reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

A jak Twoja pani diabetolog sprawdzila woje cukry? I jaka masz dietke? Czy moze poprostu nie jadasz słodyczy?

Cukier badam sobie sama 4 razy dziennie glukometrem. Jej pokazałam zeszycik, w którym zapisałam wyniki tych moich badań codziennych.
A dieta jest bardziej restrykcyjna. Trzeba przyjmować jedynie określoną dawkę węglowodanów. I to najlepiej tych z pełnego ziarna (bo się wolno spalają). Czyli zero słodyczy, bardzo ograniczone owoce (np jedno jabłko i jedno kiwi dziennie), żadnych smażonych potraw, bo od tego też rośnie cukier, ograniczone mleko itd.
Najlepiej pełnoziarniste pieczywo, chude serki, gotowane warzywa (oprócz ziemniaków, marchewki i buraków), gotowane mięso.
To tak w wielkim skrócie. Nie jest taj źle, jak to wygląda na pierwszy rzut oka;-) Trzeba obserwować organizm i sprawdzać, na co można sobie pozwolić a na co nie:tak:
Ale da się wytrzymać. Polecam jako dietę odchudzającą;-)

reklama
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam, sprawdzali mi mocz od razu niby jakis śladowe ilosci bialka ale mieszcze sie w normie, wiec zostalam dzieki bogu ze mialam torbe ze soba!! No i polozyli mnie na sali juz z mamuśkami ktore urodzily wszystkie po cesarce:szok: sprawdzali mi serduszko KTG malutkiego i bije jak dzwon, wody płodowe ok, lozysko cale. Mierzyli mi cisnienie co 4 godziny (prawie:wściekła/y:) no i na elektronicznym mialam wysokie a na recznym normalne i w normie:confused: wiec pytam sie dlaczego tak a pielęgniarka na to ze jak cialo jest lekko spuchniete a w moim przypadku tak jest to elektroniczny zawyza:confused: hmmmm dziwne no nie ale tak sobie mysle ze kurcze taki reczny jest bardziej wiarygodny no bo to ona przeciez mierzy od pierwszego pukniecia do ostatniego. Dzisiaj jeszcze sprawdzali no i bialka mialam 0,2 czyli powiedzieli w normie i cisnienie 135/85
Ciesze sie ze jestem juz w domu tam bylo strasznie goraco, to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu a na dodatek musiałam siku robic do dzbanka bo chcieli mi 24h pomiar moczu, wiec za kazdym razem chodziłam z dwoma butelkami :baffled::-D
Tylko dziwne ze mi zadnych lekarstw nie podali a niby sie cisnienie uregulowało :confused:
ehhh musze teraz odpoczywać i sie nie martwiac:cool:

Kochane wygrzebałam się z łóżka, żeby Wam napisać DOBRANOC:-D, bo mój Mężuś właśnie wyjechał do tej nieszczęsnej pracy:szok::baffled: ja tylko skończę oglądać CSI i idę nyny:cool2:

Jutro o 8:45 mamy wizytę u ginka, więc poproszę o trzymanie kciuków:-)

Buziaczki i dobrej nocy;-)
no to powodzonka na wizycie oczywiście,że 3mamy kciukasy:-);-)
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam, sprawdzali mi mocz od razu niby jakis śladowe ilosci bialka ale mieszcze sie w normie, wiec zostalam dzieki bogu ze mialam torbe ze soba!! No i polozyli mnie na sali juz z mamuśkami ktore urodzily wszystkie po cesarce:szok: sprawdzali mi serduszko KTG malutkiego i bije jak dzwon, wody płodowe ok, lozysko cale. Mierzyli mi cisnienie co 4 godziny (prawie:wściekła/y:) no i na elektronicznym mialam wysokie a na recznym normalne i w normie:confused: wiec pytam sie dlaczego tak a pielęgniarka na to ze jak cialo jest lekko spuchniete a w moim przypadku tak jest to elektroniczny zawyza:confused: hmmmm dziwne no nie ale tak sobie mysle ze kurcze taki reczny jest bardziej wiarygodny no bo to ona przeciez mierzy od pierwszego pukniecia do ostatniego. Dzisiaj jeszcze sprawdzali no i bialka mialam 0,2 czyli powiedzieli w normie i cisnienie 135/85
Ciesze sie ze jestem juz w domu tam bylo strasznie goraco, to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu a na dodatek musiałam siku robic do dzbanka bo chcieli mi 24h pomiar moczu, wiec za kazdym razem chodziłam z dwoma butelkami :baffled::-D
Tylko dziwne ze mi zadnych lekarstw nie podali a niby sie cisnienie uregulowało :confused:
ehhh musze teraz odpoczywać i sie nie martwiac:cool:
to dobrze,że z dzidzią wszystko ok;-)jak najwięcej odpoczywac,bo..tak szczerze mówiąc później nie bedziemy miały czasu sie leniwic;-):tak::-)
Witam

Aleks już w domu :D jak będe miała chwile napisze więcej
Super wiadomośc!oby wszystko było dobrze a nawet i lepiej!:-)

Cukier badam sobie sama 4 razy dziennie glukometrem. Jej pokazałam zeszycik, w którym zapisałam wyniki tych moich badań codziennych.
A dieta jest bardziej restrykcyjna. Trzeba przyjmować jedynie określoną dawkę węglowodanów. I to najlepiej tych z pełnego ziarna (bo się wolno spalają). Czyli zero słodyczy, bardzo ograniczone owoce (np jedno jabłko i jedno kiwi dziennie), żadnych smażonych potraw, bo od tego też rośnie cukier, ograniczone mleko itd.
Najlepiej pełnoziarniste pieczywo, chude serki, gotowane warzywa (oprócz ziemniaków, marchewki i buraków), gotowane mięso.
To tak w wielkim skrócie. Nie jest taj źle, jak to wygląda na pierwszy rzut oka;-) Trzeba obserwować organizm i sprawdzać, na co można sobie pozwolić a na co nie:tak:
Ale da się wytrzymać. Polecam jako dietę odchudzającą;-)
Ja tez jestem na takiej dietce i dlatego pytam. Ja mam okreslone godziny posilkow i co maja dokladnie zawierac, ilosc i rodzaj, z dokladnoscia np okreslonych rozmiarow kanapka, zupa w okreslonych ml. Dokladnie przestrezgasz tej dietki?

reklama
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam
No to niezła przygoda....dobrze że już się unormowało i jesteś w domku :tak:

Witam

Aleks już w domu :D jak będe miała chwile napisze więcej
Rewelacyjna wiadomość :-):-):-):-)
Jak tylko będziesz miała czas to napisz jak maluszek....ucałuj go od forumowych ciotek :tak:

Do góry