reklama
moniqsan slepa jestem![]()
Nie nie .... nie jesteś ślepa

To ja odwaliłam pewnie taki numer jak z tą opowieścią wczorajszą którą musiałam pisać drugi raz (już chyba wiem jak to się stało - zaznaczyłam tekst, wybrałam kolor, i nie wcisnęłam "zatwierdź", po czym od razu się cofnęłam)

Pytałam jakie serki zrobiłaś i że jesteś jedyną osobą którą znam ( poza moją babcią - tyle że ona to tylko twarogowe, takie zwykłe białe z mleka krowiego robi), która zajmuje się wyrobem serów.
I że fajnie i że zazdroszczę umiejętności i chęci

wczoraj u znajomych rozmawlialismy na temat wozkow dzieciecych i dowiedzilam sie ze na polskim rynku jest duzo firm ktore posidaja w swopim dorobku toksyczne wozki. Wlasnie znalazlam artykul o nich Wózki dla dzieci powodują raka - Gospodarka - Dziennik.pl
Moniczko serki robie z kolezanka, ktora tak naprawde mnie "namawia" bo samje sie jej nie chce. Ostatnie serki zle nie byly ale bez rewelacji. Do produkcji serkow nam potzrebne jest mleko i podpuszczka.
Jest mi o tyle latwiej ze Kasia mieszkala pare lat na wsi. Typowa wies. Tam wiekszosc osob przeprowadzilo sie z Wawy i zmienili swojej zycie calkowicie. Robia wlasnie serki, kremy,...medycyna naturalna, itp. Samej chyba tez mi sie nie chce robic serkow ale z Kaska jest ok:-) serki tym razem krowie, cos podobnego do fety mniej slone i ziola
Jest mi o tyle latwiej ze Kasia mieszkala pare lat na wsi. Typowa wies. Tam wiekszosc osob przeprowadzilo sie z Wawy i zmienili swojej zycie calkowicie. Robia wlasnie serki, kremy,...medycyna naturalna, itp. Samej chyba tez mi sie nie chce robic serkow ale z Kaska jest ok:-) serki tym razem krowie, cos podobnego do fety mniej slone i ziola
wczoraj u znajomych rozmawlialismy na temat wozkow dzieciecych i dowiedzilam sie ze na polskim rynku jest duzo firm ktore posidaja w swopim dorobku toksyczne wozki. Wlasnie znalazlam artykul o nich Wózki dla dzieci powodują raka - Gospodarka - Dziennik.pl
Elu, tylko ile w tym jest prawdy, a ile komercji i kasy (korupcji) producentów którzy chcą się na tej liście znaleźć jak najwyżej (jak np wymieniony tam jako pierwszy z oceną dostateczną bugaboo)??? Kurczę, w dzisiejszych czasach, to nie wiadomo w co i komu wierzyć

Ale i tak najlepszy jest link pomiędzy "tak traktują nas producenci serków"

kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...9-f259/mamy-majowe-2009-a-18750/index271.html
widziałyście kto mnie przywitał tylko jedna Paula Babole jedne
widziałyście kto mnie przywitał tylko jedna Paula Babole jedne

reklama
Tam wiekszosc osob przeprowadzilo sie z Wawy i zmienili swojej zycie calkowicie. Robia wlasnie serki, kremy,...medycyna naturalna, itp. Samej chyba tez mi sie nie chce robic serkow ale z Kaska jest ok:-) serki tym razem krowie, cos podobnego do fety mniej slone i ziola
Kurcze ... bomba !