reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

My teraz przeszlismy na Hugies fleks, jak ktoś nie wie, to są w Biedronce, paka za 39,99zł.

Bella kiedyś dla Kuby kupiłam i były do bani...

reklama
my z Zośką przeszłyśmy na 4... dzisiaj kupiłam paczkę huggisów premium i pampersów tych pomarańczowych.... huggisy są sztywne jakbym deskę młodej próbowała włożyć:baffled: tragedia dla mnie.... te pomarańczowe pampki mogą być... różnią się od niebieskich tym, że mają bardziej ceratowatą zewnętrzną warstwę pieluchy...

ja polecam wkładki laktacyjne w carrefourze... helen coś tam... takie ciemnoniebieskie opakowanie 30 szt za 6-7 zł... są naprawdę bardzo dobre jak za tę cenę... poziomem podobne do johnsonna

A ja nie używam wkładek laktacyjnych :-p nie muszę :-):-) nawet jak mam dość pełne piersi to przy karmieniu ta druga już nie przecieka :-):-)

A od poniedziałku Lidl ma promocję "Tydzień maluszka" czy jakoś tak. Podkłady do przewijania mnie interesują i wkładki laktacyjne. Zna ktoś tą jakość? Ponadto będą tanie rajstopki dziecięce i skarpetusie. Oczywiście ichniejsze pieluszki, chusteczki etc. też owa promocja obejmuje, ale to mnie mniej interesuje.

Ja jeszcze z "brzuszkiem" skusiłam sie na zakupy w Lidlu i nie żaluję :-) kupiłam Oldze dwa ręczniki kąpielowe - są rewelacyjne, naprawdę duże, miękkie i dobrze wchłaniają wodę.

Co do pieluch to u nas tez wygrywa Pampers ostatnio kupiłam 3 i mała w nich "tonie" no i przez to,że za duże przeciekają :-( także musialam jeszcze kupić 2 tylko te normalne juz troszke sie odciskały to kupilismy te białe Premium Care i są akuracik - także czekamy aż dupcia Małej urośnie :tak::-) oby szybko bo te białe tanie nie są :confused:

Zastanawia mnie jedno: moja Ania to kruszynka, ale już na 4 pampersów jesteśmy, bo 3 już ciasne. Waży 5 kg z kawałkiem i ma 62 cm. To co w Irlandii mamy inne pampersy??? W Polsce używaliśmy Dady Biedronkowej 3 i były ok, a jak wróciliśmy do 3 pampers Active Fit to jakieś ciasne się zrobiły.

reklama
Abeja i jak pampki z Rossmanna wypróbowałyście:confused: bo zastanawiam się nad przejściem na nie:tak: starsza używała rozmiar 4 i 5 byłam bardzo zadowolona:tak: małych jeszcze nie miałam:no: m w tesco kupił haggisy ale nie bardzo mi odpowiadają:no: źle przylegają do nóżek:baffled: na razie numer jeden to pampers:tak:

kupiłam młodej sukienkę do chrztu:tak: tą pierwszą z różowym paskiem Wójcik Fashion muszę jeszcze bolerko lub sweterek dokupić:tak: butki i czapeczkę kupię przed samym chrztem:tak:

Do góry