Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Cześć Dziewczyny!
Ja ide do lekarza na wizytę w czwartek 14-go.
Jak byłam ostatnio to lekarz powiedział mi,że jeżeli sie gorzej czuje to mam przyjść nawet bez wizyty po zwolnienie - to przywilej kobiet w ciąży,że jak się źle czefoują to mogą iść na zwolnienie. Tak więc SARKA jak potrzebujesz to powiedz lekarzowi,że źle się czujesz i tyle!
a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .
macie dużo racji kobietki... stres nie jest dobry dla fasolek, ale jak tu się zrelaksować? jak tu się oszczędzać, kiedy jest dwulatek, który non stop czegoś chce? a to na rączki, a to kaszkę, a to ciastko, a to pobaw się, a to rzuć piłkę..... wczoraj myślałam, że się zrelaksuję tymi zakupami właśnie (nakupiłam super szmatek, z czego sporą część sfinansowała mi mam z okazji imienin lutowych) a tym czasem okazuje się, że jestem za słaba, żeby znieść takie przeżycia.......
po wiem Wam, że ja nauczyłam już mojego malucha pokazywać gdzie jest dzidziuś. ładnie paluszkiem wskazuje na mój brzuszek... nawet mówi czasem sobie pod noskiem: "mama, tata, Olo, dzidziu" :-)
a jak to sie ma wtedy do pracy skoro okres ochronny zaczyna sie od 3 miesiąca jeśli pujdziesz na zwolnienie wcześniej to czy szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia już całkiem zgłupiałam w piątek mam wizyte a mój ginekolog chce mnie wysłać na l4 abym odpoczeła ze względu na stojący tryb pracy wiec nie wiem czy poczekać z tym jeszcze czy bezpiecznie moge iść na zwolnienie nie było by dobrze stracić teraz prace .
szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia, kiedy jesteś na zwolnieniu. bierzesz teraz 30 dni zwolnienia, wręczasz szefostwu z komunikatem że jesteś w ciąży i lekarz bezwzględnie odradził pracę zawodową. Po upływie 30 dni jestes już w okresie ochronnym i przedkładasz w pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży od gina i kolejne zwolnienie.... Nie ma opcji, żeby Cię zwolnił.
szefostwo nie może wręczyć wypowiedzenia, kiedy jesteś na zwolnieniu. bierzesz teraz 30 dni zwolnienia, wręczasz szefostwu z komunikatem że jesteś w ciąży i lekarz bezwzględnie odradził pracę zawodową. Po upływie 30 dni jestes już w okresie ochronnym i przedkładasz w pracy zaświadczenie, że jesteś w ciąży od gina i kolejne zwolnienie.... Nie ma opcji, żeby Cię zwolnił.