reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
helo lasencje!
jak ja sie ciesze :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Weronika od pol godziny spi,Paulina u babci a p pojechal do pracuy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hurrrrrrrraaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

no narazie sie martwie zeby calo i zdrowo diojechali bo z kolega samochdoem pojechal ale jakka przyjemna cisza w domu:tak:

sobota minela jak sobota,po 20 wrocilam od mamy,wczoraj bylam uu sasiadki na urodzinach,tzn na kawce i ciachu w sumie,pogadalysmy,dziewczyny sie poawily.dzis spalamnm do 9.30:-D:-D:-D:-D
tzn byl w nocy mala przerwa przez mala bo od 3 do 4.30 poplakiwala co jaiis czas,nawet rzadkie mleko dostala.w koncu przed 5 dostala kasze i usmnela.co znaczy znowu jej zeby ida :baffled::baffled::baffled::baffled:

pogoda koszmarna-pol nocy i rano sypal snieg.chyba ze 30cm dopadalo.pozniej padla jakas krupa sniezna a na koniec taki marznacy deszcz mimo ze jest -4 caly czas.
wiec slisko,wozek ciezko pchac:wściekła/y:
po niedzieli powrot arktycznej zimy
to ide poczytac.
nie uciekajcie

teraz ma 136 i waży 17 kg Kuba długi jak miesiąc a chudy jak wypłata :-):-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziwczyny,nadchodzi wielkopomna chwila,nie wiem czy pisałam wam kiedyś ,ale kupujemy od gminy nasz dom,no i poszła już pierwsza rata,spozadzono protokuł i za tydzień w czwatrek jedziemy do notarisza:-D:-D:-D:-Dtakze dołaczam do szczęśliwego grona ,posiadaczek własnego MMMMMMM:-D:-D:-D

aNABUBA Z TORRENTAMI JEST TAK ,ZE JAK BĘDZIESZ REGULARNIE OD NICH ŚCIAGAŁA ,TO BEZ PROBLEMU I OGRANICZEŃ,ALE JEŻELI PRZEZ PÓL ROKU DO NICH NAWET NIE ZAJRZYSZ,NIE ZALOGUJESZ SIE TO PRZEPADNIE CIO KONTO I BĘDZIESZ MUSIAŁA WYSYŁAĆ SMS JESZCZE RAZ ,JA TAK MIAŁAM BO OD MAJA nie ściagałam nic,bo praca i takie tam... ,a kiedy w grudniu mi sie przypomniało o torrentach nie miałam juz konta,:tak:ale jak będziesz reguralnie to super sprawa(sory za capsa)

Madziula gratuylaxje!!!!!!!!
czyli wczesniej wynajmowaliscie dom od gminy czy jak?

aa co do torrentow to juz wiem,ale dzieki
dzis bylam u mamy,zarejestrowalam sie i zapodalam jeden film(z Lunki pomoca;-))
no i sie komp zrestartowal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wiec znow wlazalm na torrenty zeby inny film zapodac atma mi pokazuje ze uzytkownik o takim loginie jaki podaje jest jkuz zalogowany:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
okazalo sie ze w neostradzie po kazdym wylaczeniu kompa zmienia sie IP! ale sie wscieklam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
9zl poszlo je je.......
Lunka powiedziala ze po dniu powinno mnie samo wylogowac,mam ndzieje bo nie mam zamiaruyu koljenych 9zl tracic na smsa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

EEE wiem, chodziło mi o Anabubke, hihi. Ale dzięi Mlainuś, dzięi.

no przeciez Cie widzialam :-p

szłam po świeego bo nie dążyłabym go rozmrozić:-p ale dzikuje za info- na nastepny tydzien pojde sobie p oniego dxien wcesniej i rano wyciagne zeby sie rozmroził:tak::tak::tak:

zeby rozmrozic szybko to wkladasz rybke to letenij wody i w gora godzine jets rozmrozona:tak::tak::tak::tak::tak:
w meidzyczasuie trzeba tylko wode zmienic na cieplejsza

hej hej
ja tylko na chwile korzystajac z neta poprzez tel za dwa nui pelne dni korzystania poszlo juz 80 zl wiec troche sztopnęliśmy z tym netem...
poza tym bylam dzisiaj u gina...
mala wazy 2941 g, szyjke mam juz do polowy skrocona i rozwarcie na pol cm...
powiedzial ze to kiedy urodze zalezy od tego kiedy beda bole - moze dzis moze jutro moze za tydzien...
no ale poki co jestem jeszcze w dwupaku...
torby spakowane... ubranka wyprane i wyprasowane lozeczko juz tez stoi...
jak narazie koncze....
nie wime kiedy znow sie pojawie - chyba jak kupimy sobie internet...

ale pozdrawiam Was mocno...

jeszcze nie doczytalam ale widze ze porod tuz tuz!
a co do netu.ja tez korzystam z tel,ale mam druga karte od siosry w plusie i wykupuje pakiet 500mb za 35zl i na miesiac spokojnie mi starcza:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
tylko musze karte przekladac

2 szkl maki 3dkg drożdży, szklanka ciepłej wody, po łyżeczce cukru i soli, 3 łyżki oliwy, estragon - jest bardzo ważny :)

Do miski, wsypujemy make, robimy dołek, rozkruszamy drozdze sypiemy cukier i 1/2 szkl ciepłej wody. Troszeczke zamieszac w dołeczku i zostawic na 1/2 h do wyrosniecia. Potem sypiemy reszte i mieszamy całość i jeszcze 1/2 h do wyrośnięcia.

Ja na wierzch dałam pomidory z puszki ( zblendowane ) + oregano i bazylia, sera o wyrazistym smaku, 30 dkg starte na bardzo drobnej tarce, chuda wędlina i ananas.

Ponoć tak przygotowana ma połowę kalorii niz taka z pizzerii :dry:Ale co najważniejsze wyszła świetnie :tak:

ja ciasto robie praktycznie tak samo.tyle ze dosypuje ciut soli i ziola prowanslaskie:tak::tak::tak::tak:
a farsz-kroej w kostek jakas wedlinke,cebule,papryke,ogorka obojetnie jakiego,marchewke i co mi tam sie pomysli i to wszystko podduszam na patelni

Troche biegania mialam dzis Bo musialam G zalatwic skierowanie na te gorzyce.
Tutaj do przychodni w naszym miescie nie jest zdeklarowany I nie chcieli go przyjac.
Ale udalo mi sie zalatwic to skierowanie prywatnie za 50 zl .
Jutro G dostanie zaswiadczenie od szefa ze pracuje Bo to tez wymagaja I w poniezialek jedziemy do Gorzyc.
Ja planuje go odwiezdz z Oliwka:tak:

Kurcze jest jaki jest ten moj G ale pzy Oli mi zawsze pomaga a teraz bede sama
Najpierw jedzie na 10 dni a po nich bezposrednio na 6 tygodni .
Choc kolega ktory sie tam leczyl to wyszedl po 4 tygodniach No nic ciekawa jestem jak to bedzie .
Mam nadzieje ze sie G wyleczy i jakos sie to ulozy

trzymam kciuki zeby i jemu i Tobie bez niego wsyztsko szlo jak trzeba:tak::tak::tak::tak::tak:

No u nas masakra, nic tylko w domu siedzieć...:baffled:

my dzis w domu siedzialysmy przez witar.na moim zadupiu tak pizga sze szok.gorzej niz zawsze a ze przestrzen otwarta to jzu calkiem.....
jedeny spacer to jak szlam Pauline do mamy zaprowadzic i z powrotem.w bardzos zybkim tempie na ile to bylo mozliwe

wiesz co serio tak zamotana to daaawno nie byłam...miałam wrażenie, że siedzisz przy tym poście i co chwilę edytujesz:-D:-D:-D:-D:-D a tam nie daje sie jajek????zawsze dawałam jajca...tak pytam czy aby wszsytko napisane;-)

jajka?:-D:-D:-D
nie:no::no::no::no::no:

i jeszcze dwa :tak::tak::tak:

i co nieżle nas zasypało co????? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja już mam dość te zimy :tak::tak::tak:

wyszliśmy z Oliwką tylko na 45min i tak przyszliśmy zmęczeni że szok.bo takie zaspy że az cięzko chodzic.

u mnie wieksze zaspy:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
juz wole -20 jak nie ma wiatru niz te -4 z takim waitrzyskiem

i znow zostalam sama>?:baffled::baffled::baffled::-:)-:)-:)-(

Witam mamy ja po testowanku....:baffled:
U nas deszcz pada i śniegu tyle o ile.....bałwana już nie ulepi:-DNo ale deszczowo też mało przyjemnie:dry:
Życzę miłego dzionka:tak: Dziś mój M zapowiedział wyjście na basen:szok: więc może uda nam sięgdzieś kupić pieluchy dla małego..może w cerfurze będą:confused::confused:

reklama
pizza mniamniaśna:tak::tak::tak::tak: serio a ciacho tak mi urosło, że zakryło składniki:szok::szok::szok: ale pycha była i mam ochotę na jeszcze...Michał nawet siędorwał, bo zrobiłam taką lajtową:tak:
A qwa zepsuty mam czytnik kart i nie wkleję fotki:wściekła/y:
A test wygląda tak: ta kontrolna krecha jest dość słąba jak na pozostałe testy. A ta druga widoczna a le jeszcze bledsza....na tyle blada ,że ją widać:tak: Alei tak mam niepewność. Kupiłam bobotesta, żeby mieć dokładny pomiar, ale ta kontrolna okropnie słaba jest.....

Do góry