reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
:-D:-D po wizycie u nas pewnie będzie matematykę ćwiczyć:-D bo jak to.. ślub w czerwcu a dzidzia "na wylocie"?:-D

zmykam ciacho robić ;-)

witam:tak:

Wiecie co... wczoraj mnie cos naszło i chciałam na łyzwy pojsc na chwile:-pale uswiadomiłam sobie, ze chyba w czasie połogu mi nie wolno... :confused::zawstydzona/y: Kurcze za dobrze sie czuje, bo zapominam, ze mam sie nie forsowac:-p I wiecie jak mi ciepłych kapieli w wannie brakuje... :-( jeszcze troche musze wytrzymac... .

Ostatnio tak mi sie chce jesc:szok:ciekawe ile waże, waga nam sie zepsuła i nie mam sie gdzie zwazyc... :-p ale małż kupił mi płatki owsiane wiec ciagle je jem na sucho:-p zaraz skocze do kulinarnego wyszukac jakis przepis na jakies ciasteczka owsiane, bo chyba ktos tam wrzucał;-)

Dwupaczki Kochane!!! 3mac sie dzielnie!!! juz niedługo przytulicie swe Skarby!!!:tak:

Patrysiu... zgapiłam Twój suwaczek, mam nadzieje, ze wybaczysz, ale bardzo mi sie spodobał!!!

Miłego weekendziku zycze!

Te skurcze na Ktg- to jedna wielka ściema.
Po badaniu rozwarcia przez moją ginke dostałam dość mocnych bóli krzyżowych- , brr.... KTG wskazywało tylko 20 %:sorry2: Przy następnym KTG poczułam lekkie napięcie w dole brzucha (takie, że normalnie nawet bym na nie nie zwróciła uwagi) a tam prawie 50 % . :shocked2: Poza tymi dwoma razami to u mnie zapis był max 10 %- po prostu linia prosta:no:

bo ktg nie wykrywa notabene skurczy od krzyza.. to sa te skurcze, ktorych nie zyczy sie podobno najgorszemu wrogowi... robia duzo zamieszania a nie wplywaja za bardzo na postep porodu (tekst poloznej)

hej Piekne, melduje sie tez wciaz nierozpakowana.. jeszcze po tych cholernych zapalkach mam zakwasy w udach.. wiec teraz to juz wogole wygladam zabojczo, kiedy sie poruszam :baffled:

DZIEŃ DOBRY:biggrin2:
No teraz lepiej juz nadrabiam powoli:-p
W domku posprzątane synek nakarniony(ale coś czuje ze zaraz dalej będziemy karmić:-D)Dominiś się bawi a obiadkiem nie musiałam się martwić bo M zrobił zdrową zupke buraczkowo marchewkową:-)
Patrysia nie było źle :tak: mnie w szpitalu jedna głupia baba nastraszyła, że zdejmowanie szwów to dopiero ból i że po zdjęciu "świeża rana" boli milion razy bardziej niż po zszyciu :baffled: więc ja się dziś na tortury nastawiałam.
ale szczerze mówiąc nie było tak źle. Daniel zamknął oczy, ścisnął mnie za rękę, ja też zamknęłam oczy, 5 razy moooocno uszczypnęło i było po wszystkim.
Każdy szew mi położna pokazywała po zdjęciu- mówiła: "O zobacz..ten to naprawde długaśny był.. mogło zaboleć no.." :-D
Ale ja miałam komfort psychiczny bo mi położna zdejmowała w moim domu, na moim łóżku.. myślałam sobie tylko,że nie mogę krzyknąć,bo obudzę Zuzię :-D i podziałało.

Dziewczyny mam głupie pytanie.. nie wiem gdzie je zadać,więc zadam tu:
ile dni po porodzie kobieta powinna się załatwić? Chodzi mi o tą "grubszą" sprawę :-p:-p
ach to dobrze:-pciągną mnie i mam wrażenie że rozpuszczalne już puszczają i boooli:sorry2:ps.kupke już w 2 dobie zrobiłam bo się chciało ale położna na szczęście czopki dawała(bo zależało im aby jak najszybciej się wypróżnić co mi to na ręke szło:-p)
Witam się i ja!
Ja też nie mam ciekawych wieści z mojej dzisiejszej wizyty:-(
Ktg prawidłowy zapis ale zapis skurczy wygladał tak jagby podpieli pod ekg zmarłego (---------------------------------------) poprostu linia prosta ani jednego malusieńkiego skurczybyczka takiego ciut ciut.Rozwarcie nadal na 2 palcei szyjka macicy około 1 cm. grubasna:-:)baffled:
Ale mam strasznie wysokie ciśnienie i kazali mi kutro przyjśc na ktg jeszcze raz jak bedzie nadal takie ciśnienie to zostawią mnie w szpitalu:-:)-:)-(

Ajeszcze jak leżałam podpięta pod to ktg przywiezli dziewczyne już z akcją porodową ale cos było nie tak bo odrazu kładli ją na cc:szok: i mam nadzieje że się tylko tym zestresowałam że ona juz a ja nadal nie:confused::szok::-(
Pozdrawiam
ach wierze wam dwupaczki że się niecierpliwicie sama tak czekałam czekałam i czekałam...ale doczeka się każda:tak:
Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły. W mojej mądrej książce jest napisane:

Ja rozumiem, że skurcze pozorne to są mniej więcej menstruacyjne odczuwane tylko w dolne brzucha, a te prawdziwe porodowe to już bardziej od góry, albo cały brzuch. Czy możecie to potwierdzić?
mnie bolał krzyż i brzuch :tak:porodowych na bank nie da się przegapic;-)
Patrysiu... zgapiłam Twój suwaczek, mam nadzieje, ze wybaczysz, ale bardzo mi sie spodobał!!!
!
pewnie że nie jestem zła :-)ps.ja poniekąd także ściągnełam sobie :-pbardzo ładniutkie sa te suwaczki co nic jak tylko sobie taki zrobic:-D

Co do pępka to ja mam płaski hehe ale jest ciemny że szok:shocked2::-Da brzucho w oczach mi ginie:-Dno i co najważniejsze nie mam nowych rozstępów i ogólnie taki ładniutki jest co niedługo jeszcze pas zaczne nosić i będzie gicior:-p

Wiecie mi synek tez wisi na cycu bo tak dam mu cycucha wtedy sobie beknie i wtedy poprawka i czasami to troche trwa ale za to po takiej akcji długo śpi najmniej 3 godzinki w sumie tak co 3 godzinki się budzi:tak:no i kupka praktycznie po każdym karmieniu hehe nawet w nocy ze dwa razy zrobił co przebieranko też jest ale to nic bynajmiej wiem że jest dobrze i że siusiu też ładnie robi co wypróżnia się dobrze i oby tak dalej:tak:

A wiecie co jestem w szoku bo jak Dominiś wstawał non stop po mleko w nocy tak teraz raz no maks ze dwa razy bo wode czy troche herbatki wsypie do smaczku i śpi śliczniutko bo praktycznie po picie wstaje tak 5-6:-)normalnie jaka odmiana co powiem że mi ulżyło bo wstawanie do jednego i drugiego by mnie wykanczalo:sorry2:

DWUPACZKI I RPDZĄCE KCIUKASKI KURCZE JUŻ PRAWIE WSZYSTKE BEDZIEMY ROZPAKOWANE:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bo ktg nie wykrywa notabene skurczy od krzyza.. to sa te skurcze, ktorych nie zyczy sie podobno najgorszemu wrogowi... robia duzo zamieszania a nie wplywaja za bardzo na postep porodu (tekst poloznej)

czyli oprucz tych krzyżowych, to jeszcze zwykłe dojdą? brr....miłe perspektywy:shocked2::baffled: myślałam, że ma się, albo jedne, albo drugie.:confused: A tu widze cały pakiet 2 w 1:-p:shocked2: Promocja jakaś:-p;-):-D

Ostatnia edycja:
Hej Kobietki ;-)
Od rana zasuwałam po sklepach i co? Jak zwykle nic, tylko nogi mnie bolą :sorry2: Zaraz wezmę się chyba za okna, może to Młodą ruszy.
Chyba tak będziemy z Dormark i Ivi zasuwać w ciąży do końca świata i jeden dzień dłużej ;-):-p
Miłego dzionka Wam życzę Kochane:-)

Eno ja też tu jeszcze jestem w dwupaku ;-)
Zaraz idę na miasto, też na zakupy. Połażę trochę, to może coś się ruszy. A potem do teściów na krokiety z barszczem. Trzeba będzie wejść na 4 piętro. :cool2:
Chociaż to i tak nic nie da. :sorry2:

reklama
Do góry