reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zabawy naszych pociech....

Zainspirowała mnie meggie. Co śpiewacie swoim dzieciom. Moja Lala lubi na ludowo i pieśni rodem z remizy strażackiej. Ostatnio wałkujemy Białego Misia i Widziałem Marynę raz we młynie. Przerabiam tekst wg potrzeb a młoda aż kwiczy ze szczęścia. Moi rodzice, którzy mieszkają piętro niżej śmieją się, ze naślą na mnie opiekę społeczną. Dodam, ze absolutnie nie potrafię śpiewać.

reklama
zulejka :-D
dobrze że przypomniałaś jutro wypróbuję Widziałem Marynę raz we młynie.. mój Marcel tylko niektore piosenki lubi i mamy repertuar taki:
rano śpiewamy sobie panie janie,
w środku dnia żabka mała, raz rybki w morzu brały ślub, albo parostatkiem w piękny rejs :-D
a nucę jak mu cięzko zasnąć na drzemkę to ke sera sera :-D ale ulubiona jest oczywiście żabka
aa no i i like elephant - repertuar z youtube który zapodała Mewa, tez robi szoł ale to bardziej puszczam mu do słuchania
a na doranoc mu śpiewam na Wojtusia z popielnika tyko zamiast wojtusia śpiewam Zgliszczusia :p i idzie lulać także każda pora dnia ma piosenkę :-)

dziewczyny przy tym i paru innych Nina wprost zamarła z wrażenia!:-D
[video=youtube;ODMzBjQNju0]http://www.youtube.com/watch?v=ODMzBjQNju0[/video]

i wspomniana już żabka:
[video=youtube;2uyKYpve8Fg]http://www.youtube.com/watch?v=2uyKYpve8Fg[/video]

Ostatnia edycja:
Hubert uwielbia lusterko! Normalnie jakiś narcyz nam rośnie. Jak nieraz coś mu nie pasuje i płacze, to mąż bierze go do lusterka i jest cisza. Ogląda, śmieje się, a potem chowa główkę jakby się wstydził:-D Mata już powoli mu się nudzi:-( Zamówiłam mu teraz pałąk do łóżeczka. Może to go też zainteresuje.

Moja Martyna też uwielbia lusto. Liże je, dotyka i uderza rękami. Piszczy przy tym najwyższymi decybelami :-D

Matę zeby sie małej nie znudziła wciąż zmieniam. Zawieszam inne zabawki, a ponieważ mała teraz obraca się zgarbie na brzuszek i plecki według zachcianki poprzywiązywałam jej zabawki także do podłogi maty. Uwielbia grające kluczki i dziw, że jeszcze działają po takiej ilości śliny jaką zalewa je Martynka :-D:tak:

nie wiem czy to nazwać zabawą, ale moja Alcia lubi bardzo jak sobie leży i jej sie dupcie podrzuca do góry, albo kóla na boczki - normalnie popiskuje wtedy z zachwytu. Nie raz to tak ją wytrzęse że szok:-Dmam nadzieje ze to jakos na kręgosłup jej nei szkodzi:shocked2:

Taką zabawę widziałam u Deli. Oliwi bardzo się podobała, wiec spróbowałam na Martynie. Jest wzniebowzięta, gdy tarmosze jej pupkę ;-):-D

Super piosenka i rewelacyjny pomysł dla starszych dzieci. Zmusza do myślenia i kojarzenia zwierzątek i czynności :tak:

Co do piosenek to zabezpieczyłam się w płyty z piosenkami dla dzieci. Mam dwie częsci Akademi Pana Kleksa (w tym równiez kaczkę dziwaczkę), oraz płytę z piosenkami z naszych dziecięcych lat np. kolorowe kredki, Pan Tik-tak, Kulfon, co z ciebie wyrośnie??, Czuję głód i inne. Uwielbiam tę płytkę, a Martyna lubi jak śpiewam razem z nią.:rolleyes2:
Na wieczór mam płytki z kołysankami z serii "Mini mini kołysanki". Ludzie tam śpiewający mają miły, ciepły, spokojny głos, który koi i wycisza po całym dniu. Sama lubię słuchać piosenki takie jak Aaa kotki dwa, u Wojtusia w popielniku czy Był sobie król. Pamiętam jak babcia mi je śpiewała... :rolleyes:

Jak juz wsponiałam moja \toska jest wniebowzięta jak jej fałszuję nad ucjem. Też bardzo lubi jak ją kulam na boki i podrzucam dupsko. W ogóle lubi jak ją się klepie do nim.
Poza tym mata ma swoje 5 minut i bardzo ją lubi.
Słuchajcie jakie zabawki już macie dla swoich maluszków? Ja na razie ograniczyłam się do typowych grzechotek i pluszaków zawieszonych na macie.

O moja też uwielbia rzucanie dupcią i turlanko.
Jak jej śpiewam to jest bardzo szczęśliwa. Nie wiem co jej sie podoba, bo strasznie fałszuje.
Lubi tańce, podnoszenie nad głowe i zbiliżania do twarzy :-) itp.

Mitemil to może bys nam zgrała płytki?

Jak juz wsponiałam moja \toska jest wniebowzięta jak jej fałszuję nad ucjem. Też bardzo lubi jak ją kulam na boki i podrzucam dupsko. W ogóle lubi jak ją się klepie do nim.
Poza tym mata ma swoje 5 minut i bardzo ją lubi.
Słuchajcie jakie zabawki już macie dla swoich maluszków? Ja na razie ograniczyłam się do typowych grzechotek i pluszaków zawieszonych na macie.

Główie ograniczam się do gryzaków i grzechotek, ale jest pare pluszaków (uwielbia te, które wydają dźwięki; kot i kaczka), ma szmacianą lalke, pare piłek różej wielkości i z różnych materiałów.
Zamierzam się do kupna szczeniaczka, który uczy i mówi po polsku.
Poza tym zaczynamy czytać bajeczki.

Mitemil to może bys nam zgrała płytki?

Zrobi się... :tak:

reklama
oo to ja też jestem chętna na płytki!! a może zrobimy kolejkę tzn milemil nagra deli, deli następnej osobie itd. ja moge przegrac dziewczynom z uk na przykład :-)

co wy na to?

kto jeszcze ma coś fajnego czym mógłby sie podzielic??

Do góry