kiosku i rozmienić:confused:to powiedziałam ze nie wiem gdzie kiosk i jakaś pielęgniara poszła z taką łachą i fochem że szok:sorry2:oj masakra,
jak leżałam na ktg to przyjechła babka w bólach z 6cm rozwarciem i nie powiem ale uprzejmością nie grzeszyły:sorry2:

ide po jogurik i dziś już nic nie robię:-D

No nie to nieźle się musiałaś wku** * ja bym chyba wybuchnęła. To Ci się wredne babska trafiły Współczuje przeżycia wrr..

reklama
Wooow widze ze dzis dziewczynki hurtem jada na porodowke:-D Trzymam kciuki!!!
To ja sie pchala nie bede, cos sobie tam delikatnie cieknie ale nic konkretnego,boli brak wiec ide lezakowac dalej choc zalecaja mi spacer po gorach:-D:-D

Doriaa na izbach przyjęć położne i pielęgniarki zazwyczaj są takie "milutkie"... Ja w Gdańsku zwiedziałam 3 szpitale i 3 izby przyjęć i wszędzie takie babsztyle wredne...

Co do porodów rodzinnych u nas akurat są darmowe, ale niestety mąż nie mógł być ze mną - w szpitalach zakazy :-(. Odwiedzać też mnie nie mógł, niestety tego przestrzegali.

Tak, mówiłam o świętochłowickim. Dzięki za info :-) zauważyłam, że tam nie pilnują aż tak bardzo, bo np. oficjalnie odwiedziny są chyba od 13.00, a można spokojnie przyjść wcześniej (ha ha, pewnie wiedzą, że tymi ich śniadaniami i obiadkami trudno sie najeść ;-)).

No dokładnie, teraz ponoc bardziej pilnuja... przez ta grype, na tym polega zakaz odwiedzin:-p
Bo kiedys 10 osob mogło sie wpakowac na sale i nikt nie zwracał uwagi (bardzo krepujace). W razie czego jest tam tez miejsce przy windach gdzie mozna wyjsc...
Ja sie łudze, ze córke tam bede mogła zobaczyc:tak:
I powiem Ci, ze jak na szpital to i tak dobre jedzenie daja, ja sie najadałam:-):-p

A co do golenia to dostałam od rodziców maszynkę elektryczną do golenia i wczoraj małżonek ją testował na mnie. Nie wiem jak wyszło bo niestety się nie widzę nawet jak wezmę lusterko.
Wronek, Ty lepiej sprawdź, co Ci tam mąż za fryzurę strzelił.;-)
...a przy parciu dziecko tak uciska jelita, że nie ma szans, żeby nie poszło; a co do golenia, to jeśli jest szycie to szwy nie ciągną włosków i nie ma dodatkowo nieprzyjemnego uczucia.
Ale przed porodem następuje oczyszczenie organizmu. Ze mnie leciało górą i dołem. Lewatywy nie miałam. Nic drugą dziurką nie wyszło. No i mnie też nie golili. Miałam krótką fryzurkę, ale nie na zero. Pytam bardziej z ciekawości, czy coś się zmieniło pod tym względem w szpitalach czy nie.

Dorciaa, ale trafiłaś na położne...:wściekła/y:

No dokładnie, teraz ponoc bardziej pilnuja... przez ta grype, na tym polega zakaz odwiedzin:-p
Bo kiedys 10 osob mogło sie wpakowac na sale i nikt nie zwracał uwagi (bardzo krepujace). W razie czego jest tam tez miejsce przy windach gdzie mozna wyjsc...
Ja sie łudze, ze córke tam bede mogła zobaczyc:tak:
I powiem Ci, ze jak na szpital to i tak dobre jedzenie daja, ja sie najadałam:-):-p

Obiady tak, zwłaszcza zupy, ale zdziwiło mnie na porodówce śniadanie w postaci 2 kromek chleba i małej kosteczki masełka i tyle. Ale nie ma co narzekać, bo wydaje mi się, że szpital i tak jest przyjazny :-)

oj tam Paula dasz radę co masz nie dać:-D szczeniak da wkość na początku ale za jakis czas Zuzia będzie miała kogo za ogon tarmosić:-D no i masz podwórko - dasz radę:tak:

a i szkolenie na jedzonko to jest to - mój dla jedzenia wszystko zrobi -takie geny chyba;)\\

E: gdzie ja mam głowę...odebrałam wyniki i mam tego cholernego paciorkowca, dzwonie do gina bo wiem że wy tabletki jakieś bierzecie a on mi się każe nie martwić bo widzimy się za tydzień i nic z tym nie trzeba robić - tak sobie myślę, że to chyba dlatego, ze cc mam mieć...?

Ostatnia edycja:
1. Mój mąż też się boi. A siebie goli bez masakry.
2. Raczej znaczy, że jak nie zapłacisz, nie ma porodów rodzinnych.

Wszyskie o tym goleniu piszecie. Czy u Was w szpitalu nadal obowiązuje przymusowe golenie i lewatywa?

U nas - jak mnie poinformowano jest ale mogę odmowić. W ogóle jak ja chcę tyle odmawiać :-D to już mi z góry mowią, że moge nic nie chciec. W ogole nie musze tam jechać a co... :-D
Więc golenie mogę odmówić ale i tak na cc mam tylko w wyższych piętrach -nie wiem czy dobrze mierzymy tez fryzu nie oglądałam ale M się przymierzał i cos tam rysował :-D:szok:
Lewatywa - mogę nie chciec ale chyba nie chcę leżec i nic nie czuć i ... robić to.. :szok: to się wystraszyłam - no fakt nie chcę. Która miała już CC - co robić?

____
właśnie ksiądz od nas poszedł - czyli obowiązek parafialny spełniony:-D; rozmawialismy o chrzcie - planujecie już to?

reklama
Obiady tak, zwłaszcza zupy, ale zdziwiło mnie na porodówce śniadanie w postaci 2 kromek chleba i małej kosteczki masełka i tyle. Ale nie ma co narzekać, bo wydaje mi się, że szpital i tak jest przyjazny :-)

No fakt:tak:dlatego lodówka stoi na korytarzu i mozna wrecz trzeba przyniesc cos swojego do chleba:-pbo inaczej jesz chleb z masłem:tak:
Ciekawe jak ten szpital zmienił sie przez te 1,5 roku odkąd tam lezałam z 1 córą;-)ciekawe ktora pierwsza zda relacje z pobuty tam:-p

Do góry