Kubiaczka
Fanka BB :)
U nas przed chwilą był. 5 minut i po krzyku. Dopisał męża do kartoteki...
Miły ksiądz był. :-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Te skurcze na Ktg- to jedna wielka ściema.
Po badaniu rozwarcia przez moją ginke dostałam dość mocnych bóli krzyżowych- , brr.... KTG wskazywało tylko 20 %Przy następnym KTG poczułam lekkie napięcie w dole brzucha (takie, że normalnie nawet bym na nie nie zwróciła uwagi) a tam prawie 50 % .
Poza tymi dwoma razami to u mnie zapis był max 10 %- po prostu linia prosta
![]()
ach to dobrzePatrysia nie było źlemnie w szpitalu jedna głupia baba nastraszyła, że zdejmowanie szwów to dopiero ból i że po zdjęciu "świeża rana" boli milion razy bardziej niż po zszyciu
więc ja się dziś na tortury nastawiałam.
ale szczerze mówiąc nie było tak źle. Daniel zamknął oczy, ścisnął mnie za rękę, ja też zamknęłam oczy, 5 razy moooocno uszczypnęło i było po wszystkim.
Każdy szew mi położna pokazywała po zdjęciu- mówiła: "O zobacz..ten to naprawde długaśny był.. mogło zaboleć no.."
Ale ja miałam komfort psychiczny bo mi położna zdejmowała w moim domu, na moim łóżku.. myślałam sobie tylko,że nie mogę krzyknąć,bo obudzę Zuzięi podziałało.
Dziewczyny mam głupie pytanie.. nie wiem gdzie je zadać,więc zadam tu:
ile dni po porodzie kobieta powinna się załatwić? Chodzi mi o tą "grubszą" sprawę![]()
ach wierze wam dwupaczki że się niecierpliwicie sama tak czekałam czekałam i czekałam...ale doczeka się każdaWitam się i ja!
Ja też nie mam ciekawych wieści z mojej dzisiejszej wizyty:-(
Ktg prawidłowy zapis ale zapis skurczy wygladał tak jagby podpieli pod ekg zmarłego (---------------------------------------) poprostu linia prosta ani jednego malusieńkiego skurczybyczka takiego ciut ciut.Rozwarcie nadal na 2 palcei szyjka macicy około 1 cm. grubasna:-baffled:
Ale mam strasznie wysokie ciśnienie i kazali mi kutro przyjśc na ktg jeszcze raz jak bedzie nadal takie ciśnienie to zostawią mnie w szpitalu:--
-(
Ajeszcze jak leżałam podpięta pod to ktg przywiezli dziewczyne już z akcją porodową ale cos było nie tak bo odrazu kładli ją na cci mam nadzieje że się tylko tym zestresowałam że ona juz a ja nadal nie
:-(
Pozdrawiam
mnie bolał krzyż i brzuchMam pytanie do dziewczyn które już urodziły. W mojej mądrej książce jest napisane:
Ja rozumiem, że skurcze pozorne to są mniej więcej menstruacyjne odczuwane tylko w dolne brzucha, a te prawdziwe porodowe to już bardziej od góry, albo cały brzuch. Czy możecie to potwierdzić?
pewnie że nie jestem zła :-)ps.ja poniekąd także ściągnełam sobiePatrysiu... zgapiłam Twój suwaczek, mam nadzieje, ze wybaczysz, ale bardzo mi sie spodobał!!!
!
bo ktg nie wykrywa notabene skurczy od krzyza.. to sa te skurcze, ktorych nie zyczy sie podobno najgorszemu wrogowi... robia duzo zamieszania a nie wplywaja za bardzo na postep porodu (tekst poloznej)