reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie Kochane!
Wpadłam na chwilkę. Od wczoraj jesteśmy w domu z naszym Synkiem. Maksiu urodził się 7 stycznia o godzinie 8:50, 3700, 55 cm, 10 pkt. Miałam planową cesarkę.
Pozdrawiam serdecznie

reklama
To poczekaj, co będzie po karmieniu. Ja miałam zawsze b, wykarmiłam synka i wydawało mi się, że piersi w ogóle zniknęły.;-) Ale teraz (na razie) mam takie ogromne, że aż się mało komfortowo czuję.:cool2:

No to mnie pocieszyłaś....:sorry2: A ile karmiłaś synka jeśli mogę spytać? Ja przez dwa dni z zachwytem oglądałam moje baloniki w lustrze w łazience i chyba mnie pokarało teraz... No ale małe cycusie to zawsze był trochę mój kompleks. Zresztą bardziej zależy mi na mleczku niż rozmiarze stanika. Na razie ciągle obserwuję i sprawdzam ale chyba produkcja wrze :)

Mari_anna - Serdeczne gratulacje!

Witam dziewczynki
Wkoncu nas uwolnili i juz wrocilismy do domku:-) Maly jest boski,wymiekamy przy nim, caly czas je i spi (najlepiej na rekachbo w lozeczku to nie bardzo:-D) Porod mialam ...nie wiem czy ciezki:sorry2: opisze jak znajde chwilke na odpowiednim watku i oczywiscie wstawie fotki;-) Widze ze sporo rozpakowanych przybylo ale i niektore dzielnie sie jeszcze trzymaja:-)
Jak sie ogarne to postaram sie choc troche ponadrabiac:tak:
Trzymam kciuki za wszystkie co przed lub w trakcie,cale emocje i lzy szczescia przed wami:tak:

Ps maz przy porodzie bezcenny, gdyby nie on to polozna bym pogryzla:blink:

Ps maz przy porodzie bezcenny, gdyby nie on to polozna bym pogryzla:blink:

:-D:-D:-D niestety u mnie w szpitalu jest całkowity zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych, więc chyba zamiast męża wezme ze sobą kaganiec:-p;-):-D
witaj z powrotem:tak::tak::tak:

Pasibrzuch- chyba wszystkie laski przytulają się do mężów lub dzidziolków. Ja musze i na jedno(zanim wróci z pracy) i na drugie(zanim się wykluje) jeszcze poczekać - więc tu jestem:-p:tak::-D

Ej, ale nie pojechałyście wszystkie rodzić chyba? o.o
Pierwszy raz tak mam, że wchodzę po paru godzinach na forum a tam zaledwie kilka postów nowych.

Właśnie odebrałam wyniki z morfologii i o dziwo hemoglobina mi wzrosła z 10,1 do 11,9 chociaż żelaza nie łykałam żadnego ani witamin, dopiero od paru dni sobie zaczęłam łykać Ferovit, więc nie rozumiem tego, ale nie narzekam. ;) Może świąteczne potrawy były bogate w żelazo. :)
Za to po dzisiejszym pobieraniu krwi boli mnie ręka, po wewnętrznej stronie powyżej łokcia - nie wiem, czy mięsień, czy ścięgno, czy co, w każdym razie tak jakby napięte jest to miejsce no i jak coś podnoszę tą ręką, to boli. ;/ Nie miałam tak nigdy, ale trochę to przeszkadza, bo prawa ręka jednak się przydaje. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie.

A tak poza tym:
jola.24, Mari_anna, morka, mnovak - witajcie z powrotem! :)

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D niestety u mnie w szpitalu jest całkowity zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych, więc chyba zamiast męża wezme ze sobą kaganiec:-p;-):-D
witaj z powrotem:tak::tak::tak:

Pasibrzuch- chyba wszystkie laski przytulają się do mężów lub dzidziolków. Ja musze i na jedno(zanim wróci z pracy) i na drugie(zanim się wykluje) jeszcze poczekać - więc tu jestem:-p:tak::-D

No ja własnie też samotna jestem, mąż wróci dopiero przed 24:00 :-(
Chyba ostatni raz goliłam sobie nogi, pocięłam się jak świnia :dry:

KalaKRK, gratulacje :-)prosimy o opis porodu w odpowiednim wątku :-)

reklama
No to mnie pocieszyłaś....:sorry2: A ile karmiłaś synka jeśli mogę spytać? Ja przez dwa dni z zachwytem oglądałam moje baloniki w lustrze w łazience i chyba mnie pokarało teraz... No ale małe cycusie to zawsze był trochę mój kompleks. Zresztą bardziej zależy mi na mleczku niż rozmiarze stanika. Na razie ciągle obserwuję i sprawdzam ale chyba produkcja wrze :)
Synka karmiłam 13 miesięcy. Ale nie żałuję. Piersi są stworzone do karmienia dziecka, a nie do patrzenia. Jak kiedyś zwariuję, to sobie zrobię fajne cycole, a co!:rofl2:
Kurka fix, co tu tak cicho?!
M jak mdłości się chyba w Polsce zaczęło czy jeszcze nie to?

A my mamy pierwszą kąpiel za sobą. Chyba jej się za bardzo nie podobało, ale przy synku było podobnie, więc się specjalnie nie stresuję. Jeszcze dobre czasy nadejdą

Do góry